מקינטה של ביאלטי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #41 

moti_r כתב:XEON -

קודם כל, שמח לשמוע שהוידאו עזר :)
אתה לא יכול להשתמש בקפה נמס של עלית וגם לא בקפה שחור של עלית, עם מקינטה. אך ורק עם קפה טחון במיוחד למקינטה.
אתה יכול לבקש בכל בית קפה שמוכר קפה קלוי (יש רשימה בשרשור שלנו כאן, בשם "איפה קונים קפה") שיטחנו לך למקינטה.

לגבי הכיריים: אין שום בעיה, אבל ברגע שהקפה פורץ - אתה חייב למזוג. אחרת - הוא ישרף.
זה עוד אחד מהיתרונות של הבריקה - היות והקפה יוצא מהר, אפשר למזוג אותו במהירות ולא לתת לו להתבשל בתוך המקינטה, בניגוד למקינטות רגילות.

ntzachi -

אני מצטער, אבל אני כמעט לא מסכים עם אף אחת מהמילים שכתבת :-)
לדעתי אם מישהו לא מבדיל בין מוקה של מקינטה לאספרסו של מכונת קפה, אין שום סיבה שיקנה מכונת קפה, ומבחינתו מקינטה זו בכלל לא פשרה.
קשה לי להאמין, אגב, שיש מישהו כזה (אולי מתי מעט). אם כבר, אז אבין יותר מישהו שיגיד שההבדל לא שווה לו את הכסף. זו כבר החלטה כלכלית נטו.

לגבי ההתעסקות: מקינטה זו התעסקות יותר גדולה ממכונת אספרסו ידנית. הטחינה והחליטה זהות, פחות או יותר. ניקוי של מקינטה לוקח יותר זמן מאשר מכונה - כי יש יותר חלקים לשטוף ולנגב. גם זמן הכנת המשקה ארוך משמעותית. לך תפנק 10 אורחים עם קפה מבריקה... אפילו בריקה מרובעת.

היתרון של מקינטה (בריקה במיוחד) הוא שהיא סלחנית. לא צריך להקפיד על כל הפרמטרים - טחינה, כמות, פיזור, דחיסה, טריות וכו'. תמיד יצא קפה מצויין. אבל אין מה להשוות בריקה למכונת קפה.

מדובר פשוט בשני מוצרים אחרים לגמרי.
...
לגבי הנקיון אצלי פשוט לנקות את המאהבת (סילביה) זה טקס - האישה פשוט אומרת הלוואי שהיית מקנה את הבית כמו שאת המכונה ! להבדיל מהמקינטה שזה לוקח הרבה יותר מהר ואתה יכול להיות יותר סלחני לדוגמא לא חייב לקנות באותו רגע.

- הכוונה בסבר שלי הוא שלדעתי ואתה לא חייב להסכים שמקיטנה הוא פתרון זול למי שרוצה להתחיל ואם הוא אוהב שידבר במחלת השידרוגיסט ואם לא אז הלך 500 ש"ח או לחילופין שזה מספיק בשבילו.
כל זאת בהנחה שהוא לא מוכן לשלם כמה אלפים ישר על מכונה ומטחנה
-אני נתתי את הדוגמא שלי שהיא הפוכה כתוצאה מהמכונה ומתאהבות שלי מהטעם אני לא יכול לשתות יותר נס או שחור ולכן קניתי את הבריקה והטוטוקרמה לעבודה.

בכל מקרה זה הזמן להודות לאנשים המופלאים שיש להם פחות 50% קרדיט להתאהבות הקפה.

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #42 

XEON היכן אתה גר?
כדי שנוכל לכוון אותך לגבי מקומות שמכורים קפה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #43 

XEON -

המקום היחיד שאני מכיר שבו אפשר לבקש כמה אחוזים מכל זן, הוא קפה ג'ו. בחלק מהסניפים שלהם תמצא מכשיר גדול כזה, שאפשר להזין בו את הכמויות והוא מערבב לך תערובת במקום. אפשר גם לבקש אותה טחונה מראש - למרות שזה לא מומלץ ועדיף להשתמש במטחנה בבית.

לגבי ההבדלים בין זנים: ממליץ לך להכנס ולקרוא שרשורים בפורום קליה ביתית שלנו:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... forum&f=52

ויש גם כתבה מצויינת של קרמריקה שמסביר על הזנים השונים וההבדל בין ערביקה לרובוסטה:
http://www.htcafe.co.il/article01711.%D ... 7%95%D7%9F

יש לנו גם שרשור במיועד במיוחד לחו"ד על זני קפה:
http://www.htcafe.co.il/vt102279.%D7%A8 ... 7%A4%D7%94

לגבי תערובות מומלצות, תוכל למצוא אותן במערכת הזו:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... e&sid=2004

אמנם מדובר בתערובות קפה ירוק, כי בד"כ זה מעניין כאלו שקולים בעצמם, אבל תוכל להשתמש במערכת גם כדי למצוא תערובות מעניינות לרכישה כקקפה קלוי. בדוק את רשימת המצאי של הזנים בקפה ג'ו, וסנן את התערובות ע"פ הרשימה הזו (במסך הראשי יש אפשרות לסנן לפי מדינות).

האמת שאני בעצמי מופתע עכשיו מכמות החומר שכבר יש כאן באתר :-)
קדימה, הכן לעצמך כוס קפה גדולה וצלול פנימה :D
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

XEON
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 544
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #44 

ntzachi,
אני גר בקרית ביאליק,אשמח לדעת על מקום אמין
תודה לכם על המידע,אני כבר מתחיל להכנס לעובי הקפה
המסקנה שלי,שאין קפה לא טוב,יש יותר טעים או פחות.כשהגוף מתחיל לתת סימנים של חוסר קפאין,אשתה כל סוג .החל מקפה בוץ עם הל או בלי,גם קפה בדואי מצויין.אבל,העיניין שמחפשים את הפינוקים,להגיע לטעם ולריח הכי כפיים,ברמת הבריקה.
זה מזכיר,כאשר בן אדם מעשן וחסר לו סיגרית,הוא יקח כל מה שמציאים לו ובבית או בחנות הקרובה הוא יקנה את מה שהוא רגיל וטוב לו.להבדיל מהצורך של הגוף לקפאין,יש עוד דוגמה שקשה לבחור:
כאשר נכנסים לחנות בשמים מבלי לדעת מראש מה מחפשים,הדיילת מתחילה להריץ עליך סוגים שונים של טסטים,
ושואלת, זה טוב ? השאלה צריכה להיות האם זה נעים ? המסקנה,אין לא טוב.יש נעים או פחות נעים.
אני אמצא את התערובת המתאימה ביותר לטעמי עבור הבריקה ואשתף אותכם.

בינתיים,
חג שמח לכולם ושאלו תמיד יהיו הקשיים שלנו
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~

XEON
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 544
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #45 

moti_r,

אכן יש בסביבה קפה גיו ושמעתי חוות דעת טובה.מחר אלך אליהם.
גם לנינקים שהפנת אליהם,מצויינים
תודה וחג שמח
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #46 

moti_r כתב
לגבי ההתעסקות: מקינטה זו התעסקות יותר גדולה ממכונת אספרסו ידנית. הטחינה והחליטה זהות, פחות או יותר. ניקוי של מקינטה לוקח יותר זמן מאשר מכונה - כי יש יותר חלקים לשטוף ולנגב. גם זמן הכנת המשקה ארוך משמעותית. לך תפנק 10 אורחים עם קפה מבריקה... אפילו בריקה מרובעת.
...
מה שאותי מבאס עם הסילביה זה שלוקח כ"כ הרבה זמן להכין 4 קפוצ'ינו קטנים או 2 גדולים. אם ארצה להכין יותר - זה כבר ממש מחרפן את האורחים.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #47 

בזמנו היו לי שתי בריקות, אחת ל-4 ואחת ל-2. כך שהייתי מכוסה ל6 אורחים ששותים קפוצ'ינו קטן, למרות שבדר"כ הייתי עושה עם שתיהן קפוצ'ינו כפול לשלושה. למקרים של אירוח גדול, קניתי מקינטה של 12. בשילוב עם טוטוקרמה, ההכנה היתה מאוד מהירה יחסית.

אין ספק שמכונת דוד יחיד, במיוחד כמו הסילביה שזמן המעבר אצלה מחליטה להקצפה הוא גדול יחסית, לא מתאימה לאירוח. אצלי בצ'ימבלי הצלחתי להכין קפוצ'ינו ל8 אנשים ב10 דקות כולל ניקוי המכונה.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #48 

קרמריקה כתב:בזמנו היו לי שתי בריקות, אחת ל-4 ואחת ל-2. כך שהייתי מכוסה ל6 אורחים ששותים קפוצ'ינו קטן, למרות שבדר"כ הייתי עושה עם שתיהן קפוצ'ינו כפול לשלושה. למקרים של אירוח גדול, קניתי מקינטה של 12. בשילוב עם טוטוקרמה, ההכנה היתה מאוד מהירה יחסית.

אין ספק שמכונת דוד יחיד, במיוחד כמו הסילביה שזמן המעבר אצלה מחליטה להקצפה הוא גדול יחסית, לא מתאימה לאירוח. אצלי בצ'ימבלי הצלחתי להכין קפוצ'ינו ל8 אנשים ב10 דקות כולל ניקוי המכונה.
...
ואוו, 8 ספלים בעשר דקות זה בהחלט מרשים :)
יש לי גם מקינטה ל-2 ושקלתי להעזר בה.. אבל נראה לי לא 'מנומס' להגיש קפה ממקינטה לחלק מהאורחים
ולחלק קפה יותר מושקע :wink:

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #49 

קרמריקה כתב:בזמנו היו לי שתי בריקות, אחת ל-4 ואחת ל-2. כך שהייתי מכוסה ל6 אורחים ששותים קפוצ'ינו קטן, למרות שבדר"כ הייתי עושה עם שתיהן קפוצ'ינו כפול לשלושה. למקרים של אירוח גדול, קניתי מקינטה של 12. בשילוב עם טוטוקרמה, ההכנה היתה מאוד מהירה יחסית.

...

עם מכונה כזאת,אתה יכול להכין הרבה יותר כוסות בבת אחת,כמעט ללא הפסקה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #50 

יוסיסופר כתב:

...

עם מכונה כזאת,אתה יכול להכין הרבה יותר כוסות בבת אחת,כמעט ללא הפסקה.
...
ההפסקות הן רק לצרכי הטחינה והדחיסה. מעבר לכך, באמת שאין צורך בהפסקות.

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

XEON כתב:ntzachi,
אני גר בקרית ביאליק,אשמח לדעת על מקום אמין
תודה לכם על המידע,אני כבר מתחיל להכנס לעובי הקפה
המסקנה שלי,שאין קפה לא טוב,יש יותר טעים או פחות.כשהגוף מתחיל לתת סימנים של חוסר קפאין,אשתה כל סוג .החל מקפה בוץ עם הל או בלי,גם קפה בדואי מצויין.אבל,העיניין שמחפשים את הפינוקים,להגיע לטעם ולריח הכי כפיים,ברמת הבריקה.
זה מזכיר,כאשר בן אדם מעשן וחסר לו סיגרית,הוא יקח כל מה שמציאים לו ובבית או בחנות הקרובה הוא יקנה את מה שהוא רגיל וטוב לו.להבדיל מהצורך של הגוף לקפאין,יש עוד דוגמה שקשה לבחור:
כאשר נכנסים לחנות בשמים מבלי לדעת מראש מה מחפשים,הדיילת מתחילה להריץ עליך סוגים שונים של טסטים,
ושואלת, זה טוב ? השאלה צריכה להיות האם זה נעים ? המסקנה,אין לא טוב.יש נעים או פחות נעים.
אני אמצא את התערובת המתאימה ביותר לטעמי עבור הבריקה ואשתף אותכם.

בינתיים,
חג שמח לכולם ושאלו תמיד יהיו הקשיים שלנו
...
יש את קפה אווה - מקום ממש מומלץ. (עדיין לא התנסתי אבל קבלתי המלצות חמות מחברים)
כמו כן יש לך את קפה בוטיק וקפה עןלה - שניהם שולחים בדואר - עד כמה שאני זוכר עולה יותר זול מבוטיק.
- ועד כמה שאני זוכר שניהם מבוססים פולים של איבגי.
לגבי קפה עולה - ממליץ את התערובת הקלאסית.
לגבי קפה בוטיק - ממליץ מוקה ג'אווה ומילאנו.

- קפה ג'ו הבנתי שזה בסביבות 18 ש"ח ל100 גררם - שהוא יקר ביחס לשניהם.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #52 

moti_r כתב:XEON -

קודם כל, שמח לשמוע שהוידאו עזר :)
אתה לא יכול להשתמש בקפה נמס של עלית וגם לא בקפה שחור של עלית, עם מקינטה. אך ורק עם קפה טחון במיוחד למקינטה.
אתה יכול לבקש בכל בית קפה שמוכר קפה קלוי (יש רשימה בשרשור שלנו כאן, בשם "איפה קונים קפה") שיטחנו לך למקינטה.

לגבי הכיריים: אין שום בעיה, אבל ברגע שהקפה פורץ - אתה חייב למזוג. אחרת - הוא ישרף.
זה עוד אחד מהיתרונות של הבריקה - היות והקפה יוצא מהר, אפשר למזוג אותו במהירות ולא לתת לו להתבשל בתוך המקינטה, בניגוד למקינטות רגילות.

ntzachi -

אני מצטער, אבל אני כמעט לא מסכים עם אף אחת מהמילים שכתבת :-)
לדעתי אם מישהו לא מבדיל בין מוקה של מקינטה לאספרסו של מכונת קפה, אין שום סיבה שיקנה מכונת קפה, ומבחינתו מקינטה זו בכלל לא פשרה.
קשה לי להאמין, אגב, שיש מישהו כזה (אולי מתי מעט). אם כבר, אז אבין יותר מישהו שיגיד שההבדל לא שווה לו את הכסף. זו כבר החלטה כלכלית נטו.

היתרון של מקינטה (בריקה במיוחד) הוא שהיא סלחנית. לא צריך להקפיד על כל הפרמטרים - טחינה, כמות, פיזור, דחיסה, טריות וכו'. תמיד יצא קפה מצויין. אבל אין מה להשוות בריקה למכונת קפה.

מדובר פשוט בשני מוצרים אחרים לגמרי.
...
סליחה על ההתעלקות , אבל האם אני מבין מדבריך שלמישהו שתמיד שותה עם חלב (לפחות טיפת חלב היא MUST :lol: ), לא כדאי לו להכנס לנושא של מכונת אספרסו ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #53 

חס וחלילה! :) לא, אני לא הובנתי נכון.

מה שאמרתי הוא שאם מישהו *לא מרגיש הבדל*, אז אין סיבה שיקנה מכונת קפה כי היא יותר יקרה ומקינטה תהיה מספיקה לו.
זה לא חשוב עם חלב או בלי חלב - הקפה במכונת קפה טובה יהיה אחר לגמרי מאשר מקינטה. רוב האנשים יעדיפו אותו (למרות שיש גם מעט אנשים שיעדיפו מקינטה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”