גם אני התחדשתי ברסיבר פיוניר SC-LX83 - יש תמונות !!!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #41 

itay123 כתב:
danlior כתב:bossgt6

ES9000 צודק, יש עניין של שם שחברה יוצרת לעצמה. ה-Z11 לטעמי הוא נפל ואפילו ה-LX70 שלי שם אותו בכיס הקטן. ברור שאי אפשר לדעת איך המודל החדש נשמע אבל עד שיוכח אחרת יש לצפות לאותה הרמה שהורגלנו אליה בעשר השנים האחרונות מימאהה. במידה ויפתיעו, מעולה. לא לי ולא ל-ES9000 יש מניות בפיוניר או בט.ר.
...
אתה שמעת את ה-Z11....??!?!?!?
(או שכרגיל על כל מוצר אתה מגיב בצורה עיוורת)

אני מתערב שלא רק שלא שמעת את ה-Z11 אלא לא שמעת YAMAHA מעולם...

לי דווקה היה ניסיון עם ה-Z9...(ואת ה-Z11 יצא לי לשמוע אצל שכן שהיה לי)...
וכמכשיר all in one, אין מה להשוות אותו ל-LX70 או LX81/82 (על אחת כמה וכמה ל-Z11)....
יש לסדרת Z איזון מוזיקלי מעוללה...הגברה מאוד דינאמית ובעל depth מצויין, כמעט ואין תחושה או זקיקה להוספת פאואר, כמובן שחשוב החלל או הרמקולים איתם עובדים..
היכולות DIRECT של סדרת Z עולים על ה-DIRECT בפיוניר...(אם כל הכבוד)...
היכולות כיול, הגעתי לתוצאות הרבה יותר משביעות רצון עם פיוניר מאשר ימאהה...
גיליתי שהכיול בימאהה (גם סדרת Z) (גם ידני) אינו מדוייק, ואינו פרטני כמו אצל פיוניר (air studios)

אני מחלק זאת כך:

סדרת Z - (Y)
(הגברה משובחת מאוד, ואף נשמעת כמו פאואר חיצוני בשל הדינאמיקה ויכולות ה-separation בין הערוצים באופן מצויין לטעמי, מצב DIRECT במוזיקה וקולנוע משובח ניטרלי ומאוד מעודן סמיוחד ב-דו ערוצי (כן ימאהה)

(n)
כיול לוכה בחסר, לאחר שעות של משחקים הגעתי למסקנה שמצב ה-DIRECT נשמע לי הכי מאוזן והכי ניטרלי, לכיול האוטומטי ישנה נטייה לצבוע את הצליל, גם המשחקים לשיפור הכיול לו ממש הוסיפו ולעיתים גרעו)

סדרת LX (Y)
פרוססור משובח מאוד שמתעורר לחיים לאחר כיול וכיוון, יכולת פירוט ודימאמיקה כשל פרוססור הייאנד, הפרדה מצויינת בין הערוצים!! סטיראו לאחר כיול ובשידוח הגברה איכותית יכול להשתוות לסטים הייאנד מטורפים ויוקרתיים.

(n)
הגברה לטעמי, רזה ולעיתים over בהירה..(גם ה-70 הטרנזיסטורי), ישנה הרגשה שחסר איזה push ("ביצים")להגברה ואיזה פקטור שיכניס את הפרוססור לעבודה, תחושה אנמית במקצת, במיוחד בסדרות ה-ICE, (לא שמעתי את ה-83) אך ישנה תחושה שכזו עם ה-81 וה-82 פאואר חיצוני איכותי משפר מהותית את הגוון ומשתלב מעולה עם הפרוססור.
מצב PURE DIRECT, לטעמי "יבש", לא מעודן, ללא קסם ומשעמם, כיול איכותי משפר זאת פלאים!!!

בגדול הייתי הולך על PIONEER בעיניים עצומות, רק חשוב כיול מותאם לחלל, והגברה חיצונית למי שרוצה "להנות יותר" מהפרוססור האיכותי שנמצא בסדרות ה-LX..

אגב ONKYO (החל מדגם 875 ומעלה)הם מעין שילוב של השניים אם נטייה להגברה "בריאה" יותר משניהם, אך פרוססור שיורד ונופל משמעותית מפיוניר אך נשמע לטעמי טוב מימאהה בעל גוון חמים יותר ולא "קריסטלי מידי" כמו ימאהה.

DENON לטעמי נשמעים טוב עם תחושה של "איכות" רק מדגם 4XXX...ועד ה-טופ.
...
תגיד האם ידעת שה RC של פיוניר לא מטפל בתדרים שמתחת ל 63HZ ?
לעומתו האודסי החדש XT32 מטפל גם מטפל בתדרים שמתחת ל 63HZ .

את המיידע הזה מצאתי באחד הפורומים ברשת כאשר חרשתי את הנושא.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #42 

הנה הפוסט הזה נכנס ל - Low post , עכשיו יתחליו העבירות הדו צדדיות
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #43 

את המיידע הזה מצאתי באחד הפורומים ברשת כאשר חרשתי את הנושא
...
אמת וגם לי בתחילה היה תמוה, מדוע אין טיפול פרטני מתחת ל-63hz..
אבל מה שאני יכול לומר, שכל חצי דיבי של תדר שמשנים בכיול נשמע ומורגש בהחלט, מה שאני לא יכול לומר על הכיול של ימאהה שכל דיבי, או דיבי וחצי ישנה תחושה של שינוי, (לטובה או רעה-זה תלוי באוזן).

טיפול מתחת ל-63hz אם יש צורך וטיפול standing waves ו-reverbrations לא עוזרים, אז פה כבר חומרים סופגים מגיעים לידי ביטוי...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #44 

itay123 כתב:

את המיידע הזה מצאתי באחד הפורומים ברשת כאשר חרשתי את הנושא
...
אמת וגם לי בתחילה היה תמוה, מדוע אין טיפול פרטני מתחת ל-63hz..
אבל מה שאני יכול לומר, שכל חצי דיבי של תדר שמשנים בכיול נשמע ומורגש בהחלט, מה שאני לא יכול לומר על הכיול של ימאהה שכל דיבי, או דיבי וחצי ישנה תחושה של שינוי, (לטובה או רעה-זה תלוי באוזן).

טיפול מתחת ל-63hz אם יש צורך וטיפול standing waves ו-reverbrations לא עוזרים, אז פה כבר חומרים סופגים מגיעים לידי ביטוי...
...
מה הכוונה לא עוזרים? באודסי יש טיפול וזה עוזר גם עוזר. תראה הבעיה העיקרית באקוסטיקה היא התדרים הנמוכים וזה שה RC של הפיוניר לא ממש מטפל בהם לא מוסיף ליוקרה שלו יותר מידי לדעתי.
יש מצב שרק בגלל זה אני מוריד אותו מהרשימה שלי. :(

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

מה הכוונה לא עוזרים? באודסי יש טיפול וזה עוזר גם עוזר. תראה הבעיה העיקרית באקוסטיקה היא התדרים הנמוכים וזה שה RC של הפיוניר לא ממש מטפל בהם לא מוסיף ליוקרה שלו יותר מידי לדעתי.
יש מצב שרק בגלל זה אני מוריד אותו מהרשימה שלי.
...
פיוניר, פותרת בעיית באס, כאשר היא מטפלת בגלים עומדים של הסאב וופר, נכון אין ירידת "תיקון" של תדר ספציפי...אבל עדיין פיוניר מצליחה להתגבר על זה ומצליחה לשפר מהותית את הבאס כאשר ישנו טיפול בגל עומד כזה או אחר...

יואב, היה אצלי חסר לך משהו?, (פרט לאותה הסצינה בגלדיאטור שהיה חסר את שני המכות) שכיום גם זה שופר ו"תוקן"...ע"י הוספת 2db וקיצור אורך הגל כאשר יושבים במרכז...

אם עניין טיפול תדר מתחת ל-63 מדאי אותך, אז אני מבטיח לך שהסר דאגה מליבך...יש פקטורים וכיולים אחרים שמטפלים בזה...

כאשר אמרתי "לא עוזרים-אם וכאשר", זה בחללים סופר בעייתים כאשר ישנם הרבה פאות בחלל, זויות, שם הגלים מאוד בעייתים ומתנקזים כל פעם בנק' אחרת...שם הטיפול מצריך כבר טיפול מקצועי אחר...והיא טיפול פרטני בכל נק' בעייתית...אבל אצלך בחלל אין את הבעיה הנ"ל במיוחד והוא מאובזר אקוסטית כהלכה, וכנ"ל גם אצלי שגודל החלל ופינותיו הם סטנדרטיות ולא מצריכות טיפול מיוחד...

stas
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #46 

יצא לי לשמוע את ה3067 YAMAHA בטכנים רב ערוצי וסטריאו הוא שונה לגמרי בגוון הצליל מדגמים Z9 Z11.הצליל שבוקע מהדגם החדש של ימהה פשוט טענוג לאוזניים,[לא להאמין שזה YAMAHA] הרסיבר פשוט מעולה . עם להשוות בין LX 83 ל 3067 אני לא חושב ש3067 מתעלה על ה LX 83 אבל לLX 83 יש מתחרה רציני בכמה פרמטרים

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #47 

stas כתב:יצא לי לשמוע את ה3067 YAMAHA בטכנים רב ערוצי וסטריאו הוא שונה לגמרי בגוון הצליל מדגמים Z9 Z11.הצליל שבוקע מהדגם החדש של ימהה פשוט טענוג לאוזניים,[לא להאמין שזה YAMAHA] הרסיבר פשוט מעולה . עם להשוות בין LX 83 ל 3067 אני לא חושב ש3067 מתעלה על ה LX 83 אבל לLX 83 יש מתחרה רציני בכמה פרמטרים
...
תפרט יותר ...... מי המתחרה של ה 83 . ובאילו פראמטרים .

stas
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #48 

9000es
המתחרה לLX 83 הוא RX-V3067 כמו שרשמתי בהודעה שלפניך ובאשר לפרמטרים שבהן הוא מצטיין לא פחות מ LX83 זה המרת ה1080 HDMI אגב גם לדגם הזה יש HDMI V.1.4a 3D
בסאונד רב ערוצי כמו DTS-HD Master Audio וכ"ו הרסיבר משדר נוכחות זה בא לידי ביטוי בטווח תדרים נמוכים ברב ערוצי [הרגשה של סאונד בועט] ודייקנות להפליא. לא דומה בכלל באופי שמאפיין את חברת YAMAHA במיוחד הדגמים כמו Z9 Z11 כמו שהזכרתי קודם .
נערך לאחרונה על ידי stas ב 23/11/2010 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #49 

[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

לא מתאים (n) ,מה עכשיו נהיית ורדה רזיאל ז'קונט ?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #52 

אני מתחנן ממנהלי האתר לא להסיר או לצנזר הודעה זו.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

itay123

רק for the record

זוגיות דווקא יש לי, אשה וילדים לא אבל מבחירה עמוקה. אנחנו במאה ה-21. משפחה עם מכונית , גינה וכלב זו עדיין האלטרנטיבה המעודפת אבל לא היחידה.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #54 

...
9000es,
יש מתחרים בשוק של הרסיברים האלו וכולם עומדים בשורה אחת מול ה LX-83. לחלק מהמתחרים יש חוזקות שאין ל 83 ול 83 יש חוזקות שאין למתחרים.
אבל אם אתה רוצה פירוט אז:
אונקיו 3008 ו 5008
ימאהה 3067
דנון 4311
דנון 4810 רק שאין לו תמיכה ב 3D

אני מודע לכך שיש פה כת של מעריצי פיוניר וכל המתחרים שרשמתי למעלה "כמובן" שלא עומדים מול ה 81,82,83 בפורום הזה... וכמובן שהכל על בסיס "השוואה" "והתנסות" בתנאי מעבדה וכו'... אבל בחיית צאו רגע מהדיסונס הקוגניטיבי והצורך להגן על הקניה שלכם וקבלו שיש מתחרים אחרים שמציעים לא פחות מהפיוניר והייתי שמח לשמוע קצת פחות אמירות נחרצות לטובת מוצר אחד בלבד.

ליאור

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #55 

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #56 

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

LiorDrZ כתב:
...
9000es,
יש מתחרים בשוק של הרסיברים האלו וכולם עומדים בשורה אחת מול ה LX-83. לחלק מהמתחרים יש חוזקות שאין ל 83 ול 83 יש חוזקות שאין למתחרים.
אבל אם אתה רוצה פירוט אז:
אונקיו 3008 ו 5008
ימאהה 3067
דנון 4311
דנון 4810 רק שאין לו תמיכה ב 3D

אני מודע לכך שיש פה כת של מעריצי פיוניר וכל המתחרים שרשמתי למעלה "כמובן" שלא עומדים מול ה 81,82,83 בפורום הזה... וכמובן שהכל על בסיס "השוואה" "והתנסות" בתנאי מעבדה וכו'... אבל בחיית צאו רגע מהדיסונס הקוגניטיבי והצורך להגן על הקניה שלכם וקבלו שיש מתחרים אחרים שמציעים לא פחות מהפיוניר והייתי שמח לשמוע קצת פחות אמירות נחרצות לטובת מוצר אחד בלבד.

ליאור
...
אההה בראבו ליאור .

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #58 

danlior כתב:itay123

רק for the record

זוגיות דווקא יש לי, אשה וילדים לא אבל מבחירה עמוקה. אנחנו במאה ה-21. משפחה עם מכונית , גינה וכלב זו עדיין האלטרנטיבה המעודפת אבל לא היחידה.
...
מה שאותי מענין זה הכלב. על איזה כלב מדובר?

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #59 

itay123 כתב:
danlior כתב:itay123

...
איתי זה מיותר והייתי שמח אם היית עורך את ההודעה הזו והקודמת כי היא ממש לא תורמת לנושא ולתרבות דיון.
ליאור
...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #60 

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”