תגיד האם ידעת שה RC של פיוניר לא מטפל בתדרים שמתחת ל 63HZ ?itay123 כתב:אתה שמעת את ה-Z11....??!?!?!?danlior כתב:bossgt6
ES9000 צודק, יש עניין של שם שחברה יוצרת לעצמה. ה-Z11 לטעמי הוא נפל ואפילו ה-LX70 שלי שם אותו בכיס הקטן. ברור שאי אפשר לדעת איך המודל החדש נשמע אבל עד שיוכח אחרת יש לצפות לאותה הרמה שהורגלנו אליה בעשר השנים האחרונות מימאהה. במידה ויפתיעו, מעולה. לא לי ולא ל-ES9000 יש מניות בפיוניר או בט.ר....
(או שכרגיל על כל מוצר אתה מגיב בצורה עיוורת)
אני מתערב שלא רק שלא שמעת את ה-Z11 אלא לא שמעת YAMAHA מעולם...
לי דווקה היה ניסיון עם ה-Z9...(ואת ה-Z11 יצא לי לשמוע אצל שכן שהיה לי)...
וכמכשיר all in one, אין מה להשוות אותו ל-LX70 או LX81/82 (על אחת כמה וכמה ל-Z11)....
יש לסדרת Z איזון מוזיקלי מעוללה...הגברה מאוד דינאמית ובעל depth מצויין, כמעט ואין תחושה או זקיקה להוספת פאואר, כמובן שחשוב החלל או הרמקולים איתם עובדים..
היכולות DIRECT של סדרת Z עולים על ה-DIRECT בפיוניר...(אם כל הכבוד)...
היכולות כיול, הגעתי לתוצאות הרבה יותר משביעות רצון עם פיוניר מאשר ימאהה...
גיליתי שהכיול בימאהה (גם סדרת Z) (גם ידני) אינו מדוייק, ואינו פרטני כמו אצל פיוניר (air studios)
אני מחלק זאת כך:
סדרת Z -![]()
(הגברה משובחת מאוד, ואף נשמעת כמו פאואר חיצוני בשל הדינאמיקה ויכולות ה-separation בין הערוצים באופן מצויין לטעמי, מצב DIRECT במוזיקה וקולנוע משובח ניטרלי ומאוד מעודן סמיוחד ב-דו ערוצי (כן ימאהה)
![]()
כיול לוכה בחסר, לאחר שעות של משחקים הגעתי למסקנה שמצב ה-DIRECT נשמע לי הכי מאוזן והכי ניטרלי, לכיול האוטומטי ישנה נטייה לצבוע את הצליל, גם המשחקים לשיפור הכיול לו ממש הוסיפו ולעיתים גרעו)
סדרת LX![]()
פרוססור משובח מאוד שמתעורר לחיים לאחר כיול וכיוון, יכולת פירוט ודימאמיקה כשל פרוססור הייאנד, הפרדה מצויינת בין הערוצים!! סטיראו לאחר כיול ובשידוח הגברה איכותית יכול להשתוות לסטים הייאנד מטורפים ויוקרתיים.
![]()
הגברה לטעמי, רזה ולעיתים over בהירה..(גם ה-70 הטרנזיסטורי), ישנה הרגשה שחסר איזה push ("ביצים")להגברה ואיזה פקטור שיכניס את הפרוססור לעבודה, תחושה אנמית במקצת, במיוחד בסדרות ה-ICE, (לא שמעתי את ה-83) אך ישנה תחושה שכזו עם ה-81 וה-82 פאואר חיצוני איכותי משפר מהותית את הגוון ומשתלב מעולה עם הפרוססור.
מצב PURE DIRECT, לטעמי "יבש", לא מעודן, ללא קסם ומשעמם, כיול איכותי משפר זאת פלאים!!!
בגדול הייתי הולך על PIONEER בעיניים עצומות, רק חשוב כיול מותאם לחלל, והגברה חיצונית למי שרוצה "להנות יותר" מהפרוססור האיכותי שנמצא בסדרות ה-LX..
אגב ONKYO (החל מדגם 875 ומעלה)הם מעין שילוב של השניים אם נטייה להגברה "בריאה" יותר משניהם, אך פרוססור שיורד ונופל משמעותית מפיוניר אך נשמע לטעמי טוב מימאהה בעל גוון חמים יותר ולא "קריסטלי מידי" כמו ימאהה.
DENON לטעמי נשמעים טוב עם תחושה של "איכות" רק מדגם 4XXX...ועד ה-טופ....
לעומתו האודסי החדש XT32 מטפל גם מטפל בתדרים שמתחת ל 63HZ .
את המיידע הזה מצאתי באחד הפורומים ברשת כאשר חרשתי את הנושא.