דפדפן אינטרנט הכי מומלץ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #41 

אי אפשר להשוות באמת מהירות של דפדפנים בלי להתייחס לאיזה אתרים, לחומרה ולאופן השימוש.
עיקר ההאצה של כרום זה במנוע ג'אווה-סקריפט , כך שעל דפים מסוימים עתירי סקריפטים נבחין בהבדל משמעותי ועל אחרים לא.
כמובן, כמות הזיכרון זה פקטור חשוב, ומספר הטאבים הפתוח זה פקטור עוד יותר חשוב. FF מתחיל לצלוע בבירור כשיש הרבה טאבים פתוחים (או שנפתחו ונסגרו) בגלל צריכת הזיכרון הבלתי סבירה. בכרום, כל טאב הוא בכלל פרוסס נפרד במערכת ההפעלה.

abnatan,
ה"כבר יותר מ-8 שנים" זה מטעה כי FF מ2005 זה לא FF מהיום, שלא לדבר שאז לא היה בכלל כרום.
אני נאלץ להשתמש בFF כדפדפן עיקרי בגלל תוסף מסוים (Firebug) שאין לו עדיין מקבילה טובה בכרום, אבל מוצא את עצמי מקלל אותו כל יום, וגם הורג אותו 3 פעמים ביום. רק לפני שנתייים זה היה הרבה יותר טוב.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 05/11/2010 3:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #42 

moco כתב:כמובן, כמות הזיכרון זה פקטור חשוב, ומספר הטאבים הפתוח זה פקטור עוד יותר חשוב. FF מתחיל לצלוע בבירור כשכי הרבה טאבים פתוחים (או שנפתחו ונסגרו) בגלל צריכת הזיכרון הבלתי סבירה. בכרום, כל טאב הוא בכלל פרוסס נפרד במערכת ההפעלה.
...
אני משתמש בתוסף BarTab. הוא מאפשר הסרה של כל טאב מהזיכרון לאחר זמן קבוע מראש.בעת לחיצה על הטאב רדום המידע מתעדכן מהרשת ועולה מחדש. כך נחסך העומס על הזיכרון אבל יש לזה מחיר קטן - יש להמתין שניה שהעמוד יעלה מחדש. במהירויות האינטרנט של היום זה מחיר די זניח לדעתי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #43 

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #44 

...
ידוע ונבדק.
זה עוד לא זה. לא סתם נקרא Lite.
ספציפית יש שם limitation קריטי : JavaScript debugger isn't available
אבל גם בעוד היבטים זה לא זה.
מקווה אבל שבקרוב ....
משה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #45 

יש עוד אחד כזה, קצת יותר חדש:
https://google.com/extensions/de ... igka?hl=en

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #46 

ufffnick כתב:יש עוד אחד כזה, קצת יותר חדש:
https://google.com/extensions/de ... igka?hl=en
...
מכיר, זה היה מההתחלה ומשתפר.
זה לא כמו 'firebug' (לפי התאור שלהם ) אלא מתחרה של firebug. סט הפיצ'רים ממש חלקי. אין את הפיצ'ר שלהצביע על אלמנט בדף ולראות אותו ישר בעץ.
את האחרון דווקא יש בפקודת ה inspect element שהיא מובנית בכרום, אבל גם היא קצת פחות טובה מfirebug.

בחנתי את החלופות וממשיך לבחון. בינתיים אין תחליף ראוי לfirebug בFF .
אני בטוח שלא ירחק היום ויהיה, זה מתבקש.
משה

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #47 

ניסיתי את כולם. אף אחד לא מתקרבים לקרסוליים של opera מכל הבחינות - מהירות, speed dial, קוסטומיזציה, חסימת פרסומות ללא תוסף, הוספת מנועי חיפוש ללא תוסף, מייל וקורא RSS מובנה.

הוא צורך הרבה זכרון, אבל זה לא מורגש. כלומר, זה לא מכביד על הפעולה של הדפדפן, בניגוד ל FF. המהירות מתבטאת לא רק בטעינה, אלא בעיקר בקלילות של התוכנה - ניסיתי על מחשב חלש יחסית את כל הדפדפנים ובכולם הגלילה היתה ממש איטית ומקרטעת. רק אופרה תפקד.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #48 

כדי לא לפתוח עוד שירשור בנושא,
אני כותב את הדברים כאן.

FF4BETA7
אני משתתף בבטא כבר שבוע,
עם שימוש במערכת הפידבק.
מאחר ונדדתי לתקופה אל הכרום, ההשוואה בחוויית הגלישה תהיה יחסית אליו ויחסית לגרסא שגרמה לי לנטוש:
1. הוא לא מהיר יותר מהכרום אבל מאוד קרוב לביצועים שלו במהירות, הוא מהיר יותר (משמעותית) מגירסאת 3.63.
2. שינו לחלוטין את הממשק. מאוד דומה במבנה לכרום, שטח משמעותית יותר גדול מגרסא 3.63 של FF.
3. מבחינת זיכרון (על ויסטה) שבוע שהוא פתוח, עם 10 טאבים קבועים מתחת ל- 500KB, שיפור ביחס לכרום שזולל משאבים ממש כמו גרסא 3.63
4. הוספות שימושיות מעניינות כמו איפסון טאבים בשולחן עבודה נסתר (למי שאוהב לקבץ אותם בנושאים), בממשק מאוד אינטואיטיבי ופשוט.
5. SYNC כבר לא ADDON אלא מובנה
6. יישום של HTML5 סביר, אך לא מהיר כמו בכרום
7. יישום של ADOBE משמעותית יותר טוב, לא נתקלתי באתרים שהסטרימינג לא עבד. אתרים שבהם לא עבד בכרום כן עבדו בגרסא הזו (וגמגמו ב 3.63).
8. ADDONS בודדים לא עובדים, המרכזיים עובדים מצויין.

בקיצור, ממתין בקוצר רוח לגרסא האחרונה כדי להסיר את הכרום.
עם כל הכבוד למהירות של הכרום (שאין לי שום עוררין עליה), התוספים של FF פשוט מביאים אותו למקום אחר,
ותיקון הדברים המרכזיים שהעיקו, תחזיר אותי אל ה- FF.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

תודה על הסקירה.
אני מהסס לעבור כי זה כלי קריטי לעבודה, ואני מעדיף שירוץ עוד כמה חודשים (על הזקן שלך ושל אחרים :) ).

שאלות:
1) האם נתקלתי בבעיות תאימות של תוספים כלשהם? ספציפית אם יש לך firebug, אז זה הכי מעניין.
2) האם אפשר להריץ אותו במקביל לFF3.6 ?
משה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #50 

1. ע"פ האתר של firebug הוא אמור לעבוד
2. כן. הוא לא משדרג את הקיים אלא מותקן במקביל אליו תוך סינכרון בין שניהם (כולל בחלונות האחרונים שהיו פתוחים במי מהם).

אני עדיין לומד את האופציות החדשות (והדי שימושיות באופן מפתיע, אותי לפחות),
כמו ה- web consul המובנה (פחות דיבר אליי), הגמישות של ה- GUI וההתאמה האישית שיש בו,
הקיצוץ הכבד של כפתורים מיותרים והקטנתם, ביטול המבנה הבנאלי של שורת file view... בכפתור סטייל start שמכיל ממש כל מה שצריך,
ממשק ה- addons שמאוד מזכיר את זה של כרום... ועוד.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #51 

אני יכול להגיד לך מה לא להתקין. וזה אחרי שימוש רב שנים...
AVANT - פעם היה הגדול מכולם אבל היום באגים נוראיים פשוט הורסים את הגלישה ותוקעים את המחשב...

לגבי השאר אני משתמש באקספלורר וזה רק מתוך הרגל, כמובן ש FF ו \CHORME גם בשימוש מדי פעם כשאקספלורר ממש מרתיח...

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #52 

איזה תוסף בפיירפוקס חוסם פופאפים וכל הדברים האלה שכל שניה קופצים? זה מחרפן.
האם בIE יש גם איזו תוכנה שאפשר להתקין שתחסום?

רק בגלל כל הפרסומות האלה שקופצות החלטתי לעבור מIE לפיירפוקס וכרגע אין לי פיתרון.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #53 

DorM
AdBlock Plus
חובה בכל דפדפן לטעמי - זמין בפיירפוקס ובכרום.
אתה יכול ללמד אותו מה לחסום ע"י חסימה ידנית במקרה והוא מפספס, אחרי שתתקין תבין על מה מדובר

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #54 

amittzor כתב:ניסיתי את כולם. אף אחד לא מתקרבים לקרסוליים של opera מכל הבחינות - מהירות, speed dial, קוסטומיזציה, חסימת פרסומות ללא תוסף, הוספת מנועי חיפוש ללא תוסף, מייל וקורא RSS מובנה.

הוא צורך הרבה זכרון, אבל זה לא מורגש. כלומר, זה לא מכביד על הפעולה של הדפדפן, בניגוד ל FF. המהירות מתבטאת לא רק בטעינה, אלא בעיקר בקלילות של התוכנה - ניסיתי על מחשב חלש יחסית את כל הדפדפנים ובכולם הגלילה היתה ממש איטית ומקרטעת. רק אופרה תפקד.
...
הוצאת לי את המילים מהפה...

אחרי שניסיתי את מרבית הדפדפנים וחזרתי כל פעם לאקספלורר (פיירפוקס כבר מזמן לא מה שהיה, כרום מתרסק מדי פעם בגלל פלאש, שלא לדבר על פרטיות, והאקספלורר כבד עד כדי מחנק), התקנתי את OPERA על מחשב חלש יחסית, ומאז וואוו... : הדפדפן טס (לפעמים אני לא מספיק ללחוץ על קישור והדף כבר מופיע כאילו חיכה שם ברקע, פתיחת מרובה של טאבים - לפעמים אני מגיע לכעשרים טאבים ומעלה בלי לשים לב, בגלל שצריכת המשאבים פשוט זעומה (באקספלורר אחרי ארבעה, המחשב כבר היה מתחיל לגנוח...).
כמו כן כמו שצויין - חסימת פרסומות מובנית, פונקציית טורבו להאצת טעינה ברשתות איטיות ועוד שלל פיצ'רים שאישית אני לא משתמש בהם, אבל מי שרגיל להתקין תוספים שונים בדפדפנים אחרים, בוודאי ימצא בהם עניין.

ממליץ בחום לנסות.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

אופרה הוא באנגלית בלבד? או שיש אופציה לעברית?

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

באנגלית בלבד למיטב ידיעתי.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

אין בעית תמיכה באתרים שהם בעברית נכון?
היום יותר מאוחר נוריד וננסה.
הדבר היחיד שמפריע לי זה הפופאפים.
אם זה לא היה קופץ בכל אתר הייתי נשאר עם הIE.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

לא זכורה לי בעיה עם אתרים בעברית.

זה מן הסתם לא תומך בנגני מדיה פלאייר, אבל כבר כמעט אין אתרים שמשתמשים בטכנולוגיה המיושנת הזו, למעט מאקו ותכנים ישנים של נענע10. אני בטוח שיש לכך פתרון, לא טרחתי לחפש. אם קורה לעתים נדירות שיש וידאו שממש מעניין אותי לראות אני פותח באקספלורר.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #59 

מה ההבדל בין אקפלורר 32 ביט ל- 64 ביט ?
windows 7 בגרסת 64 ביט מגיע עם שניהם, אבל ל- 64 ביט אין עדיין adobe flash.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #60 

האם יש אופציה של פתיחת המועדפים בקלות או כמה אתרים מועדפים למעלה?
בפיירפוקס ובכרום שמתי למעלה בסמוך לשורת הכתובת, בIE יש את הכוכב שבשניה פותח לי את כל המועדפים.

כמובן שמדובר על אופרה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”