מרכז המזון ירכא, מישהו יודע איזה זנים ניתן להשיג שם?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
להשלים מהכיוון השני - קלייה בהירה מאוד הולכת טוב בפילטר (ויאטנמי או וואקום)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני משתמש לא מעט בפילטר של מליטה (כשמתים לקפה והמכונה קרה),לדעתי,הקליה הכהה ממוצאת הרבה יותר טוב בפילטר,מאשר קליה בהירה,מה עוד שבפילטר מרגישים היטב את הטעמים (חלקם),לפעמים יותר מאשר מכונת אספרסו,כך שהחמיצות והמרירות מורגשים שם היטב,אבל יש טעמים אחרים שקשה להרגישם בפילטר.lior_a כתב:רגע, למה בעצם מידת הקלייה מתאימה יותר או פחות לפילטר?דבוטאנט כתב:להשלים מהכיוון השני - קלייה בהירה מאוד הולכת טוב בפילטר (ויאטנמי או וואקום)...
הפילטר מצליח פחות "למצות" את החמוץ?...
לסיכום,אני טוען שפילטר ממצא היטב את הטעמים הבסיסיים של הקפה,והאספרסו את כולם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה שיצא לי חמוץ באספרסו יצא בסדר בפילטר - יותר פירותי ופחות חמוץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מחר אני קולה לשבוע הבא,אני אנסה את הזנים שהמלצתה,וגם את רמת הקליה המומלצת.כפיר_ש כתב:מסכים עם עופר אבל תלוי בזן כי יש זנים שתפורים טוב לפילטר בקליה בהירה כמו קניה.
תערובת טובה לפילטר תשלב 2 סוגי קפה כשאחד בהיר ואחד כהה לדוגמה: פרו או ניקרגואה כהה fc+ וקניה בהיר city+...
הייתי אצל חיידר היום.... סגור בשבת???יוסיסופר כתב:קניתי שם (אצל חיידר) קולומביה ענק,אינדיאן פלנטיישן,דג'ימה והונדורס,מהקוסטריקה לא נזקקתי,יש לי עדיין בסטוק.
את ההונדורס קניתי על מנת לנסות ולהפריך כמה מיתוסים שאני המצאתי, (לא בטוח שאצליח).
קליתי ביום שישי שתי תערובות.
1. שתי מנות הונדורס ואחת סופרימו-כאמור לשם בדיקה.
2. שתי מנות הונדורס,1 מנה דג'ימה,ו-1 מנה בוגיסו.
מחר אטעם .
הקולומביה אכן יפה,אם כי אני מסופק לגבי מועד הקטיף שלה,בזמן הקניה לא בחנתי את הכתוב בשקים,ובזמן הקליה הכל הלך "מהר מידי",דבר שמעיד אולי על פולים "ותיקים" יחסית,מה שלא אמור להשפיע על הטעם,יש לי במלאי ירגשיף וסומטרה בני שלוש פלוס....
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
נדמה לי שכן,גם ג'אמל מג'דיידה סגור בשבת,יש להם הכשרים מהרבנות,ולכן הם מחוייבים.nimitzg כתב:הייתי אצל חיידר היום.... סגור בשבת???יוסיסופר כתב:קניתי שם (אצל חיידר) קולומביה ענק,אינדיאן פלנטיישן,דג'ימה והונדורס,מהקוסטריקה לא נזקקתי,יש לי עדיין בסטוק.
את ההונדורס קניתי על מנת לנסות ולהפריך כמה מיתוסים שאני המצאתי, (לא בטוח שאצליח).
קליתי ביום שישי שתי תערובות.
1. שתי מנות הונדורס ואחת סופרימו-כאמור לשם בדיקה.
2. שתי מנות הונדורס,1 מנה דג'ימה,ו-1 מנה בוגיסו.
מחר אטעם .
הקולומביה אכן יפה,אם כי אני מסופק לגבי מועד הקטיף שלה,בזמן הקניה לא בחנתי את הכתוב בשקים,ובזמן הקליה הכל הלך "מהר מידי",דבר שמעיד אולי על פולים "ותיקים" יחסית,מה שלא אמור להשפיע על הטעם,יש לי במלאי ירגשיף וסומטרה בני שלוש פלוס.......