האם זה יהיה הטבלט-מחשב-קורא ספרים הטוב ביקום? (לדעתי כן)

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

משה,
האייפון נמכר בגלל שהוא נמכר על אף שאין לו מולטיטסקינג ולא בגלל זה :roll:
היתרונות של המכשיר (בטח בתקופה שהוא הושק לראשונה) היו פי כמה גדולים על החסרונות שלו ולכן הוא מצליח כל כך. היום אפל הבינו שאין להם ברירה ואם הם רוצים להתחרות ולהישאר רלוונטים הם חייבים להוסיף תמיכה ביכולת הזאת. עובדה, הם עשו את זה. אבל מסיבות ששמורות איתם הם עשו חצי עבודה ולטעמי בעתיד זה יפגע בהם (אל חשש הם לא יעלמו הם פשוט ייקטנו קצת).

חלק מזה שהאנדרואיד מצליח וצומח בסדרי גודל בלתי נתפסים (צמיחה לא הגיונית של 886% בשנה) קשורה גם לכך שהאנדרואיד כמערכת הפעלה, היא הטובה ביותר למכשירי מובייל בעולם (נכון להיום זה כנ"ל גם לגבי טבלטים). חלק מהיתרון של המערכת קשור למנגנון ריבוי המשימות ולכן ניסיתי להסביר בקצרה את העניין הזה ביחס ל OS 3 ול OS 4 (זה נושא הרבה יותר עמוק על איך בדיוק אנדרואיד וה-OS4 עם 7 הגמדים שלו, מממשים ריבוי משימות). משה, רק ליידע אותך שבארה"ב, מכשירי סמרטפון מבוססי אנדרואיד, הם כיום הנמכרים ביותר שם (הרבה מעל אייפון שנמצא במקום השלישי וגם מעל בלאקברי שאיבד את הבכורה)....ברור לכולם (אני מניח) להן זה הולך. תנסו לנחש כמה סוגים שונים של מכשירי אנדרואיד הושקו בעולם עד סוף הרבעון הראשון של השנה האחרונה ותבינו לאן השוק הולך ומי יהיה הדומיננטי בשוק הזה (ברור שהאייפון יהיה שם אבל לא באותה עוצמה)

*כמה הערות:
-אחת הסיבות המרכזיות שהאנדרואיד כל כך מצליח כמובן קשורה לכך שהוא כתוב בקוד פתוח ועולה פחות כסף (חינם)
-העובדה שאנדרואיד הוא הנמכר ביותר כיום בארה"ב קשור גם לכך שהחברות מחלקות חלק ממכשירי אנדרואיד כמעט בחינם (באופן מאוד אגרסיבי כחלק מחבילות התחייבות) ולכן די ברור שהנתח שלו יעלה לעומת מכשרי האייפון שעולים הרבה יותר
-בבדיקות שעשו בארה"ב לא לקחו בחשבון מכשירים אחרים שמריצים את ה OS3 וה OS4 של אפל (אייפד, iPod Touch וכו)

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372

שליחה

moco כתב:אריה,
אתה מתעמק בהיבטים הטכניים של multitasking, ונותן סיבות שגם הן טכניות למדוע אפל לא מימשו את זה, ואתה מתעלם מדברים הרבה יותר בסיסיים של הגדרת מוצר.
הרי אף סיבה טכנית שנתת היא לא בלתי פתירה, עובדה שבאנדרויד יש multitasking וגם בiOS הבא.

מכירות האייפון והאייפאד, מוכיחות שכנראה הם לא טעו בויתור על multitasking. המכשירים הללו נמכרים כמו לחמניות והלקוחות מרוצים.

multitasking בהחלט יהיה שיפור, אבל בתחום הטבלט, כנראה שיפור שרק מעט יהנו ממנו.
...
ברור שאם אנחנו מבינים בזה , אנחנו כן נתעסק במובן הטכני ולא הכללי.
אנדרואיד טכנית פתרו את הבעיות באמצעות SWAP ( שאני משתמש) כיווץ ראם, ניהול פי כמה וכמה יותר חכם וכו' וכו', אפל לא פתרו, בגלל המבנה של המערכת שלהם שלא מאפשר את זה.
זה שאפל נמכר כמו לחמניות זה כבר סיבה אחרת לגמרי. אתה חושב שהחברות של הפרחה אמרו לה לקנות אייפון בגלל שהוא מכיל מולטיטאסקינג או לא?
אפל לא עשו מולטיטאסקינג כי זה לא היה באמת משנה ללקחות שלהם.. הם היו קונים את זה בכל מקרה.
מולטיטאקינג זה הכרחי, במיוחד בסמארטפון, שהרבה דברים יכולים לקפוץ לך למסך, שבמסך הקטן אתה רוצה שהכל יכנס, ומה שלא יהיה ברקע..

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אריה,
איך קפצת לי פתאום בשתי ההודעות האחרונות לדבר על סמרטפונים? שכחת מה הכותרת ואיך הדיון התגלגל ?
הרי הדיון בשרשור הזה הוא על טבלטים.
(מזכיר לי את התגלית המאוחרת של אבי היום בשרשור :-) )
אני טוען שמולטיטאסקינג לא קריטי ואף לא ממש חשוב לטבלטים. לגבי סמרטפונים, אז אם כבר, אמרתי ההיפך.

הנושא הטכני מעניין מאוד, אבל הוא לא רלוונטי לדיון שלנו שעוסק בחשיבות של התכונות הללו.
כשאפל החליטו לא לממש multitasking בשלב ראשון, וכן לממש בשלב שני, זה לא נבע מחוסר מודעות שלהם לעיניין, ובטח לא מחוסר הבנה טכנית ("לא יודעים איך לעשות זאת" :-) ).
זו החלטה של איזון בין משאבים, מחיר ו time to market, ובדיעבד מסתבר שהם החליטו נכון.

אני גם מניח שהסיבה שעכשיו הם כן יצאו עם זה, זה בגלל התחרות (והצורך האמיתי) בעולם הסמרטפונים, ולא בגלל עולם הטבלטים.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
אתה ואורי עשיתם ספין לשרשור הזה שגלש לתחום ה MT (ריבוי משימות) ולחשיבותן בכלל, בנוסף להבדלים בין מערכות ההפעלה של אנדרואיד ל OS4 של לאייפון ועכשיו אתה מחליט לחזור לטבלטים :)

אז בקשר לטבלטים...אם כולם מסכימים שלמכשירי סמרטפון, MT הוא דבר כמעט הכרחי, אז די ברור שבטח למכשיר שגדול מסמרטפון בערך פי 4 ויש לו חומרה חזקה יותר ויכולות גדולות יותר בעיקר בגלל גודל המסך חייב MT בתוכו (האייפד = אייפון כפול 4)
אתה רוצה דוגמות שקשורות לטבלט...סבבה:
-היכולת לקרוא ספר במכשיר ובאותו זמן לקבל עידכון על הודעת דואר חדשה בג'ימייל בזמן שאתה מחובר ב Wi-Fi
-היכולת לגלוש ברשת ובאותו זמן לקבל עידכון מטוויטר
-היכולת להאזין למוזיקה משירות פנדורה (אינטרנט רדיו) ובאותו זמן לצפות בתמונות ממצלמה דיגטלית על המכשיר שלך

מספיק או שאתה רוצה עוד דוגמאות?

אגב, לא הבנתי איך השרשור הזה, שמדבר ומציג בכלל טבלט מרשים שמריץ גם אנדרואיד, הוביל לזה שמדבים על אייפון ותכונות שלו. תראו מה 2.5 איפוניסטים עשו לשרשור.... :wink: (אבי = שווה חצי איפוניטסט בגלל שעל הנייר יש לו נטייה לעבור לצד השני)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

1) לי אין אייפון. אין לי בכלל סמרטפון.
2) מי שעושה פה ספינים זה אתה. תראה לי איפה דיברתי על MT כדבר שלא צריך בסמרטפונים. בקושי, אם בכלל, התיחסתי לסמרטפונים.
3) הטיעון שלך של "אם צריך לסמרטפון, אז בטח צריך לטבלט , כי הטבלט חזק יותר", הוא מגוחך. זה שהוא יכול לא הופך את זה ל"צריך". "צריך" נגזר משימושים לא מיכולת. ל"מוח" של מכונת הכביסה שלי יש יכולת להמון תוכניות מוזרות ואומנם מימשו אותן - זה לא אומר ש"צריך" אותן.
אני מסכים ש"אם יש לסמרטפון, ולטבלט חומרה חזקה יותר, אז אין סיבה לא לשים גם בשני", ובאמת ישימו.
אין לי התנגדות שיהיה MT בטבלט ולי אישית זה אף יהיה שימושי.
הנקודה שאני חוזר אליה, ואתה מפרש איך שנוח לך, זה שמבחינת השימושים של רוב המשתמשים אין צורך, ולכן זה לא יהווה איזשהי קפיצה בחווית השימוש.

יפה שהבאת דוגמאות לשימוש, אני יכול לרשום לך עוד 10. אני גם יכול להסביר לך מתי כדאי להשתמש בכל אחת מהתוכניות במכונת הכביסה שלי.
רוב האנשים לא זקוקים לדברים האלה בטבלט. בכלל, רוב מה שרשמת זה שימושים אופייניים לסמרטפון - שמהווה מכשיר שתמיד איתך ולכן משמש להמון משימות מגוונות.
טבלת זה לא "סמרטפון גדול" כי הוא לא איתך 24 שעות.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

עזוב משה,
אין לי כוח להתווכח איתך במי צודק אתה או אני.....(הפכת את זה ממש לויכוח לוגי)
אם אתה רוצה אז תפתח סקר בפורום ששואל את האנשים האם הם צריכים או לא יכולות של MT והאם הם ישתמשו בזה במידה וזה יהיה להם....ואחרי שתגיד לי שהאתר לא משקף את הלקוח הממוצע שרוכש טבלט, אני אומר לך שתפתח סקר גם ללקוח הממוצע (שמסביר לו מה הוא לא מקבל אם אין לו MT ) והאם לדעתו הוא ישתמש בזה ונראה מה שם יהיו התוצאות שם.........עד התוצאות, באמת שזה ויכוח סרק. אגב, מעניין שכל החברות כולל כולם (אפל, נוקיה, גוגל) מימשו MT למכשירים שלהם ואתה עדיין מתעקש שזאת יכולת לא חשובה לחלק גדול מאוד של אנשים (שאתה אפילו לא אחד מהם) אבל בסדר זכותך....

אגב, כשאמרתי 2.5 איפוניסטים אתה לא נכללת ברשימה הזאת :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אתה בהחלט צודק שקוראי פורום זה, זה הכי רחוק שיכול להיות מקהל ייצוגי.
גם הסקר השני לא רלוונטי, כמו (שוב דוגמאת מכונת הכביסה) שזה שאנשים יתרשמו בחנות ממספר תוכניות הכביסה, לא מצביעה על כך שהם ישתמשו בהן בכלל.
מה שכן קובע זה השימוש בפועל, ולפחות באופן אישי יש לי כבר סקר לכמה בני משפחה + אנשים אחרים, וחלק מה"נסקרים" שלי הם דווקא גיקים לכל דבר.

גם הטענה שכולם מייצרים את זה לא ממש רלוונטית.
מייצרים את זה כי זו אותה מערכת הפעלה של סמרטפונים ושם צריך את זה + זה לא ממש מפריע + למספר שימושים (פחות נפוצים) זה בהחלט דרוש.
אותה טענה שמצדיקה קיום של המון תכונות לא קריטיות על כל מיני מכשירים, בתנאי שהם באים בחינם או כמעט חינם.

תן רק להחזיר אותך לקונטקסט של למה הנושא בכלל הועלה על ידי בשרשור הזה.
זה היה בקשר לטבלת ההשוואה בן ה Adam לאייפאד.
אמרתי שהתכונה הזו (ועוד כמה) הם לא ממש חשובות לטבלט.

מניסיון ממכשירים בכל תחום, כולנו (אני מקווה) למדנו שמטבלאות השוואה של מפרטים, בדרך כלל לא מקבלים מושג על מה באמת עדיף.
זו גישה שבאה מקניית PC בהזמנה, היא לא מתאימה ל appliance.
יש כמובן חריגים, והם במקרים שאתה באמת יודע שאתה צריך תכונה מסוימת.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
דוגמא מתחום אחר (אבל שאתה מכיר) לזה שספקים מבטיחים ואפילו הדגמות משכנעות זה דבר אחד, והביצועים בשימוש האמיתי יכול להיות שונה:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 97#1193297
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
אתה לא מוותר ואתה ממשיך לנסות לעשות "אינדוקציה" בין מקרים ודוגמאות שונים לגמרי....
בעולם עליו השרשור הזה מדבר, מכשירי סמרטפון וטלבטים מבוססי אנדרויד, רב הדומה על השונה ואם המכשיר הזה באמת היה קיים היום בשוק והספק' שלו היה אחד לאחד למה שרשום היום, אז הייתי יכול להסיק בגדול את החוייה שהמכשיר הזה יכול לספק גם בלי לראות אותו או לקרוא עליו ביקורות (*כמובן בתנאי שהדברים עובדים ולא מלאי באגים).....הערה חשובה: הדבר היחיד והחשוב שלגביו אין לי יכולת הערכה לגבי טיב החוייה זה המסך החדשני בו הם רוצים להשתמש......זה משהו מהותי מאוד שיכול מצד אחד להפיל את המכשיר ומצד שני למנף אותו לשמיים (ת'אמת אני לא אופתע אם בסוף הם ירדו מהמסך הזה של Pixel Qi וילכו על בטוח בשימוש של איזה מסך LCD שנמצא בשימוש שאר הטבלטים.....לדעתי, גם בלי המסך הזה, על הנייר, המכשיר סופר מרשים ועומד מעל האחרים)

*במטוטה על תפתח את נושא הבאגים....זה ידוע לכולנו וברור שבסוף תמיד צריך לוודא שהמכשיר יציב והוא לא סתאם אוסף של תכונות שלא עובדות

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אין פה הבדל משמעותי בין המקרים. (תאורטי כמובן, הAdam זה בלתי יודוע, וגם יכול להיות מוצלח ביותר).
אנדרויד זה רכיב אחד במכשיר. אני מבטיח לך שיהיו (בעצם כבר יש) גם מכשירים מבוססי אנדרויד מעולים וגם דפוקים. עצם זה שמכשיר מריץ אנדרויד לא קובע את טיבו.
אתה כותב שרב הדומה על השונה. זו נקודת מבט (מוטעה) שרואה את מערכת ההפעלה כתכונה המאפיינת של המכשיר.
זו אומנם תכונה מהותית, אבל אם היא הייתה המאפיינת (ולכן המבדלת), על מה היו מתחרים כל עשרות מכשירי האנדרויד שאתה מציג לנו?

מזכיר לי מזמני בצבא כשעגלות ה"רום כרמל" היו בשירות, שתמיד היו אנשים שמדגישים "אבל יש לה מנוע של פורד" :-)
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
שאלה לי אלייך,
אתה מכיר סמרטפונים של אנדרואיד? ראית ושיחקת קצת עם כמה כאלה? אתה יכול להגיד לי על סמך מה אתה מבסס את העניין הזה, שיש מכשירי אנדרואיד דפוקים אבל עם ספק' טוב.....או שזה הכל עניין תאורטי אותו אתה פשוט מסיק מתחום אחד על תחום אחר?....במקום להתווכח שוב בעולם הוירטואלי אתה יכול להביא לי דוגמאות למכשירי אנדרואיד שיש להם ספק' מרשים אבל המכשיר יצא דפוק ביחס למתחרים?! (יש לך כבר מאות מכשירי אנדראויד שיצאו לשוק ולכן אני מניח שלא תוכל להשתמש במשפט "שעדיין זה תחום חדש מידי ולכן ייתכן שאין כאלה מכשירים")....באמת מוזר להתווכח איתך באופן תאורטי ולשכנע אותך שעולם מכשירי הטבלט לא שקול לעולם שואבי האבק הרובוטים

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372

שליחה

משה,
אתה משווה את תחום הטבלטים להרבה תחומים לא קשורים.
תחום הטבלט צריך ליהיות משווה אך ורק לתחום המחשבים (כי זה מחשב)
שאתה קונה מחשב היום, אתה קונה אותו כי הוא מריץ XP/7 ואתה מחפש מחשב שיביא לך כמה שיותר חומרה חזקה ביחס למחיר שאתה מוכן להשקיע.
לא יכול ליהיות פה יותר מדי הפתעות. המחשב לא יהיה שונה ממחשב אחר שמריץ XP לדוגמה ,אולי ירוץ יותר מהר\לאט ביחס לחומרה.. אבל זהו.
אם המכשיר לדוגמה מריץ אנדרואיד + יש לו חומרה X אני יכול להגיד לך איך הוא יתנהג.. זה לא שיהיה יותר מדי הפתעות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

לשאלתך, מישהו הדגים לי, אבל לא שיחקתי בעצמי.
ממש לא מבין מה זה קשור לעיניין. ואתה, האם התנסית בכל אחד ממאות המכשירים שיצאו לשוק ? :roll:

אתה יכול לקרוא לזה תיאורטי או וירטואלי, כאילו שמדובר בקללות, אבל אני קורא לזה קומון סנס שנגזר מניסיון חיים של כן, מוצרים מכל התחומים.
מאות המכשירים הללו מתוכננים על ידי אנשים שונים בחברות שונות, יש להם ספקים שונים, והם מורכבים במקומות שונים ומחומרים שונים.

אתה רוצה להגיד לי שזה שהם מריצים את אותה מערכת הפעלה, זה הדבר היחידי הקובע את איכותם ואף את תקינותם?
אין לי דוגמא נגדית כי אני באמת לא מכיר את כל המכשירים (ואני בטוח שגם אתה לא), אבל מאוד מאוד אתפלא אם אין בינהם כמה מכשירים גרועים.

הדוגמא של הניטו היא דוגמה לזה שעד שמוצר לא מגיע לשוק, לא מתגלים (באופן ציבורי) החסרונות שלו. ברור שהיצרנים נתנו ספק מצויין ועשו דמואים מרשימים.
(אגב, הביקורת על הניטו לא ממש קטלנית והוא עוד ישתפר, גם לרומבה לקח כמה גרסאות).
הדוגמא הזו היא דוגמא לכל מוצר שמשווק ומפורסם לפני שיוצא לשוק ממש.
אני לא מבין למה אתה חושב שבסמרטפונים וטבלטים זה אחרת, והסיבה היא שהם מריצים מ"ה מסוימת.
מה, כל יצרן שבחר באנדרויד, מוגן אוטומטית מטעויות, פאשלות ורשלנות וביש מזל? :roll:
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
אני לא מכיר את כולם אבל אני כן מכיר את כל החדשים שיצאו בחצי שנה האחרונה (הרוב מקריאה ולא מבדיקה אישית) ואני עוד יותר מכיר ומתעניין במכשירים החזקים שיצאו והולכים לצאת וזה מכיוון שאני קורא את דעותיהם של אנשים והקהילה לגבי המכשירים האלה ולגבי בעיות שיש איתם (את המידע אני מקבל בעיקר בפורומים בתחום הזה)....אם היה מכשיר אנדרואיד בעל בעייה משמעותית כלשהי, כמו שאתה מנסה להציג, אני מניח שזה היה מדווח ואני\אנחנו היינו שומעים על כך (כמו בעיית ה GPS של מכשיר הגלקסי החדש).....שים לב שדיברת על מכשיר בעל ספק איכותי שהוא דפוק ביחס לשאר המכשירים בקטגוריה שלו ואני מאתגר אותך להביא לי אחד כזה . במקום זה אתה מביא לי דוגמא לרובוט ניקוי חדש שיצא לשוק (יש לך מאות סקירות ברשת על כמעט כל מכשיר אנדרואיד שיצא בשנה האחרונה...קדימה לך לעבודה)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

yaronshani כתב:משה,
אתה משווה את תחום הטבלטים להרבה תחומים לא קשורים.
תחום הטבלט צריך ליהיות משווה אך ורק לתחום המחשבים (כי זה מחשב)
שאתה קונה מחשב היום, אתה קונה אותו כי הוא מריץ XP/7 ואתה מחפש מחשב שיביא לך כמה שיותר חומרה חזקה ביחס למחיר שאתה מוכן להשקיע.
לא יכול ליהיות פה יותר מדי הפתעות. המחשב לא יהיה שונה ממחשב אחר שמריץ XP לדוגמה ,אולי ירוץ יותר מהר\לאט ביחס לחומרה.. אבל זהו.
אם המכשיר לדוגמה מריץ אנדרואיד + יש לו חומרה X אני יכול להגיד לך איך הוא יתנהג.. זה לא שיהיה יותר מדי הפתעות.
...
כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, אני יכול להשוות את זה לכל מוצר בעולם, כאשר הנושא הנבחן הוא בקיצור "הבטחות מול מציאות". טבלטים , מחשבים ושואבי אבק לא שונים בעיניין זה.

אם אתה מתייחס לטבלט (וגם לסמרטפון) כמחשב (לא במובן הטכני שיש לו מעבד בתוכו, אלא לקטגוריית "מחשב אישי") אז לדעתי אתה מפספס לגמרי את מהות הקטגוריה. הוא שונה כי השימוש בו שונה.

קח לדוגמא את הרכיב שגם אריה וגם אני מסכימים שהוא קריטי בספק של הAdam ובוודאי יבדיל אותו לטובה מהאייפאד - המסך שלו.
לטיב המסך אין כל קשר למערכת ההפעלה . הוא קריטי בהתנהגות של המכשיר - עד כמה הוא יהיה נוח לקריאה בתנאי שמש.
מה שכתבת הוא באמת נכון למחשבים אישיים, כי במחשב אישי (שממילא כל אחד יכול להרכיב איך שהוא רוצה) אין הרבה מה שנשאר לבדל מותגים (חוץ מאיכות הרכבה וקירור). הרי אתה מקליד על מקלדת שאתה קונה לחוד וצופה במסך שאתה קונה לחוד. מדובר במערכת מודולרית שנבחנת על ידי פרמטרים ידועים.
הטבלט הוא כבר appliance- לגמרי לא מחשב אישי. התנהגות התוכנה שלו זה רק חלק מכל המכלול.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה,
אני לא מכיר את כולם אבל אני כן מכיר את כל החדשים שיצאו בחצי שנה האחרונה (הרוב מקריאה ולא מבדיקה אישית) ואני עוד יותר מכיר ומתעניין במכשירים החזקים שיצאו והולכים לצאת וזה מכיוון שאני קורא את דעותיהם של אנשים והקהילה לגבי המכשירים האלה ולגבי בעיות שיש איתם (את המידע אני מקבל בעיקר בפורומים בתחום הזה)....אם היה מכשיר אנדרואיד בעל בעייה משמעותית כלשהי, כמו שאתה מנסה להציג, אני מניח שזה היה מדווח ואני\אנחנו היינו שומעים על כך (כמו בעיית ה GPS של מכשיר הגלקסי החדש).....שים לב שדיברת על מכשיר בעל ספק איכותי שהוא דפוק ביחס לשאר המכשירים בקטגוריה שלו ואני מאתגר אותך להביא לי אחד כזה . במקום זה אתה מביא לי דוגמא לרובוט ניקוי חדש שיצא לשוק (יש לך מאות סקירות ברשת על כמעט כל מכשיר אנדרואיד שיצא בשנה האחרונה...קדימה לך לעבודה)
...
לעבודה אני לא אלך :-)
אבל אשאר עם עיניים פקוחות, לאיזה ביקורת רעה שתתפרסם. זה בלתי סביר שמכל כך הרבה מכשירים לא תימצא גם איזה פדיחה. אם לא תהיה כזו אז אצטרף אליך לדיאטת הכובעים :wink: אני מניח שתוכל כבר להמליץ על כמה מסעדות.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
הרי אין לי סבלנות אז אני מגגל ומוצא את זה ממרץ: http://www.phonedog.com/2010/03/09/at-t ... thusiasts/

לא כתוב שם מה בדיוק הבעייה אבל כן על אכזבה גורפת ממכשיר מסוים.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אוי משה משה,
לא רציני אתה.....אפילו המכשיר הזה ה BACKFLIP של מוטורלה, הוא מכשיר לא רע בכלל (לקטגוריה שלו). לפחות אחרי שכבר מצאת משהו על מכשיר כלשהו, הייתי מצפה ממך לקרוא כמה מבחנים רציניים שעשו למכשיר בחלוף תקופה קצרה אחרי השקתו ולא לחפש חוות דעת של 3 שורות שהגיע מספר ימים אחרי שהמכשיר הושק. אגב, תתפלא, דווקא מכשיר לא רע בכלל :oops:

אני אזרום איתך.....אני רשמתי לך "אפילו המכשיר הזה" כי גם אם היית מגיע אלי עם הספק' שלו, בלי לדעת כלום עליו, ובלי לקרוא חוות דעת אחת עליו, הייתי אומר לך את הדברים הבאים:
1. הוא מריץ גירסת אנדרואיד 1.5 ולכן תוודא טוב-טוב שיש לו שידרגוג ל 2.1 ואם השידרוג הזה עובד טוב כי אם לא...אל תרכוש. נקודה!

2. למכשיר הזה יש מעבד חלש מאוד של 528MHz לכן אני ממליץ לקחת בחשבון שהוא יגיב לך באופן איטי יחסית והחויית עבודה שלך מולו תיפגם מעט. הייתי ממליץ לך ללכת על מכשירים חזקים יותר (בתקופה ההיא כבר הופיעו מעבדי 1GHz)

3. רזולוציה 320X480 היא נמוכה לטעמי בטח ביחס למכשירים מתחרים

4. יש מסכים טובים ממסך ה TFT שלו

5. הקלטת וידאו ב CIF....לא רציני

6. זיכרון פנימי של 256MB נמוך קצת ועדיף ללכת על מכשיר עם יותר זיכרון (זוכר את ה MT עליו דיברנו בשרשור)

זה בטח לא מכשיר הנחשב למתקדם (גם בתקופה שהוא יצא שזה היה בחודש מרץ האחרון). למרות זאת הוא עדיין מכשיר שמספק את הסחורה (של מכשיר סבי,ר במחיר טוב עם מקלדת מלאה)

אגב, שים לב שכל ההתיחסות שלי היא רק לספק' (חומרה ותוכנה) של המכשיר וזה עדיין מביא תמונה די גדולה על המכשיר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

התחלת עם התירוצים ? :-)
אני באמת לא התעמקתי במיל בעיניין וגם לא מתכוון.
סה"כ עשיתי חיפוש וזה מה שעלה, ומצביע שלפחות בנקודת זמן מסוימת הייתה אכזבה (ולא של בן אדם בודד).
אז אני מקבל שבעצם זה מכשיר נהדר ואפסיק לחפש.

האמונה שלך שאף אחד מהמכשירים החדשים הקיימים והעתידיים לא יפשל, בגלל שהמערכת שלו היא אנדרויד, עדיין תמוהה מאוד בעיני.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:התחלת עם התירוצים ? :-)
.....................
האמונה שלך שאף אחד מהמכשירים החדשים הקיימים והעתידיים לא יפשל, בגלל שהמערכת שלו היא אנדרויד, עדיין תמוהה מאוד בעיני.
...
אני התחלתי עם התירוצים אה :)
וכמובן שכל ההתיחסות שלי ממש לא מדברת על אנדרואיד כפרט....ממש, ממש, ממש לא
אלא אני מתייחס לכל החומרה שמותקנת במכשיר המסוים שמריץ גם אנדרואיד כמערכת הפעלה עליו. כמו שנרשם פה, זה אומנם לא זהה לגמרי אבל יש קצת דמיון למחשבי PC בעלי חומרה דומה שמריצים OS זהה. אם אני אגיד לך את סוג הלוח אם+סוג המעבד+סוג הזיכרון+סוג הכרטיס הגרפי+מערכת ההפעלה אז יהיה לך מושג מה תהיה החוייה של המשתמש גם אם פיזית לא ראית את המחשב מול העיניים (נניח מחשב נייח של חברת של דל אל מול מחשב נייח שנבנה בחברת איבורי עם ספק' דומה)....רוב החומרה במכשירי ספרטפון (וטבלטים) נמצא בשימוש ע"י רוב היצרנים ולכן ההבדלים ביניהם הם לא כאלה גדולים. אני יכול לומר לך שההבדלים בין הסמרטפונים: Desire HD, גלקסי S, מוטורולה Droid X, ה Thunder של דל, ה Epic 4G, ה Droid PRO, וה Galaxy U (ועוד כמה שלא עולים לי בראש כרגע) לא יהיו גדולים מידי למרות שרובם אפילו לא יצאו לשוק! (מעבר להבדלים הברורים כמו גודל מסך ומכשיר עם מקלדת וכו). יתרה מכך, אני יכול להגיד לך שבכל בחירה שתעשה אתה לא תיפול או תתאכזב מכך שמכשיר אחר מתחרה יתברר כהרבה יותר טוב ממה שרכשת.....דבר דומה אני לא יכול להגיד על שואב רובוטי חדש שיצא פתאום לשוק ומציג "חומרה ותוכנה" שאין לי מושג שם מה, מי ואיך כי זאת הפעם הראשונה שהמכלול הזה יוצא "לשטיח" :wink:

חזור אל “Android - אנדרויד”