תאריך השקה רישמי ל Dragon Age 2

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232

שליחה

שיחקתי רק בדמו, בלי לקרוא את כל הביקורת השניה, אני מסכים איתה.
הRPG הקלאסיים (Baldurs gate, planescape, fallout 1/2) הולכים ונעלמים.
DAO היה המשך ראוי לBG, ובאמת היה RPG קלאסי, אם אפשרות לשחק דמויות עם אישיות, והבחירות שאתה עשוה הן בעלות משמעות.
FALLOUT 3, לעומת 2 היה ממוקד אקשן, והעלילה שלו הייתה הרבה פחות מוצלחת, ואישית גם מנגנון הקרב והשפעת הSKILL שונה ולא בהכרח לטובה.
NEW VEGAS מצד שני, החזיר טיפה מהתחושה של FALLOUT המקורי בהחלט שיפור.

DA2 בדמו נראה כמו משחק אקשן, ופחות כמו RPG, בחירת הדיאלוגים שקוצרה לתיאור כללי של התגובה, עם סימן לידה שמסמן איזה אישיות מתאימה לתגובה (מה שקצת עיצבן, נראה כאילו הם לא סומכים על השחקן להבין לבד...)
בנוסף כל מערכת הכישורים ועליית הרמות נראת מאוד מופשטת, ומתאימה יותר ל DIABLO.

ואם כל זאת, זה לא בהכרח רע, זה שינוי.
פעם, אף דמות לא דיברה, והיה צריך לקרוא את הכל, אז לתת לשחקן דמות שהוא יוצר מ0 זאת לא בעיה. וגם לא בעיה ליצור סיפור שכולם ייתיחסו לדמות בשם, וזה לא הפריע, כי קראת את הטקסט.
עכשיו כשכולם רוצים לשמוע דיאלוג, זה קשה לדובב בלי איזהשהו שם (כמו SHEPERD, או HAWKE) וכשיש דמות אחת, אפשר ליצור לה עלילה יותר מורכבת.
ואני מוכן בשמחה לשלם על אי יכולת לבחור את הפנים של הדמות שלי (בתור אחד שלוקח את הPRESET הראשון שיש) בשביל לקבל סיפור טוב וגם דמות שמדברת.
ניסיתי לשחק בFALLOUT 2 ואני בטוח שאם לא הייתי נהנה מתחושת הנוסטלגיה ומנסה לשחק בו לראשונה, הייתי מפסיק אחרי הדיאלוג הארוך השני.
נהינו מפונקים.

אני מעריך שנראה יותר ויותר משחקים דמויי MASS EFFECT, DA2, בתור RPG , והRPG הקלאסיים יהפכו כנראה למשחקי נישה, כמו שקרה לקווסטים.

שוב, כל המשחקים החדשים שציינתי לפי דעתי הם משחקים מצויינים שיחקתי ונהנתי בכולם. גם החדשים, וכמובן שהישנים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

לא שיחקתי עוד בדמו, אבל דבר אחד אני לא מבין, DA הראשון היה הצלחה מסחרית והצלחה בביקורות, למה לשנות את הנוסחה? הרי BIOWARE היא אחת מהחברות היחידות שעדיין עושה משחקי RPG קלאסיים (הרי היא זו שהבאנו לנו את סידרת Baldur’s Gate האגדית ונספחיה) ויש לה בארסנל משחקי "כאילו" RPG כבר כגון Mass Effect ו FO3, אז למה לא להשאיר לפחות משחק אחד בסיגנון המקורי?

לא מפריע לי כ"כ שלא נותנים לי לבחור את השם של הדמות, להיפך, עצם העובדה שבדיאלוג יפנו לדמות בשמה עוזר לדעתי להתחבר לעלילה ולדמות, אבל למה לקחת לנו את הדבר הכי חשוב - יכולות הבחירה והשיחה. מה שהבחור מציין פה ממש מדאיג אותי:

[left]When you get into the game you will notice that player conversations have become much less significant as well. As far as the dialogue scenes are concerned, this is not role playing; this is interactive playing. The dialogue is so simple that it could be replaced by a choice that you make at the beginning of the game: "Do you want to be a compassionate, humorous, or obnoxious character?" After that choice, you would only have to watch the dialogue scenes play through with no player-input at all. [/left]

בין זה לבין הסירוס של שיטת הקרבות למצב של "מעיכת כפתורים" ללא צורך בתכנון מקדים ולבין העובדה שאין ממש "עולם פתוח" לחקור, אני מתחיל לקבל את התחושה שזה כבר לא ממש RPG אלא ARGP כמו FO3. לא דבר רע בפני עצמו, אך דבר רע מאוד כשלוקחים בחשבון שזו אחת מהמפתחות היחידות בשוק שעדיין מפתחת משחקי RPG "מסורתיים".

לי אישית ממש עצוב לראות שכל המשחקים הופכים להיות ג'נריים על מנת לפנות לקהל רחב ככל האפשר, זה פשוט אומר שהגיוון נעלם ואנחנו כשחקנים מקבלים שורה של חיקויים. אם תעצרו ותסתכלו על המשחקים שיוצאים בחצי עשור האחרון תראו שישנם מתי מעט משחקים מקוריים באמת. זוהי הסיבה. לאט לאט נעלמים ז/אנרים שלמים כגון קווסטים (ולא, חידוש של קווסט ישן לא נחשב), RPG ועוד. עצוב.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

המשחק שוחרר היום רישמית. אני אישית אחכה לירידת מחירים ולשיחרור 2-3 פאטצ'ים, מניסיון של משחקים קודמים בסגנון.

כרגע ממוצע הביקורות עומד על 90 ב PC ו 88 בקונסולות:

http://www.metacritic.com/game/pc/drago ... ic-reviews

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261

שליחה

Huber - לצערנו עולם המשחקים השתנה לגמרי. יכול להיות שהתאוריה שלי ממש שגויה, אבל לדעתי הקונסולות אשמות בזה. פעם הייתה חלוקה מאוד ברורה - קווסטים וRPG זה למחשב, וקונסולות למשחקים שפחות דרשו "חשיבה" (חוץ מהRPG היפנים אולי). ברור לי שזו הכללה גסה, אבל ככה זה היה פחות או יותר.

גילוי נאות - כתבתי את זה לפני שקראתי את הביקורת שטוענת שזה סוף הז'אנר. עכשיו בזמן שאני מעיין ראיתי את זה:
This was a game that could only truly be experienced on a PC
אני הולך לקרוא את הביקורת עד הסוף.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

mrunderhill - זו עובדה ידועה, מפתחות כבר מזמן מתרכזות קודם בקונסולות ורק אח"כ (ולא תמיד, לפעמים אפילו לא זה) מוציאות פורט ולרב עלוב למחשב. ע"ע קרייסיס שהיה בלעדי למחשב וראה מה קרה בחלק השני ויש מספר לא מבוטל של דגומאות. לא סתם כל שני וחמישי מישהו טוען ש"שוק המשחקים ל PC גוסס". רק שעצוב לראות מפתחת כמו BIOWARE שהייתה אבן יסוד בתחום משחקי ה RPG למחשב ואחת מהמפתחות שאני מעריץ מזניחה את הז'אנר ומתפשרת על עקרונותיה רק בשביל לפנות לחתך קהל רחב יותר ובכך גורמת עוול לקהל לקוחותיה הנאמן והוותיק. הקטע האירוני הוא שאני אישית רכשתי את המשחק הראשון מיד כשהוא יצא ל PC, עכשיו אחרי שהבנתי שהם "נטשו" את שחקני ההארדקור ושינו לא מעט בשביל להפוך את המשחק ליותר "נגיש" אני לא ממהר לרכוש את המשחק.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ועל זה נאמר, you can't stop the time charlie
עדיין, מבאס

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הציון הממוצע של הביקורות בקונסולות וב PC ירד ל 85:

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232

שליחה

Huber כתב:הציון הממוצע של הביקורות בקונסולות וב PC ירד ל 85:

...
הממוצע בביקורות?
ראית את הממוצע של המשתמשים? 3!
אולי לא הייתי מדרג אותו כ"כ נמוך מנקודה אובייקטיבית, אבל בתור משחק המשך לDA, אני חושב שהציון מגיע לו.
זה הפסיק להיות RPG, והתחיל להיות HACK AND SLASH.
אז המעריצים כועסים, ובצדק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

bg1987 - אני שמח שהחלטת להצטרף לדיון, אבל אם היית טורח לקרוא גם את התגובות של שאר המשתתפים היית רואה שבדיוק על זה דיברנו שוב ושוב. אולי כדאי שתדפדף לפחות דף אחד או שתיים אחורה ותקרא קצת, ככה התגובה שלך לא תהיה כ"כ תלושה.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה שיותר מעניין פה, איך הREVIEWERS כ"כ תלושים מהמציאות לעזאזל?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Infinte level up glitch in Dragon Age 2

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697

שליחה

טוב , אני כרגע 8 שעות לתוך המשחק , הוא שונה די מהותית מהראשון , אבל לאו דווקא לרעה.
הביקורות ממש לא תלושות מהמציאות , רוב מי שמגיב זה או:
א. אנשים ששיחקו בדמו בלבד
ב. אנשים שציפו למשחק זהה לראשון.

המשחק עצמו מאוד מהנה , יותר ארקיידי - אבל כיף מאוד.

ליביו

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

טיזר לא רישמי שנעשה ע"י מעריצים של המשחק. מאוד מושקע:

חזור אל “קונסולות”