מחדל של הערוץ הראשון יחבל בשידורי המונדיאל
-
ShayGTi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
טוב אני חייב לסגור את הסיפור הזה.
מבחינת מסכי 16:9, בשידורי HD דרך הממירים. האם התמונה שניראה תהיה מתוחה?
מבחינת מסכי 16:9, בשידורי HD דרך הממירים. האם התמונה שניראה תהיה מתוחה?
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3803
לא, מה פתאום...ShayGTi כתב:טוב אני חייב לסגור את הסיפור הזה.
מבחינת מסכי 16:9, בשידורי HD דרך הממירים. האם התמונה שניראה תהיה מתוחה?...
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
מדובר על השידור SD
- oreach
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
asaf23,
הבעיה בהצעה שלך, שהיא לא לוקחת בחשבון את הצופים שאינם מנויים על הלווין או הכבלים, ושאין להם טלוויזיה רחבה שמאפשרת מתיחה.
מה שאתה מציע, זה למעשה שהערוץ הראשון ישדר שידור 16:9 אנמורפי, והכבלים כשיעבירו לשידור אנלוגי יבצעו את החיתוך בעצמם ל-4:3, כפי שעושים עם השידור של יורוספורט. הבעיה היא שבמקרה כזה, כל מי שיקלוט שידורים אנלוגיים שלא דרך הכבלים, אלא דרך אנטנה, ואין לו מסך רחב שיאפשר מתיחה (מה שסביר שזה יהיה המקרה), יראה שידור בפרופורציה מעוותת (אנשים רזים וגבוהים).
פתרון אפשרי, כפי שהוצע בשירשור מקביל שעסק באותו הנושא, הוא למשל להקצות את ערוץ 33 לשידור אנמורפי 16:9 של המונדיאל במקביל לשידור שלו בתמונה חתוכה בערוץ 1.
הבעיה בהצעה שלך, שהיא לא לוקחת בחשבון את הצופים שאינם מנויים על הלווין או הכבלים, ושאין להם טלוויזיה רחבה שמאפשרת מתיחה.
מה שאתה מציע, זה למעשה שהערוץ הראשון ישדר שידור 16:9 אנמורפי, והכבלים כשיעבירו לשידור אנלוגי יבצעו את החיתוך בעצמם ל-4:3, כפי שעושים עם השידור של יורוספורט. הבעיה היא שבמקרה כזה, כל מי שיקלוט שידורים אנלוגיים שלא דרך הכבלים, אלא דרך אנטנה, ואין לו מסך רחב שיאפשר מתיחה (מה שסביר שזה יהיה המקרה), יראה שידור בפרופורציה מעוותת (אנשים רזים וגבוהים).
פתרון אפשרי, כפי שהוצע בשירשור מקביל שעסק באותו הנושא, הוא למשל להקצות את ערוץ 33 לשידור אנמורפי 16:9 של המונדיאל במקביל לשידור שלו בתמונה חתוכה בערוץ 1.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

שידור אנלוגי כבר החל להסגר. ויש שידור דיגיטלי. כך שמי שעם אנטנה מכוסה.
בכל מקרה יכולים לשדר 4:3 באנלוגי ולפתור את הבעיה.
בכל מקרה יכולים לשדר 4:3 באנלוגי ולפתור את הבעיה.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
מה זה משנה ממילא?
אם יש לנו מסך HD עם ממיר HD נראה HD, אם אין לנו HD נכווץ את המסך ל-4:3.
אם יש לנו מסך CRT נראה 4:3.
אם יש לנו מסך HD עם ממיר HD נראה HD, אם אין לנו HD נכווץ את המסך ל-4:3.
אם יש לנו מסך CRT נראה 4:3.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
אה וסתם שאלה, האם שידורי ערוץ1 באפיר 511 (לא יודע איפה זה בהוט) ביום חמישי לא כולל המונדיאל יהיה בHD?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78964
- שם מלא: עפר לאור
moco,
באופן גורף אני לא מסכים איתך גם לגבי סרטים וגם לגבי כדורגל.
לגבי סרטים, מרביתם כיום משתמשים ב- 2.35 בתור היחס האידאלי, אבל כשמצלמים מצלמים OPEN MATTE. משמעות הדבר היא שיש עוד חלק גדול מהתמונה שצולמה שאתה לא רואה בפריים ואשר אחרים כן רואים (למשל מי שמקבל גירסאת 4:3, בוידאו, בטלויזיה או במטוס). מדובר בכמות מידע משמעותית שנמצאת מעל ומתחת לפריים ושאתה, כצופה בקולנוע לא רואה.
כמובן שהמטרה היא לראות איך שרואים בקולנוע, ולא לראות את התמונה הגדולה ביותר האפשרית (כי אז אין כזו).
לגבי כדורגל, שם בהחלט יש גם במאי וגם צלמים. הבמאי קובע לאיזו מצלמה עוברים ומתי. הצלמים רואים תמונה רחבה. יש גם להם 4:3 SAFE AREA, אבל בגדול קשה מאוד לשמור על פריים מושלם כל הזמן, במיוחד בצילומי קירוב. הצלם לא מצלם כאן OPEN MATTE, הוא מצלם 16:9 ומי שלא רואה 16:9 חייב לראות או חתוך או עם פסים שחורים (בניגוד לקולנוע).
לכן, בכדורגל, כמו בקולנוע, לדעתי צריך לראות עם פסים שחורים מעל ומתחת.
לגבי סרטים, מרביתם כיום משתמשים ב- 2.35 בתור היחס האידאלי, אבל כשמצלמים מצלמים OPEN MATTE. משמעות הדבר היא שיש עוד חלק גדול מהתמונה שצולמה שאתה לא רואה בפריים ואשר אחרים כן רואים (למשל מי שמקבל גירסאת 4:3, בוידאו, בטלויזיה או במטוס). מדובר בכמות מידע משמעותית שנמצאת מעל ומתחת לפריים ושאתה, כצופה בקולנוע לא רואה.
כמובן שהמטרה היא לראות איך שרואים בקולנוע, ולא לראות את התמונה הגדולה ביותר האפשרית (כי אז אין כזו).
לגבי כדורגל, שם בהחלט יש גם במאי וגם צלמים. הבמאי קובע לאיזו מצלמה עוברים ומתי. הצלמים רואים תמונה רחבה. יש גם להם 4:3 SAFE AREA, אבל בגדול קשה מאוד לשמור על פריים מושלם כל הזמן, במיוחד בצילומי קירוב. הצלם לא מצלם כאן OPEN MATTE, הוא מצלם 16:9 ומי שלא רואה 16:9 חייב לראות או חתוך או עם פסים שחורים (בניגוד לקולנוע).
לכן, בכדורגל, כמו בקולנוע, לדעתי צריך לראות עם פסים שחורים מעל ומתחת.
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
חברים ..
כל הנושא הזה הוא סערה בכוס מיים . מרבית הציבור צועד קדימה לרכישת מסך דק מכל סוג שהוא . ולכן הטכנולוגייה של השידור אמורה לרצות את הקידמה ולא ללכת אחורנית .
זה בדיוק המצב שערוץ 10 .... יש באפשרותו לשדר ב 16-9 והוא ממשיך לשדר ב 4-3 . בגלל המחשבה הזו שבעלי מסכי CRT 4-3 יהיה להם פסים שחורים למעלה ולמטה .
אולי המצב הזה של שידורי 16-9 יתחיל להניע את האנשים לרכוש יותר מסכי פלזמה . LCD או ליד . מכול סוג שהוא . ובכך שמרבית הציבור יהיה לו מסכי 16-9 . כל הערוצים ישדרו ב 16-9 .
יום טוב לכולם .
כל הנושא הזה הוא סערה בכוס מיים . מרבית הציבור צועד קדימה לרכישת מסך דק מכל סוג שהוא . ולכן הטכנולוגייה של השידור אמורה לרצות את הקידמה ולא ללכת אחורנית .
זה בדיוק המצב שערוץ 10 .... יש באפשרותו לשדר ב 16-9 והוא ממשיך לשדר ב 4-3 . בגלל המחשבה הזו שבעלי מסכי CRT 4-3 יהיה להם פסים שחורים למעלה ולמטה .
אולי המצב הזה של שידורי 16-9 יתחיל להניע את האנשים לרכוש יותר מסכי פלזמה . LCD או ליד . מכול סוג שהוא . ובכך שמרבית הציבור יהיה לו מסכי 16-9 . כל הערוצים ישדרו ב 16-9 .
יום טוב לכולם .
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 08/06/2010 15:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אתה אומר סתם למטרת הויכוח?moco כתב:אתה רציני?kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר....![]()
דיונים על 3:4 ו 16:9 ועל שידורים בכלל זה תמיד מעניין אנשים פה. לא קשור אם זה נוגע להם אישית....
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
לא הבנתי ככה מהאשכול. חוץ מזה רוב התוכניות ברוב הערוצים משודרים ב 4:3 ככה שלא יהיה שונה. חוץ מזה, הייתי מצפה ממי שהמונדיאל מעניין אותו ויש לו LCD, פלזמה, מקרן HD, שיזמין ממיר HD. למרות שאני מסכים עם הטענות ששידורי ה HD בארץ, לא ברמה גבוהה, הם עדיין שמים וארץ לעומת שידורי ה SD.asaf23 כתב:זו בדיוק הבעיה. יהיה שידור 4:3kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר.......
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
בעוד 15 שנה "יגלו" את ה 4:3 מחדש...
(ואת הפילדים, שיוצרים תמונה חלקה עקב 50/60 FPS...)
כל מה שטוב לשידור ספורט.
(ואת הפילדים, שיוצרים תמונה חלקה עקב 50/60 FPS...)
כל מה שטוב לשידור ספורט.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
כתבת שאתה לא מסכים (ועוד באופן גורףoferlaor כתב:moco,
כמובן שהמטרה היא לראות איך שרואים בקולנוע, ולא לראות את התמונה הגדולה ביותר האפשרית (כי אז אין כזו)....
הגרסה הנכונה של הסרט היא כמובן גרסת הקולנוע.
זה שיש גרסה למטוסים, שבה חותכים לא רק את התמונה אלא גם סצנות מסוימות בשביל שיצא סרט קצר יותר) זו יצירה גרסה נוספת לצורכי רווח. זה לא הסרט המקורי/העיקרי (גם אם הצילום מראש לוקח בחשבון שתהיה גרסה כזו). כנ"ל עם גרסאות Pan&Scan כמו שהיו הרבה בעבר.
באנלוגיה לאמנות, יש הרבה פוסטרים של חלקים מהקפלה הסיסטינית. מי שיש לו כזה פוסטר נהנה ממה שיש לו אך אין לו את הקפלה הסיסיטינית בבית. (הכוונה שאין לו העתק שלה).
1) אני מניח שהצלמים והבימאים יודעים לעשות את העבודה, ואם ההנחייה לצלם כמו ל3:4 אז זה מה שיהיה.oferlaor כתב: לגבי כדורגל, שם בהחלט יש גם במאי וגם צלמים. הבמאי קובע לאיזו מצלמה עוברים ומתי. הצלמים רואים תמונה רחבה. יש גם להם 4:3 SAFE AREA, אבל בגדול קשה מאוד לשמור על פריים מושלם כל הזמן, במיוחד בצילומי קירוב. הצלם לא מצלם כאן OPEN MATTE, הוא מצלם 16:9 ומי שלא רואה 16:9 חייב לראות או חתוך או עם פסים שחורים (בניגוד לקולנוע).
לכן, בכדורגל, כמו בקולנוע, לדעתי צריך לראות עם פסים שחורים מעל ומתחת....
2) במצבים הדינאמיים במשחק, גם בצילום 3:4 (כמו בעבר) וגם בצילום 16:9 ממרכזים בגדול את התמונה סביב הכדור, כך שזה יוצא בסדר בכל מקרה.
3) המצבים המעניינים לדיון הם המצבים הסטטיים כמו בעיטת קרן. במקרים כאלה נכנסת ההחלטה של הצלמים אבל מכיוון שזה לא נעשה בלחץ זמן, לא סביר שיפספסו במסגור נכון של התמונה.
משה
- lightning
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 145
אנשים אתם מתעסקים במחדל הלא נכון!!!
לפני שבועיים הייתה פרסומת של הוט/יס על שדרוג ל- hd ולקבל את המונדיאל בחינם כאשר באותיות הקטנות היה כתוב 55 מתוך 64 המשחקים ישודרו באדיבות הערוץ הראשון...
לפני יומיים ראיתי שוב את אותה הפרסומת ובאותיות הקטנות היה כתוב "באורך פלא" שישודרו 46 מתוך 64 המשחקים!!!
9 משחקים עברו כנראה לערוץ ספורט 5 hd שזה כבר עולה כסף
ככה שעזבו אותכם 4:3 16:9 צריך לבדוק למה הורידו 9 משחקים !!!
לפני שבועיים הייתה פרסומת של הוט/יס על שדרוג ל- hd ולקבל את המונדיאל בחינם כאשר באותיות הקטנות היה כתוב 55 מתוך 64 המשחקים ישודרו באדיבות הערוץ הראשון...
לפני יומיים ראיתי שוב את אותה הפרסומת ובאותיות הקטנות היה כתוב "באורך פלא" שישודרו 46 מתוך 64 המשחקים!!!
9 משחקים עברו כנראה לערוץ ספורט 5 hd שזה כבר עולה כסף
ככה שעזבו אותכם 4:3 16:9 צריך לבדוק למה הורידו 9 משחקים !!!
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
lightning,
איפה הפרסומת הזו?
מלבד 9 המשחקים שנרכשו ע"י ערוץ 2 (ושישודרו במקביל בספורט 5HD), כל יתר המשחקים ישודרו בערוץ 1 ובמקביל בערוץ 511.
איפה הפרסומת הזו?
מלבד 9 המשחקים שנרכשו ע"י ערוץ 2 (ושישודרו במקביל בספורט 5HD), כל יתר המשחקים ישודרו בערוץ 1 ובמקביל בערוץ 511.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אגב,
מה הם אותם 9 משחקים?
האם כולם בשלבים המתקדמים ?
מה הם אותם 9 משחקים?
האם כולם בשלבים המתקדמים ?
משה
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

http://www.headlines.co.il/story/%D7%90 ... 95%D7%A5-2moco כתב:אגב,
מה הם אותם 9 משחקים?
האם כולם בשלבים המתקדמים ?...
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זה שרוב הערוצים בישראל עדיין משדרים 4:3 לא הופך את זה לדבר תקין.kingikra כתב:לא הבנתי ככה מהאשכול. חוץ מזה רוב התוכניות ברוב הערוצים משודרים ב 4:3 ככה שלא יהיה שונה. חוץ מזה, הייתי מצפה ממי שהמונדיאל מעניין אותו ויש לו LCD, פלזמה, מקרן HD, שיזמין ממיר HD. למרות שאני מסכים עם הטענות ששידורי ה HD בארץ, לא ברמה גבוהה, הם עדיין שמים וארץ לעומת שידורי ה SD.asaf23 כתב:זו בדיוק הבעיה. יהיה שידור 4:3kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר..........
למה אנחנו צריכים לקבל תמונה חתוכה כשאין שום מניעה לשדר 16:9. לא לכולם יש ממיר HD ומי שצופה ב-DTT גם כן לא יהיה שידור בHD. אז לפחות 16:9
- lightning
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 145
ראיתי עכשיו שוב את הפרסומת של הוט בטלויזיה וטעיתי הם כותבים 48 ולא 55 לעומת הפרסומת של יס שעדיין כותבת 55 משחקים (מתוך 64). מדובר בפרסומת עם השליח פיצה שמבקש טיפ מאבי הטחול
לא ברור לי מה קורה שם...לאן נעלמו המשחקים? אולי הם נותנים את הערוץ רק בחודש יוני וביולי מנויי הוט יצתרכו לשלם כדי לראות את שאר המשחקים? לא יודע...
אולי יש פה איזה נציג הוט שיכול להסביר?
לא ברור לי מה קורה שם...לאן נעלמו המשחקים? אולי הם נותנים את הערוץ רק בחודש יוני וביולי מנויי הוט יצתרכו לשלם כדי לראות את שאר המשחקים? לא יודע...
אולי יש פה איזה נציג הוט שיכול להסביר?