מדהים-בשקט ספקיות האינטרנט בישראל חוסמות אתרי הימורים בחו"ל עקב צו משטרתי!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

oferlaor כתב:הפיתרון הוא ברמת בנקים ישראלים שינתקו קשרים עם הגופים הללו.
...
אתה יודע מה זה מזכיר לי ?
בזמנו וויזה כאל הייתה נותנת שירותי סליקה לעסקים שמוכרים טבליות הרזיה , הבעיה היחידה היא שאתרים כאלו משמשים גם מלביני כספים של סמים וגם אתרי הימורים , דהיינו המהמר מאמריקה לא משלם על הימור אלא על טבליות הרזיה .
למה נבחרו דווקה טבליות הרזיה אני לא זוכר וזה לא משנה .
מה שכן משנה שלסולק יש בעיה כי אם ויזה קולטת יותר מידי מקרים שבעל הכרטיס טוען שלא קנה , היא מענישה את הסולק
כמו כן כדי למנוע אפשרות של סולק במדינה אחרת לתת אפשרות להלבנת הון , סולק שסולק הימורים במקומת אסורים ונתפס משלם קנס
וויזה כאל היגיע למצב שבו באו מוויזה העולמית , ואמרו להם שהם עשויים להפסיד את הזכיון , המנכ"ל הקודם התפוטר , והעסק שקט .
לפני יום או יומיים קראתי בגלובס שהמנ"כל החדש רוצה לסלוק הימורים במדינות אחרות (אני מניח שהם ייודאו שזה רק חברות הימורים רשומות ורק אזרחים שאינם מארה"ב ), אבל הנה לך מה זה לבקש מהבנקים שיהיון ערכיים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #42 

flsh כתב:
oferlaor כתב:חמור מאוד. אם זה ימשך, זה מכת מוות לניוטרליות הרשת.

אני רק יכול לדמיין מה ש״ס יעשו עם תקדים כזה כשאדם שלהם יהיה ממונה שוב על תחום התקשורת.

מלחמה בהימורים זה סתם תירוץ עלוב. יש מלחמות חשובות יותר, כגון פדופיליה, זנות וסחר בנשים שלא מטופלים באותה צורה.

הפיתרון הוא ברמת בנקים ישראלים שינתקו קשרים עם הגופים הללו.
...
אפשר לשאול איזה מלחמה בזנות בדיוק? זנות היא חוקית בארץ.
לא לבלבל בין זנות, שהיא חוקית, לשידול לזנות (סרסור, בתי זונות או פרסום) שזה לא חוקי.
והפיתרון הוא להפוך הימוריים לחוקיים, לא משהו אחר. יהיו הימורים בין כה וכה, פשוט הם יהיו שחורים או בחו"ל כל עוד זה לא חוקי בארץ. אגב, נא לא להתחכם ולהגיד את אותו הדבר על משהו אחר- הימורים הם לא סכנה לציבור בניגוד להירואין למשל.
ואם להיות כנה, אני מעדיף שיהיה הכל באינטרנט ושלא יצונזר כלום. אם הספקיות רוצות, שיציעו שירותים עם צנזור האינטרנט. אני רוצה את האינטרנט שלי עם גישה לכל חומר שיש, לא שיהיה מישהו שיחליט מה מתאים לי ומה לא. ואם מישהו יחליט, זה בטח לא צריך להיות שוטר. המשטרה היא גוף אוכף, לא מחוקק או מפרש של החוק. נקווה שיכנסו מספיק חזק במשטרה שגלי ההדף ירתיעו את כל מי שינסה לצנזר את האינטרנט.
...
(Y)

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #43 

osherov כתב:sYn,
לא הבנתי,
החוק בישראל אוסר עלי, אזרח המדינה, אפילו להיכנס לאתרי הימורים בעולם?! (בלי להמר בכסף או להשתתף שם למעט קריאה של נניח יחסי הימורים), אם החוק לא אוסר כניסה לאתרים האלה אז איפה החוקיות בחסימה הזאת והאם לא נפגעת פה זכות בסיסית שלי?
בעבר מסר משפטן מאחת מחברות האינטרנט ל- TheMarker את הדברים הבאים: "לפי הבדיקה המשפטית שערכנו, המשטרה מסתמכת על סעיף בחוק העונשין שברור מאוד ממנו שכוונת המחוקק היתה למקום הימורים פיסי. גם אם מישהו מפרש את החוק לגבי מקום הימורים וירטואלי, החוק מאפשר סגירה של המקום אבל לא חסימה של הגישה אליו. לנו כספקית תהיה בעיה בהגנה המשפטית במידה שאנו עושים משהו שלאחר מעשה יתברר שאינו חוקי".
...
אני חושב שהסוגייה מספיק סבוכה ולא ברורה כדי שהמשטרה (או אפילו צו לילי של איזה שופט) באופן כל כך דרמתי ותקדימי תכריח ספקיות לחסום אתרים
...

אני עייף :P

להכנס אתה יכול. רק לא לקחת חלק במשחק האסור עצמו.

או להביא אחרים. וכו'.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #44 

אורנג' הכינו באנר : )

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”