לגבי הנקיון אצלי פשוט לנקות את המאהבת (סילביה) זה טקס - האישה פשוט אומרת הלוואי שהיית מקנה את הבית כמו שאת המכונה ! להבדיל מהמקינטה שזה לוקח הרבה יותר מהר ואתה יכול להיות יותר סלחני לדוגמא לא חייב לקנות באותו רגע.moti_r כתב:XEON -
קודם כל, שמח לשמוע שהוידאו עזר
אתה לא יכול להשתמש בקפה נמס של עלית וגם לא בקפה שחור של עלית, עם מקינטה. אך ורק עם קפה טחון במיוחד למקינטה.
אתה יכול לבקש בכל בית קפה שמוכר קפה קלוי (יש רשימה בשרשור שלנו כאן, בשם "איפה קונים קפה") שיטחנו לך למקינטה.
לגבי הכיריים: אין שום בעיה, אבל ברגע שהקפה פורץ - אתה חייב למזוג. אחרת - הוא ישרף.
זה עוד אחד מהיתרונות של הבריקה - היות והקפה יוצא מהר, אפשר למזוג אותו במהירות ולא לתת לו להתבשל בתוך המקינטה, בניגוד למקינטות רגילות.
ntzachi -
אני מצטער, אבל אני כמעט לא מסכים עם אף אחת מהמילים שכתבת
לדעתי אם מישהו לא מבדיל בין מוקה של מקינטה לאספרסו של מכונת קפה, אין שום סיבה שיקנה מכונת קפה, ומבחינתו מקינטה זו בכלל לא פשרה.
קשה לי להאמין, אגב, שיש מישהו כזה (אולי מתי מעט). אם כבר, אז אבין יותר מישהו שיגיד שההבדל לא שווה לו את הכסף. זו כבר החלטה כלכלית נטו.
לגבי ההתעסקות: מקינטה זו התעסקות יותר גדולה ממכונת אספרסו ידנית. הטחינה והחליטה זהות, פחות או יותר. ניקוי של מקינטה לוקח יותר זמן מאשר מכונה - כי יש יותר חלקים לשטוף ולנגב. גם זמן הכנת המשקה ארוך משמעותית. לך תפנק 10 אורחים עם קפה מבריקה... אפילו בריקה מרובעת.
היתרון של מקינטה (בריקה במיוחד) הוא שהיא סלחנית. לא צריך להקפיד על כל הפרמטרים - טחינה, כמות, פיזור, דחיסה, טריות וכו'. תמיד יצא קפה מצויין. אבל אין מה להשוות בריקה למכונת קפה.
מדובר פשוט בשני מוצרים אחרים לגמרי....
- הכוונה בסבר שלי הוא שלדעתי ואתה לא חייב להסכים שמקיטנה הוא פתרון זול למי שרוצה להתחיל ואם הוא אוהב שידבר במחלת השידרוגיסט ואם לא אז הלך 500 ש"ח או לחילופין שזה מספיק בשבילו.
כל זאת בהנחה שהוא לא מוכן לשלם כמה אלפים ישר על מכונה ומטחנה
-אני נתתי את הדוגמא שלי שהיא הפוכה כתוצאה מהמכונה ומתאהבות שלי מהטעם אני לא יכול לשתות יותר נס או שחור ולכן קניתי את הבריקה והטוטוקרמה לעבודה.
בכל מקרה זה הזמן להודות לאנשים המופלאים שיש להם פחות 50% קרדיט להתאהבות הקפה.