אם הבנתי אותך נכון לפי מה שאתה אומר הנכון ביותר למקרן זה מסך הקרנה שחור ? כפי שכתב כאן HazooMMartinHSabag כתב:idan309,
אף אחד לא אמר שאיכות התוכן לא משפיעה ואני אפילו אומר שבמקרים מסויימים אפילו משפיעה יותר מאשר החלפת המקרן במקרן שעלותו פי 5 גם.
הרי בסופו של דבר התוצאה הכוללת (כך גם באודיו) תלויה בחוליה החלשה בכל השרשרת.
אם התוכן הוא תוכן לא איכותי, ברור שהשיפור שלו ייתן קפיצת מדרגה.
זה שיש הבדלים בין מקרן כמו המיצובישי 7000 או האפסון 5500 למקרנים שהוצגו בכתבה הזו, אין על זה עוררין ואני חושב שגם אתה מסכים לזה, הויכוח אם כך, הוא על "כמה" ההבדל הזה משמעותי לך והאם הוא שווה לך את ההפרש.
לי, הוא שווה. ובסרגל האיכויות שלי הוא מוגדר כהבדל דרמאטי. אתה בהחלט יכול להגיד שלטעמך ההפרש הוא זניח ולא שווה את המחיר. זה לגיטימי לגמרי....
תגובות למבחן השוואה -Shootout מקרנים עד 9999 ש"ח - 2010
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
אבל אז יש פגיעה בלבן. כי לבן על מסך שחור לא יכול להיות לבן אמיתי אף פעם. אז זה יהיה אפור מאוד בהיר, אבל לא לבן.shay1 כתב:אם הבנתי אותך נכון לפי מה שאתה אומר הנכון ביותר למקרן זה מסך הקרנה שחור ? כפי שכתב כאן HazooMMartinHSabag כתב:idan309,
אף אחד לא אמר שאיכות התוכן לא משפיעה ואני אפילו אומר שבמקרים מסויימים אפילו משפיעה יותר מאשר החלפת המקרן במקרן שעלותו פי 5 גם.
זה שיש הבדלים בין מקרן כמו המיצובישי 7000 או האפסון 5500 למקרנים שהוצגו בכתבה הזו, אין על זה עוררין ואני חושב שגם אתה מסכים לזה, הויכוח אם כך, הוא על "כמה" ההבדל הזה משמעותי לך והאם הוא שווה לך את ההפרש.
לי, הוא שווה. ובסרגל האיכויות שלי הוא מוגדר כהבדל דרמאטי. אתה בהחלט יכול להגיד שלטעמך ההפרש הוא זניח ולא שווה את המחיר. זה לגיטימי לגמרי.......
על מה עדיף להתפשר? כל אחד והעדפותיו....
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
כל המקרנים שעולים בארץ כ- 10,000 ש"ח עולים בארה"ב כ 1,000$.shahar07 כתב:מישהו יודע את המחירים בארה"ב ?...
לא כולל כמובן מבצעים מיוחדים (כאן או שם).
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
מרטין, דווקא בעניין זה, פשוט לדעת מי העדיף מה...MartinHSabag כתב:אבל אז יש פגיעה בלבן. כי לבן על מסך שחור לא יכול להיות לבן אמיתי אף פעם. אז זה יהיה אפור מאוד בהיר, אבל לא לבן.shay1 כתב:אם הבנתי אותך נכון לפי מה שאתה אומר הנכון ביותר למקרן זה מסך הקרנה שחור ? כפי שכתב כאן HazooMMartinHSabag כתב:idan309,
לי, הוא שווה. ובסרגל האיכויות שלי הוא מוגדר כהבדל דרמאטי. אתה בהחלט יכול להגיד שלטעמך ההפרש הוא זניח ולא שווה את המחיר. זה לגיטימי לגמרי.......
על מה עדיף להתפשר? כל אחד והעדפותיו.......
תבדוק כמה מרוכשי המסכים קונים מסך שחור וכמה רוכשים לבן.
אני מניח שהיחס יהיה 1:100 לטובת הלבן כמובן.
- extremeblizz
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
קודם כל, תודה רבה לכל הבודקים- אתם עושים עבודת קודש ולדעתי בכל השנה וחצי שאני משוטט כבר באתר לא ראיתי השוואה כל כך נחוצה בתחום המקרנים.
ועכשיו לשאלה:
ההורים שלי נוסעים לארה"ב ומביאים לי מקרן, זה הולך להיות אחד מהמקרנים הנ"ל, כלומר FULL HD בסיסיים, ושאלתי היא כך:
מה שנאמר כן שהמקרן הכי טוב הוא מקרן LCD של אפסון, ואחריו מקרן VIVITEK H1080FD מסוג DLP.
ועכשיו לנקודה:
אני מעוניין לקנות כמובן אחד מהמקרנים הנ"ל, ולהנות מהעובדה שהם זולים באופן ניכר בחו"ל.
אבל למען האמת אני קצת חושש מקניית מקרן LCD, כן זה קצת אירוני אבל אני די חדש בתחום המקרנים הנחשבים, המקרנים היחידים שראיתי היו מקרני LCD וDLP די זולים והמקרן היחידי שביליתי איתי זמן משמעותי היה מקרן DLP.
למדתי מזה שאני לא רואה את הקשתות שמדווחים עליהם ושאין לי כאבי ראש מהמקרן, אבל מצד שני אני רוצה לשים את המקרן בחדר די קטן כלומר פשוט חדר בגודל של חדר שינה ממוצע שיוקדש למקרן ולמערכת סראונד, לא מרתף או משהו אז יכול להיות שעדיף לקחת את מקרן הLCD בגלל הזום הגדול שלו.
ומצד שלישי מקרן הLCD הוא כבד בצורה משמעותית מהDLP.
וגם אמרו לי שאין באמת יתרון למקרני הLCD חוץ משאין להם בעיית הקשתות אבל הרי בביקורת נקבע שהמקרן של EPSON הוא הכי טוב.
אז בקיצור, אני תוהה מה כדאי יותר לקנות מבין השניים...
עריכה:
בנוסף, האמת יש כן סתירה בין הביקורת של הVIVITEK שנעשתה לו בעבר שם הוא דווקא קיבל ביקורת די לא מחמיאה, ופה דווקא כמעט בכל מצב מפורט על התלת מימדיות של התמונה שלו ועל העובדה שהוא מתמודד באופן יפה עם הסצנות.
ועכשיו לשאלה:
ההורים שלי נוסעים לארה"ב ומביאים לי מקרן, זה הולך להיות אחד מהמקרנים הנ"ל, כלומר FULL HD בסיסיים, ושאלתי היא כך:
מה שנאמר כן שהמקרן הכי טוב הוא מקרן LCD של אפסון, ואחריו מקרן VIVITEK H1080FD מסוג DLP.
ועכשיו לנקודה:
אני מעוניין לקנות כמובן אחד מהמקרנים הנ"ל, ולהנות מהעובדה שהם זולים באופן ניכר בחו"ל.
אבל למען האמת אני קצת חושש מקניית מקרן LCD, כן זה קצת אירוני אבל אני די חדש בתחום המקרנים הנחשבים, המקרנים היחידים שראיתי היו מקרני LCD וDLP די זולים והמקרן היחידי שביליתי איתי זמן משמעותי היה מקרן DLP.
למדתי מזה שאני לא רואה את הקשתות שמדווחים עליהם ושאין לי כאבי ראש מהמקרן, אבל מצד שני אני רוצה לשים את המקרן בחדר די קטן כלומר פשוט חדר בגודל של חדר שינה ממוצע שיוקדש למקרן ולמערכת סראונד, לא מרתף או משהו אז יכול להיות שעדיף לקחת את מקרן הLCD בגלל הזום הגדול שלו.
ומצד שלישי מקרן הLCD הוא כבד בצורה משמעותית מהDLP.
וגם אמרו לי שאין באמת יתרון למקרני הLCD חוץ משאין להם בעיית הקשתות אבל הרי בביקורת נקבע שהמקרן של EPSON הוא הכי טוב.
אז בקיצור, אני תוהה מה כדאי יותר לקנות מבין השניים...
עריכה:
בנוסף, האמת יש כן סתירה בין הביקורת של הVIVITEK שנעשתה לו בעבר שם הוא דווקא קיבל ביקורת די לא מחמיאה, ופה דווקא כמעט בכל מצב מפורט על התלת מימדיות של התמונה שלו ועל העובדה שהוא מתמודד באופן יפה עם הסצנות.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
extremeblizz,
האפסון הוא מקרן גדול פיסית ומאוד תהיה בעייה להביא אותו מחו"ל. ה LCD עשה קפיצת דרך ענקית בשנים האחרונות ואתה יכול להסיר כל חשש לגבי הטכנולוגיה.
לגבי הויויטק, ראשית ביחידה שקיבלתי בביקורת הראשונית הייתה בעייה של OVERSCAN באות 1080P, שנית אל תשכח שהציונים שהיא קיבלה היו בהשוואה למקרנים ברמה גבוהה יותר, ואילו כאן המקרן הושווה מול מקרנים באותו סדר גודל
האפסון הוא מקרן גדול פיסית ומאוד תהיה בעייה להביא אותו מחו"ל. ה LCD עשה קפיצת דרך ענקית בשנים האחרונות ואתה יכול להסיר כל חשש לגבי הטכנולוגיה.
לגבי הויויטק, ראשית ביחידה שקיבלתי בביקורת הראשונית הייתה בעייה של OVERSCAN באות 1080P, שנית אל תשכח שהציונים שהיא קיבלה היו בהשוואה למקרנים ברמה גבוהה יותר, ואילו כאן המקרן הושווה מול מקרנים באותו סדר גודל
- extremeblizz
-
- חבר פעיל

אוקי, טוב לדעת בנוגע לאפסון.
האמת במקרן הLCD הספציפי שראיתי אהבתי יותר מהDLP שנחשפתי אליו, היה בLCD חדות שהרגשתי שחסרה בDLP שם התמונה נראית יותר רכה...
כל מה שבעצם חשוב לי ומה שאני רואה זה בעיקר ריפים של mkv של 1080P ו720P, מבחינת בלו ריי רוב הסיכויים שאני אחבר את הPS3 ואראה איתו.
כל השאר- SD וכו' חסר משמעות בעיני.
לכן ראיתי שיש לEPSON קונטרסט גבוה וזום מרשים והתעניינתי, אבל אכן אני מניח שאין ברירה עקב גודלו ומשקלו להוריד אותו מהשולחן.
מבחינת הזום, האם לכל מקרני הLCD יש זום כל כך גדול, ואם כן למה יש הבדל כה ניכר?
ושאלה נוספת ומאוד חשובה, אני רגיל מהמקרנים שנחשפתי אליהם שהיו כאמור בעיקר מקרני מצגות לחום גדול מאוד שיוצא מהמקרן, האם גם הVIVITEK סובל מתופעה שכזו או שבגלל שהANSI LUMENS שלו נמוך יותר מכיוון שאיננו מקרן מצגות הוא שומר על רמת חום ורעש סבירה?
תודה רבה על התגובה אגב, פשוט הם נוסעים ביום רביעי ואני רוצה להיות סגור על זה.
עריכה:
אהה ועברתי על הסקירה שלך בשנית וראיתי שציינת שהזום לא הספיק ל100 אינץ' בחדר שאתה רגיל להקרין בו, מעניין למה זה קרה בהנחה שרוב המקרנים הבסיסיים מגיעים עם זום של 1.2-1.3 או שפשוט לא יצא לך לבדוק מקרנים מרמת מחיר כזו עד עכשיו?
פשוט כי אני כאמור לא הולך לשים את המקרן במרתף או משהו אלא בחדר יעודי וכל אינץ' חשוב.
פשוט כי בתחילה חשבתי לקנות את הOPTOMA HD20 אבל לאחר ההשוואה הVIVITEK נראה טוב בהשוואה במיוחד מכיוון שאני ממש לא רוצה תמונה חלבית כמו שתואר שהייתה לOPTOMA.
האמת במקרן הLCD הספציפי שראיתי אהבתי יותר מהDLP שנחשפתי אליו, היה בLCD חדות שהרגשתי שחסרה בDLP שם התמונה נראית יותר רכה...
כל מה שבעצם חשוב לי ומה שאני רואה זה בעיקר ריפים של mkv של 1080P ו720P, מבחינת בלו ריי רוב הסיכויים שאני אחבר את הPS3 ואראה איתו.
כל השאר- SD וכו' חסר משמעות בעיני.
לכן ראיתי שיש לEPSON קונטרסט גבוה וזום מרשים והתעניינתי, אבל אכן אני מניח שאין ברירה עקב גודלו ומשקלו להוריד אותו מהשולחן.
מבחינת הזום, האם לכל מקרני הLCD יש זום כל כך גדול, ואם כן למה יש הבדל כה ניכר?
ושאלה נוספת ומאוד חשובה, אני רגיל מהמקרנים שנחשפתי אליהם שהיו כאמור בעיקר מקרני מצגות לחום גדול מאוד שיוצא מהמקרן, האם גם הVIVITEK סובל מתופעה שכזו או שבגלל שהANSI LUMENS שלו נמוך יותר מכיוון שאיננו מקרן מצגות הוא שומר על רמת חום ורעש סבירה?
תודה רבה על התגובה אגב, פשוט הם נוסעים ביום רביעי ואני רוצה להיות סגור על זה.
עריכה:
אהה ועברתי על הסקירה שלך בשנית וראיתי שציינת שהזום לא הספיק ל100 אינץ' בחדר שאתה רגיל להקרין בו, מעניין למה זה קרה בהנחה שרוב המקרנים הבסיסיים מגיעים עם זום של 1.2-1.3 או שפשוט לא יצא לך לבדוק מקרנים מרמת מחיר כזו עד עכשיו?
פשוט כי אני כאמור לא הולך לשים את המקרן במרתף או משהו אלא בחדר יעודי וכל אינץ' חשוב.
פשוט כי בתחילה חשבתי לקנות את הOPTOMA HD20 אבל לאחר ההשוואה הVIVITEK נראה טוב בהשוואה במיוחד מכיוון שאני ממש לא רוצה תמונה חלבית כמו שתואר שהייתה לOPTOMA.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

להרבה מאוד ממקרני ה LCD במיוחד אלה המיועדים לקולונוע ביתי יש עדשת זום רחבה ובנוסף יכולת תזוזה די גדולה בשני הצירים. הסיבה לכך שטכנולוגית הרבה יותר קל לממש תזוזה כזו במקרן LCD מאשר במקרן DLP.
גם הויוטק ותאכלס כמעט כל מקרן מוציא חום רב אם נמצאים ממש קרוב אליו. בכל מקרה אין לך מה לחשוש מרעש, הרעש של המאוורר וגלגל הצבע היו סבירים ביותר.
גם הויוטק ותאכלס כמעט כל מקרן מוציא חום רב אם נמצאים ממש קרוב אליו. בכל מקרה אין לך מה לחשוש מרעש, הרעש של המאוורר וגלגל הצבע היו סבירים ביותר.
- extremeblizz
-
- חבר פעיל

תודה רבה רבה רבההה על כל התגובות.
תבורך אתה וכל הפורום הזה שהפכתם את נושא ה"קולנוע הביתי המפחיד" לדבר שנגיש לכל אדם שיש לו סבלנות לקרוא ולקרוא ולקרוא.
אין לי עוד שאלות, רק רציתי להגיד פשוט תודה רבההה על התגובה המהירה.
אהה וסתם כדי להרגיש חלק מהדיון,
idan309, כל אדם והרגישות שלו.
רק רוצה לומר שבחו"ל הבדלי המחיר לא כל כך מורגשים ואכן יש קטוגריית מחיר הוגנת לכל מקרן, לא צריכים לקרוע את הכיס בשביל להשיג קולנוע ביתי סביר בהחלט ורק כאן מוכרים מקרנים שעולים 1000$ ב10000 שקל!
ובנוסף אינני חושב שתשיג פה יותר מדי אנשים שיסכימו איתך, רוב האנשים פה נוטים יותר לכיוון המשוגעים לדבר כמובן אחרת רוב הזמן לא היו משקיעים מזמנם פה ומסיבה זאת הנושא יקר לליבם, ולכן ישקיעו בו יותר ממה שייראה סביר לאדם שאינו שקוע בעולם הקולנוע הביתי ברמה שכזו.
תבורך אתה וכל הפורום הזה שהפכתם את נושא ה"קולנוע הביתי המפחיד" לדבר שנגיש לכל אדם שיש לו סבלנות לקרוא ולקרוא ולקרוא.
אין לי עוד שאלות, רק רציתי להגיד פשוט תודה רבההה על התגובה המהירה.
אהה וסתם כדי להרגיש חלק מהדיון,
idan309, כל אדם והרגישות שלו.
רק רוצה לומר שבחו"ל הבדלי המחיר לא כל כך מורגשים ואכן יש קטוגריית מחיר הוגנת לכל מקרן, לא צריכים לקרוע את הכיס בשביל להשיג קולנוע ביתי סביר בהחלט ורק כאן מוכרים מקרנים שעולים 1000$ ב10000 שקל!
ובנוסף אינני חושב שתשיג פה יותר מדי אנשים שיסכימו איתך, רוב האנשים פה נוטים יותר לכיוון המשוגעים לדבר כמובן אחרת רוב הזמן לא היו משקיעים מזמנם פה ומסיבה זאת הנושא יקר לליבם, ולכן ישקיעו בו יותר ממה שייראה סביר לאדם שאינו שקוע בעולם הקולנוע הביתי ברמה שכזו.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
לא הבנתי למה תהיה בעיה להביא את האפסון מחו"ל?ride כתב:extremeblizz,
לגבי הויויטק, ראשית ביחידה שקיבלתי בביקורת הראשונית הייתה בעייה של OVERSCAN באות 1080P, שנית אל תשכח שהציונים שהיא קיבלה היו בהשוואה למקרנים ברמה גבוהה יותר, ואילו כאן המקרן הושווה מול מקרנים באותו סדר גודל...
אלא אם התכוונת להכניס אותו לתיק ולהגיע.
אני בדקתי עלות רכישה שלו בחו"ל כולל משלוח דרך מאסטופ כולל כל המיסים שבדרך.
פחות מ-7 והמקרן אצלי בבית (רק מראה שהיבואן עוד צריך להזיע הרבה כדי שישתלם לקנות בארץ)
רונן
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

דיברתי רק על נוחות. המקרן מגיע בארגז גדול, כזה שקשה להיסחב איתו מחו"לץ להוציא אותו מהארגז ולהכניס למזוודה זה מתכון כמעט בטוח לקבלת מקרן שבור חזרה בארץ
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- Ronylit
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
מחיר מקרן
רונן, על איזה דגם של מקרן אתה מדבר בדיוק?ronensud כתב:לא הבנתי למה תהיה בעיה להביא את האפסון מחו"ל?ride כתב:extremeblizz,
לגבי הויויטק, ראשית ביחידה שקיבלתי בביקורת הראשונית הייתה בעייה של OVERSCAN באות 1080P, שנית אל תשכח שהציונים שהיא קיבלה היו בהשוואה למקרנים ברמה גבוהה יותר, ואילו כאן המקרן הושווה מול מקרנים באותו סדר גודל...
פחות מ-7 והמקרן אצלי בבית (רק מראה שהיבואן עוד צריך להזיע הרבה כדי שישתלם לקנות בארץ)
רונן...
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

על איזה זמן המתנה אתה מדבר?MartinHSabag כתב:כמה שווה זמן ההמתנה?פחות מ-7 והמקרן אצלי בבית (רק מראה שהיבואן עוד צריך להזיע הרבה כדי שישתלם לקנות בארץ)...
כמה שווה אחריות של 3 שנים או 3000 שעות כולל על המנורה?...
10 ימים עד שבועיים והמקרן בבית.
אחריות ותשלומים ללא ספק שווים כסף אבל לא מעל 40% ממחיר ייבוא אישי.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: מחיר מקרן
Ronylit כתב:רונן, על איזה דגם של מקרן אתה מדבר בדיוק?ronensud כתב:לא הבנתי למה תהיה בעיה להביא את האפסון מחו"ל?ride כתב:extremeblizz,
רונן......
היי רוני, מגניב שיש נציגות ליבואן פה ואפילו לא ידעתי.......
רכישה של האפסון 8100 שהוא המקביל של ה-2900 המסוקר פה באמזון ב-1200$ ושליחתו לארץ דרך מאסטופ כולל 34% מיסים כחוק יביאו אותנו ל-6800 ש"ח.
עכשיו תגיד לי מה היית עושה במקומי.
-
MartinHSabag
-
- מנהל

לכל אחד שיקולים שונים וזה לגיטימי.אחריות ותשלומים ללא ספק שווים כסף אבל לא מעל 40% ממחיר ייבוא אישי....
כל אחד והסיכונים שהוא מוכן לקחת.
אני יודע שאם אני הייתי רוכש ובדיוק הייתי צריך לשלוח את המקרן לחו"ל לתיקון במהלך המונדיאל, זה היה שווה לי הרבה מאוד....
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

MartinHSabag כתב:לכל אחד שיקולים שונים וזה לגיטימי.אחריות ותשלומים ללא ספק שווים כסף אבל לא מעל 40% ממחיר ייבוא אישי....
כל אחד והסיכונים שהוא מוכן לקחת.
אני יודע שאם אני הייתי רוכש ובדיוק הייתי צריך לשלוח את המקרן לחו"ל לתיקון במהלך המונדיאל, זה היה שווה לי הרבה מאוד.......
אין לנו וויכוח, זה עניין אישי וכל אחד מותח את הגבול במקום אחר.
אני תמיד מעדיף רכישה בארץ אך במקרה הנ"ל ולדעתי האישית הפערים מצדיקים את הסיכון ומחסור באחריות (גם אם אשלח אותו פעמיים לתיקון אני עדיין ברווח מול המחיר המקומי).
אגב אין פה שוב דבר נגד יבואן אפסון חלילה.
לצערי, פערי המחיר זהים גם אם ניקח לדוגמא את המיצובישי, האופטומה ועוד.
- viper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 693
מה דעתכם על הפנאסוניק 4000 ?
- Davidh
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 26
מרטין אתה באמת חושב שהסמסונג הוא המקרן הפחות טוב בקבוצת בדיקה זן
- oferlaor
-