טל,טלHD כתב:idan,idan309 כתב:הערה לא קשורה:
אם אני מבין נכון וזו הדרך בה אתה צופה אז לדעתי המסך ממוקם גבוה מידי.
לא ברור לי מהתמונה באיזה גודל המסך אבל בכל מקרה הייתי מוריד אותו לגובה שהתמונה תתחיל מגובה מקסימלי של 70 ס"מ מהרצפה (אם אפשר להגיע ל-50 ס"מ זה עדיף).
הערה נוספת.
את ההשקעה בסאב נוסף הייתי מבצע בהחלפת מסך למסך 16:9 (כך שיהיה לך מקטע שחור גם מעל התמונה).
לדעתי השיפור שתקבל בתמונה יהיה יותר מורגש מהשיפור בסאונד בגלל הסאב וזה גם יעלה פחות (אלא אם כן תלך על מסך מתיחה).
על הדרך הייתי מבצע גם הגדלה של המסך לרוחב של כ-2.3 מ' (במידה ואכן המסך ברוחב קטן יותר, כפי שעושה רושם מהתמונה)....
אין לי בעיה לקבל ביקורת בונה....אבל ההערה שלך באמת לא קשורה![]()
ראשית, מסך הLCD גודל 52" וממוקם בגובה בדיוק כמו שצריך, דהיינו גובה העניים (בישיבה) בגובה שליש תחתון של המסך. כרגע כ 70 ס"מ מהרצפה.
שנית, מסך ההקרנה ברוחב 2.13 מ' (100" 4:3 או 92" 16:9). אין בעיה לצבוע פס שחור כמסגרת עליונה (זה באמת יותר יפה ואסטטי) אבל אז לא אוכל לראות יחס מסך אחר מ 16:9. במקרים של צפיה בתוכניות המשודרות ב YES גם ב 4:3 או סרטים ב SUPER WIDE , המסגרת יכולה להפריע כי לא תהיה במקום הנכון.
מסך מתיחה עם "דרופ" עולה פי 2 לפחות (הטובים יעלו פי 3) ומדובר במחיר שלא מצדיק מבחינתי את התמורה.
לא משקיעים במסך סכום שווה למחיר המקרן....
ובאמת שאין קשר בין המסך לסאב. לא בשימוש, לא בתמורה ולא בתקציב....
אני חושב שהביקורת שקיבלת נכונה.
1.מי עובד היום עם מקרן ביחס 4:3
2.בתור בעל מקרן אני גם מעדיף שהמסך נמוך יותר מ70 ס"מ.
אתה בטוח שהמסך מתחיל 70ס"מ מהרצפה
3.כתבת, "מסך ההקרנה ברוחב 2.13 מ' (100" 4:3 או 92" 16:9). אין בעיה לצבוע פס שחור כמסגרת עליונה (זה באמת יותר יפה ואסטטי) אבל אז לא אוכל לראות יחס מסך אחר מ 16:9. במקרים של צפיה בתוכניות המשודרות ב YES גם ב 4:3 או סרטים ב SUPER WIDE , המסגרת יכולה להפריע כי לא תהיה במקום הנכון."
עדיף לראות 2.35:1 במסך 16:9 מאשר במסך 4:3.
4. "לא משקיעים במסך סכום שווה למחיר המקרן....", ממש לא מסכים
לא כל כך מבין את האנטיגוניזם שלך להערות הנ"ל, אם כי זכותך לחשוב אחרת
והערה קטנה משלי, יש לך כמה סנטימטרים של רווח בין הרמקול הקידמי ימיני (בפינה) למסך, קרב אותו כמה שניתן למסך ההקרנה, הפינה לא עושה עימו חסד. (כמובן להזיז גם את השמאלי בהתאמה).
בנוסף אני מציע לך להרחיק את שני הרמקולים הקידמיים מהקיר האחורי בעוד כמה עשרות סנטימטרים, (שיפור מובטח).
בהקשר לנושא המקורי, אני בעד שני סאבים וחושב שהיתרונות שווים את ההשקעה
גם לי לא ברורה ההערה שקיבלת בנושא זה
שיהיה אחלה יום