על המאזניים - cary sli80 ו conrad johnson cav50
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
סבבה, מה אני נציג הטרנזיסטורים עלי אדמות?Croc כתב:איתי,
סליחה על התחפרות אבל את הסאונד שאני אוהב (בשלב זה באודיאופיליה שלי) עד היום שמעתי רק ממנורות.
את הדיגיטאליים לא שמעתי יותר מדיי - אבל בפעמים שכן שמעתי זה לא היה זה בשבילי.
כנראה שאני כבר לא יכול לחיות בלי עיוותים...
מנורות נשמע נ-פ-ל-א!!!!!
זהו...
I WISHאיתי_הגיתי כתב:רדנקו כתב:אני חושב שהאחריות של דנסן שווה את הכסף (בהנחה שהסאונד מתאים לך).איתי_הגיתי כתב:Metheny
אני צריך להכניס בתקציב DAC (ספריית סאונד מהמחשב ונגן DVD) פרה והגברה.
היצרנים שציינת לא נכנסים בתקציב.
אני כן אשמע דנסן, למרות שהם יותר יקרים מבל קנטו, ואולי גם CHANNEL ISLAND, יש עליהם ביקורות טובות....
העובדה שיש אחריות לכל החיים היא לא דבר של מה בכך. היא גם מאפשרת לרכוש באינטרנט בלי חשש.
אני מכיר אדם שרכש מגבר דנסן ב-EBAY ב-2000 ש"ח והמכשיר הגיע אליו עם צ'אנל אחד לא עובד.
המכשיר נשלח על ידו לחברה ותוקן ללא תשלום (מלבד עלויות המשלוח)....
רדנקו
יש לך דנסן?...
יש לי חבר טוב שהאזנתי אצלו די הרבה לדנסן.
היי לכולם
אני יושב וקורא כל מילה שלכם ולומד,
אך אנא אל תתרגזו על דעות כאלו ואחרות. זה מה שיפה בתחום הזה.
אני הייתי אצל גנאדי ונצרבתי באיכות המדהימה של מה ששמעתי אצלו וכך אני מתהלך בימים אלה בניסיון לבנות לעצמי רפרודוקציה של איכות דומה.
כמו כן יש לי סט טרנזיסטורי בבית שאינו זול ונחשב לבינוני + אך הוא אינו מתקרב למה ששמעתי ממנורות.
אשמח לשמוע סט טרנזיסטורי במחיר של מנורות שיעשה אותו דבר לצליל.
ויש לי מה ללמוד.
תודה לכולכם.
נ.ב.
אולי היה כדאי למפות את כל הביטויים/פרמטרים שבעזרתם ניתן להגדיר סאונד איכותי, לפחות חלק מהם אני מאמין יהיו בקונצנזוס, כמו : במה או פירוט....
וכך נוכל לנסות להעביר אחד לשני מסר קל יותר של עד כמה "שמעתי טוב".
אני במהלך השנים האחרונות מתקדם עקב בצד אגודל בשיפור המערכת שלי כשמה שמנחה אותי הוא - סט ששמעתי בו טוב ויצר לי תמריץ לשפר - הפעם הסט של גנאדי עשה לי את זה.
אך אנא אל תתרגזו על דעות כאלו ואחרות. זה מה שיפה בתחום הזה.
אני הייתי אצל גנאדי ונצרבתי באיכות המדהימה של מה ששמעתי אצלו וכך אני מתהלך בימים אלה בניסיון לבנות לעצמי רפרודוקציה של איכות דומה.
כמו כן יש לי סט טרנזיסטורי בבית שאינו זול ונחשב לבינוני + אך הוא אינו מתקרב למה ששמעתי ממנורות.
אשמח לשמוע סט טרנזיסטורי במחיר של מנורות שיעשה אותו דבר לצליל.
ויש לי מה ללמוד.
תודה לכולכם.
נ.ב.
אולי היה כדאי למפות את כל הביטויים/פרמטרים שבעזרתם ניתן להגדיר סאונד איכותי, לפחות חלק מהם אני מאמין יהיו בקונצנזוס, כמו : במה או פירוט....
וכך נוכל לנסות להעביר אחד לשני מסר קל יותר של עד כמה "שמעתי טוב".
אני במהלך השנים האחרונות מתקדם עקב בצד אגודל בשיפור המערכת שלי כשמה שמנחה אותי הוא - סט ששמעתי בו טוב ויצר לי תמריץ לשפר - הפעם הסט של גנאדי עשה לי את זה.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שאתה מדבר על הסט של גנאדי! על מה בדיוק אתה מדבר! - הקרמונות? או הקליפשים?
חשוב שנבין על מה אתה מדבר...
עופר.
===================================
חשוב שנבין על מה אתה מדבר...
עופר.
===================================
אני לא שולל כלום !Booboo כתב:ומה דעתכם על שילוב של פאואר דיגיטאלי ופרה שפופרתי (בנפרד)?
או מגבר אינטגרייטד הייבריד של דיגיטאלי עם מנורה (אחת) לפי בחירה?...
מנסיוני אני יודע שכל דבר בכל טופולוגיה יכול להשמע מצויין ורע באותו מידה ..
כל מיקרה נבדק לגופו עם הרמקולים שלי .
(הסט אפ כולו )
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
איתי_הגיתי כתב:אין בעיהCroc כתב: סבבה, מה אני נציג הטרנזיסטורים עלי אדמות?![]()
מנורות נשמע נ-פ-ל-א!!!!!
זהו...
...
אני בקלות מוכן לקחת את התפקיד ואין לי בעיה עם זה
אני מצטרף אליך וחושב כי מגברים טרנזיסטורים מפיקים סאונד שלא יכול להתקבל בשום מגבר מנורות .
אני מאז ומתמיד היתי בעד ה SS מהרבה סיבות שכבר ניתנו בשרשור זה ובשירשורים אחרים
הידד לטרנזיסטור![]()
הידד (בעטיד) לדיגיטלי![]()
![]()
דרך אגב גם לי לא ברור הקטע
לא ברור לי איך לוקחים מגבר שעולה מאות או אלפי $$$ שתוכנן להוציא סאונד אופטימלי, ומחליפים כלאחר יד שפופרת מסוג אחד בסוג אחר, בלי להתחשב בהשפעה הכוללת על המעגל...
האם מתכנני הציוד טעו??
בגדול אני אפילו חושב שמי שמחליף מנורה מודה כי המגבר תוכננן לא טוב .
ואלוי (אולי זה יתרון של מנורות )
שיש לו אופציה לשנות מה שלא יכול לקרות במגברים SS שלא ניתן לכוון בהם תדרים .
ובקיצור נימרץ מנורות יש לקנות ע"מ לספק תאורה במיקרה של מגברים בעלי הספקים גדולים יש יתרון של חימום הבית ולכן לא צריך תנור(אוי סליחה כבר כתבתי את זה פעם או פעמיים).
...
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
אני בטוח שאני רוצה להכנס לזה? אני קצת מפחד מהם. טוב יאללה.
פעם לפני הרבה שנים כשנפתחה המסעדה המונגולית בת"א קראתי עליה ביקורת מסעדות שאמרה שהקונספט גאוני הרבה יותר מהאוכל. איך יוכל סועד להתלונן על האוכל אם הוא בעצמו הכין אותו ? (למי שלא מכיר הסועד היה אוסף את מרכיבי הגלם של המנה שלו לתוך קערה, ואיזה "גריל מן" היה מבשל לו את זה על פלטה חמה).
נראה לי שזה קצת הסיפור גם עם מגברי המנורות. אפשר לשחק איתם, להחליף להן שופפרות, ולהשקיע בהם נשמה. בעוד ש-SS הוא "קר ומנוכר", מחברים וזהו, בלי שום יחסים אינטימיים...
תראו, אני אודיופיל תינוק, לא מומחה לאלקטרוניקה ולמעשה שמעתי רק מעט מגברי מנורות בחיי (וגם לא בצורה ביקורתית מדיי), כך שיכול להיות שאני לא בעמדה למסקנות מרחיקות לכת.
אבל מהחומר שאני קורא (ואני מנסה להעמיק ולהמנע ממדורים פירסומיים), אני התרשמתי שבד"כ כותבים המנתחים את האודיופיליה במונחי אלקטרוניקה לא מוצאים יתרון לטכנולוגיית השפופרות, לעומת טרנזיזטורים. אולי להפך.
לעומת ה"מדענים" אלו המצדדים במנורות בד"כ יהיו קצת יותר רומנטיקנים בדיווחים שלהם, וישתמשו יותר בסופרלטיבים סובייקטיביים.
זו חלוקה גסה, והתרשמות פרטית שלי אז בלי
.
אגב, אחד שהוא "מדען" ו"רומנטיקן" באותה מידה בעיניי הוא Srajan Ebaen העורך של 6MOON.COM והוא אגב הרבה פחות נחרץ מחלק מהחברים פה בסוגיית הטכנולוגיה.
לסיכום, מה בטוח אפשר לומר על שתי השיטות? מנורות = יותר יפה, סקסי, ועם נשמה מ-SS שמצידו מציג יותר תמורה לכסף (או לפחות וואטים לכסף), ויותר שימושיות (תדרים, עוצמה, מיקום, תחזוקתיות).
על האיכות תריבו אתם.
PEACE AND LOVE
נראה לי שזה קצת הסיפור גם עם מגברי המנורות. אפשר לשחק איתם, להחליף להן שופפרות, ולהשקיע בהם נשמה. בעוד ש-SS הוא "קר ומנוכר", מחברים וזהו, בלי שום יחסים אינטימיים...
תראו, אני אודיופיל תינוק, לא מומחה לאלקטרוניקה ולמעשה שמעתי רק מעט מגברי מנורות בחיי (וגם לא בצורה ביקורתית מדיי), כך שיכול להיות שאני לא בעמדה למסקנות מרחיקות לכת.
אבל מהחומר שאני קורא (ואני מנסה להעמיק ולהמנע ממדורים פירסומיים), אני התרשמתי שבד"כ כותבים המנתחים את האודיופיליה במונחי אלקטרוניקה לא מוצאים יתרון לטכנולוגיית השפופרות, לעומת טרנזיזטורים. אולי להפך.
לעומת ה"מדענים" אלו המצדדים במנורות בד"כ יהיו קצת יותר רומנטיקנים בדיווחים שלהם, וישתמשו יותר בסופרלטיבים סובייקטיביים.
זו חלוקה גסה, והתרשמות פרטית שלי אז בלי
אגב, אחד שהוא "מדען" ו"רומנטיקן" באותה מידה בעיניי הוא Srajan Ebaen העורך של 6MOON.COM והוא אגב הרבה פחות נחרץ מחלק מהחברים פה בסוגיית הטכנולוגיה.
לסיכום, מה בטוח אפשר לומר על שתי השיטות? מנורות = יותר יפה, סקסי, ועם נשמה מ-SS שמצידו מציג יותר תמורה לכסף (או לפחות וואטים לכסף), ויותר שימושיות (תדרים, עוצמה, מיקום, תחזוקתיות).
על האיכות תריבו אתם.
PEACE AND LOVE
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
Re: אני בטוח שאני רוצה להכנס לזה? אני קצת מפחד מהם. טוב יאלל
eladdo כתב:פעם לפני הרבה שנים כשנפתחה המסעדה המונגולית בת"א קראתי עליה ביקורת מסעדות שאמרה שהקונספט גאוני הרבה יותר מהאוכל. איך יוכל סועד להתלונן על האוכל אם הוא בעצמו הכין אותו ? (למי שלא מכיר הסועד היה אוסף את מרכיבי הגלם של המנה שלו לתוך קערה, ואיזה "גריל מן" היה מבשל לו את זה על פלטה חמה).
זו חלוקה גסה, והתרשמות פרטית שלי אז בלי.
על האיכות תריבו אתם.
PEACE AND LOVE...
אהבתי את הפוסט מאד
שינוי מרענן בכתיבה והתבטאות !
לגבי Srajan Ebaen
אני מסכים איתך בהחלט
ואוסיף שלדעתי הוא אחד מכותבי האודיופיליה היותר אהובים עלי אני קורא אותו בהדיקות !.
ואת המגזין 6MOONS גם כן !
ישר כח אל פחד !
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
מי אמר Srajan Ebaen ולא קיבל ?
פשוט חובה לשמוע את הראיון איתו:
http://www.positive-feedback.com/Issue2 ... odcast.htm
אישיות מרתקת ביותר.
http://www.positive-feedback.com/Issue2 ... odcast.htm
אישיות מרתקת ביותר.
איתמר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מסכים עם הרבה דברים שנאמרו פה ועם הרבה דברים אחרים לא.
שמעתי המון הגברות, כולל יקרות מאוד בכל טכנולוגיה שתרצו.
טרנזיסטורים יקרים להחריד (DARTZEEL, CLASSE OMEGA, KRELL וכו') וגם שפופרתיים (LAM, HOVLAND, AIRTIGHT ועוד), המסקנה היחידה שאני יכול להגיד היא:
אין חוקים.
אפשר לעשות מגברים פנטסטיים מכל טכנולוגיה ולהיפך.
משהו מאוד עיקבי שכן שמעתי הוא שמגברי שפופרות תמיד הוסיפו משהו לצליל, מן נפח למיד ריינג' שנשמע יותר מלא.
בתור מי שמחזיק בשני מגברים, אחד טרנזיסטורי ואחד שפופרתי, זה מאוד מאוד מורגש אצלי.
כמובן שזה יכול להיות מקרה פרטי, אבל מניסיוני עם הרבה הגברות על הרמקולים שלי ספיצית, זה דיי שיטתי.
מכאן נובע שזה בהחלט עיניין של טעם.
אם זה עושה לך את זה, שום דבר אחר לא ייתקרב לזה בשום מחיר ואז בהחלט יהיה מקרה שתמצא מגבר שפופרות ענתיקה (כמו שלי) בגרושים (יחסית) שיישמע לך "טוב" יותר מכל מגבר טרנזיסטורי בכל מחיר.
אולם, אם זה לא ממש עושה לך את זה, אז התחרות היא פתוחה.
יש כמובן את הצד של ה-HIFI, כלומר, זה שמחפש נאמנות גבוהה (בלי קשר לאיך זה נשמע לו) שהוא בכלל לא יעיז להתקרב לשפופרות....
המסקנה האישית שלי היא שישנם סוגי מוסיקה ששפופרות זה מדהים ויש אחרים ששם טרנזיסטורי עדיף.
אצלי, אין ספק, שלפרקטיות היה משקל ולכן העדפתי מגבר טרנזיסטורי.
יכול להיות שבחדר ייעודי, הייתי מעדיף שפופרות.
שמעתי המון הגברות, כולל יקרות מאוד בכל טכנולוגיה שתרצו.
טרנזיסטורים יקרים להחריד (DARTZEEL, CLASSE OMEGA, KRELL וכו') וגם שפופרתיים (LAM, HOVLAND, AIRTIGHT ועוד), המסקנה היחידה שאני יכול להגיד היא:
אין חוקים.
אפשר לעשות מגברים פנטסטיים מכל טכנולוגיה ולהיפך.
משהו מאוד עיקבי שכן שמעתי הוא שמגברי שפופרות תמיד הוסיפו משהו לצליל, מן נפח למיד ריינג' שנשמע יותר מלא.
בתור מי שמחזיק בשני מגברים, אחד טרנזיסטורי ואחד שפופרתי, זה מאוד מאוד מורגש אצלי.
כמובן שזה יכול להיות מקרה פרטי, אבל מניסיוני עם הרבה הגברות על הרמקולים שלי ספיצית, זה דיי שיטתי.
מכאן נובע שזה בהחלט עיניין של טעם.
אם זה עושה לך את זה, שום דבר אחר לא ייתקרב לזה בשום מחיר ואז בהחלט יהיה מקרה שתמצא מגבר שפופרות ענתיקה (כמו שלי) בגרושים (יחסית) שיישמע לך "טוב" יותר מכל מגבר טרנזיסטורי בכל מחיר.
אולם, אם זה לא ממש עושה לך את זה, אז התחרות היא פתוחה.
יש כמובן את הצד של ה-HIFI, כלומר, זה שמחפש נאמנות גבוהה (בלי קשר לאיך זה נשמע לו) שהוא בכלל לא יעיז להתקרב לשפופרות....
המסקנה האישית שלי היא שישנם סוגי מוסיקה ששפופרות זה מדהים ויש אחרים ששם טרנזיסטורי עדיף.
אצלי, אין ספק, שלפרקטיות היה משקל ולכן העדפתי מגבר טרנזיסטורי.
יכול להיות שבחדר ייעודי, הייתי מעדיף שפופרות.
מרטין, השאלה היא מבחינת עלות תועלת:
מי מסוגי ההגברות מנסיונך , נותן תמורה גבוהה יותר במחירים השפויים?
ממה שאני שמעתי, ולטעמי, ברמות מחיר של עד כ- 3-4 K$, מגברי מנורות נשמעים טוב יותר.
ממה שאני שמעתי, ולטעמי, ברמות מחיר של עד כ- 3-4 K$, מגברי מנורות נשמעים טוב יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
itzo,
ניסיתי לענות לשאלה הזו במה שכתבתי.
אם צליל שפופרתי מדבר אליך, אז נכון, מגבר זול יחסית כבר ייתן לך את זה ושום טרנזיסטורי בשום מחיר לא ייתן לך את זה ולכן התחרות מראש לא רלוונטית.
אם אתה מחפש "נאמנות גבוהה", המצב מתהפך כבר לפני שהתחלנו, שוב, כי אדם כזה לא יירצה לשמוע על מגבר עם אחוזים שלמים של עיוותים.
אם אתה באמצע, כמוני, כלומר, לא נעול ומוכן לשמוע כל דבר, אז אין חוקים אלא כל מקרה לגופו (כולל שילוב של רמקול וסוג מוסיקה).
ניסיתי לענות לשאלה הזו במה שכתבתי.
אם צליל שפופרתי מדבר אליך, אז נכון, מגבר זול יחסית כבר ייתן לך את זה ושום טרנזיסטורי בשום מחיר לא ייתן לך את זה ולכן התחרות מראש לא רלוונטית.
אם אתה מחפש "נאמנות גבוהה", המצב מתהפך כבר לפני שהתחלנו, שוב, כי אדם כזה לא יירצה לשמוע על מגבר עם אחוזים שלמים של עיוותים.
אם אתה באמצע, כמוני, כלומר, לא נעול ומוכן לשמוע כל דבר, אז אין חוקים אלא כל מקרה לגופו (כולל שילוב של רמקול וסוג מוסיקה).
Re: מרטין, השאלה היא מבחינת עלות תועלת:
[itzo כתב:מי מסוגי ההגברות מנסיונך , נותן תמורה גבוהה יותר במחירים השפויים?
ממה שאני שמעתי, ולטעמי, ברמות מחיר של עד כ- 3-4 K$, מגברי מנורות נשמעים טוב יותר....
זאת שאלה מעניינת:
במושג יחס עלות תועלת כבר מגולם הרעיון שיש לך (ולצערי גם לי) מגבלת תקציב (שאחרת למה תטרח להתעסק ביחס הזה...). לכן, יחס עלות תועלת לא יכול להיות מנותק משאר הרכיבים שיש לך. היות וכך, היחס הזה משתנה ממערכת למערכת. ואין לזה קשר למחיר כזה או אחר: יכול להיות שהגאמוט נותן יחס נפלא עם רמקולים מאוד נצילים, אבל הרבה פחות עם דינאודיו קונטור.
מגבר מנורות נפלא של 40 וואט עשוי להישמע נוראי עם רמקולים לא נצילים. מגבר מעט יותר "חם" יכול להישמע נפלא (או נורא) עם רמקול מאוד אנליטי ושטוח וכו' וכו' וכו'. מצד שני, מי שמשדרג בקצב מהיר מאוד, עשוי למצוא שמגבר SS חזק מעניק לו יותר גמישות במעבר מרמקול לרמקול (מצד שלישי, אחד כזה יחליף גם את המגבר).
אין לזה סוף ואין לכך תשובה.
נועם
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
מוטי גוטליב
מה שלומך,תראה איזה עולם קטן,מה עם הנאד מכרת אותו?
אם לא תקנה מנורות ןתשים את הטרנזיסטורי הזה לתפאורה ורקע
או שתפעיל אןתו שתרצה לשמוע בוםבום טחטח רוח וצילצולים
מנורות ידידי, מנורות,מ נ ו ר ו ת,למה? בגלל הסאונד,הסאונד
ידידך יורם מצפת, נראה אם תזכור,מ נ ו ר ו ת
אם לא תקנה מנורות ןתשים את הטרנזיסטורי הזה לתפאורה ורקע
או שתפעיל אןתו שתרצה לשמוע בוםבום טחטח רוח וצילצולים
מנורות ידידי, מנורות,מ נ ו ר ו ת,למה? בגלל הסאונד,הסאונד
ידידך יורם מצפת, נראה אם תזכור,מ נ ו ר ו ת
אמן מייסר
היי יורם
אני זוכר שהיינו בקשר והיה לי נחמד לשוחח איתך אז כהיום.
מקבל את הצעתך כנראה שאשאר עם הפרה ופאואר של נד לקולנוע בייתי
ואקנה אינטגרייטד מנורות לסטריאו.
יאיר
ה atom שייכים לימים בהם התחלתי את דרכי ואני זוכר את ההתלהבות שלי וכיצד היא גברה ואיזו כיברת דרך עשיתי. וכיצד נהנתי מכל רגע של שמיעה במערכת עם ה atom.
לצערי אין לי את הטלפון שלך
הנה שלי
0578153400
אשמח עם תתקשר
תודה
אני זוכר שהיינו בקשר והיה לי נחמד לשוחח איתך אז כהיום.
מקבל את הצעתך כנראה שאשאר עם הפרה ופאואר של נד לקולנוע בייתי
ואקנה אינטגרייטד מנורות לסטריאו.
יאיר
ה atom שייכים לימים בהם התחלתי את דרכי ואני זוכר את ההתלהבות שלי וכיצד היא גברה ואיזו כיברת דרך עשיתי. וכיצד נהנתי מכל רגע של שמיעה במערכת עם ה atom.
לצערי אין לי את הטלפון שלך
הנה שלי
0578153400
אשמח עם תתקשר
תודה