קצין משטרה שדופק אגרופים לילד בן 15 עם חולצה צהובה -מה דעתכם ?
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
osherov
תסלח לי, אבל אתה פשוט קופץ למסקנות.
זה באמת כזה ברור? החיתוך של הסרט מתחיל בזה שהשוטור ממטיר עליו מכות,
מספיק להזיז את החיתוך 2-3 שניות אחורה כדי לשנות לגמרי את התמונה.
זה שהחלק היחיד שמאכילים אותך זה החלק של נער נסוג מהמגע עם השוטר,
לא אומר דבר על איך לכל הרוחות הוא הגיע לסיטואציה שהנער רחוק מהדבוקה של הקהל המתפרע,
למרחק מגע עם השוטר.
עוד רואים לפי החיתוך שהשוטר לא ניסה לעצור אותו, (אחרת כבר היה כבול בנקודת הזמן הזו),
ואין שום סיבה נראית לכך שהמגע הראשוני בינהם יזום ע"י השוטר -
כי אם היה יזום השוטר היה כבר כובל אותו או אוחז בו תוך ניטרול.
במצב בו הנער חופשי וקרוב כל כך אל השוטר לכדי מגע,
מצביע על אפשרות יותר מסבירה שהנער יזם את המגע עם השוטר,
ולא כדי לשאול היכן היציאה הקרובה מהיציע.
איך הוא יצר את המגע? עדיין לא ברור לי.
שלא תבין אותי לא נכון,
אני לא בא להגן על השוטר.
אני דווקא בא ממקום עם סלידה מאוד רצינית מרמת השוטרים שאזרח שומר חוק צריך להגיע איתם במגע.
מה שאני טוען שאתה נופל קורבן לכך שדעתך נקבעת מבלי שנתנה לך הזכות להפעיל את השיקול שלך,
ואת ההבנה שלך את הסיטואציה במלואה.
זה בערך כמו לצלם ילד קטן מרופט ועני, יחף, מלוכלך ובוכה באמצע שומקום (כשהמקום יקבע את נושא הקונפליקט),
כשברקע חייל חמוש וממוגן מכף רגל ועד ראש (בכל מקום על הגלובוס יש תמונה כזו).
גם אם אין אינטראקציה בינהם, אין לך שום דרך ליצר אמפטיה כלפי החייל,
או להסביר מה לכל הרוחות הוא עושה שם.
תוסיף כותרת שמייצרת היקש של קונפליקט, וזהו.
וזה למה? כי התמונה הגדולה נמנעת מהצופה.
המסר עובר דרך חור צר של נקודה בזמן ובמרחב שזווית הצילום איפשרה, ונבחרה בקפידה ע"י המצלם והעורך.
יכול להיות שהוא צודק, ובאותה מידה יכול להיות שהוא סתם צדקן בשקל.
תסלח לי, אבל אתה פשוט קופץ למסקנות.
זה באמת כזה ברור? החיתוך של הסרט מתחיל בזה שהשוטור ממטיר עליו מכות,
מספיק להזיז את החיתוך 2-3 שניות אחורה כדי לשנות לגמרי את התמונה.
זה שהחלק היחיד שמאכילים אותך זה החלק של נער נסוג מהמגע עם השוטר,
לא אומר דבר על איך לכל הרוחות הוא הגיע לסיטואציה שהנער רחוק מהדבוקה של הקהל המתפרע,
למרחק מגע עם השוטר.
עוד רואים לפי החיתוך שהשוטר לא ניסה לעצור אותו, (אחרת כבר היה כבול בנקודת הזמן הזו),
ואין שום סיבה נראית לכך שהמגע הראשוני בינהם יזום ע"י השוטר -
כי אם היה יזום השוטר היה כבר כובל אותו או אוחז בו תוך ניטרול.
במצב בו הנער חופשי וקרוב כל כך אל השוטר לכדי מגע,
מצביע על אפשרות יותר מסבירה שהנער יזם את המגע עם השוטר,
ולא כדי לשאול היכן היציאה הקרובה מהיציע.
איך הוא יצר את המגע? עדיין לא ברור לי.
שלא תבין אותי לא נכון,
אני לא בא להגן על השוטר.
אני דווקא בא ממקום עם סלידה מאוד רצינית מרמת השוטרים שאזרח שומר חוק צריך להגיע איתם במגע.
מה שאני טוען שאתה נופל קורבן לכך שדעתך נקבעת מבלי שנתנה לך הזכות להפעיל את השיקול שלך,
ואת ההבנה שלך את הסיטואציה במלואה.
זה בערך כמו לצלם ילד קטן מרופט ועני, יחף, מלוכלך ובוכה באמצע שומקום (כשהמקום יקבע את נושא הקונפליקט),
כשברקע חייל חמוש וממוגן מכף רגל ועד ראש (בכל מקום על הגלובוס יש תמונה כזו).
גם אם אין אינטראקציה בינהם, אין לך שום דרך ליצר אמפטיה כלפי החייל,
או להסביר מה לכל הרוחות הוא עושה שם.
תוסיף כותרת שמייצרת היקש של קונפליקט, וזהו.
וזה למה? כי התמונה הגדולה נמנעת מהצופה.
המסר עובר דרך חור צר של נקודה בזמן ובמרחב שזווית הצילום איפשרה, ונבחרה בקפידה ע"י המצלם והעורך.
יכול להיות שהוא צודק, ובאותה מידה יכול להיות שהוא סתם צדקן בשקל.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לי אישית אין שום בעיה עם שוטרים שמכסחים ומכים פראחים ופושעים, נהפוך הוא, אני חסיד גדול שכיסוח טוב בתחילת הדרך הוא האמצעי היחיד שמסוגל להכניס שכל לראשם האטום של מספר אנשים לפני שזה יתפתח לבעיה יותר רצינית.
הבעיה היא רק לדאוג שאת הכיסוחים יחטפו רק הפראחים ובזה המשטרה נכשלת בגדול.
הבעיה היא רק לדאוג שאת הכיסוחים יחטפו רק הפראחים ובזה המשטרה נכשלת בגדול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
catskinner , אני לא חושב שהיא נכשלת בגדול , אני אישית חושב שהיא אפילו לא מתאמצת . כמו כול דבר היא מחפשת מתחת לפנס ולא היכן שהיא אבדה את המטבע
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
אני מקליט במקס את ספורט1 ו2,אוהד את מכבי חיפה ואין לי סנטימטים לא ביתר ולא בני יהודהosherov כתב:אנחנו צריכים לראות את הוידאו בעצמנו ולא רק להתייחס לתאור ממישהו אחר שצפה באירוע המלא
זורו44,
אפשר לשאול מאיפה קיבלת גישה לסרטון המלא?...
http://www.one.co.il/Cat/Video/first.as ... 497&cat=28
125000 צפיות יש בסרטון של תקציר המשחק באתרONE
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- sufgi123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1396
ההתנהגות של השוטר מבישה, וצריך להעיף אותו מתפקידו כמה שיותר מהר.
גם אם לפני האירועים שמוצגים בסרטון, הילד בעט בשוטר,ירק עליו,הכניס לו אגרוף וכו', השוטר באותו הרגע צריך להפעיל כח סביר , אבל מהרגע שהשוטר רואה את הילד מתגונן מבלי לתקוף בחזרה, השוטר צריך לאזוק את הילד ולא להמשיך להכות אותו.
אין תפקידו של השוטר להעניש את הילד על ביצוע מעשיו, גם אם הם היו כנגד השוטר.
אגב, באותה סיטואציה אם הייתי רואה אזרח שמכה את הילד כך, יתכן והייתי מצדיק את מעשיו, אבל מהרגע שאתה לובש מדים, אתה צריך לנהוג אחרת.
גם אם לפני האירועים שמוצגים בסרטון, הילד בעט בשוטר,ירק עליו,הכניס לו אגרוף וכו', השוטר באותו הרגע צריך להפעיל כח סביר , אבל מהרגע שהשוטר רואה את הילד מתגונן מבלי לתקוף בחזרה, השוטר צריך לאזוק את הילד ולא להמשיך להכות אותו.
אין תפקידו של השוטר להעניש את הילד על ביצוע מעשיו, גם אם הם היו כנגד השוטר.
אגב, באותה סיטואציה אם הייתי רואה אזרח שמכה את הילד כך, יתכן והייתי מצדיק את מעשיו, אבל מהרגע שאתה לובש מדים, אתה צריך לנהוג אחרת.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

הדבר הרע היחיד שהשוטר עשה הוא לתת שיצלמו אותו.
- izigold
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 108
כלומר אין בעיה עם עבריינים כל עוד הם לובשים מדים ודואגים למנוע כל עדות למעשיהם?Catskinner כתב:הדבר הרע היחיד שהשוטר עשה הוא לתת שיצלמו אותו....
אני מכיר באופן אישי מישהי שבאמצע תל אביב הותקפה באכזריות על ידי זוג נבלות לובשות מדים, נעצרה והוחזקה בתחנת משטרה מספר שעות ונפתח לה תיק על תקיפת שוטר.
אני מניח שכשאתה תיתקל בתופעה באופן אישי גם אתה תתפלל שמישהו יצלם ויפרסם את התמונות.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

כתבתי כבר את דעתי בהודעה הקודמת אבל אשוב עליה שנית.
אין לי שום בעיה, אפס מאופס, nada, rien de rien, עם שוטר שתופס פראח ומכסח לו את הצורה עד שהפראח יגיע למיון או לשיקום. תקראו לזה בררה טבעית אם זה יותר PC עבורכם. זה מיידי, מאוד cost effective ולפעמים זו גם הדרך היחידה לחנך את מי שלא רוצה לקבל חינוך.
יש לי בעיה עם כושר האבחון של השוטרים כשהם מכסחים את הצורה לאזרח מהשורה. ברם, במקרה זה הם פעלו כשורה והייתי עוד מחמיר ושולח צוות מכסחים לביתם של ההורים שגידלו פראח כזה.
אין לי שום בעיה, אפס מאופס, nada, rien de rien, עם שוטר שתופס פראח ומכסח לו את הצורה עד שהפראח יגיע למיון או לשיקום. תקראו לזה בררה טבעית אם זה יותר PC עבורכם. זה מיידי, מאוד cost effective ולפעמים זו גם הדרך היחידה לחנך את מי שלא רוצה לקבל חינוך.
יש לי בעיה עם כושר האבחון של השוטרים כשהם מכסחים את הצורה לאזרח מהשורה. ברם, במקרה זה הם פעלו כשורה והייתי עוד מחמיר ושולח צוות מכסחים לביתם של ההורים שגידלו פראח כזה.
-
זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
משחק הכדורגל זה הצגה שהסוף שלה אף פעם לא ידוע,ויש לה נספחים לרוב.
כל מי שנמצא באצטדיון חשוף למצלמות ברזולוציות hd ,ולא חייב לגנוב את
ההצגה מהשחקנים בצורה כזאת או אחרת.כנראה שנוכחות מצלמות לא מזיזה
ל"כוכבים" תורניים כמו הקצין ורק בבית או בתחקיר כשיצפה במופע האמוק שלו
המסקנות להבא יהיו שונות אולי.קיבל כסף נוסף על מנת לאבטח את הארוע
אך לא על מנת לככב במהדורות החדשות.
אני בספק אם הקצין היה מסתער כך אם היה מגיע לאזור של מועדונים, שכונות מצוקה
לא סטרילים מבחינת סכינאות ואמל"ח כמו באצטדיון שהוא לרוב סטרילי.
דרך אגב המשחק המדובר היה דרמטי ומצוין,אך את מי זה כבר מעניין.
כל מי שנמצא באצטדיון חשוף למצלמות ברזולוציות hd ,ולא חייב לגנוב את
ההצגה מהשחקנים בצורה כזאת או אחרת.כנראה שנוכחות מצלמות לא מזיזה
ל"כוכבים" תורניים כמו הקצין ורק בבית או בתחקיר כשיצפה במופע האמוק שלו
המסקנות להבא יהיו שונות אולי.קיבל כסף נוסף על מנת לאבטח את הארוע
אך לא על מנת לככב במהדורות החדשות.
אני בספק אם הקצין היה מסתער כך אם היה מגיע לאזור של מועדונים, שכונות מצוקה
לא סטרילים מבחינת סכינאות ואמל"ח כמו באצטדיון שהוא לרוב סטרילי.
דרך אגב המשחק המדובר היה דרמטי ומצוין,אך את מי זה כבר מעניין.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

תרשה לי לתת לך תיאור מצב :sufgi123 כתב:אגב, באותה סיטואציה אם הייתי רואה אזרח שמכה את הילד כך, יתכן והייתי מצדיק את מעשיו, אבל מהרגע שאתה לובש מדים, אתה צריך לנהוג אחרת....
ילד בן 14 ,שחיף , הרביץ לאדם מבוגר אגרוף , המבוגר הפליא בו את מכותיו ושלח אותו למיון עם כתפיים שבורות
מקרה ב:
ילד בן 14, מתעמל קבוע בMMA , תפס מבוגר שהיביט בחברתו והרביץ לו מכות , המבוגר התאושש והחליט להראות לו של מי יותר גדול ושלח אותו למיון
אני מבין שאם אתה מסכים לאזרח אתה מסכים לאירוע ב ' , כי ברור לך ולי שאזרח לא יכול לפוצץ מישהו קטן גם לו על התגרות אלימה
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

אני אישית מעדיף שאת הברירה הטבעית (ובזה אני מסכים איתך וכשאני יכול אני גם מפעיל אותה ), תיעשה על השוטר ולא על הילד , כי מבין שני הבריונים השוטר מסוכן יותר . הוא משתמש בסמכותו לבריונות שלו , ולכן הוא מסוכן יותר לסביבה שלו .Catskinner כתב:כתבתי כבר את דעתי בהודעה הקודמת אבל אשוב עליה שנית.
יש לי בעיה עם כושר האבחון של השוטרים כשהם מכסחים את הצורה לאזרח מהשורה. ברם, במקרה זה הם פעלו כשורה והייתי עוד מחמיר ושולח צוות מכסחים לביתם של ההורים שגידלו פראח כזה....
- sufgi123
-
- חבר ותיק

OKtruejoker כתב:תרשה לי לתת לך תיאור מצב :sufgi123 כתב:אגב, באותה סיטואציה אם הייתי רואה אזרח שמכה את הילד כך, יתכן והייתי מצדיק את מעשיו, אבל מהרגע שאתה לובש מדים, אתה צריך לנהוג אחרת....
ילד בן 14 ,שחיף , הרביץ לאדם מבוגר אגרוף , המבוגר הפליא בו את מכותיו ושלח אותו למיון עם כתפיים שבורות
מקרה ב:
ילד בן 14, מתעמל קבוע בMMA , תפס מבוגר שהיביט בחברתו והרביץ לו מכות , המבוגר התאושש והחליט להראות לו של מי יותר גדול ושלח אותו למיון
אני מבין שאם אתה מסכים לאזרח אתה מסכים לאירוע ב ' , כי ברור לך ולי שאזרח לא יכול לפוצץ מישהו קטן גם לו על התגרות אלימה...
שמתי את הדגש על יתכן
הכל תלוי בסיטואציה
כשאמרתי שיתכן שאצדיק את המעשים, התכוונתי לכך שיתכן מצב שבו אני,אתה או כל אחד אחר היה מגיב כך.
אבל מהרגע שאתה לובש מדי שוטר, אתה צריך לדעת לרסן את עצמך בכל מצב.
אני אתן לך דוגמה שיתכן שהיית מגיב כך:
אתה הולך ברחוב עם הילד שלך/חברה שלך/אשתך , וילד בן 14 מחליט משום מקום ("לא באת לו טוב בעין") לתת אגרוף/כפה לאדם שאתה הולך איתו. לא רוצה לחשוב מה היה קורה במקרה כזה...
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אתם יודעים מה רבותי, יש לי הצעת פשרה שתעשה את כולנו מבסוטים.
השוטר לא נהג כשורה כי במקום להרביץ לפראח בן ה 15 הוא היה צריך להמתין עד שיגיע לגיל 16 ויהפוך לפראח בעלח נסיון ודירוג מקצועי גבוה יותר ואז לכסח אותו ממכות.
השוטר לא נהג כשורה כי במקום להרביץ לפראח בן ה 15 הוא היה צריך להמתין עד שיגיע לגיל 16 ויהפוך לפראח בעלח נסיון ודירוג מקצועי גבוה יותר ואז לכסח אותו ממכות.
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
Catskinner
תפקיד השוטר הוא להכניס חארות קטנים כאלה לתא מעצר עם "תעודה" של תקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו (והפעם זה אפילו נכון...) -
כי זה מה שרואים בסרטון, הילד ניגש אל השוטר ופשוט דוחף אותו.
במקום זאת השוטר איבד פיוז ודפק לו מכות.
אם זה נכון או לא נכון - תלוי בסיטואציה.
זו לא הפגנה שקטה וחוקית,
זו התפרעות פרועה וברוטלית.
ייתכן שהשוטר והילד צריכים לחלוק תא על בריונות.
וייתכן והנסיבות מקילות על התנהגותו (חסרת השליטה) של השוטר.
(להזכירכם - יש לא מעט מקרים לאחרונה של אנשים על סף מוות רק מהחלפת מילה עם האדם הלא נכון)
תפקיד השוטר הוא להכניס חארות קטנים כאלה לתא מעצר עם "תעודה" של תקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו (והפעם זה אפילו נכון...) -
כי זה מה שרואים בסרטון, הילד ניגש אל השוטר ופשוט דוחף אותו.
במקום זאת השוטר איבד פיוז ודפק לו מכות.
אם זה נכון או לא נכון - תלוי בסיטואציה.
זו לא הפגנה שקטה וחוקית,
זו התפרעות פרועה וברוטלית.
ייתכן שהשוטר והילד צריכים לחלוק תא על בריונות.
וייתכן והנסיבות מקילות על התנהגותו (חסרת השליטה) של השוטר.
(להזכירכם - יש לא מעט מקרים לאחרונה של אנשים על סף מוות רק מהחלפת מילה עם האדם הלא נכון)
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
זורו44, ufffnick
אתם יכולים לציין איפה בדיוק בקטע הוידאו ראים שמישהו בקהל ביצע איזה פעולה אלימה כלפי אותו השוטר או שוטרים?! צפיתי בקטע הוידאו אבל לא מצאתי שום אלימות מיוחדת כלפי השוטרים (ייתכן שזה נעשה, אבל בקטע הוידאו של ספורט 1 ממש לא רואים את זה)....מה שרואים הוא שמרגע ששלושת השוטרים נכנסים ליציע, העסק די נרגע שם
קלוד,
חלק מהתגובות שלך הזויות משהו לטעמי ולמרות שאני מניח שאתה ציני בחלקן עדיין זה לא נשמע טוב. לתת לגיטימציה לאלימות של שוטר כנגד אוהד בלי הצדקה אמיתית לכך היא חמורה מאוד (לא פחות מהאלימות של האוהדים עצמם)...
אתם יכולים לציין איפה בדיוק בקטע הוידאו ראים שמישהו בקהל ביצע איזה פעולה אלימה כלפי אותו השוטר או שוטרים?! צפיתי בקטע הוידאו אבל לא מצאתי שום אלימות מיוחדת כלפי השוטרים (ייתכן שזה נעשה, אבל בקטע הוידאו של ספורט 1 ממש לא רואים את זה)....מה שרואים הוא שמרגע ששלושת השוטרים נכנסים ליציע, העסק די נרגע שם
קלוד,
חלק מהתגובות שלך הזויות משהו לטעמי ולמרות שאני מניח שאתה ציני בחלקן עדיין זה לא נשמע טוב. לתת לגיטימציה לאלימות של שוטר כנגד אוהד בלי הצדקה אמיתית לכך היא חמורה מאוד (לא פחות מהאלימות של האוהדים עצמם)...
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

למה חמור? צריך לבדוק את זה במבחן התוצאה.
חוץ מזה שהצעתי פשרה שאמורה להשביע את רצון כולם.
חוץ מזה שהצעתי פשרה שאמורה להשביע את רצון כולם.
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
\Catskinner כתב:אתם יודעים מה רבותי, יש לי הצעת פשרה שתעשה את כולנו מבסוטים.
השוטר לא נהג כשורה כי במקום להרביץ לפראח בן ה 15 הוא היה צריך להמתין עד שיגיע לגיל 16 ויהפוך לפראח בעלח נסיון ודירוג מקצועי גבוה יותר ואז לכסח אותו ממכות....
- sufgi123
-
- חבר ותיק

עזוב, זה משביע רק את רצונך (ואולי עוד כמה ...)Catskinner כתב:למה חמור? צריך לבדוק את זה במבחן התוצאה.
חוץ מזה שהצעתי פשרה שאמורה להשביע את רצון כולם....
כנראה שאתה לא מבין שאין תפקידו של השוטר להעניש, גם אם מדובר באדם מבוגר.
שוטר שמשתמש בכוח תפקידו כדי להפעיל אלימות כנגד עבריינים גם כשאין צורך בכך (ואל תגיד לי שבמקרה הזה הופעל כח סביר על מנת לעצור את הקטין), אינו שונה מהם.
במקרה הנ"ל השוטר איבד את העשתונות שלו וצריך לשלוח אותו הביתה, בנוסף הייתי מגיש תביעה אזרחית כנגדו.
- Gili_Regev
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
מאיפה אתה יודע שלא בוצעה שופ פעולה אלימה כלפי השוטר, או בכלל?osherov כתב:זורו44, ufffnick
אתם יכולים לציין איפה בדיוק בקטע הוידאו ראים שמישהו בקהל ביצע איזה פעולה אלימה כלפי אותו השוטר או שוטרים?! צפיתי בקטע הוידאו אבל לא מצאתי שום אלימות מיוחדת כלפי השוטרים (ייתכן שזה נעשה, אבל בקטע הוידאו של ספורט 1 ממש לא רואים את זה)....מה שרואים הוא שמרגע ששלושת השוטרים נכנסים ליציע, העסק די נרגע שם...
ראית את כל המהלך? יכול להיות שלא נעשתה שום עבירה, אבל יכול להיות מאוד שכן.
ידעת שנעקרו שם עשרות כיסאות, ונזרקו על אנשי בני יהודה מכל הבא ליד..?
מהיכרותי את אוהדי בית"ר, אני מעדיף ללכת עם קצין המשטרה. אז נכון שעדיף היה לו היה אוזק את אותו אחד,
אבל ייתכן שהרגיש מצוקה מול כל הקהל, וזו היתה הדרך שלא להרתיע, כדי להימנע מאיזה לינץ'.
די לראות את הקטע הבא, כדי להבין מי אלה (רוב) אוהדי בית"ר.
אלו לא בני אדם, אלו חיות..
...
- sufgi123
-
- חבר ותיק

Giliboy , גם אני כמוך אוהד שרוף של הפועל תל אביב ונמצא כמעט בכל המשחקים, אבל לצערי גם חלק מהאוהדים שלנו לא חפים מהתנהגות ברברית.
סתם עולה לי בראש המקרה עם שורה אוברוב והילד שלו. אתה יודע מה בדיוק אוהדי הפועל עשו/שרו ...
סתם עולה לי בראש המקרה עם שורה אוברוב והילד שלו. אתה יודע מה בדיוק אוהדי הפועל עשו/שרו ...