הנה :mokagi כתב: יש לך נתונים על אופן השידור בארץ? אפשר קישור בבקשה?...
http://www.rashut2.org.il/editor/upload ... %D7%A8.pdf

הנה :mokagi כתב: יש לך נתונים על אופן השידור בארץ? אפשר קישור בבקשה?...

אל תישבר, גם אצלי היו הרבה רגעי משבר, תחשוב מה זה לגור במרכז של המרכז של הארץ, ובלי יכולת לקלוט כלום. כשאתה נמצא בחו"ל אתה רק רואה שבהמון ערים בעולם הנושא מאוד מפותח, והם מקימים משדרים מרהיבים, משדרים בעוצמות שאתה רק יכול לחלום עליהם פה, לפעמים אפילו ב- HD, ובטוח ב- WIDE.eliman כתב:ההרגשה היא פשוט שאין אבא.
בן אדם משקיע בציוד, מתנתק מהכבלים כי הוא מצפה למינימום מסויים ומקבל פיקסלציה והשתתפות בצערך מטעם טכנאי הרשות השניה.
מי מכיר דיל טוב ליס או הוט? אני נשברתי פה....

אני לא פרופסור בתחום הזה, אבל נראה לי שהשיטה שבחרו היא דווקא די טובה, הרי היא מספקת כ- 12Mbit לשניה, והיא מכילה המון "תיקונים" שגוברים על ההפרעות בקליטה .rn23 כתב:מישהו יודע לומר למה משדרים ב-16QAM ולא ב-64QAM? פרישת המשדרים לא מספיק טובה בשביל שידור ב-64QAM?
(למי שלא מבין ב-RF, ב-64QAM יש פי 4 יותר סימבולים מאשר ב-16QAM, כלומר - BW בינארי כפול 4)....

ממה שאני זוכר מקורסי התקשורת שלי, 16QAM משתמש ב-16 סימבולים בלבד, לעומת 64, אבל זה אומר בסה"כ 4 ביט לסימבול לעומת 6 ביט לסימבול ב- 64QAM, כלומר במקרה האופטימלי יש ב- QAM64 ביטרייט גבוה ב- 50%.rn23 כתב:מישהו יודע לומר למה משדרים ב-16QAM ולא ב-64QAM? פרישת המשדרים לא מספיק טובה בשביל שידור ב-64QAM?
(למי שלא מבין ב-RF, ב-64QAM יש פי 4 יותר סימבולים מאשר ב-16QAM, כלומר - BW בינארי כפול 4)....

יכול להיות שעשו איזה שינוי בשידור ורק איפוס מלא מסדר את הממיר. טוב, זה כנראה מומלץ לכולם, גם עם מקלט לטלויזיה וגם עם דונגל...dvb-acavish כתב:טוב...
אני לא יודע אם זה קשור, אבל עשיתי בקונקה 980 איפוס מלא לגמרי (שיחזור להגדרות יצרן, קוד איפוס = 0000 ) , וסריקה מלאה.
וכעת אין בעיות.
אני לא יודע אם זה קשור, כי עובדה שעשיתי סריקה מחדש לפני כמה ימים (וככה גם גיליתי את ערוץ ה- TEST החדש , הערוץ השישי) , והבעיה עדיין היתה קיימת,
אבל באמת עכשיו (אחרי האיפוס המלא לגמרי) אין את הבעיה של פיקסליזציה אחרי כל 5-10 שניות. זה מאוד מוזר. אולי זה לא קשור לאיפוס, כי עובדה שהמון אנשים פה משתמשים עם דונגלים וחווים (או חוו) את אותה הבעיה שהיתה בימים האחרונים,
אז לכן כנראה אין קשר ישיר למשתמשי קונקה......

אבל יש כאלה שיש להם דונגל למחשב (ולא ממיר) - איך יכולים לעשות איפוס ?mokagi כתב: יכול להיות שעשו איזה שינוי בשידור ורק איפוס מלא מסדר את הממיר. טוב, זה כנראה מומלץ לכולם, גם עם מקלט לטלויזיה וגם עם דונגל......

התקשרתי, העבירו את הפנייה שלי לטכנאי, הטכנאי (אלי, נחמד מאוד אגב) אומר שהם לא שינו כלום.Nissim כתב:dvb-acavish,
יכול להיות ששינו משהו, אולי תתקשר לשאול?...