ערוץ 511 - ערוץ 1 ב-HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
saar1233
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה

יש תמורה בעד האגרה :D :!:
הערוץ הראשון מציג קונצרט חגיגי בפורמט HD - שלומית אהרון ושלושת הטנורים עם סימפונט רעננה

המופע ישודר בערוץ הראשון ובאפיק 511 בשני חלקים, בשעה 21:15 : חלק א' ב- 8.10.10, חלק ב' ב- 15.10.10

http://www.iba.org.il/spokesman/

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299

שליחה

מי רוצה להרים את הכפפה ולפתוח קבוצה בפייסבוק?

tomeryh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187

שליחה

משה תפסיק להתבכיין.
אף אחד לא חייב לך שידורי HD. תגיד תודה.

האנלוגיה לשידורי צבע גם לא קשורה.
אם כבר האנלוגיה היא שלך יש טלויזיה שחור לבן ורשות השידור משדרת בצבע ואתה מתבכיין למה רק מי שיש לו טלויזיה צבעונית רואה צבעים.

אני גם מאמין להם שאין להם דרך לשדר את זה ולא עושים לך את זה דווקא.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

tomeryh כתב:משה תפסיק להתבכיין.

אם כבר האנלוגיה היא שלך יש טלויזיה שחור לבן ורשות השידור משדרת בצבע ואתה מתבכיין למה רק מי שיש לו טלויזיה צבעונית רואה צבעים.

...
הכל טוב ויפה אבל למה אתה כועס ? :roll:
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840

שליחה

tomeryh כתב:משה תפסיק להתבכיין.

...
+1

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK

שליחה

אתם שוכחים שערוץ 1 מופעל על ידי רשות השידור בעוד הרשות השנייה מפעילה את שירות ה-DTT, רשות השידור לא התחייבה ממש לעידן+ וממילא אין מקום לערוץ HD במערך ה-DTT. רשות השידור בחרה בחברות הטלוויזיה הרב-ערוציות בשביל לעשות את שידורי הניסיון שנראו כמוצלחות.
בכל מקרה, אני בטוח שאם ערוץ 1 היה מופעל במערך ה-DTT ה-HD היה מופעל בשני תדרים - אחד ברזולוצית HD ואחד ברזולוצית SD מה שהופך ל-HD בממיר HD ול-SD בממיר שלא תומך ב-HD (כלומר לפי האות שהאנטנה מקבלת) מה שיוצא שאתם מקבלים את רוב השידורים עם שתי תמונות בשוליים בשידור 4:3 מעפנים, אני אומר שתחכו קצת עם התלונות וכש-1HD יהפוך לערוץ HD מלא רשות השידור יכניסו את הערוץ למערך ה-DTT של עידן+.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

USERNAME - אשרי המאמין והלוואי שאתה צודק

אודה שאנשים שאיתם אני משוחח מגיבים אחרת לגמרי מהתגובות פה והאנלוגיה לשידור ציבעוני מאוד נראת להם והזעם שהם מפנים לערוץ הראשון על שאינו משדר בHD לאילו שאינם מנויים על הטלוויזיה הרב ערוצית.

נראה לי שהסיבה היא שאנחנו לא מחוברים לכבלים / לוויין ורוב המשתתפים בפורום אכן מחוברים לכבלים / לוויין

אבל לאור התגובות פה (במיוחד התגובה הזועמת) אני מבין שאני לא בקונצנזוס וזה כמובן בלשון המעטה ואת תיסכולי אשא בי פנימה ואמשיך לראות תכנים שהורדתי מהאינטרנט.

שבת שלום

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

molvy,
אתה לא בעמדת מיעוט, רק הנושא נדון כאן מספר פעמים.
לדעתי, אתה צודק לחלוטין ואפילו יש כאן עילה לפלילים.
יש מספר חברות שיש להן אינטרס בדבר ומספר רב יותר של אנשים, עובדי ציבור, המגנים על אינטרס החברות הפרטיות בתואנות חלשות.
נערך לאחרונה על ידי Nissim ב 01/10/2010 19:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תודה!!

החזרת מעט צבע ללחיי :)

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099

שליחה

גם אני איתך, אם זה עוזר 8)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה יכול לעזור אם תהייה מסה קריטית של אנשים שיחתמו על עצומה הדורשת מחברות הכבלים/לוויין לעשות מסלול הכולל רק את הערוצים המסחריים כולל ערוץ 1 ב HD ללא תשלום חודשי אלא תשלום עבור התקנה וממירים

אני לא יודע אם העצומה של מרטין ( http://www.hometheater.co.il/vt41513 ) הוזיזה משהו אבל זו היתה יוזמה מבורכת

ואני שואל האם מישהו ממנהלי האתר (מרטין?) יכול להרים את הכפפה ולארגן כזו עצומה פה??

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

molvy, אני לא חושב שזה פתרון ראוי ובכלל לא מאמין בכוחן של עצומות בפורמט הזה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

molvy כתב:זה יכול לעזור אם תהייה מסה קריטית של אנשים שיחתמו על עצומה הדורשת מחברות הכבלים/לוויין לעשות מסלול הכולל רק את הערוצים המסחריים כולל ערוץ 1 ב HD ללא תשלום חודשי אלא תשלום עבור התקנה וממירים

אני לא יודע אם העצומה של מרטין ( http://www.hometheater.co.il/vt41513 ) הוזיזה משהו אבל זו היתה יוזמה מבורכת

ואני שואל האם מישהו ממנהלי האתר (מרטין?) יכול להרים את הכפפה ולארגן כזו עצומה פה??
...
molvy
בוא נעשה חשבון
ממיר HD אמור להערכתי לעלות ל YES בממוצע כ 1000 ש"ח התקנה בממוצע כ 250 ש"ח
החזקת שרות לקוחות ואופרצייה של שידור הפצה תשלום לחברת חלל וכו" עולה מליוני שקלים בשנה
מדוע YES או אפילו HOT שהם חברות עסקיות ירצו לממן אותי או אותך?
לשם כך יש תשתית ציבורית בשידורי עידן+ ושידורי הערוץ הראשון הרשות השנייה והכנסת באמצעות הלווין עמוס.
אם כבר צריך להיות לחץ על רשות השידור הרשות השנייה והכנסת לספק את שידורי ערוץ 1 HD שאנו ממנים
באופן שכל אחד יוכל לקלוט ללא תלות ב HOT או YES.
יש דיבורים על כך שאחרי סגירת השידור האנלוגי בפברואר 2011 יתפנו תדרים לרשות השנייה
והם יוכלו לשדר מקבץ שידור נוסף שיכיל את שידורי ערוץ 1 HD וערוץ משותף לערוץ 2 ו 10 גם כן ב HD.
הוגשה גם כבר הצעת חוק להוספת חינוכית 23 למקבץ הקיים.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

molvy כתב:USERNAME - אשרי המאמין והלוואי שאתה צודק

אודה שאנשים שאיתם אני משוחח מגיבים אחרת לגמרי מהתגובות פה והאנלוגיה לשידור ציבעוני מאוד נראת להם והזעם שהם מפנים לערוץ הראשון על שאינו משדר בHD לאילו שאינם מנויים על הטלוויזיה הרב ערוצית.

נראה לי שהסיבה היא שאנחנו לא מחוברים לכבלים / לוויין ורוב המשתתפים בפורום אכן מחוברים לכבלים / לוויין

אבל לאור התגובות פה (במיוחד התגובה הזועמת) אני מבין שאני לא בקונצנזוס וזה כמובן בלשון המעטה ואת תיסכולי אשא בי פנימה ואמשיך לראות תכנים שהורדתי מהאינטרנט.

שבת שלום
...
משה,
ראשית רציתי להביע תמיכה מלאה בעמדה שלך ואף להודות לך על המאמץ שהשקעת בפניה לרשות השידור.
הטענה שהציגו כ "אמצעי קליטה" היא מגוכחת לחלוטין לדעתי (כמו דעתך).
הרי הם משדרים HD ל Yes ו HOT בלבד ! אילו אמצעי קליטה יש למי שלא מנוי שם ?
זה כמו שחברת חשמל יטענו שהם אחראים רק לחשמל שיוצא מטחנות הכוח ולא מעבר לכך ואף ימצאו איזה ניסוח מעורפל בחוק כהוכחה.
רשות השידור אינה זכאית להפלות לרעה מיעוט גדול (כמדומני 15%) של צופים.
אני עצמי אכתוב אליהם תלונה ע"מ שיבינו את גודל המחאה.
אצלי בבית יש גם DTT וגם צלחת פרטית. בחיים !!! אני לא מתכונן להיות מנוי ב YES או HOT.

הרי דרך לווין הם בוודאי יכולים לשדר HD אם ישקיעו משאבים. ז"א: אין את ההגבלה בטווח ערוצים.
הם יכולים גם להגיע להסכמה ש YES לא יצפינו את שידורי ה HD. ברור של YES יש את האינטרסים שלהם אבל אפשר למצוא פתרונות מבלי להשקיע עשרות-מליונים.
מלבד זאת: אם HD זה העתיד, אדרבא, שישקיעו מליונים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

arotman היקר

אני לא חושב שיש צדק בעובדה שכספי משלם המיסים הולכים לקידום המכירות של ערוצי הכבלים/לוויין ראה כמה מנויים חדשים נוספו להם רק בגלל המונדיאל בלי שום מאמץ מצידם כל מה שהם עשו זה להעביר את מה שרשות השידור נתנה להם הרי זה ניצול ציני ולא הגיוני של הכסף שלי ושלך!

כמו שאתה כותב חברות הלוויין והכבלים הן חברות מסחרית אז מדוע הן זכאיות לקבל ממשלם המיסים מתנה כל כך גדולה של מונופול על שידורי ה HD במדינת ישראל??

לגבי העתיד, דובר הטלוויזיה אמר את זה בריש גלי ואני מצטט
"הממיר הדיגיטלי כיום אינו מאפשר לרשות השידור רכישת ערוצי שידור נוספים או הרחבה של פס השידור בממיר הדיגיטלי ולצערי אין בידי תחזית מתי - ואם בכלל - תגיע רשות השידור ליכולת לשדר באיכות HD בכוחות עצמה"

כך שאתה מבין שנידוננו לשלם להם עד עולם?!

ולעניין החשבון

בשימחה אני אעשה איתך את החשבון

אם הוט היתה מבקשת תשלום חד פעמי של 1500 ש"ח להתקנה + מימיר - מחיר המותיר לה רווח די יפה תמורת העברת שידורי הערוצים המסחריים אני בטוח שהיו הרבה שהיו שמחים לשלם את הסכום החד פעמי.

אבל הרי הרבה יותר רווחי לתת חבילת ערוצים שלא מעניינים חלק מהלקוחות לגבות מחיר של יותר מ2000 שקל לשנה ועוד להתנות את זה בהתחייבות לשלוש שנים

וכל זה כדי להיות זכאי לראות את ערוץ 1 שהוא להזכירך הערוץ הציבורי שלו אנו משלמים את האגרה באיכות HD

ממש צדק לשמו!!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

molvy
קודם כל הכבוד על היוזמה מול הערוץ הראשון (Y)
שנית העלות האמתית פה היא האופרציה של חברת HOT ו YES ולא התשלום החד פעמי של הממיר או ההתקנה.
אם YES היו משדרים את ערוץ 511 ללא הצפנה אז כל אחד היה יכול לרכוש ממיר לוויני HD ולקלוט בלי שום בעיה
חברת YES מצפינה את כל הערוצים בלי יוצא מן הכלל אפילו את ערוצי הרדיו!
אני מסכים עמך שמדובר פה בעיוות רציני שערוץ הממומן מכספי ציבור ניתן לקלוט אותו אך ורק עם ממיר HD יקר
של חברת HOT או YES.

אבל הערוץ הראשון עשה פה מעשה של תמות נפשי עם פלשתים דקה לפני שהערוץ היה מתחיל לשדר ממכשיר וידאו VHS (זה לא היה כל כך רחוק) .
הטלביזיה הישראלית עשתה מבחינתה את המהלך הפוליטי הכי טוב שהם יכלו לעשות על בסיס המונדיאל
מחלקת ההנדסה שידרגה את יכולת השידור שלה על HD בזכות תקציב חיצוני נוסף של עשרות מיליוני שקלים.

אם אני הייתי נוהג בדיוק כמו שנהג מנהל ההנדסה והסיבה היא שכך ניתן היה לנצל תשתית הפצה קיימת של חברת HOT ו YES ולהגיע בשידורי המונדיאל למאות אלפי בתי אב.

אני מבטיח לך שהערוץ הראשון ישדר באמצעות ה DTT הוא אגב כבר שידר ב HD לכמה שעות בעת ניסוי של הרשות לפני המונדיאל וכמה חברים בפורום הצליחו לקלוט אותו ולתעד.

גם הערוץ הראשון וגם הרשות השנייה "מתים לשדר" ערוצי HD מה שכרגע מונע מהם זה תמיכה פוליטית מהכנסת
וחוסר בתדרים פנויים כדי שיוכלו להוסיף מקבץ שידור נוסף.

בוא נדבר עוד שנה מהיום ונראה מה יקרה :wink:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

רשמתי בלוח השנה נדבר בסוכות שנה הבאה :)

לדעתי לחץ חברתי יגדיל את הסיכוי שאתה תהייה צודק שנה הבאה

שבוע טוב

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

molvy כתב:רשמתי בלוח השנה נדבר בסוכות שנה הבאה :)

לדעתי לחץ חברתי יגדיל את הסיכוי שאתה תהייה צודק שנה הבאה

שבוע טוב
...
(Y)
אני לא רוצה להיות צודק אני רוצה HD ב DTT !

yoav200
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

לדעתי מה שקורה אינו חוקי

שליחה

צריך להתארגן ולהגיש בג"צ
לא יכול להיות שרשות ממשלתית תספק שירות מועדף רק ללקוחות חברות פרטיות.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

אז תתארגן ותגיש בג"צ
אם לא יזרקו אותך מכל המדרגות הדבר היחיד שתשיג זה ביטול השידורים דרך HOT ו-yes ולמעשה להחזיר אותנו אחורה.
יחי המחיקון!

ובנימה אופטימית, אתמול בערב כל לוח השידורים שודר ב-HD החל מיומן ב-20
(Y)

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”