מחדל של הערוץ הראשון יחבל בשידורי המונדיאל

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ShayGTi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491

שליחה

טוב אני חייב לסגור את הסיפור הזה.
מבחינת מסכי 16:9, בשידורי HD דרך הממירים. האם התמונה שניראה תהיה מתוחה?

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803

שליחה

ShayGTi כתב:טוב אני חייב לסגור את הסיפור הזה.
מבחינת מסכי 16:9, בשידורי HD דרך הממירים. האם התמונה שניראה תהיה מתוחה?
...
לא, מה פתאום...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

מדובר על השידור SD

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה

asaf23,
הבעיה בהצעה שלך, שהיא לא לוקחת בחשבון את הצופים שאינם מנויים על הלווין או הכבלים, ושאין להם טלוויזיה רחבה שמאפשרת מתיחה.

מה שאתה מציע, זה למעשה שהערוץ הראשון ישדר שידור 16:9 אנמורפי, והכבלים כשיעבירו לשידור אנלוגי יבצעו את החיתוך בעצמם ל-4:3, כפי שעושים עם השידור של יורוספורט. הבעיה היא שבמקרה כזה, כל מי שיקלוט שידורים אנלוגיים שלא דרך הכבלים, אלא דרך אנטנה, ואין לו מסך רחב שיאפשר מתיחה (מה שסביר שזה יהיה המקרה), יראה שידור בפרופורציה מעוותת (אנשים רזים וגבוהים).

פתרון אפשרי, כפי שהוצע בשירשור מקביל שעסק באותו הנושא, הוא למשל להקצות את ערוץ 33 לשידור אנמורפי 16:9 של המונדיאל במקביל לשידור שלו בתמונה חתוכה בערוץ 1.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שידור אנלוגי כבר החל להסגר. ויש שידור דיגיטלי. כך שמי שעם אנטנה מכוסה.
בכל מקרה יכולים לשדר 4:3 באנלוגי ולפתור את הבעיה.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK

שליחה

מה זה משנה ממילא?
אם יש לנו מסך HD עם ממיר HD נראה HD, אם אין לנו HD נכווץ את המסך ל-4:3.
אם יש לנו מסך CRT נראה 4:3.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK

שליחה

אה וסתם שאלה, האם שידורי ערוץ1 באפיר 511 (לא יודע איפה זה בהוט) ביום חמישי לא כולל המונדיאל יהיה בHD?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78964
שם מלא: עפר לאור

שליחה

moco,

באופן גורף אני לא מסכים איתך גם לגבי סרטים וגם לגבי כדורגל.

לגבי סרטים, מרביתם כיום משתמשים ב- 2.35 בתור היחס האידאלי, אבל כשמצלמים מצלמים OPEN MATTE. משמעות הדבר היא שיש עוד חלק גדול מהתמונה שצולמה שאתה לא רואה בפריים ואשר אחרים כן רואים (למשל מי שמקבל גירסאת 4:3, בוידאו, בטלויזיה או במטוס). מדובר בכמות מידע משמעותית שנמצאת מעל ומתחת לפריים ושאתה, כצופה בקולנוע לא רואה.

כמובן שהמטרה היא לראות איך שרואים בקולנוע, ולא לראות את התמונה הגדולה ביותר האפשרית (כי אז אין כזו).

לגבי כדורגל, שם בהחלט יש גם במאי וגם צלמים. הבמאי קובע לאיזו מצלמה עוברים ומתי. הצלמים רואים תמונה רחבה. יש גם להם 4:3 SAFE AREA, אבל בגדול קשה מאוד לשמור על פריים מושלם כל הזמן, במיוחד בצילומי קירוב. הצלם לא מצלם כאן OPEN MATTE, הוא מצלם 16:9 ומי שלא רואה 16:9 חייב לראות או חתוך או עם פסים שחורים (בניגוד לקולנוע).

לכן, בכדורגל, כמו בקולנוע, לדעתי צריך לראות עם פסים שחורים מעל ומתחת.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

חברים ..

כל הנושא הזה הוא סערה בכוס מיים . מרבית הציבור צועד קדימה לרכישת מסך דק מכל סוג שהוא . ולכן הטכנולוגייה של השידור אמורה לרצות את הקידמה ולא ללכת אחורנית .

זה בדיוק המצב שערוץ 10 .... יש באפשרותו לשדר ב 16-9 והוא ממשיך לשדר ב 4-3 . בגלל המחשבה הזו שבעלי מסכי CRT 4-3 יהיה להם פסים שחורים למעלה ולמטה .

אולי המצב הזה של שידורי 16-9 יתחיל להניע את האנשים לרכוש יותר מסכי פלזמה . LCD או ליד . מכול סוג שהוא . ובכך שמרבית הציבור יהיה לו מסכי 16-9 . כל הערוצים ישדרו ב 16-9 .

יום טוב לכולם . (f)
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 08/06/2010 15:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

moco כתב:
kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר. :-)
...
אתה רציני? :lol:
דיונים על 3:4 ו 16:9 ועל שידורים בכלל זה תמיד מעניין אנשים פה. לא קשור אם זה נוגע להם אישית.
...
אתה אומר סתם למטרת הויכוח? :D

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

asaf23 כתב:
kingikra כתב:לא הבנתי איך הדיון הזה הגיע לפורום הזה. כאילו לכולנו פה יש טלויזית CRT. הרי למעל מ 90 % מחברי הפורום יש מקרן, LCD, פלזמה. יכול להיות שאפילו 100 % אבל אני נזהר. :-)
...
זו בדיוק הבעיה. יהיה שידור 4:3
...
לא הבנתי ככה מהאשכול. חוץ מזה רוב התוכניות ברוב הערוצים משודרים ב 4:3 ככה שלא יהיה שונה. חוץ מזה, הייתי מצפה ממי שהמונדיאל מעניין אותו ויש לו LCD, פלזמה, מקרן HD, שיזמין ממיר HD. למרות שאני מסכים עם הטענות ששידורי ה HD בארץ, לא ברמה גבוהה, הם עדיין שמים וארץ לעומת שידורי ה SD.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

בעוד 15 שנה "יגלו" את ה 4:3 מחדש...
(ואת הפילדים, שיוצרים תמונה חלקה עקב 50/60 FPS...)
כל מה שטוב לשידור ספורט.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

oferlaor כתב:moco,

באופן גורף אני לא מסכים איתך גם לגבי סרטים וגם לגבי כדורגל.

לגבי סרטים, מרביתם כיום משתמשים ב- 2.35 בתור היחס האידאלי, אבל כשמצלמים מצלמים OPEN MATTE. משמעות הדבר היא שיש עוד חלק גדול מהתמונה שצולמה שאתה לא רואה בפריים ואשר אחרים כן רואים (למשל מי שמקבל גירסאת 4:3, בוידאו, בטלויזיה או במטוס). מדובר בכמות מידע משמעותית שנמצאת מעל ומתחת לפריים ושאתה, כצופה בקולנוע לא רואה.

כמובן שהמטרה היא לראות איך שרואים בקולנוע, ולא לראות את התמונה הגדולה ביותר האפשרית (כי אז אין כזו).
...
כתבת שאתה לא מסכים (ועוד באופן גורף :-) ), אבל להבנתי אנחנו דווקא לגמרי מסכימים בצד של הסרטים.
הגרסה הנכונה של הסרט היא כמובן גרסת הקולנוע.
זה שיש גרסה למטוסים, שבה חותכים לא רק את התמונה אלא גם סצנות מסוימות בשביל שיצא סרט קצר יותר) זו יצירה גרסה נוספת לצורכי רווח. זה לא הסרט המקורי/העיקרי (גם אם הצילום מראש לוקח בחשבון שתהיה גרסה כזו). כנ"ל עם גרסאות Pan&Scan כמו שהיו הרבה בעבר.
באנלוגיה לאמנות, יש הרבה פוסטרים של חלקים מהקפלה הסיסטינית. מי שיש לו כזה פוסטר נהנה ממה שיש לו אך אין לו את הקפלה הסיסיטינית בבית. (הכוונה שאין לו העתק שלה).

oferlaor כתב: לגבי כדורגל, שם בהחלט יש גם במאי וגם צלמים. הבמאי קובע לאיזו מצלמה עוברים ומתי. הצלמים רואים תמונה רחבה. יש גם להם 4:3 SAFE AREA, אבל בגדול קשה מאוד לשמור על פריים מושלם כל הזמן, במיוחד בצילומי קירוב. הצלם לא מצלם כאן OPEN MATTE, הוא מצלם 16:9 ומי שלא רואה 16:9 חייב לראות או חתוך או עם פסים שחורים (בניגוד לקולנוע).

לכן, בכדורגל, כמו בקולנוע, לדעתי צריך לראות עם פסים שחורים מעל ומתחת.
...
1) אני מניח שהצלמים והבימאים יודעים לעשות את העבודה, ואם ההנחייה לצלם כמו ל3:4 אז זה מה שיהיה.
2) במצבים הדינאמיים במשחק, גם בצילום 3:4 (כמו בעבר) וגם בצילום 16:9 ממרכזים בגדול את התמונה סביב הכדור, כך שזה יוצא בסדר בכל מקרה.
3) המצבים המעניינים לדיון הם המצבים הסטטיים כמו בעיטת קרן. במקרים כאלה נכנסת ההחלטה של הצלמים אבל מכיוון שזה לא נעשה בלחץ זמן, לא סביר שיפספסו במסגור נכון של התמונה.
משה

lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145

שליחה

אנשים אתם מתעסקים במחדל הלא נכון!!!
לפני שבועיים הייתה פרסומת של הוט/יס על שדרוג ל- hd ולקבל את המונדיאל בחינם כאשר באותיות הקטנות היה כתוב 55 מתוך 64 המשחקים ישודרו באדיבות הערוץ הראשון...
לפני יומיים ראיתי שוב את אותה הפרסומת ובאותיות הקטנות היה כתוב "באורך פלא" שישודרו 46 מתוך 64 המשחקים!!!
9 משחקים עברו כנראה לערוץ ספורט 5 hd שזה כבר עולה כסף
ככה שעזבו אותכם 4:3 16:9 צריך לבדוק למה הורידו 9 משחקים !!!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

lightning,
איפה הפרסומת הזו?
מלבד 9 המשחקים שנרכשו ע"י ערוץ 2 (ושישודרו במקביל בספורט 5HD), כל יתר המשחקים ישודרו בערוץ 1 ובמקביל בערוץ 511.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אגב,
מה הם אותם 9 משחקים?
האם כולם בשלבים המתקדמים ?
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

moco כתב:אגב,
מה הם אותם 9 משחקים?
האם כולם בשלבים המתקדמים ?
...
http://www.headlines.co.il/story/%D7%90 ... 95%D7%A5-2

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

והנה משהו קצת יותר מסודר:
http://sports.walla.co.il/?w=/316/1684241

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

kingikra כתב:
asaf23 כתב:
...
זו בדיוק הבעיה. יהיה שידור 4:3
...
לא הבנתי ככה מהאשכול. חוץ מזה רוב התוכניות ברוב הערוצים משודרים ב 4:3 ככה שלא יהיה שונה. חוץ מזה, הייתי מצפה ממי שהמונדיאל מעניין אותו ויש לו LCD, פלזמה, מקרן HD, שיזמין ממיר HD. למרות שאני מסכים עם הטענות ששידורי ה HD בארץ, לא ברמה גבוהה, הם עדיין שמים וארץ לעומת שידורי ה SD.
...
זה שרוב הערוצים בישראל עדיין משדרים 4:3 לא הופך את זה לדבר תקין.

למה אנחנו צריכים לקבל תמונה חתוכה כשאין שום מניעה לשדר 16:9. לא לכולם יש ממיר HD ומי שצופה ב-DTT גם כן לא יהיה שידור בHD. אז לפחות 16:9

lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145

שליחה

ראיתי עכשיו שוב את הפרסומת של הוט בטלויזיה וטעיתי הם כותבים 48 ולא 55 לעומת הפרסומת של יס שעדיין כותבת 55 משחקים (מתוך 64). מדובר בפרסומת עם השליח פיצה שמבקש טיפ מאבי הטחול
לא ברור לי מה קורה שם...לאן נעלמו המשחקים? אולי הם נותנים את הערוץ רק בחודש יוני וביולי מנויי הוט יצתרכו לשלם כדי לראות את שאר המשחקים? לא יודע...
אולי יש פה איזה נציג הוט שיכול להסביר?

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”