תגובות לכתבה: האם כולנו נצטרך להפוך למומחי מחשבים בשביל להפעיל ציוד ביתי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

Kosh כתב:
Nunatak כתב:אחלה כתבה (Y)

Kosh,
XP יציבה בערך כמו ריקשה דו גלגלית.
...
אני בטוח שה-7 יותר טובה בתחום הזה ממנה,אבל תכלס,כל מערכות ההפעלה הגרפיות של מיקרוסופט היו מאוד
לא יציבות,ה-XP נתנה לנו את האופציה להשאיר את המחשב פתוח ימים ולילות בלי לחשוש שכשנחזור אליו,נראה מסך כחול
או הודעות שגיאה טפשיות.אי אפשר היה לעשות את עם WINDOWS 98 למשל,תמיד בשלב כלשהו היא הייתה "מציפה"
את זיכרון המחשב,היו מידלדלים לה משאבי המערכת,ואז היא הייתה קורסת,גם עם לא הפעלת שום תוכנה כבדה על המחשב
בזמן הזה.
...
SP2 XP באמת הראשונה של מייקרוסופט לעם שהיא מערכת 24/7 ומדובר פה על תחנות לא שרתים להזכיר...
מערכת שאנשים יכלו לקנות הביתה ללא חשש שיקרה משהוא למחשב כמו ב98.
XP שלטה,שולטת ותשלוט עוד כמה שנים בעולם המשתמשים, פרטי ועסקי.
וגם לא לשכוח שעל XP אפשר היה סופסוף לשחק כמו שצריך וחווית הגלישה שXP נתנה השתפרה פלאים.

7 זה מה שויסטה הייתה צריכה להיות והיא בהחלט העלתה מדרגה את הרף - יציבה בטון.
אבל אני לא דוגמא למשתמש ממוצע שמתקין מיליון תוכניות, ואין לו בעייה פשוט לכבות בכח מחשב.
גם מהתקנות של חברים/משפחה/עבודה אני יודע ש7 מחזיקה יותר מXP לפי הזמן בין פורמטים,
לא לשכוח ש7 יצאה לעולם כבר לפני יותר משנה במיוחד אם מביאים בחשבון את ה7בטא ששוחררה,
והייתה הבטא הטובה ביותר יחסית של מייקרוסופט.

אי אפשר לשחק על לינוקס..... :roll:

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

כתבה מעולה, עופר (Y)

לגבי העתיד, אני דווקא חושב קצת הפוך. מכשירים ידידותיים בהרבה הם אלו שישלטו בשוק בעתיד הקרוב. הם יהיו מכשירים מוגבלים, ירגיזו בנכותם את המשתמשים המתקדמים, אבל כל אדם יוכל לעבוד איתם מבלי להבין מה באמת קורה ברקע. אפל התחילה את זה עם האייפון, המשיכה את זה בגדול עם האייפד, בקרוב כנראה זה יגיע לטלוויזיה (iTV המדובר) ולא רחוק היום שאותו סגנון ממשק פשוט ו"גן סגור" יהיה המחשב האישי שלנו. אפל הפכה בזכות זה למותג המוביל בעולם ואני מניח שחברות רבות ילכו בדרכה ויבינו שזה מה שאנשים מחפשים.

gil900
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151

שליחה

זה יהיה ככה רק לדור הראשון והשני
הדורות יתאימו את עצמם לטכנולוגיה
כל ילד יקטן ידע להתשמש במחשב וכל ילד גדול ידע להגדיר כמעת הכל
זה כבר קורה

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

בגלל זה סטרימרים מצליחים יותר מ-HTPC.
כל מי שמנסה להכנס לתחום מחשוב הטלוויזיה יודע, אינטרנט בטלוויזיה חייב להיות חלק, לתת חוויה כמו שנותנת לנו הטלוויזיה (כמו האיפון אם תרצו) , ולא חוויה כמו שנותן לנו המחשב.

עפר, דיברת על חזון אפל בתחום הטלוויזיה. AppleTV דווקא לא היו להיט, אבל עכשיו גוגל+אינטל+סוני מנסות להכנס לתחום הזה עם פתרון כולל. הן יודעות איך זה צריך לעבוד.

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה

Kosh כתב:מאמר מצויין,ומתאר בדיוק את מה שאני חושב.בתור חובב וינטאג',אבל גם בתור בן אדם עם חוש טכני,(גם לציוד מודרני! :D ) שגם המשפחה וגם הסביבה הקרובה,בעבודה למשל,נעזרים בו בתחומים שהזכרת אותם,כמו קינפוגים/
חיבורים/התקנה של מכשירי אודיו/וידאו שונים או גאג'דטים..זה גם היה אצלי לרועץ,בגלל שבמקום העבודה שלי
התחילו לראות בי גם תחליף של טכנאי לגבי קינפוגים/חיבורים של מכשירי VTR מקצועיים שהם מכשירים גדולים
כבדים ומיושנים,שמעצבן להתעסק איתם,ובמקום לקרוא לטכנאי,הם,(העובדים האחרים) כבר מציקים לי על שאני
יעזור להם במקרים של תקלות בציוד.. :evil: ולא שמשלמים לי על זה.. :evil: .אני יכול לסכם זאת כך- גם באופן
אישי אני "OLD SCHOOL" ומעדיף שהתעסקות עם ציוד אודיו/וידאו לא הייתה מחייבת אותי גם להיות סוג
של טכנאי מחשבים.. למרות שיש לי את הידע הנדרש..וינטאג' או לא? :lol:
...
מה יש צורך לקנפג בחיות האלו כל עוד הם מכויילים מבחינת TBC ועוד כל מיני שטויות? הרי סיגנל YC או קומפוזיט לכרטיס דגימה או לצורב DVD וגמרנו לא?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

נושא מעניין. גם אני משמש איש IT של המשפיה והחברים.
אני לא חושב שהעולם הולך ומסתבך.
סטרימרים? הם נועדו למתי מעט. 99.99 אחוז מהאוכלוסיה לא מתקרבים אליהם.
מחשבים? מי שלא מסתדר מזמין טכנאי. יש מאות, אם לא אלפים, שמתפרנסים מהשוק *הבייתי*.
טלווזיות עם פיצ'רים? רוב האוכלוסיה רואה בהן ערוץ 2 ולא מפעילה את כל התכונות המורכבות.
כיול תמונה? מעניין מספר זניח של אנשים.

חלק ניכר מהאוכלוסיה לא ידעה לתכנת וידאו. נכון. "האוכלוסיה" לעולם לא תלך על מכשיר מסובך, אלא על אפליינס.
לכן מכשירי ה PVR למיניהם פורחים.
הבלו ריי יחליף את ה DVD, פשוט בעוד מספר שנים לא יהיו יותר מכשירי DVD, ו ואנשים יקנו בלו ריי, אולי בלי לדעת על ההבדל בכלל- אבל ישאר להם מכשיר פשוט.
המכשירים הבייתים ישארו פשוטים.

NAS? (כמעט) אף אחד לא יתעסק באחסון בייתי מרכזי. העתיד שייך לאחסון ענן, נותר רק לפשט אותו.
WIFI? אצל *רוב* האוכלוסיה הם לא מאובטחים ונשארים עם הגדרות היצרן. לא במקרה הגדרות היצרן מאפשרות הפעלה כמעט ב PLUG AND PLAY.

יהיו שרותי VOD סטייל נטפליקס וכאלה, כולם רואים איך זה עובד מצויין להוט.

שורה תחתונה, שום דבר לא מסתבך. לא באמת. הכוחות החזקים שפועלים בשוק תמיד ידאגו לפשטות המכשירים, אחרת הם לא יתפרנסו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

ych כתב:עזבו אותכם קונפיגורציה. מי לעזאזל תכנן את מחלף עין הקורא וראשון דרום.
נסו להסביר למישהו במילים איזו יציאה לקחת.
אפילו ה GPS לא יודע מה להגיד: "הצמד לימין... עוד לימין.... לא לימין הזה.... פנה ימינה..... מחשב מסלול מחדש...."

רק לחשוב שמישהו ישב ושרטט את זה ואז מישהו אחר ראה ואישר את זה...
...
מי שתכנן את המחלף הזה ראוי למליקת ביצים. אני עובר בו כל יום, וכמעט תמיד יש מישהו שמתבלבל. כמובן שהגדולים מכולם הם אלה שטועים ואז חוזרים ברוורס.
בעצם טעות, הגדולים מכולם הם אלה שמנסים להגיע לאיקאה. לדעתי זה בלתי אפשרי, וככל הנראה אף אחד מעולם לא ביקר שם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

איזה מאמר ואילו תגובות. מעולה.
מצחיק היה שכקבלתי את הLX60 וישראל (אניגמה) הגיע איתו. זה אחרי שהייתי עם רסיבר ישן של ימהה, שהכל בו היה "פשוט", פתאום אפשר לבחור את האודיו מכאן והוידאו משם. יש כיול אוטו' שרץ 7 דקות. אני רוצה לראות מישהו מסתדר עם זה בלי מישהו שידריך אותו קודם.
כמובן שאפשר לקרוא את החוברת הוראות. אבל אדם מן השורה לא בטוח יסתדר.
אין ספק שהעולם משתנה. הבעייה הגדולה לדעתי זה המחיר, האם אנשים יהיו מוכנים לשלם את המחיר, כי האבסורד הוא שהמחירים של הכל יורדים. אם זה מסכי הטלויזיה, המזרימדיות (נרשמתם לקורס? אמרתם לחברים על הקורס?) המחשבים, ציוד התקשורת וכד'. מה שכן, יש מצב שזה רק יחזק את החנויות המתמחות ו/או ישנה את דפוס הפעולה של הרשתות.
בקרוב זה יהיה:
1. מוביל.
2. מתקין על הקיר.
3. טכנאי שיגיע לקנפג את הכל עם הרשת הביתית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אגב, בשבועות האחרונים (המאמר נכתב די מזמן...) מצאתי את עצמי כתומך ראשי של מעבר ל-WINDOWS 7 להמון אנשים...

פתאום נעלם לכולם שורת התפריטים הרגילה (לחץ ALT עכשיו אל תעזוב ולחץ על TOOLS ועל OPTIONS, איפה לעזאזל התפריט שמחזיר את זה בקביעות), איך עולים ספריה? מה קרה לממשק שלי? איך מוצאים משהו ב-CONTROL PANEL.

זה מצחיק אם זה לא היה כה עצוב, אבא שלי שעבר מ-XP ל-WINDOWS 7 הרגיש כאילו הוא טובע בשבוע הראשון...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

קודם כל תודה על המאמר!
אוי... אם היה לנו שקל על כל פעם שהפכנו לתומכים של הסביבה
להכשיר "מומחה" אודיו ווידאו ורשתות ומזרימדיות וטלפונים לוקח הרבה מאוד זמן ..
אני למשל בתחום רשתות המחשבים באופן מקצועי מאז השרות הצבאי בשנת 1994 ,התחלתי כאיש PC מדורי...
איש אלקטרוניקה חובב אודיו ווידאו ומחשבים איש הצוות האור קולי בבית הספר היסודי והתיכון
ובתחום מאז ההתחשמלות הראשונה בגיל 3 ...
עוד יצא לי להתעסק עם מקרנות 8 מילימטר ו 16 מילימטר ומקרני תלת קרן, לחבר פעם ראשונה בגיל 6 בין מערכת משולבת פטפון טייפ ורדיו לטלביזיה ולוידיאו, לחבר מכשיר וידאו של השכנים למכשיר וידאו שלי דרך מגבר וידאו שבניתי לפרק ולהרכיב כמעט כל מוצר חשמלי בבית לפני גיל 12 ...
כמו רבים מאיתנו למדתי גם לתכנת ב BASIC בשנות השמונים על מחשבים עם 1K זיכרון וכפתור להחלפת לעברית
מתחת למחשב שהיה מחליף בין EEPROM כדי לעבור לעברית ...

ועדיין אני לא מחשיב את עצמי "כמומחה" התחום משתנה כל העת ולא ירחק היום שבו אנו נסתובב עם ממשק שליטה מושתל בתוך הקרקפת ונשלוט על המוצרים ונדבר עם מחשבים, חברים זה לא מדע בדיוני הטכנולוגיה כבר קיימת.

כבר היום עם שלטים חכמים כמו למשל HARMONY וכמובן PRONTO שלמעשה המציאו את התחום ניתן להגיע לאוטומציה רחבה ולאפשר לכל בן אנוש ללמוד להפעיל כל מערכת.
על אחת כמה וכמה מערכות אוטומציה מלאות כמו למשל CONTROL4 Creston ו AMX שפעם היינו מוצאים בבתי סופר עשירים והיום מתחילים לחלחל לבתים של החובבים בפורום הזה ולמשפצי בתים למיניהם שלאט לאט מאמצים טכנולוגיות של בית חכם...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

WIN 7 - מעולה, אבל לא למי שרגיל שנים על גבי שנים למחשבים. אני עדיין משתגע מכל הנסיונות שלהם לעשות את הדברים נוח...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אני עדיין מבכה את מותו בטרם עת של כפתור up dir...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אריה - לא נראה לי שאתה דוגמה גם באופן יחסי לרוב האנשים בפורום :)
הבעייה עם כל השלטים החכמים היא - שעדיין - רוב האנשים יצטרכו מישהו שיתכנת להם אותם, אם יש בעיות - הם צריכים טכנאי או עזרה אחרת.

ד"א - בנוגע למזרימדיות - אני באמת חושב שהם - אם כיח' נפרדת ואם כחלק בלתי נפקד מהנגן בלוריי או המסך - ייכנסו לכל בית. למעשה זה מה שאנשים עשו, אני זוכר איך לפני שנה - כמעט כולם היו מחפשים DVD עם כניסה USB.... ובאופן מפתיע - כמעט לא רואים כאלה כיום.
צריך לזכור שבשביל רוב האנשים אני מעריך שזה משמש בעיקר בכדי לנגן תכנים חיצוניים - ואז כמעט לא צריך הגדרות.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Itay_Pollak כתב:אריה - לא נראה לי שאתה דוגמה גם באופן יחסי לרוב האנשים בפורום :)
הבעייה עם כל השלטים החכמים היא - שעדיין - רוב האנשים יצטרכו מישהו שיתכנת להם אותם, אם יש בעיות - הם צריכים טכנאי או עזרה אחרת.

ד"א - בנוגע למזרימדיות - אני באמת חושב שהם - אם כיח' נפרדת ואם כחלק בלתי נפקד מהנגן בלוריי או המסך - ייכנסו לכל בית. למעשה זה מה שאנשים עשו, אני זוכר איך לפני שנה - כמעט כולם היו מחפשים DVD עם כניסה USB.... ובאופן מפתיע - כמעט לא רואים כאלה כיום.
צריך לזכור שבשביל רוב האנשים אני מעריך שזה משמש בעיקר בכדי לנגן תכנים חיצוניים - ואז כמעט לא צריך הגדרות.
...
:) לגבי התכנות בו נאמר שהנושא תופס הרבה מזמני...
בגדול שימוש במזרימדיה להרבה מאוד אנשים קשה מאוד ואני מדבר גם לעיתים על בני הדור הצעיר, יש אנשים שמתקשים גם להפעיל DVD כך שבד"כ מה שקורה הוא שיש את הבן, נכד, אחיין או השכן שממליצים על רכישת מזרימדיה ואח"כ גם ממשיכים לתמוך באנשים אני יכול לספר שיש גם לא מעט "מבינים" בתחום שאני יושב איתם לפעמים שעות בטלפון ומדריך ועונה על שאלות ולעיתים גם בהשתלטות מרחוק...
לגבי רוב האוכלוסיות "הטריק" הוא בד"כ למצוא את ה KILLER APP לדוגמא אימא או סבתא שרוצים לצפות בסרטונים ובתמונות של הילדים נכדים או צפייה בסרטים בנוחות, ויש לא מעט אנשים היום שמתפרנסים מהנושא, אבל גם אנשים אלו לא תמיד מתמצאים ברשתות ובמערכות הפעלה והגדרות של רשתות תקשורת.
יצא לי גם לא מזמן לסייע לתוכניתן בחסד עליון בן אדם באמת תותח שהסתבך עם שיתוף WINDOWS7 עם מכשיר DUNE גם לי בתור אחד שאוכל את מערכות ההפעלה של מייקרוסופט לא מעט שנים היה קשה להבין איך לבצע זאת ואחרי בערך 15 פעולות העסק התחיל לעבוד. :@

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

שיתוף בWIN7 - זה PAIN IN THE BUTT.
שוב - אתה מדבר על משתמשים כמונו - שיש להם רשת או שיבנו רשת בשביל לנגן תכנים כמו בני אדם. רוב האנשים - רוצים לנגן מUSB - מתאם או כונן חיצוני.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

Itay_Pollak כתב:שיתוף בWIN7 - זה PAIN IN THE BUTT.
שוב - אתה מדבר על משתמשים כמונו - שיש להם רשת או שיבנו רשת בשביל לנגן תכנים כמו בני אדם. רוב האנשים - רוצים לנגן מUSB - מתאם או כונן חיצוני.
...
לא כששני המחשבים מריצים WIN 7 :lol:

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

...
וגם הם מסתבכים לעיתים... :עצוב:

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

IamEzio כתב:
...
לא כששני המחשבים מריצים WIN 7 :lol:
...
יופי רק עכשיו כל העולם צריך לעבור ל WINDOWS7
לא נראה לי שהמזרימדיות בשוק היום יעמדו אפילו במסך הפתיחה :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

oferlaor כתב:אגב, בשבועות האחרונים (המאמר נכתב די מזמן...) מצאתי את עצמי כתומך ראשי של מעבר ל-WINDOWS 7 להמון אנשים...

פתאום נעלם לכולם שורת התפריטים הרגילה (לחץ ALT עכשיו אל תעזוב ולחץ על TOOLS ועל OPTIONS, איפה לעזאזל התפריט שמחזיר את זה בקביעות), איך עולים ספריה? מה קרה לממשק שלי? איך מוצאים משהו ב-CONTROL PANEL.

זה מצחיק אם זה לא היה כה עצוב, אבא שלי שעבר מ-XP ל-WINDOWS 7 הרגיש כאילו הוא טובע בשבוע הראשון...
...
אז אני מבין שלא כדאי לאנשים כמוני לעבור אליה ? כי לי אין "תומך" צמוד :lol:
אני שואל , כי אני מנסה עדיין להחזיק בXP למרות שאני מבין שיום אחד איאלץ לעבור , ולפי התגובות שלך ושל אחרים בשרשור הזה , היא דורשת הסתגלות קשה , האם זה נכון ?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

windows 7 היא מאוד אינטואטיבית ומאוד קלה. שלא לדבר על ההתקנה שלה שהיא מתקינה לך את כל הדרייברים. כמו להתקין תוכנה רגילה פשוט נקסט נקסט נקסט. מדהים.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”