ריטלין לילדים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246

שליחה

-כן , והוויתור מלחיץ - מלחיץ לעמוד מול מסגרת ןילד שקשה לו - ועדיין לומר "לא" , אקרא קצת על הקונסרטה , משיטוט מהיר הבנתי שזו בעצם התרופה שניתנת היום בארה'ב , תחליף לריטלין , אני אקרא בעיניים עצומות , ואקשיב לרופא עם in-ears ואז כניראה (ברור) אחליט שלא .
ואמשיך לחפש פתרונות טיבעיים . השירשור נולד מהבילבול והלחץ .
מצטערת לשמוע על הניסיון המר שלך .

עריכה

הינה הדוקטור של הפורום לא ניכנס לשירשור כי הבין שאני לא מחפשת פתרון רפואי . זה הזוי לדעתי לחפש פתרונות רפואיים גם בפורומים המתאימים . מי שצריך חוות-דעת של רופא שילך לרופא לקליניקה ולא לפורום של רופאים .
נערך לאחרונה על ידי Eff ב 03/07/2010 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
GO VEGAN

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

דרך אגב,
ילד לא חייב להכשל בלימודים על מנת להזדקק לריטלין.
אני מכיר מקרים של ילדים מבריקים בלימודים.
אבל הבעיה שלהם שהיה קשה להם ליצור קשר חברתי.
הם כל הזמן מקבלים הערות, ילדים אחרים לא רוצים בחברתם "הם יותר מדי" והם נשארים
1. בודדים
2. עם רגשי נחתיתות חברתיים.

EFF, כמו שאת רואה יש לזה גוונים רבים
אני הייתי לוקח את התרופה כאופציה אחרונה בהחלט
אבל תשקלי את כל מה שעובר על הילד, לא רק מבט על הציונים
העם דורש..... כל מיני דברים

קרירין
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139

שליחה

Eff כאחד שסבל מזה ולא לקח תרופות אני חושב שיש דרך אחרת להרבה ילדים
אבל זאת לא דרך קלה -וצריכים להיות קשוחים
הדרך פשוט זה חינוך נוקשה -אני בזמנו הצלחתי ללמוד רק בבתי ספר מיוחדים שהיו קשוחים
שהייתי בחטיבה ובתיכון בבתי ספר רגילים לא באמת למדתי

עכשיו אני לא אומר שזה יעיל לכל הילדים
אבל להרבה מהם זה עדיף על רטאלין וכל מיני תרופות
היתי שוקל אפילו פנימיה צבאית באיזה שלב

עכשיו אני לא נגד תרופות ולא נגד רפואה באופן כללי
אבל יש לי הרגשה שהיום רופאים נותנים תרופות חזקות בקלות מידי ויש לי חשש מה זה עושה בטווח הארוך
אני ממליץ לך לפני ריטלין לנסות למצוא מסגרת לימודית אחרת לילד שיותר קשוחה -ובמקרה שזה מצליח לא לעשות את הטעות שההורים שלי עשו להחזיר למסגרת רגילה -להשאיר אותו בקשוחה עד שהוא מסים צבא -אחרי זה הוא כבר יחליט בעצמו

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

מוכן לקחת 100 שקל-30 לריטלין-70 שכר טירחה והתמאי שאת לוקחת את הריטלין
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ילדיעפים,

בתגובותיך אתה מוכיח כל פעם מחדש את הסיכונים של אי לקיחת תרופות (אמיתיות) בזמן...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

oferlaor כתב:ילדיעפים,

בתגובותיך אתה מוכיח כל פעם מחדש את הסיכונים של אי לקיחת תרופות (אמיתיות) בזמן...
...
:lol: :lol: :lol: :lol:
הרגת אותי

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

זה בגלל התרופות
אמן מייסר

jonkarni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46

שליחה

גם לי לא חסרות בעיות (אני חושב שיש לי ADHD) אבל כשהייתי קטן לא לקחתי, אף אחד לא ימות אם הילד לא יקח תרופות כלשהם בגיל צעיר, הוא ירגיש טוב ולרוב המורים יצליחו להסתדר איתו. לרוב גם הילדים האלה יצליחו להוציא ציונים וללמוד הכי טוב בכיתתם. רק בכיתות גבוהות שמתחיל הלחץ ה"ביצועים" של הילד מתחילים להראות ירידה לפעמים ולפעמים נשארים מעולים (כמו חבר שלי, כל היום משתגע, בשיעורים היה משחק בפלאפון ותמיד הצליח - גם בפיסיקה הוציא מעל 90).
הדרך הכי טובה לדעת זה לתת לילד לעבור כמה זמן ולראות איך הולך לו. ישנה שיטה הנקראת קואצ'ינג שזה ללמד את הילד איך לשבת בלי שיצרוך שום כדור, יש לי גם חבר כזה שגם הוא היה תמיד עם מאיות. אני לקחתי כדורים בהתחלה עפ"י המלצת הרופא ולאט לאט הצורך לפי הצורך בזמנים שרציתי ללמוד הרבה והלך לי לא רע בכלל. אני חושב שהשיטה הכי טובה היא הקואצ'ינג ככה הילד ישאר חי וגם יצליח בצורה מושלמת. דרך אגב אני בשתמשתי מכיתה ח' וסיימתי י"ב וכיום אני בריא אפילו יותר משור ותאמינו לי חי והיפר יותר מכל דבר אחר כשאני יודע שזה מתאים אבל יש לי את היכולת להרגע כשצריך.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Dor007 כתב:אני יודע שבאופן אישי לילדים שלי לא אביא כלום.
רייטלין או כל תרופה אחרת, זאת הדרך של המורים להתמודד עם הילד בלי להתמודד איתו.
אני בעצמי לקחתי חודש אחד כל חיי בכיתה א ואמא שלי הפסיקה לי את זה.

לומדים להסתדר בלי גם אם למורים קשה.
תנסי בהתחלה בלי ותשתדלי גם בהמשך לא לתת, רק אם זה כבר פוגע בעצמו ובלימודיו שהוא לא שקט אני חושב שעדיף לתת לו למרות שעדיין לא הייתי נותן, אבל זה רק אני.
...
אתה יודע מה קורה בכיתה שבה הילד עושה רעש והמורה רוצה שקט ? מתחילים להעיף מהכיתה , ואז הוא נעשה ידיד של הילדים הרעם באמת .
Eff כתב:וואו
לא יכולה להתייחס אישית לכל פוסט אבל תודה לכל אחד ואחד מכם על השיתוף מניסיונכם האישי.זה היה מעניין ליקרוא .
אני כמו שאמרתי לא אטפל בתרופות כדוגמת הריטלין ולא ביקשתי יעוץ על תרופות מירשם . עדיין מאוד עיניין אותי לישמוע את הדעה שלכם מניסיונכם האישי עם או בלי ריטלין . וזה רק חיזק את מה שידעתי שריטלין יכול להציל חיים של ילד או שיכול להרוס אותם . לא רוצה לנסות , תודה - מאאאקסימום הילד שלי יגדל להיות מראדונה הבא או ילדעיפים הבא (מוסיקאי מוכשר וקמצן- יש לו את זה). לצערי לא סומכת לגמרי על רופאים .
...
יש סיכונים מאוד גדולים לשים ילד במצבים האלו אלא אם כן המורה שלו היא אישיות מרמתה ומעלה . לי אין את התסמונת , אבל הייתה לי בעיה אחרת , מנת משכל יותר מידי גבוהה , המורה היה מתחיל את השיעור , וב10 דקות הראשונות הבנתי את הפרינציפ ואח"כ השתעממתי , והתחלתי לעשות הפרעות משיעמום (פעם אחת שהמורה שאל אותי , ביקשתי בתמימותי שיואלי להביא תרגילים יותר קשים כי אלו משעממים :lol: ), הפכתי ב"עזרת" המורה לבדיחה של הכיתה , כך שהכישורים החברתיים שלי לקו בחסר עד גיל מאוד מבוגר .

מה שאני מנסה לומר שיש סיכונים די גדולים , במיוחד עם ילדים רגישים , ועם מורים שאין להם מספיק סובלנות , להרוס ילד לדי הרבה זמן . כך שאם את מחליטה לא להתייעץ , ולא לקחת , תבדקי היטב להיכן את מכניסה את הילד שלך

jonkarni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46

שליחה

truejoker זה מה שרוב ההיפרים "סובלים" מזה: שכל!

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

שליחה

sam22 כתב:
oferlaor כתב:ילדיעפים,

...
:lol: :lol: :lol: :lol:
הרגת אותי
...
זה לא רק התרופות
זה בגלל עודף האוויר שבצפת
שילוב קטלני

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יש כמה בעלי מכולת בצפת שמחזירים מסטיק במקום עודף-זה הבעיה :cry:
אמן מייסר

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

אני מצטער להגיד אבל לפי התגובות כאן אני לא יודע כמה אנשים סובלים באמת מ- ADHD. ישנן המון המון בעיות שנובעות מההפרעה הזו וזה לאו דווקא מתבטא בהפרעה של הילד בכיתה. מלבד הבעיות ההתנהגותיות בבית הספר ישנן בעיות לימודיות(כן, הרבה פעמים בגלל עודף אינטלגנציה), בעיות חברתיות, בעיות עם מסגרות באופן כללי, עבודה, זוגיות ועוד. לכאורה אם הייתם מכירים אותי בצורה שטחית לא היה ניתן להבין שיש לי בעיה אלא בדיוק להיפך, אבל מי שמכיר אותי באמת יודע עד כמה קשה לי, כמה קשה לסובבים אותי ועד כמה אני עובד לפעמים בפול גז בניוטרל, ועדיין אני אפילו לא מוגדר מקרה קשה.

Eff, שימי לב שהיפריות זה רק ה- H מתוך ADHD כלומר יש עוד הרבה בעיות שנובעות מההפרעה הזו, ריטלין לא מטפל בהכל אלא בחלק קטן, לכן זה לא משנה אם את כן נותנת תרופת כזו או אחרת את צריכה לטפל ולעזור בשאר הבעיות שכן ניתן לטפל ללא תרופה (כמובן שללא תרופה קשה יותר). למשל, ריטלין מטפל במוסחיות (מלשון הסחה) אבל לא מטפל בחוסר סדר וארגון (בעיה מאוד נפוצה וקשה ב- ADHD) ולזה יש טכניקות שאם מיישמים אותם לילד יהיה הרבה יותר קל.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

שליחה

avirokach
מנסיון, אתה צודק ב-100% ריטלין הוא לא תרופת הפלא היא חייבת להיות בליווי צמוד של ההורים בכדי לחוש את צרכי הילד ביום נתון ובתמיכה מסיבית של מורה לאיסטרטגיות למידה ,מורה המלמדת את הצאצא את מה שלכל ילד הוא אינטואיטיבי: ללמוד ולהתארגן בלימודים

רונן100
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

פיתרון אלטרנטיבי

שליחה

נוירו פידבק - באמצעות PS2 :

http://www.braingames-israel.co.il/

steveh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
שם מלא: סטיב הרדר

OMEGA 3

שליחה

שלום,
גם בני אובחן ב ADD ואני מנסה כרגע דברים אחרים.
הגעתי לאומגה 3 בכלל עבורי עקב כולסטרול גבוהה ולמדתי שזה יכול להיות טוב גם לבן שלי.
אני מצאתי שיש כמה סוגים של אומגה 3 (דגים, פשתן, או מרווה רשתית- הצמח).
המרווה הרישתית היא ממש החדשה מבינהם ואני משתמש עבור בני ועבורי.
שלא כמו באומגה מדגים לא צריך לדאוג לאלרגיות למינהם, לא לכספית ולא לרי רע מהשמן כמו שתיארו מקודם.
מעבר לזה והכי חשוב השמן ממרווה רשיתית מכיל את החומר הפעיל ALA שהוא למעשה חומצת שומן שנמצאת במוח
ועוזרת לפיתוח המוח וחשובה מאד לתיפקודו (חלב אם מכיל ALA וחשוב להתפתחות התינוק).
אם יש בגוף מספיק ALA אז הגוף יכול להפיק ממנו את המרכיבים האחרים שיש באומגה מדגים - EPA ו DHA

אני לא ספק\סוחר של תרופות, פשוט עשיתי מחקר כמוך עקב הגילוי אצל בני (היום אני מבין שגם לי יש את הבעיה).

תודה

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246

שליחה

אני טובעת בים התגובות שלכם .
קרוקס, sam joker, אני מודעת ל"תופעות הלוואי" של דימוי עצמי נמוך - הרגשת כישלון - קשיים חברתיים שעלולים לצוץ , כך כתבתי בפוסט הראשון . הציונים ממש לא מטרידים אותי אלא הנפש שלו .
אני בטוחה שבליווי נכון וטיפול מתאים הילד יתגבר על זה גם ללא תרופות כדוגמת הריטלין .
מהמורים אני לא מצפה לכלום . הגננת שהייתה לו מדהימה ,ידעה איך לגשת אליו , אבל הסרט איתה ניגמר - ואין כמוה בביה'ס .
קאוצ'ינג נשמע לעיניין - אצטרך לחזור בלילה ולהתעמק בכל התגובות שלכם . תודה .

דרך אגב הילד אמר "אני אקח mp3 לביהס ואני אשב בשקט בשיעור" :D הוא חם על הmp שלי ..
GO VEGAN

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Eff כתב:
דרך אגב הילד אמר "אני אקח mp3 לביהס ואני אשב בשקט בשיעור" :D הוא חם על הmp שלי ..
...
מאוד יתכן ועלית על משהו . יש אנשים שמוסיקה מהווה להם לא עונג אלא צורך, אני זוכר שברגעים הכי קשים של החיים שלי , הצלחתי לעבור אותם רק בגלל מוסיקה . מוסיקה לאנשים מסויימים נוגעת לנשמה , והיא בהחלט יכולה להרגיע (כמובן שצריך למצוא את המוסיקה הנכונה שגם הילד ילמד לאהוב )

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מוזיקה מעלה לי את הדם לראש
אמן מייסר

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525

שליחה

לsteveh אכן כן אומגה-3
ליתר דיוק יש מיצוי של הצמח-כלומר מרווה מרושתת
אבל בארץ פטנט ישראלי כשנה וחצי: אומגה שמופקת מזרעי מרווה מרושתת.
ד"א יש חלק מהמטפלים שממלצים לילדים אוטיסטים שמוש באומגה-3
הרבה בריאות (Y)

חזור אל “ללא קשר”