חוצפה: מחיר החלפת שלט יס - 60 שח !

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481

שליחה

יפה מאוד. :D
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

dondar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

מצאתי פתרון לבעיה הכאובה הזו של קלקולי שלטים.

גורמים לקרע באחד הכבלים / פוגמים בהגדרות ממיר ומזמינים טכנאי.
כאשר הוא מגיע אתם "נזכרים" שאחד השלטים לא עובד ונותנים לו את השלט הישן בחיוך מתנצל ,
ומבטיחים לשלוח פקס ל 09-7614702 המודה על השירות המקצועי והאדיב שלו.

תוך דקה הוא שולף שלט חדש ללא חיוב. (כמובן שאסור לכם לומר את זה ל YES )

yaron007
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

אני יודע שזה לא נהוג להקפיץ דיונים ישנים אך אסתכן בחירוף נפש ואומר תודה רבה חסכתם לי 120 שקל.

מרתיח מאוד שהשלטים כה קלים לתיקון והעלות כה גבוה להחליפם! פשוט שמתי נייר כסף בין המגעים (בקטן מאוד) וזה פשוט שיפר באופן מוחלט את המקש (כיבוי במקרה שלי שהיה לקוי).

אז 120- ש"ח לטובת יס :D

JayS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

ההיבט החוזי והחוקי בסוגיית החלפת שלט תקול של "יס"

שליחה

לפני שאתם מנסים את כל העצות הנחמדות של פתיחת ברגים, ניקוי אצטון והדבקה אומנותית של נייר כסף, כדאי שאחת ולתמיד תשיבו לעצמכם על שאלה בסיסית אחת: באיזו זכות חוזית/חוקית דורשת מאיתכם "יס" תשלום - אפילו בן שקל אחד - בעבור החלפת שלט תקול?

ובכן, אל תתעצלו: קראו בעיון את חוזה ההתקשרות שלכם עם "יס", ולמי שיש "יס-מקס" - יקרא גם את הנספח לחוזה בענין זה. את שני המסמכים הקצרים האלה תוכלו למצוא ולהוריד באתר של "יס": http://yes.co.il/Doc/license.pdf הוא הסכם ההתקשרות, וכן http://yes.co.il/Doc/yesMax_license.pdf הוא נספח "יס-מקס".

נקודת המוצא בתשובתנו: רובנו המכריע לא רוכש לעצמו את המפענח (מה שנקרא בלשון עממית "הממיר"), אלא משלם בעבורו בהסכם שכירות (הציוד נשאר רכושה של "יס"). מי שמשום מה התפתה לקנות מהם את המפענח - אין האמור להלן רלבנטי לגביו.

בהסכם ההתקשרות עם "יס" תמצאו הגדרות. בסעיף 2 להסכם מוגדר כך: "מפענח - זהו מפענח דיגיטלי לקליטת שידורי לווין. או בשפה פשוטה יותר: המכשיר שאתם מקבלים מאתנו ושמתחבר לטלוויזיה שלכם ואשר בעזרתו תוכלו לברור את הערוצים השונים. המפענח כולל גם את השלט (DVC - Digital Video Computer)."

מכאן נובע: בכל מקום שמוזכר בהסכם "המפענח" - גם השלט שלו במשמע! זוהי ההגדרה בחוזה המחייב את שני הצדדים!

בהמשך החוזה (בסעיף 9) מובהר בעבור מה משלם המנוי בחשבונית החודשית, וזה כולל את שירות האחזקה והתיקון של המפענח (בתנאי שהנזק לא נגרם במזיד או כתוצאה מרשלנות חמורה), ומאחר שכבר מצאנו שהשלט הוא חלק בלתי נפרד מהמפענח - גם התיקון או ההחלפה של השלט אינם כרוכים, לפי החוזה המחייב את שני הצדדים, בשום תשלום נוסף על מה שגובים מאיתנו מדי חודש בעבור שירות ואחזקה!

נציגי השירות של "יס" מנסים "לערבב" כל לקוח טירון כששולחים אותו להחליף את השלט בבתי הדואר (תמורת תשלום של 47.70 ש"ח), וכששואלים אותם למה צריך לשלם הם מתורגלים להשיב ש-"השלט אינו מבוטח וככה כתוב בחוזה, תקרא"... מה שמעניין הוא שכאשר תענו לנציג השירות שהמידע שמסר לכם אינו נכון ובחוזה (שבפיקוח משרד התקשורת) כלול השלט עם המפענח, מעבירים אתכם בסוף ל"נציג בכיר יותר" שעושה איתכם "עיסקה": יפחיתו לכם 5 ש"ח מכל חשבון חודשי עתידי עד לסוף החוזה, וזה יכסה את מה שיעלה לכם להחליף בדואר את השלט...

מי שאוהב להרגיש מרומה ומוכן לתת יד למעשה שוד לאור היום ובניגוד קיצוני לתנאיו של חוזה מחייב את שני הצדדים - שיסכים להצעה. לעומתו, מי שנושאי הצדק החברתי וההגינות המסחרית יקרים ללבו - יודיע לנציג השירות שאם לא ישלחו אליו (בתוך פרק הזמן הקצוב לשירות ממין זה) טכנאי עם שלט חדש להחלפה, תוגש נגד "יס" תלונה מיידית למשרד התקשורת וכן גם תובענה יצוגית. קשה להניח שנציג כלשהו של "יס" יעז לקחת על ראשו סיכון שהחברה בה הוא עובד תחטוף ממשרד התקשורת קנס כבד בן כמה מאות אלפי ש"ח במצב כזה, ומייד ימלאו את דרישתכם (שהיא בהחלט לגיטימית מכיוון שהיא בדיוק בהתאם לתנאי החוזה שלכם עם "יס")!

[הכותב הוא עו"ד מומחה]. :!:

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

יתכן ואתה צודק אבל...
מה שיקרה בפועל, זה מלחמת התשה מול הנציגים,
הם יעבירו אותנו מנציג לנציג יבטיחו להתקשר מחר ומחרתיים.
הזמן בשיחות (+המתנה) והזמן שלנו שווים כבר יותר...
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

השיטה שתמיד עובדת ,

בזמן שאתם מתקשרים לשירות לקוחות כדי להתלונן על תקלה מסוימת על הדרך
כפיצוי תדרשו החלפת שלט ללא עלות......
לפני כחודש הצלחתי לבצע החלפה של שלושה שלטים דרך הוט :wink:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

JayS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

יואב, יש הרבה "אבל", אך זאת עלינו לזכור:

1. השיחות הטלפוניות ל-"יס" הן חינם בקו 1-800-208-000

2. הזמן של כולנו אכן יקר, אך הרי כך גם הכסף שאנו עובדים בעבורו די קשה. אם ניתן לכל ספק "לעבוד" עלינו באופן זה - נשחק לידיהם ונמצא עצמנו נשארים "פראיירים" מול ענקי השירות/שרירות.

3. הזמן שתקדיש להליכה לתחנת "בזק", ההמתנה שלך בתורים שם וכל מה שכרוך בכך (כולל כמובן התשלום שאתה נדרש לשלם) גם הם שווים משהו. התחליף שאני מציע זה להכריח אותם לשלוח טכנאי שיביא לך את זה הביתה, כי שירות זה מגיע לנו ואנו משלמים בעבורו מדי חודש כסף טוב.

4. אישית, אני נוהג להודיע לכל נציג שירות בתחילת השיחה בינינו, שגם מהצד שלי השיחות מוקלטות "לצורך תיעוד התשובות ובחינת טיב השירות שאני מקבל". תתפלא איך זה פועל כמטה קסמים על כל מי שעונה לך: הם שוקלים מילים ונזהרים לא להמציא תשובות לא מוסמכות!

5. לעולם איני מסכים לתשובה הכרוכה בהמתנה לטלפון חוזר "מחר או מחרתיים". אני מודיע שאני ממשיך להמתין על הקו עד שיענה לי נציג בכיר (ואני רושם את שמו, תפקידו ומספר יומן התלונה שהגשתי), ובסיום השיחה דורש שיאשרו לי במייל חוזר את הסיכום. כשאתה מפגין רצינות ואסרטיביות בשיחה ממין זו, איש אינו מעז "לנפנף" אותך בתשובות מההפטרה.

ואגב, כל ההתנהלות הזו נכונה לא רק במגעים עם "יס", אלא גם עם כל נותן שירות אחר (כמו בנקים, בזק, עיריה וכו'). נסה ותיווכח!

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

JayS כתב:יואב, יש הרבה "אבל", אך זאת עלינו לזכור:

1. השיחות הטלפוניות ל-"יס" הן חינם בקו 1-800-208-000

2. הזמן של כולנו אכן יקר, אך הרי כך גם הכסף שאנו עובדים בעבורו די קשה. אם ניתן לכל ספק "לעבוד" עלינו באופן זה - נשחק לידיהם ונמצא עצמנו נשארים "פראיירים" מול ענקי השירות/שרירות.

3. הזמן שתקדיש להליכה לתחנת "בזק", ההמתנה שלך בתורים שם וכל מה שכרוך בכך (כולל כמובן התשלום שאתה נדרש לשלם) גם הם שווים משהו. התחליף שאני מציע זה להכריח אותם לשלוח טכנאי שיביא לך את זה הביתה, כי שירות זה מגיע לנו ואנו משלמים בעבורו מדי חודש כסף טוב.

4. אישית, אני נוהג להודיע לכל נציג שירות בתחילת השיחה בינינו, שגם מהצד שלי השיחות מוקלטות "לצורך תיעוד התשובות ובחינת טיב השירות שאני מקבל". תתפלא איך זה פועל כמטה קסמים על כל מי שעונה לך: הם שוקלים מילים ונזהרים לא להמציא תשובות לא מוסמכות!

5. לעולם איני מסכים לתשובה הכרוכה בהמתנה לטלפון חוזר "מחר או מחרתיים". אני מודיע שאני ממשיך להמתין על הקו עד שיענה לי נציג בכיר (ואני רושם את שמו, תפקידו ומספר יומן התלונה שהגשתי), ובסיום השיחה דורש שיאשרו לי במייל חוזר את הסיכום. כשאתה מפגין רצינות ואסרטיביות בשיחה ממין זו, איש אינו מעז "לנפנף" אותך בתשובות מההפטרה.

ואגב, כל ההתנהלות הזו נכונה לא רק במגעים עם "יס", אלא גם עם כל נותן שירות אחר (כמו בנקים, בזק, עיריה וכו'). נסה ותיווכח!
...
תודה רבה לך על ההבהרות.
אומנם אינני לקוח של יס יותר אבל גם אני לא הבנתי מדוע יש הפרדה בין הממיר לשלט.
אני ביצעתי החלפה פעמיים ובשני הפעמים האלו סירבתי לשלם.
פעם אחת שילמתי וקיבלתי החזר מלא עוד באותו החודש לאחר פיקסוס הקבלה ופעם שניה קיבלתי זיכוי פרוס של 5 שקלים לחודש אבל החלפתי את השלט בקומבינה ללא עלות.

הבעיה פה היא שורשרית, אנשים ממשיכים לשלם על כל גחמה של החברות הללו מבלי שהם מבינים שהם מחזקים את הלגיטימציה שלהם לגבות עוד ועוד כספים.

צריך להבין שתלונות לא עוזרות, רק מעשים ואסרטיביות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אגב, אני החלפתי קבל בשלט שלהם(הכסוף) כי הוא התנפח.
פשוט, לא עלה לי שקל(היה לי קבל מתאים מפרוקים).
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221

שליחה

תתעודדו! יצאו תקנות חדשות ממשרד התקשורת והם מגבילים את הוט ויס במחיר השלטים. וכעת החלפת שלט בהוט עולה 38 שקל וביס 47.70 ש"ח.
ניתן להחליף ברוב מוקדי הדואר, תבדקו לפני באתר שלהם באיזה סניפים.

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817

שליחה

רק אצלי יש בערך חמישה שלטים ספייר של הוט? איכשהו אני מוציא מכל טכנאי שבא לבקר שלט נוסף לבית :)

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

nerya40 כתב:תתעודדו! יצאו תקנות חדשות ממשרד התקשורת והם מגבילים את הוט ויס במחיר השלטים. וכעת החלפת שלט בהוט עולה 38 שקל וביס 47.70 ש"ח.
...
איזו זריקת עידוד!!! :lol:
עדיין מחיר שערורייתי שמחיר של שלט אוניברסלי חדש היום נע סביב המחיר הזה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה

Asafc כתב:רק אצלי יש בערך חמישה שלטים ספייר של הוט? איכשהו אני מוציא מכל טכנאי שבא לבקר שלט נוסף לבית :)
...
גם אני, תמיד כשמחליפים לי ממיר אני "שוכח" את השלט באיזו מגרה בארון ואף פעם הטכנאי לא מבקש את השלט.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

הרגע החלפתי שלט אפור שהיה לי פה בשלט שחור אוניברסלי, בשביל 47.7 שקלים זה בהחלט משתלם. (קיבלתי שלט הרבה יותר נוח שהוא גם אוניברסלי והרבה יותר עמיד)

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

ariel-ro כתב:שנים שיש לי שלטים בבית, והם לא מתקלקלים כ"כ מהר, רק באמת אחרי נפילות וכד'.
ואז למה יס צריכה לשלם לך על זה שאתה לא שומר על השלטים?
...
השלטים החדשים (השחורים MAX) הם על הפנים , באמת מתקלקים כל שנה , לעומת זאת האפורים הישנים מחזיקים עדיין מעמד.

עצוב , אבל כנראה שכך זה !
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535

שליחה

בתור לקוח HOT ולאחר שראיתי שמישהו כבר טרח והעלה את ציטוט הסכם ההתקשרות עם yes שקדתי לקרוא את הסכם
ההתקשרות שלי עם HOT סעיף 14 שמדבר על אחריות HOT על השלט משתמע לשתי פנים:
הסכם מנוי הוט: http://www.hot.net.il/heb/subscriberagreement/

מישהו יודע להסביר? :מבולבל:

להלן הסעיפים:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7663

שליחה

nerya40 כתב:תתעודדו! יצאו תקנות חדשות ממשרד התקשורת והם מגבילים את הוט ויס במחיר השלטים. וכעת החלפת שלט בהוט עולה 38 שקל וביס 47.70 ש"ח.
...
מה חדש בזה? אלה המחירים כבר כמה שנים, לפחות ב"כן", לא יודע לגבי "חם".

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יס לא מוכנים להחליף לי את השלט.
עקב זה שאני רואה שיש לי קייס אני אשמח אם מישהו כאן יעזור לי עם התביעה היצוגית.
אשמח לעוד עדים.
...

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה

לי החליפו את כל ה5.שליח של רשות הדואר הגיע .

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בחינם?
...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”