ה-Xtreamer Pro לא יועד להיות NAS או המשכו של ה-eTRAYz
- Irus
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
הוא רשם לך שבהתחלה הם כן התייחסו אליו בתור כזה, ורק לאחר שהתגלו בעיות הם שינו את דעתם בנושא...
השאלה, מי צודק ואם אכן זה המקרה?
האמת, גם בהתחשב בדעתך האישית על המותג, קצת קשה לדעת...
השאלה, מי צודק ואם אכן זה המקרה?
האמת, גם בהתחשב בדעתך האישית על המותג, קצת קשה לדעת...
- tomeryh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
מה זה משנה?
יכול להיות שהייתה להם כוונה בהתחלה לעשות איחוד כזה עם האקסטירייז.
אבל הרבה לפני שחרור המוצר ניתן להבין שהם ירדו מהנושא. יכול להיות בגלל בעיות יכול להיות בגלל שיקולים כלכליים.
זה לא משנה,כשבוחנים מכשיר צריך לבחון אותו על פי ההבטחות בעת שחרור המוצר.
ובאמת מי שציפה לקבל כאלה יכולות במחיר של 800 שקל הוא קצת תמים...
יכול להיות שהייתה להם כוונה בהתחלה לעשות איחוד כזה עם האקסטירייז.
אבל הרבה לפני שחרור המוצר ניתן להבין שהם ירדו מהנושא. יכול להיות בגלל בעיות יכול להיות בגלל שיקולים כלכליים.
ובאמת מי שציפה לקבל כאלה יכולות במחיר של 800 שקל הוא קצת תמים...
- Irus
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
זאת גם אפשרות...
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
tomeryh כתב:
...
אז אולי זיו היה צריך לכתוב את הביקורת על הפרו לפני חודשיים (כשהוציאו אותו למבקרים ולבוחני בטא), כשלא היה GUI או פורמטים חדשים?
אז היו מאשימים אותו שהוא מפרסם ביקורת לפני ההשקה הרשמית (שזה תירוץ מטופש של אקסטרימר, אחרי שגם ככה הם דחו את ההשקה במי יודע כמה חודשים).
נו באמת...
- tomeryh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
מיציתי...
וזה לא בגלל שאתה צודק
וזה לא בגלל שאתה צודק
-
osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
אורי,
שוב זה כבר עניין של טעם ריח אבל ללא ספק, אם הייתה יוצאת גם ביקורת על המכשיר בזמן ההשקה אז היו קוראים לביקורת הזאת הצצה ראשונה על המכשיר בלי התמיכה בפורמטים החדשים ובלי התמיכה ב JB (כמובן ש GUI היה גם אז) ולא היו קוראים לזה ביקורת מלאה. אגב, זה כבר נעשה בעבר (לדוגמה עם ה C-200) ולדעתי זה מאוד עוזר לאנשים שאוהבים לקבל מוצר חם שרק יצא מן התנור ואין להם כוח לחכות עד לביקורת המלאה....אך עדיין העניין הזה לא קשור לנושא עליו דנו (יותר מידי) בשרשור הזה
שוב זה כבר עניין של טעם ריח אבל ללא ספק, אם הייתה יוצאת גם ביקורת על המכשיר בזמן ההשקה אז היו קוראים לביקורת הזאת הצצה ראשונה על המכשיר בלי התמיכה בפורמטים החדשים ובלי התמיכה ב JB (כמובן ש GUI היה גם אז) ולא היו קוראים לזה ביקורת מלאה. אגב, זה כבר נעשה בעבר (לדוגמה עם ה C-200) ולדעתי זה מאוד עוזר לאנשים שאוהבים לקבל מוצר חם שרק יצא מן התנור ואין להם כוח לחכות עד לביקורת המלאה....אך עדיין העניין הזה לא קשור לנושא עליו דנו (יותר מידי) בשרשור הזה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 26/07/2010 20:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

ערכתי.
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 26/07/2010 20:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
osherov
-
- גורו Android

אורי ממש לא הבנת אותי ואני אדגיש שוב,
זה בכלל לא היתה העברת ביקורת או עקיצה על זיו....בדיוק ההפך, אני לא פגשתי יותר מידי אתרים שמוציאים סקירות מוקדמות על מכשירים שהם עדיין לא בשלים לסקירה מקיפה....לי אין מושג איך לזיו או לעופר יש בכלל כוח להתעסק עם סקירה מוקדמת למכשירים שחלק גדול מהתכונות והיכולות שלהם לא עובדות או עובדות באופן לא תקין! לי בחיים לא הייתה יכולת לעשות דבר כזה (ממש לבדוק את אותו המוצר פעמיים). לכן אני ממש לא מצפה או מאוכזב מכך שלא יצאה ביקורת מוקדמת על מכשיר ה PRO ואני יותר ממעריך את המקרים בהם מתפרסמות ביקורות כאלה באתר.....מכאן הגיע המשפט שלי "אם היה לו כוח", כי לאדם נורמלי לא היה כוח לעשות דבר כזה. כשאני רוצה להעביר ביקורת או לעקוץ אני עושה את זה באופן ברור וגלוי ולא באופן סמוי
מקווה שזה ברור יותר עכשיו
עכשיו אני מקווה שלא תבקש ממני לבקש סליחה על זה שרשמתי שזיו ועופר הם אנשים לא נורמלים
זה בכלל לא היתה העברת ביקורת או עקיצה על זיו....בדיוק ההפך, אני לא פגשתי יותר מידי אתרים שמוציאים סקירות מוקדמות על מכשירים שהם עדיין לא בשלים לסקירה מקיפה....לי אין מושג איך לזיו או לעופר יש בכלל כוח להתעסק עם סקירה מוקדמת למכשירים שחלק גדול מהתכונות והיכולות שלהם לא עובדות או עובדות באופן לא תקין! לי בחיים לא הייתה יכולת לעשות דבר כזה (ממש לבדוק את אותו המוצר פעמיים). לכן אני ממש לא מצפה או מאוכזב מכך שלא יצאה ביקורת מוקדמת על מכשיר ה PRO ואני יותר ממעריך את המקרים בהם מתפרסמות ביקורות כאלה באתר.....מכאן הגיע המשפט שלי "אם היה לו כוח", כי לאדם נורמלי לא היה כוח לעשות דבר כזה. כשאני רוצה להעביר ביקורת או לעקוץ אני עושה את זה באופן ברור וגלוי ולא באופן סמוי
מקווה שזה ברור יותר עכשיו
עכשיו אני מקווה שלא תבקש ממני לבקש סליחה על זה שרשמתי שזיו ועופר הם אנשים לא נורמלים
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 26/07/2010 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

אני מציע שתנסח מחדש את ההודעה הקודמת שלך, כי אני עדיין לא מצליח להבין אותה באופן שונה מהראשון...
-
osherov
-
- גורו Android

ניסחתי מחדש,uriler כתב:אני מציע שתנסח מחדש את ההודעה הקודמת שלך, כי אני עדיין לא מצליח להבין אותה באופן שונה מהראשון......
עכשיו נראה את זיו מנסח מחדש את הביקורת שלו על הפרו
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
אני מצטער אבל עדיין לא שוכנעתי לגבי העניין.
אני כן מסכים שאולי יש מקום לסייג ולהוסיף שהחברה בהשקה הרשמית הכריזה שלא יהיו יכולות NAS למכשיר.
אם כי, התחושה שלי שאם לחברה הזו לא היתה היסטוריה מפוקפקת יחד עם הצלחה גדולה לאף אחד לא היה מזיז לגבי הערת יכולות ה- NAS.
לגבי הפופקורן בעל שני הכוננים - זה רק במודינג, הוא לא יועד לכך כשהושק, רשמית הוא נועד לכונן אחד בלוריי אחד ודונגל בשביל אפליקציות (אם זיכרוני לא מטעה אותי).
לגבי ה - GUI אני אולי אפתיע כשאומר שמותקן לי ב- NMT קיר סרטים ולא השתמשתי בו יותר מאשר חמש דקות אחרי ההתקנה,
פשוט כי לי זה לא נוח. מכאן שמבחינתי הפיצ'ר הזה הוא סתמי ולא שימושי וזו הסיבה שלא אפול מהכיסא ממנו בכל מכשיר אחר.
לכן אני מעדיף RAID0 על פני ממשק לא שימושי.
וזה נכון לומר שזה היה נאיבי מצידי לצפות לזה במחיר הנקוב מצד שני זה בערך הסכום הדרוש ל NAS עשה זאת בעצמך לא כולל הכוננים.
אני כן מסכים שאולי יש מקום לסייג ולהוסיף שהחברה בהשקה הרשמית הכריזה שלא יהיו יכולות NAS למכשיר.
אם כי, התחושה שלי שאם לחברה הזו לא היתה היסטוריה מפוקפקת יחד עם הצלחה גדולה לאף אחד לא היה מזיז לגבי הערת יכולות ה- NAS.
לגבי הפופקורן בעל שני הכוננים - זה רק במודינג, הוא לא יועד לכך כשהושק, רשמית הוא נועד לכונן אחד בלוריי אחד ודונגל בשביל אפליקציות (אם זיכרוני לא מטעה אותי).
לגבי ה - GUI אני אולי אפתיע כשאומר שמותקן לי ב- NMT קיר סרטים ולא השתמשתי בו יותר מאשר חמש דקות אחרי ההתקנה,
פשוט כי לי זה לא נוח. מכאן שמבחינתי הפיצ'ר הזה הוא סתמי ולא שימושי וזו הסיבה שלא אפול מהכיסא ממנו בכל מכשיר אחר.
לכן אני מעדיף RAID0 על פני ממשק לא שימושי.
וזה נכון לומר שזה היה נאיבי מצידי לצפות לזה במחיר הנקוב מצד שני זה בערך הסכום הדרוש ל NAS עשה זאת בעצמך לא כולל הכוננים.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
סליחה מראש על הבוטות, תהרוג אותי אם אני מבין למה אתה צריך RAID0 על הסטרימר. הרי ממילא גם בלי RAID 0 מהירות הקריאה מהדיסק הרבה יותר מהירה ממה שתצטרך אי פעם לצרכי ניגון, אז בשביל מה זה טוב? בשביל ליצור דיסק וירטואלי אחד משני דיסקים פיזיים? זה השוס?ufffnick כתב: לכן אני מעדיף RAID0 על פני ממשק לא שימושי.
ו...
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
nir11
כן.
באותה מידה אני יכול לומר (ובאותה מידה של בוטות) שאני לא מבין למה אתם מודדים בהתלהבות יתר ביצועי סטרימר ע"י ממשק של קיר של סרטים.
הרי מלבד ליצור בלאגן בעיניים, עומס עיבוד של המעבד, קשיים ומורכבות קינפוג, איטיות בתגובת המכשיר וחוסר שימושיות מובנת,
אין לזה שום טעם מלבד לבהות בפוסטרים ולהגיד לעצמך "מגניב".
לי חשוב שהאיכסון שמחובר לרשת יהיה HDD עם שם בודד - אם מישהו מכיר אפשרות לעשות זאת ללא RAID אשמח לשמוע.
השרידות ממש לא עקרונית מאחר וזה מכיל קבצים שלרוב נמחקים אחרי שימוש (אך לא תמיד), עם רמת חשיבות שלא תגרום לי לפרוץ בבכי אם יקרוס.
זה הכל עניין של זמינות מקום ברשת תחת כותרת אחת וקישור אחד.
כל הקטע של לנהל את הכוננים מבחינת מקום, תוכן ונושאים די מעייף.
כן.
באותה מידה אני יכול לומר (ובאותה מידה של בוטות) שאני לא מבין למה אתם מודדים בהתלהבות יתר ביצועי סטרימר ע"י ממשק של קיר של סרטים.
הרי מלבד ליצור בלאגן בעיניים, עומס עיבוד של המעבד, קשיים ומורכבות קינפוג, איטיות בתגובת המכשיר וחוסר שימושיות מובנת,
לי חשוב שהאיכסון שמחובר לרשת יהיה HDD עם שם בודד - אם מישהו מכיר אפשרות לעשות זאת ללא RAID אשמח לשמוע.
השרידות ממש לא עקרונית מאחר וזה מכיל קבצים שלרוב נמחקים אחרי שימוש (אך לא תמיד), עם רמת חשיבות שלא תגרום לי לפרוץ בבכי אם יקרוס.
כל הקטע של לנהל את הכוננים מבחינת מקום, תוכן ונושאים די מעייף.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

בשביל הרקורד, לי אישית הקרי של הסרטים לא חשוב בכלל, אין לי שום כוונה להתקין דבר כזה על הסטרימר שלי.
לגבי כונן אחד, כנראה שזה עניין אינדוודואלי, לי גם העניין הזה לא חשוב. ממילא אני מחבר כונני USB חיצוניים.
לגבי כונן אחד, כנראה שזה עניין אינדוודואלי, לי גם העניין הזה לא חשוב. ממילא אני מחבר כונני USB חיצוניים.
- karpe
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1396
אני אתן לך דוגמה למה JB זה דבר שימושי.
אני למשל - מוריד כל מיני סרטים, שבאותו רגע כשקראתי את התקציר וכו' הם נראו לי כאלה שאני יכול לאהוב.
אחרי שהורדתי אותם אני די שוכח מהם, ובטח לא יודע לדקלם את העלילה והשחקנים לפי השם של הסרט.
עכשיו אני יושב עם חברה שלי בערב ורוצים לראות סרט ששנינו נאהב.
אז עוברים על הסרטים בקיר, קודם כל קופצים לעין סרטים חדשים ומוכרים, אם לא מצאנו משהו שמסכימים עליו, אז עוברים על התקציר של כל סרט (ורואים גם את הז'אנר, השחקנים וכו'), עד שנדלקים על משהו וזהו.
בלי הJB, אני צריך לזכור מה זה כל סרט לפי השם שלו, ולנסות להסביר לה בכלליות, וזה לא עובד משהו..
ברור שכשאתה יושב לראות סרט שמראש החלטת שזה הסרט שאתה הולך לראות זה מיותר, ואז גם אני מדלג על השלב הזה והולך ישר לספריה.
אני למשל - מוריד כל מיני סרטים, שבאותו רגע כשקראתי את התקציר וכו' הם נראו לי כאלה שאני יכול לאהוב.
אחרי שהורדתי אותם אני די שוכח מהם, ובטח לא יודע לדקלם את העלילה והשחקנים לפי השם של הסרט.
עכשיו אני יושב עם חברה שלי בערב ורוצים לראות סרט ששנינו נאהב.
אז עוברים על הסרטים בקיר, קודם כל קופצים לעין סרטים חדשים ומוכרים, אם לא מצאנו משהו שמסכימים עליו, אז עוברים על התקציר של כל סרט (ורואים גם את הז'אנר, השחקנים וכו'), עד שנדלקים על משהו וזהו.
בלי הJB, אני צריך לזכור מה זה כל סרט לפי השם שלו, ולנסות להסביר לה בכלליות, וזה לא עובד משהו..
ברור שכשאתה יושב לראות סרט שמראש החלטת שזה הסרט שאתה הולך לראות זה מיותר, ואז גם אני מדלג על השלב הזה והולך ישר לספריה.
- MrMoris
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 470
מתוך הביקורת על XTR PRO
בעמדו הראשון של הביקורת -
ואם אתם משווים בין הETRAY ובין הXTR PRO, אז תזכירו אם בETRAY היתה או לא היתה בעית חום של הדיסקים. הזוי.
אין ספק שהביקורות מאוד מקיפות, אבל איכשהוא לביקורות על אקסטרימר יש נימה של משהו שאפשר לקרוא לו "אגרסיביות מכוערת". בביקורת על הXTR הקודם נושא הרעש קיבל חוסר פרופורציות. אני לא זוכר שבביקורת על A200 שטוענים שהמאוורר שלו רועש, היתה כזאת קטילה. ניחה רעש, אבל למיטב זכרוני היתה שם בביקורת איזה בעיית רנדור שאף אחד באמת לא הצליח להרגיש בה. כשאתם בודקים מקרנים ושלושה מקרנים תקולים ואחד לא נבחן כלל כי הוא ממש מקולקל, החלקתם את זה במילים רכות על מוצר של 10,000 שח. אני לא פאנבוי של אף חברה או מוצר, אבל משהו פה עקום.
אם החברה לא מבטלת את הETRAY ולא מצהירה כיום שהPRO מחליף את הETRAY, יש פה טעויות בכתבה.
אפשר לכתוב הערה שהמוצר תוכנן בהתחלה כבעל אפשרויות NAS מתקדמות שכוללות רשת גיגה אבל בסוף לא כך הדבר. אפשר היה לכתוב שאנשים היו שמחים לשלם עוד קצת כסף אבל לקבל מוצר שאכן מתפקד כNAS אמיתי ומלא, אפשר לכתוב שהמוצר דומה מאוד לNAS ייעודי בגלל תצורת השניי דיסקים שלו אבל בהחלט לא מיועד להיות כזה, אבל לבקר את המוצר על יכולות שלא קיימות בו והוא לא מתיימר לבעלות עליהן, בהחלט מוגזם.
מתוך המאמר על C200 -
בעמדו הראשון של הביקורת -
בעמוד השני -לאחר הצלחת המוצר הראשון של החברה, לא פלא שמוצר חדש היה על לוח השרטוט - ה Xtreamer Pro. מזרימדיה זה, הינו זיווג של שני המוצרים הקודמים של החברה: הראשון הינו ה- Xtreamer, המזרימדיה המוכר. המוצר השני הינו ה- eTRAYz, ה NAS מתוצרת החברה. זיווג של שני המוצרים הללו הביא לנו לשולחן את ה Xtreamer Pro כאמור, מוצר אשר אמור להיות מזרימדיה רב יכולות עם יכולות NAS מרשימות....
זה לא משנה מה הם טענו פעם שהמכשיר יעשה, גם אם הם פעם טענו שהמכשיר הוא שרת קבצים, אבל כשהמכשיר יוצא הם לא מצהירים על היכולות האלה, אז מה רוצים מהם פה?יש לצפות כי במוצר זה יקחו את הטוב משני המוצרים הקודמים של החברה, ה eTRAYz וה- Xtreamer וישלבו אותם במוצר אחד, אך לא כך הדבר. ה- eTRAYz למשל, בעל חיבור אתרנט 1Gb ויכולות RAID0 & RAID1. ה Xtreamer Pro חסר שני יכולות חשובות אלו. אומנם הוא מכיל מקום לזוג כוננים קשיחים, אך לא ניתן לתפעל אותם כ RAID. זהו חסרון חשוב למדי מכיוון שהוא לא מעניק לנו שום יכולת שרידות של מידע - וזוהי אחת המטרות הראשיות של מוצר אשר מהווה NAS ומכיל יותר מכונן קשיח אחד.
חסרון שני חשוב הינו החסרת מחבר אתרנט 1Gb...
ואם אתם משווים בין הETRAY ובין הXTR PRO, אז תזכירו אם בETRAY היתה או לא היתה בעית חום של הדיסקים. הזוי.
אין ספק שהביקורות מאוד מקיפות, אבל איכשהוא לביקורות על אקסטרימר יש נימה של משהו שאפשר לקרוא לו "אגרסיביות מכוערת". בביקורת על הXTR הקודם נושא הרעש קיבל חוסר פרופורציות. אני לא זוכר שבביקורת על A200 שטוענים שהמאוורר שלו רועש, היתה כזאת קטילה. ניחה רעש, אבל למיטב זכרוני היתה שם בביקורת איזה בעיית רנדור שאף אחד באמת לא הצליח להרגיש בה. כשאתם בודקים מקרנים ושלושה מקרנים תקולים ואחד לא נבחן כלל כי הוא ממש מקולקל, החלקתם את זה במילים רכות על מוצר של 10,000 שח. אני לא פאנבוי של אף חברה או מוצר, אבל משהו פה עקום.
אם החברה לא מבטלת את הETRAY ולא מצהירה כיום שהPRO מחליף את הETRAY, יש פה טעויות בכתבה.
אפשר לכתוב הערה שהמוצר תוכנן בהתחלה כבעל אפשרויות NAS מתקדמות שכוללות רשת גיגה אבל בסוף לא כך הדבר. אפשר היה לכתוב שאנשים היו שמחים לשלם עוד קצת כסף אבל לקבל מוצר שאכן מתפקד כNAS אמיתי ומלא, אפשר לכתוב שהמוצר דומה מאוד לNAS ייעודי בגלל תצורת השניי דיסקים שלו אבל בהחלט לא מיועד להיות כזה, אבל לבקר את המוצר על יכולות שלא קיימות בו והוא לא מתיימר לבעלות עליהן, בהחלט מוגזם.
מתוך המאמר על C200 -
אז בביקורת על הC200, כלל לא טענתם שחוסר המימוש של הגיגה פוגע בביצועי הNAS. בכלל, המילה NAS נעדרת לחלוטין מהביקורת על הC200, שהוא למעשה מאגר רשת לא פחות, עם אחד או שניים כוננים פנימיים ועוד חיבורי USB חיצוניים. עד היום החיבור גיגה שלו לא באמת עובד, אם הבנתי נכון.ה C-200 אומנם מכיל רשת 1Gb, אך כיום המימוש שלו עדיין לא מיטבי. לפיכך, נעשה שימוש ברשת ה 10/100, אך אין פה שום פשרה. קצב הנתונים המירבי בתכנים התובעניים ביותר הינו נמוך יותר מהקיבולת המירבית של רשת 10/100. לאורך כל הבחינה של ה C-200, לא נתגלו כלל גמגומים בתכני mkv כבדים, רק עבור קבצי m2ts. עבור קבצי בחינה סינטטים, נבדק ניגון בהצלחה עד לקצב של 80Mbps. מכאן ניתן להבין כי הבעיה איננה בקצב הנתונים הנתמך דרך הרשת, אלא שזקוק שיפור רק עבור קבצי m2ts, למרות שהם מכילים קצב נתוני נמוך יותר מהקצב הסינטטי שנבדק....
- nir11
-
- חבר מביא חבר

דברים כדורבנות.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

שים לב, במידה ואתה משתמש ב RAID 0, אתה אומנם מקבל כונן אחד, אבל אם אחד משני הכוננים הפיזיים כושל - כל המידע שלך הלך לאיבוד. זה חיסרון משמעותי.ufffnick כתב:nir11
כן.
כל הקטע של לנהל את הכוננים מבחינת מקום, תוכן ונושאים די מעייף....
- dudi7
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 351
NAS זה מושג רחב מאוד.
אם לוקחים יכולות NAS על NETAPP אי אפשר להשוות אותם ליכולות NAS של
מכשירים שמיועדים לשוק הביתי.
בדר"כ שמתייחסים למכשירי NAS עם שני כוננים - היכולת של המכשיר לספק RAID מסוג כל שהוא
מחייב בדיקה.
כאשר מכשיר זה לא מספק RAID יש לציין את זה. (בלי קשר אם היצרן כיוון לכך או לא).
גם דיסק חיצוני עם תמיכת רשת ייקרא NAS אבל כל עוד יש בו דיסק בודד, השאלה של ה RAID לא תשאל...
לכן אני חושב שזה מאוד חשוב שזיו התייחס לנושא זה,
בדר"כ שמתייחסים למכשירי NAS עם שני כוננים - היכולת של המכשיר לספק RAID מסוג כל שהוא
מחייב בדיקה.
גם דיסק חיצוני עם תמיכת רשת ייקרא NAS אבל כל עוד יש בו דיסק בודד, השאלה של ה RAID לא תשאל...
לכן אני חושב שזה מאוד חשוב שזיו התייחס לנושא זה,
- MrMoris
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 470
אף אחד לא אמר שלא חשוב שהוא לא התייחס לנושא הזה, להיפך, הטענה שלנו היא על צורת ההשוואה.dudi7 כתב:NAS זה מושג רחב מאוד.
מחייב בדיקה.
לכן אני חושב שזה מאוד חשוב שזיו התייחס לנושא זה,...
יש פה השוואה לא נכונה ומוטעיית וטענה שהמכשיר אמור גם להחליף מכשיר NAS שכן יש בו RAID.
אני חושב שאם יש דבר אחד שכולנו צריכים ללמוד מהצהרות היצרנים בשנה האחרונה, הן של אקסטרימר והן של פופקורן, אז בביקורות צריך להטיל ספק בכל תכונה שהיצרן מבטיח שתהיה בעתיד ובכל פיצר שלא עובד, להתייחס רק למה שקיים במציאות ועובד ותקין, ובעיקר לא להתייחס להצהרות עבר שרובן הן PR ותו לא. אפשר לעדכן ביקורת אחרי מספר חודשים / חצי שנה, ולהוסיף הערות לגבי דברים שתוקנו.