שדרוג רסיבר או רמקולים- מה יפיק תוצאה איכותית יותר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

yarino כתב:What Hi Fi בשבילי זה כלל לא אינדיקציה, ישנם המון ביקורת שם על מוצרים (ברובם אנגליים) שקיבלו חמישה כוכבים שבפועל הם בקושי שווים שלושה.

אני שמעתי את הרסיבר אצל שני אנשים שהחליפו אותו ב LX70 והם מצטערים שעשו זאת מכיוון שבחנות הוא נשמע להם נפלא ובבית הוא נשמע הרבה פחות טוב מה LX70, לדעתי ולדעת רבים אחרים, הגברת ה ICE POWER ברסיברים של פיוניר נשמעת לא טוב.
...
yarino

שאתה כותב ששמעתי את הרסיבר אצל שתי אנשים שהחליפו אותו ה LX-70 .

האם אתה מתכוון ל LX-81 או ל LX-82 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

Rainbow כתב:
yarino כתב:ראיתי את זה מזמן, את הביקורות של What Hi Fi אני לא לוקח ברצינות וזה מנסיון שלי אישי עם ציוד שהיה לי בעבר.
זהו אחד המגזינים הכי משוחדים שיש.
...
אני דווקא חושב הפוך ממך.
לדעתי הצנועה ברוב המקרים המגזין הזה מדויק עד כאב.
היו לי פעם רמקולים שנבחנו על ידם. בביקורות זו הם צדקו
כל כך שזה היה מדהים.
הרמקול לא היה "מושלם" והם הצביעו על הדבר מסוים שהפריע לי בו.

בבדיקה של מוצרים אחרים הם היו מדויקים מאוד,למעט מוצר אחד
שלא בדיוק הבנתי איך קיבל את הציון שקיבל.
לכן,מאז אני בהחלט "תופס" מהמגזין הזה.
...
המגזינים מקבלים כסף מיצרנים על פירסום ולכן ברור שתיהיה מידה מסויימת של אינטרסים, אם כבר השאלה צריכה להיות עד כמה הדבר משפיע על חוות הדעת והציונים ואני מניח שזה משתנה בין מגזין למגזין ולכן אני אומר שיש לקחת את הכל בערבון מוגבל ולבדוק בשטח מה הציונים האלה באמת שווים. יש מקרים שWHATHIFI למשל קלע בול ויש רמקול ספציפי אחד שאני זוכר שלפני כמה שנים הוא קיבל 5 כוכבים ושבחים מקיר לקיר, כאשר שמעתי אותו לא הבנתי איך הוא קיבל אפילו כוכב אחד, התדרים עלו ונמרחו אחד על השני והבאס נשמע כמו רעש של אקדח קפצונים.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

zeev78 כתב:
Rainbow כתב:
yarino כתב:ראיתי את זה מזמן, את הביקורות של What Hi Fi אני לא לוקח ברצינות וזה מנסיון שלי אישי עם ציוד שהיה לי בעבר.
...
אני דווקא חושב הפוך ממך.
כל כך שזה היה מדהים.

...
המגזינים מקבלים כסף מיצרנים על פירסום ולכן ברור שתיהיה מידה מסויימת של אינטרסים, אם כבר השאלה צריכה להיות עד כמה הדבר משפיע על חוות הדעת והציונים ואני מניח שזה משתנה בין מגזין למגזין ולכן אני אומר שיש לקחת את הכל בערבון מוגבל ולבדוק בשטח מה הציונים האלה באמת שווים. יש מקרים שWHATHIFI למשל קלע בול ויש רמקול ספציפי אחד שאני זוכר שלפני כמה שנים הוא קיבל 5 כוכבים ושבחים מקיר לקיר, כאשר שמעתי אותו לא הבנתי איך הוא קיבל אפילו כוכב אחד, התדרים עלו ונמרחו אחד על השני והבאס נשמע כמו רעש של אקדח קפצונים.
...
zeev78

מותג איכותי כמו פיוניר אינו זקוק לשום טובות משום מגזין כדי שישבחו את המוצרים שלו .

פיוניר קורו זקוק למגזינים לגבי איכות המסך .
פיוניר LX-90 רסיבר
פיוניר LX-91 נגן בלוריי
פיוניר LX-82 רסיבר
פיוניר LX-52 נגן בלוריי

עובדה היא .......... שהמגזין What Hi Fi קוטל את הנגן הDVD של פיוניר דגם DV-410 .
שכל הפורום מהלל ומשבח אותו כנגן DVD מעולה .

אז להטיח כל מיני האשמות ללא שום יסוד זה פשוט לא לעניין .

יום טוב ושבת שלום לכולם . (f)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

שלום,

יש כמה הצעות מענינות ברמקולים יד 2 ששוה לך לשמוע:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=33336

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=33272

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=33207

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=33108

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32739

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32709

כולם איכותיים ונשמעים שונה אחד מהשני ואתה תצטרך לשמוע ולהחליט מה מתאים לך.

ארז

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

9000es כתב:
yarino כתב:What Hi Fi בשבילי זה כלל לא אינדיקציה, ישנם המון ביקורת שם על מוצרים (ברובם אנגליים) שקיבלו חמישה כוכבים שבפועל הם בקושי שווים שלושה.

אני שמעתי את הרסיבר אצל שני אנשים שהחליפו אותו ב LX70 והם מצטערים שעשו זאת מכיוון שבחנות הוא נשמע להם נפלא ובבית הוא נשמע הרבה פחות טוב מה LX70, לדעתי ולדעת רבים אחרים, הגברת ה ICE POWER ברסיברים של פיוניר נשמעת לא טוב.
...
yarino

...
אני מתכוון ל LX-82 ,את ה LX-81 שמעתי בחנות לאחר שרציתי להחליף את ה 70 שיש ברשותי.
לטעמי הרסיברים החדשים של פיוניר נשמעים אנמיים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

9000es כתב:
zeev78 כתב:
Rainbow כתב:
...
אני דווקא חושב הפוך ממך.
כל כך שזה היה מדהים.

...
...
zeev78

מותג איכותי כמו פיוניר אינו זקוק לשום טובות משום מגזין כדי שישבחו את המוצרים שלו .

פיוניר LX-90 רסיבר
פיוניר LX-91 נגן בלוריי
פיוניר LX-82 רסיבר
פיוניר LX-52 נגן בלוריי

עובדה היא .......... שהמגזין What Hi Fi קוטל את הנגן הDVD של פיוניר דגם DV-410 .

...
:??: מתי ואיך האשמתי מישהו?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

ארז,
קודם כל תודה מיוחדת על כך שטרחת לבדוק ולהמליץ על המוצרים הקונקרטיים ביותר עבורי.
עברתי על הלינקים, ולפחות חלק מהם ראויים בהחלט להילקח בחשבון.

אולם צריך גם לזכור שעל הרמקולים הקדמיים, אהיה חייב למצוא גם סנטר מאותה סדרה (ואני לא מתפשר בנקודה זו) ובכל במקרה שבו אבחר בשלישייה קדמית שאינה תוצרת של פולק, יהיה גם צורך להחליף את הזוג האחורי (אני משתדל להקפיד על כך שכל הרמקולים יהיו מאותו יצרן)
בנוסף לכך אצטרך גם לדאוג "להיפטר" מהרמקולים הנוכחיים שלי. אף אחד לא יכול להבטיח לי שמישהו יקנה אותם, אם אפרסם בלוחות "יד שנייה"...

שבת שלום לכולם!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

bariko כתב:ארז,
קודם כל תודה מיוחדת על כך שטרחת לבדוק ולהמליץ על המוצרים הקונקרטיים ביותר עבורי.
עברתי על הלינקים, ולפחות חלק מהם ראויים בהחלט להילקח בחשבון.

אולם צריך גם לזכור שעל הרמקולים הקדמיים, אהיה חייב למצוא גם סנטר מאותה סדרה (ואני לא מתפשר בנקודה זו) ובכל במקרה שבו אבחר בשלישייה קדמית שאינה תוצרת של פולק, יהיה גם צורך להחליף את הזוג האחורי (אני משתדל להקפיד על כך שכל הרמקולים יהיו מאותו יצרן)
בנוסף לכך אצטרך גם לדאוג "להיפטר" מהרמקולים הנוכחיים שלי. אף אחד לא יכול להבטיח לי שמישהו יקנה אותם, אם אפרסם בלוחות "יד שנייה"...

שבת שלום לכולם!
...
צודק 100% שהסנטר יהיה מאותה הסדרה של הקדמיים. זה כבר פוסל כמה מהרשימה....
לגבי האחוריים זה לא חייב להיות כך. אם אתה משתמש בהם לצורך אפקטים של ק"ב אז בכלל מומלץ רמקול בי-פולאר או קוודפולאר ופחות משמעותי התאימות לפירמה של הקדמיים.

אם אתה שומע מוזיקה רב-ערוצית (כגון הופעות חיות ב DTS , דולבי דיגיטל) או SACD , אז מסכים איתך בהחלט שרצוי מאוד תאימות לפירמה ולסדרה של הקדמיים.

אין לך מה לדאוג לגבי מכירה של הרמקולים שלך.תמיד יש קונה, במיוחד כאשר מדובר בתוצרת טובה. זה רק עניין של סבלנות ומחיר....

מציע לך לקחת את הזמן ולבדוק בסבלנות. זה לא שאין לך עם מה לשמוע בינתיים....

ארז

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ארז
האחוריים של פולק הם באמת בי-פולאר ויהיה לי קשה להיפרד מהם :)
כמובן שאני מכבד מאוד את דעתך, ויודע שאתה אחד "התותחים" של הפורום בתחום האודיו, ובכל זאת קראתי הרבה המלצות של מומחים שלפיהם עדיף שכל הרמקולים יהיו מאותה יצרנית (הסאב פחות קריטי), כי הם יעבדו יחד בהרמוניה טובה יותר.

לגבי הלוחות, נכון שתמיד זו שאלה של מחיר, ואם לדוגמא אציע את הזוג קדמי שלי ב-500 שקל, אין לי ספק שתוך שעה יחטפו אותם.
מצד שני, הרמקולים האלה במצב מעולה כמו חדש, עבדו אצלי בקושי שנה ואפילו עוד יש לי את האריזות המקוריות שלהם :lol:
מן הסתם השאיפה שלי היא למכור אותם במחיר כמה שיותר קרוב למחיר העלות, ואת זה קשה להאמין שיתנו לי, כי תמיד יש חשדנות.
כאשר אתה רואה שמישהו רוצה למכור ציוד שלו, אף פעם אי אפשר לדעת, למה באמת הוא מציע זאת למכירה, ובאיזה מצב תקבל אותם...

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem

שליחה

yarino כתב:
9000es כתב:

...
yarino

...
אני מתכוון ל LX-82 ,את ה LX-81 שמעתי בחנות לאחר שרציתי להחליף את ה 70 שיש ברשותי.
לטעמי הרסיברים החדשים של פיוניר נשמעים אנמיים.
...

עם הרמקולים שלי הם נשמעו גרוע , מאוד מתכתיים....
שידוך מוצלך יניב תוצאה טובה,

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

bariko כתב: ובכל זאת קראתי הרבה המלצות של מומחים שלפיהם עדיף שכל הרמקולים יהיו מאותה יצרנית (הסאב פחות קריטי), כי הם יעבדו יחד בהרמוניה טובה יותר.
...
תודה על המחמאה. אני לא מחזיק מעצמי עד כדי כך מבין....אני לומד מאחרים ומשתדל להתנסות בעצמי.
הסיבה להמלצה שכל הרמקולים יהיו מאותו יצרן ומאותה הסדרה היא רק בגלל נושא של התאמה בגוון הצליל.
זה חשוב למי ששומע מוזיקה רב ערוצית או מוזיקה בסטראו ב 5 ערוצים.
לדעתי, ומתוך תשובות שניתנו ע"י אחרים בעבר, אין לזה חשיבות עבור אפקטים של סרטים.
bariko כתב:
לגבי הלוחות, נכון שתמיד זו שאלה של מחיר, ואם לדוגמא אציע את הזוג קדמי שלי ב-500 שקל, אין לי ספק שתוך שעה יחטפו אותם.
מצד שני, הרמקולים האלה במצב מעולה כמו חדש, עבדו אצלי בקושי שנה ואפילו עוד יש לי את האריזות המקוריות שלהם :lol:
מן הסתם השאיפה שלי היא למכור אותם במחיר כמה שיותר קרוב למחיר העלות, ואת זה קשה להאמין שיתנו לי, כי תמיד יש חשדנות.
כאשר אתה רואה שמישהו רוצה למכור ציוד שלו, אף פעם אי אפשר לדעת, למה באמת הוא מציע זאת למכירה, ובאיזה מצב תקבל אותם...
...
גם מחירי יד 2 הם לפי היצע וביקוש ומידת הלחץ של המוכר למכור ועד כמה להוט הרוכש לקנות...
יש מוצרים שנתקעו בלוחות כבר המון חודשים כי בעליהם לא לחוץ למכור אותם ובמחיר הנדרש עדיין לא נמצא הקונה שזה מתאים לו....
קשה לי להאמין שתקבל מחיר שקרוב למחיר רכישה שלך מהטעם הפשוט שאם לא יהיה פער משמעותי אז העדפה ש רוב הצרכנים זה לקנות חדש מהנילונים ....כמו שכתבת, בשביל מה להסתכן אם ההפרש לא גדול?
אבל תראה את חצי הכוס המלאה - גם אתה תמתין עד שמישהו יציע למכירה מוצר איכותי בהפרש ניכר ממחירו כחדש וככל שהמוצר יקר יותר , כך ההפרש גדול יותר....

ארז

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

zeev78 כתב:
9000es כתב:
zeev78 כתב:
Rainbow כתב:
...
אני דווקא חושב הפוך ממך.
כל כך שזה היה מדהים.

...
...
zeev78

פיוניר LX-90 רסיבר
פיוניר LX-91 נגן בלוריי
פיוניר LX-82 רסיבר
פיוניר LX-52 נגן בלוריי

...
:??: מתי ואיך האשמתי מישהו?
...
zeev78

הי זאב .
הכוונה לא הייתה אליך . פשוט הכנסתי אותך לתגובה .משום שאני יודע שאתה יודע להעריך איכות של מוצרים .

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ארז,
לגבי רמקולים מאותה סדרה, כנראה שהסוגיה הזו תמיד תישאר פתוחה , לפחות אצלי.
אמנם השימוש שלי במערכת הוא רובו ככולו לסרטים, אבל אני יכול להגיד לך בבטחה, שגם אם בסופו של דבר אחליף רק את השלישייה הקדמית, השניים האחוריים תמיד יהיו אצלי "על הכוונת" להחלפה בבוא הזמן...

לגבי הנושא השני, כן אני נוטה להסכים איתך.
ובכל זאת אני נותן עדיפות ברורה לדיל שאקבל אצלי " לגאסי אודיו", ויש סיבות רבות לכך.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

...
רק לא טוב? אתה מחמיא לה! *** סינטטי! גועל נפש! גיוווואלד!

LX81, LX82 - רק למי שמשתמש בהם כפרוססור ומתעלם מההגברה (כמו ידידינו ES9000 למשל)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko ידידי,

בוא נתחיל מההתחלה, מה חסר לך עכשיו במערכת? מה אתה שומע ומרגיש שאתה רוצה יותר?

מוסיקה, סרטים? תאר לי את החיסרון בו אתה חש

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

danlior כתב:

...

LX81, LX82 - רק למי שמשתמש בהם כפרוססור ומתעלם מההגברה (כמו ידידינו ES9000 למשל)
...
danlior

פותח השרשור הסביר כבר בהתחלה . .שהרסיבר מיועד רק לקולנוע בייתי . זה השימוש שלו .

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

9000es כתב:
danlior כתב:

...

...
danlior

פותח השרשור הסביר כבר בהתחלה . .שהרסיבר מיועד רק לקולנוע בייתי . זה השימוש שלו .
...
אבל הבנתי שאולי הבעיה גם במוסיקה. בוא נניח לו לענות בשפתו הוא. מעניין אותי מה חסר לו.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Danlior ידידי הוותיק, נעלמת לי להרבה זמן (לפחות מהשרשורים שאני השתתפתי בהם) :)

כפי שאמר נכונה 9000es, וגם אני ציינתי זאת, השימוש שלי במערכת, רובו ככולו הוא לסרטים. אמנם יש לי הרבה דיסקים מקוריים של מוסיקה (בזמנו רכשתי בכמויות), אבל אין לי כבר נרווים להאזין לזה.

מה חסר לי? תראה, אי אפשר להגיד שיש אצלי מערכת גרועה. היא עולה בכמה רמות על סט הפרדיים סינמה שהיה לי קודם (רמקולים מדפיים שימשו כקדמיים), ובוודאי על סט האשפה של ווסטרה שהיה לי עוד לפני כן.
ובכל זאת אני מרגיש שמשהו לא בסדר. הדיבורים מהסנטר תמיד נשמעים לי חלושים מדי, למרות שבכיול הרסיבר קבעתי את הערך של הסנטר להרבה יותר גבוה מהערכים של הקדמיים.
העוצמה הכללית של הווליום היא בסביבות -10, ועדיין אני לא שומע כמו שהייתי רוצה. נכון שאחרי המינוס מגיעים לערכים של פלוס, אבל אני לא חושב שעם ציוד איכותי צריך בכלל להגיע לכאלה ערכים גבוהים, בכדי לשמוע בצורה נאותה.
כמעט בטוח שיש אצלי בעיה של כיול, למרות שעזרת לי רבות בתחום הזה. ועדיין הכיול שלי חובבני מאוד.
אין לי ספק שאם יגיע אליי הביתה אחד המומחים של הפורום, הוא יקבל חום, מהכיוונים שעשיתי.
אבל מעבר לעניין הכיול, אני חושב שרמקולים איכותיים יותר ו/או רסיבר איכותי יותר, היו משפרים אצלי לעין ערוך את חווית הסאונד...

ועוד משהו –
חלק מהמשתמשים המליצו שלא לשדרג לרמה גבוהה יותר של פולק אודיו.
אז אם לא פולק , בבקשה תגידו איזה אופציות כן כדאיות :D
אני מדבר על זוג קדמיים רצפתיים שמחירם (כחדשים) בטווח של 15000-20000
יותר מזה כבר גדול עליי, ופחות מזה, קשה לי להאמין שיגרום אצלי לשינוי קטלני...

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko ידידי,

ממה שכתבת לא נראה לי שפולק אודיו הם רמקולים עבורך. אייעץ לך בלב שלם ללכת לעולם הדיגיטלי ולהתנסות ברמקולים של קליפש סדרת ה-RF. רמקולים נצילים מאוד עם תחושה של WOW

מה גם שעם הסנטר שלהם הדבר האחרון שתוכל לומר על הדיבור שהוא יהיה עמום.

סמוך עליי ולא תתאכזב :)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

danlior כתב:

...

...
כמובן שהתכוונתי להגברה, כפרוססור לא מצאתי כל הבדלים בין 81,82 ל 70.
בסה"כ, לטעמי אני מוצא את ה 70 טוב יותר וזאת למרות שרציתי לשדרג ל 82.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”