מכונה
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
תשמע, יש מי שיגיד לך שלהוציא יותר מ 1000 שח על ציוד שבסופו של יום מייצר מנת אספרסו, זה לא הגיוני. והוא בדרך כלל צודק...
אז המחיר זה בעיני המתבונן
אז המחיר זה בעיני המתבונן
what's next?
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
להתבונן זה בחינם
, המחיר הוא בעיני המשלם לא המתבונן
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

אני לא בקטע של היי אנד , ובטח לא מתכוון לרכוש ידיות של חברות אחרות, אני לא מתרגש מהידית , אני רוצה קפה טוב מבלי לעשות אוניברסיטהדבוטאנט כתב:אני לא מכיר מישהו שמצליח בצורה עקבית להוציא סינגל 7 גרם ב 58 מ"מ אבל גם ב 45 מ"מ זה קשה.
ב 58 מ"מ כמעט כולם מוציאים סינגלים של מעל 8 ו 9 גרם.
יש יתרון גדול ל 58 מ"מ אם אתה בקטע של לקנות ידיות של מכונות אחרות. כפיר קנה לאניטה שלו ידית של להמרצוקו (אם אתה בקטע של היי אנד עד הסוף אז תברר על GS3) כי זה 58 מ"מ סטנדרטי.מצד שני ידית של צ'ימבלי היא 57 מ"מ והיא טובה מאוד אז אין צורך לגוון או לשנות.
עכשיו לקוטר - ככל שהוא קטן יותר יהיו פחות סיכויים לפריצות של לחץ המים בנקודות מסוימות עקב דחיסה לא מושלמת (צ'אנלינג טאנלינג כל מני שמות כאלה). אבל פרה אינפיוז'ן פותר הרבה בעיות כאלה.
במכונה שלי יש 45 מ"מ ובגלל שזה כבר עמוק אני דוחס כל 7 גרם בנפרד (2 נגלות של דחיסה) ואז אני מקבל שוט יותר טוב.
אני לא בטוח שיש פה אמת מוחלטת - אבל יש משהו בקוטר קטן יותר.
ב 58 מ"מ של להמרצוקו יש סלסלות עמוקות מאוד. בסינגל שלהם נכנסים 14 גרם בכיף ובכפולה שלהם 21 גרם בכיף. אז זה קוטר גדול אבל גם עמוק... (ולה מרצוקו זאת הליגה הכי גבוהה במכונות קפה מסחריות ולא בוטיקיות נדירות)...
2 אני לא אוהב שדרוגים - לא מוכן לקנות משהו פשוט ואז שדרוג א , ולאחר מכן שדרוג ב ' למה ? אני רוצה מראש לרכוש מכונה משודרגת , וזהו . לא לחשוב על זה יותר , רק לשתות ולהנות
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
לדעתי הווילדי מיני משלבת בתוכה את כל המרכבים של מכונה מושלמת במחיר שפויי,
1 דאבל בוילר - אין "קולינג פלאש"
2 דוד קטן יחסית , מיתחמם מהר - בבית זה יתרון גדול ,
3 מילויי מיים בחזית המכונה .
4 אפשרות עבודה בשתי מצבים להספק המכונה בזמן נתון (עלמנת שהפקק בבית לא יקפוץ)
5 פרה אינפיוזן זהה למכונות עם E-61 (בתוספת תשלום קטנה)
6 ברז מיים רותחים.
7 מחיר הוגן לדאבל בוילר .
חסרונות.
1 בעיקר עיצוב בעייתי - ניראת יותר כמכונה מיסחרית מאשר מכונה ביתית - אני דווקא אוהב.
2 אין אפשרות לפרה אינפיוזן מתוכנת , עם שינויי בזמן. - דיי זניח ברגע שיש פרה אנפיוזן מכני רגיל .
3 איין חיבור קבוע למיים וביוב
1 דאבל בוילר - אין "קולינג פלאש"
2 דוד קטן יחסית , מיתחמם מהר - בבית זה יתרון גדול ,
3 מילויי מיים בחזית המכונה .
4 אפשרות עבודה בשתי מצבים להספק המכונה בזמן נתון (עלמנת שהפקק בבית לא יקפוץ)
5 פרה אינפיוזן זהה למכונות עם E-61 (בתוספת תשלום קטנה)
6 ברז מיים רותחים.
7 מחיר הוגן לדאבל בוילר .
חסרונות.
1 בעיקר עיצוב בעייתי - ניראת יותר כמכונה מיסחרית מאשר מכונה ביתית - אני דווקא אוהב.
2 אין אפשרות לפרה אינפיוזן מתוכנת , עם שינויי בזמן. - דיי זניח ברגע שיש פרה אנפיוזן מכני רגיל .
3 איין חיבור קבוע למיים וביוב
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

גונן אהלן
בוא ניגש ישר לחסרונות
1 - קטן עלי , זה נראה לי אפילו יתרון
2- אין לי מושג על מה אתה מדבר , אשמח אם תסביר לי את המושג ולמה אני צריך זאת .
3- לא רלוונטי עבורי
תודה .
בוא ניגש ישר לחסרונות
1 - קטן עלי , זה נראה לי אפילו יתרון
2- אין לי מושג על מה אתה מדבר , אשמח אם תסביר לי את המושג ולמה אני צריך זאת .
3- לא רלוונטי עבורי
תודה .
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
למה אחרי הכל ונתיה לעצלנות(אתה אמרת
) שלא תקנה איזה impressa Jura אוטומטית אם הכל בחבילה אחת וקפה די טוב?
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

מה ההבדל מבחינת הקפה , אם זה אותו טעם ואותה איכות , למה אתם לא רוכשים מכונות כאלו ?
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
לא, ולא!!
gedkoz אל תקלקל אותו
יש הרבה והבדל - לרעת האוטומטיות
gedkoz אל תקלקל אותו
יש הרבה והבדל - לרעת האוטומטיות
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

בפוזה אני לא מבין הרבה , חוש טעם חזק יש לי ואי אפשר לקלקל אותי כל כך מהר
- gedkoz
-
- חבר ותיק

כי אנחנו(או לפחות אני) אוהבים את כל התהליך :להסיג קפה ירוק,להחליט מה אתה קולה,לאיזה דרגה,לעשות בלנד אם סוג אחר,לתחון,להכין מכונה(במקביל),לעשות קפה, להקציף חלב, כל זה לכוס שגם אותה בחרת לפי השכפותך....ואז רגע של תענוג( ממש רגע) רק הטעם נשערבחלל הפה .וזכרון קצר מכין אותך לעוד שוט. ולא אמרתי מילה אל להכין קפה למישהו. 
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

מכיר את התהליך , אחי עושה את זה שנים עם ציוד הרבה יותר פשוט ממה שראיתי כאן , הבאתי מס פעמים חברים מסקנדינביה לישראל והם שתו אצלו אספרסו ונישפכו , אבל כל השאר שזה ידיות מעץ , כוסות מיוחדות וכו', יעני מה שמסביב פחות מדבר אלי , לכן אני מנמסה ללמוד כאן יותר על חומרה / מכונות וכו'...... בל נשכח שאשתי - גם זה לא מעניין אותה , היא רוצה הפוך טוב , היא בטח לא תערבב זנים ,ותרכוש קפה ירוק ותשחק עם דרגות קליה .
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

בקשר להסבר על ה "פרה אינפיוזן"
זה בעצם תהליך מקדים לחליטה שבו מרטיבים את העוגיה במיים ללא לחץ כלל , בתהליך המקדים הזה העוגיה בעצם מתחילה את החליטה, אבל המיים עדיין לא יורדים (עם הטחינה והדחיסה היו נכונים) למטה אלה נספגים בעוגיה ללא לחץ מרטיבים וטיפה מנפחים אותה קלות , כך שהסיכויי במצב הזה ל "דליפה" בעוגיה יורד פלאים , והתהליך הזה גם אמור להוציא יותר טעם וארומה מהקפה ,
אז יש בעצם 2 סוגים עיקריים של "פרה אינפיוזן"
,
1 . ברז שמפוקד אלקטרונית ע"י טימר או בקר , הברז מוציא מיים לפרק זמן קצוב שאתה בתור מישתמש מחליט עליו , בווילדי הרגילה זה בין 0 ל 8 שניות בתחום הזה יש לך שליטה .
2. "פרה אינפיוזן " שמבוסס על איזה שהוא חלק מכני שיושב ליפניי ראש החליטה ובעצם ליפניי שהלחץ מגיע לעוגיה הוא מוציא כמות קבועה של מיים למשך מיספר שניות ורק אחרכך מאפשר ללחץ הגבוה יותר לעבור , במיתקן הזה אין שליטה בזמן "הפרה אינפיוזן" אז הוא קיים ,אבל אתה לא יכול לישלוט במשך הזמן שלו , שזה ממש בסדר , לא ניראה לי עיניין השליטה בזמן כזה חשוב , העיקר שהתהליך אכן מיתקיים, כי דווקא נראה לי דיי חשוב ביפניי עצמו , למרות שיש לי תחושה שהרבה אנשים לא מחיסים לא חשיבות מיוחדת .
הפעולה הזו היתה קיימת בעיקר במכונות מיסחריות ויקרות מאוד , ובשנים האחרונות ירדה גם ללבל הגבוה של הציוד ביתי מיקצועי ניקרא לזה .
מקווה שדיקתי בהסבר , אשמח עם משהוא יתקן אם טעיתי במשהוא .
זה בעצם תהליך מקדים לחליטה שבו מרטיבים את העוגיה במיים ללא לחץ כלל , בתהליך המקדים הזה העוגיה בעצם מתחילה את החליטה, אבל המיים עדיין לא יורדים (עם הטחינה והדחיסה היו נכונים) למטה אלה נספגים בעוגיה ללא לחץ מרטיבים וטיפה מנפחים אותה קלות , כך שהסיכויי במצב הזה ל "דליפה" בעוגיה יורד פלאים , והתהליך הזה גם אמור להוציא יותר טעם וארומה מהקפה ,
אז יש בעצם 2 סוגים עיקריים של "פרה אינפיוזן"
,
1 . ברז שמפוקד אלקטרונית ע"י טימר או בקר , הברז מוציא מיים לפרק זמן קצוב שאתה בתור מישתמש מחליט עליו , בווילדי הרגילה זה בין 0 ל 8 שניות בתחום הזה יש לך שליטה .
2. "פרה אינפיוזן " שמבוסס על איזה שהוא חלק מכני שיושב ליפניי ראש החליטה ובעצם ליפניי שהלחץ מגיע לעוגיה הוא מוציא כמות קבועה של מיים למשך מיספר שניות ורק אחרכך מאפשר ללחץ הגבוה יותר לעבור , במיתקן הזה אין שליטה בזמן "הפרה אינפיוזן" אז הוא קיים ,אבל אתה לא יכול לישלוט במשך הזמן שלו , שזה ממש בסדר , לא ניראה לי עיניין השליטה בזמן כזה חשוב , העיקר שהתהליך אכן מיתקיים, כי דווקא נראה לי דיי חשוב ביפניי עצמו , למרות שיש לי תחושה שהרבה אנשים לא מחיסים לא חשיבות מיוחדת .
הפעולה הזו היתה קיימת בעיקר במכונות מיסחריות ויקרות מאוד , ובשנים האחרונות ירדה גם ללבל הגבוה של הציוד ביתי מיקצועי ניקרא לזה .
מקווה שדיקתי בהסבר , אשמח עם משהוא יתקן אם טעיתי במשהוא .
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

גונן - תודה רבה על ההסבר
הויואלדי עושה רושם של אחלה מכונה במיוחד אחרי כל ההסברים שלכם , יש לה למעשה את הכל , מה חסר לה ?
משאבת רוטרי ?
הויואלדי עושה רושם של אחלה מכונה במיוחד אחרי כל ההסברים שלכם , יש לה למעשה את הכל , מה חסר לה ?
משאבת רוטרי ?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

כן . המשאבה שלה יותר רועשת ממשאבה רוטרית , למרות שיצה לי לישמוע משאבות רוטריות מסוגים שונים ומגוונים , וגם הם אחריי תקופה מתחילות ליצר רעש לא קטן.
-
bossgt6
-
- חבר מביא חבר

אתה מתכוון ממשאבת וויברציה . אפשר לחשוב אתה יודע כמה הסאב וופר רועש כשהוא עובד ?
- Chura
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
מצטער על ההקפצה, אך מי היבואן של ויואלדי ואיפה אפשר לראות ?
וכמובן, מישהו יודע מה המחיר שאפשר להשיג אותה ?
והכי חשוב, אני עם פותח השרשור, מכונות הe61 מעולם לא אהבתי את העיצוב, ועכשיו שאמרת על הבי"ח לא הפסקתי לצחוק כי זה כל כך נכון.
אני מעדיף עיצוב עכשוי, עדכני, דיגיטלי ככל הניתן.
תודה
וכמובן, מישהו יודע מה המחיר שאפשר להשיג אותה ?
והכי חשוב, אני עם פותח השרשור, מכונות הe61 מעולם לא אהבתי את העיצוב, ועכשיו שאמרת על הבי"ח לא הפסקתי לצחוק כי זה כל כך נכון.
אני מעדיף עיצוב עכשוי, עדכני, דיגיטלי ככל הניתן.
תודה
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- gedkoz
-
- חבר ותיק

כפיר,לפני הבכירה הגדולה, בדק לעומק אפשרות רכישה בארץ של לה ספאסיאלה ויואלדי.הוא אפילו בדק מכונה אצל יבואן...
וזה היבואן: http://www.gastroline.co.il/?CategoryID ... amp;Page=1
וזה היבואן: http://www.gastroline.co.il/?CategoryID ... amp;Page=1
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
מחיר 9K + מע"מ. אספקה כ 6 שבועות ...
המחיר כולל התקנה ומרכך מים (לפחות כך נאמר לי).
המחיר כולל התקנה ומרכך מים (לפחות כך נאמר לי).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
Chura, חפש שרשור של כפיר מלפני חודש בערך, כשהוא כתב על מחשבות על שדרוג המכונה.
הוא סיפר שם על הביקור שלנו בגסטרוליין ברמת-השרון, כדי לראות את הויואלדי.
אין לך סיבה אמיתית לנסוע ליבואן. היא נראית נורא שם, מכונה מאוד ישנה ולא מתוחזקת והקפה גרוע. קיבלנו שם אספרסו פשוט רע. אבל החבר'ה שם מאוד נחמדים ואדיבים, אפילו באופן די מפתיע ליבואן גדול כזה. היה כיף לשוחח איתם, והיתה לנו שיחה נעימה עם איש המכירות, טכנאי חביב (שגם בדק לנו מחירים של חלקי חילוף, והם לא יקרים כ"כ) ועוד מישהו מבוגר יחסית שהסביר לנו כמה דברים טכניים. אני יכול לומר שההתרשמות מהם מאוד חיובית, נראה לי שיהיה לך גב מצויין למכונה וגם מחירים שפויים של חלקי חילוף.
אבל נראה לי שעדיף לנסות ולחפש מישהו שמחזיק את המכונה במצב פעיל. אולי פיצוציה כלשהי? אולי אפשר לשאול את היבואן על לקוח שלו שאפשר לראות אצלו את המכונה?
או שפשוט תקנה אותה "על עיוור", כמו שכפיר קנה את האלקטרה - על סמך קריאה באינטרנט בלבד.
הוא סיפר שם על הביקור שלנו בגסטרוליין ברמת-השרון, כדי לראות את הויואלדי.
אין לך סיבה אמיתית לנסוע ליבואן. היא נראית נורא שם, מכונה מאוד ישנה ולא מתוחזקת והקפה גרוע. קיבלנו שם אספרסו פשוט רע. אבל החבר'ה שם מאוד נחמדים ואדיבים, אפילו באופן די מפתיע ליבואן גדול כזה. היה כיף לשוחח איתם, והיתה לנו שיחה נעימה עם איש המכירות, טכנאי חביב (שגם בדק לנו מחירים של חלקי חילוף, והם לא יקרים כ"כ) ועוד מישהו מבוגר יחסית שהסביר לנו כמה דברים טכניים. אני יכול לומר שההתרשמות מהם מאוד חיובית, נראה לי שיהיה לך גב מצויין למכונה וגם מחירים שפויים של חלקי חילוף.
אבל נראה לי שעדיף לנסות ולחפש מישהו שמחזיק את המכונה במצב פעיל. אולי פיצוציה כלשהי? אולי אפשר לשאול את היבואן על לקוח שלו שאפשר לראות אצלו את המכונה?
או שפשוט תקנה אותה "על עיוור", כמו שכפיר קנה את האלקטרה - על סמך קריאה באינטרנט בלבד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -