פורמטים LOSSLESS
- popoz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
אתם מפספסים נקודה מאוד חשובה לגבי פורמטי ה losslss:
קודם כל יש להבדיל את הפורמט wav משאר הפורמטים שהוזכרו, wav הוא uncompressed, כלומר לא עובר שום דחיסה או שינוי כלשהו ומזה נפחו הגדול.
כמוהו יש אגב עוד 2 פורמטים נפוצים אך פחות - aiff ו bwf אבל הנושא הזה פחות רלוונטי לפה.
מה שרציתי להבהיר זה שפורמטי לוסלס כמו flac ו ape במקור נועדו כדי לכווץ קבצי אודיו באולפני הקלטות לשם גיבויים. כל פרוייקט או "שיר" יכול לתפוס כמה ג'יגות טובות של מקום על ההארד דיסק, וברגע שאולפן עסוק מקליט כל יום במשך 12 שעות אתם יכולים לדמיין כמה הארדיסיקים לגיבוי הוא יזדקק (אולפנים מגבים הכל למשך שנים אחורה).
flac אכן דוחס את הסאונד בערך ב 40%-50% מנפחו, אך הייתרון שלו על גבי mp3 נגיד, זה שיש אפשרות לחזור אחורה ולפתוח אותו לפורמט uncompressed כמו wav, מבלי לאבד אף מידע.
אז מה שקורה כשאתם מנגנים flac ודומיו במזרימדיה או בקודק מתאים במחשב, אתם פשוט שומעים את המידע המכווץ, אמנם לא יותר מדי כמ mp3 אבל מספיק בשביל לאבד מידע חשוב.
כדי להינות מלוסלס עד הסוף יש לפתוח אותו לפורמט uncompressed ואז לשמוע.
קודם כל יש להבדיל את הפורמט wav משאר הפורמטים שהוזכרו, wav הוא uncompressed, כלומר לא עובר שום דחיסה או שינוי כלשהו ומזה נפחו הגדול.
כמוהו יש אגב עוד 2 פורמטים נפוצים אך פחות - aiff ו bwf אבל הנושא הזה פחות רלוונטי לפה.
מה שרציתי להבהיר זה שפורמטי לוסלס כמו flac ו ape במקור נועדו כדי לכווץ קבצי אודיו באולפני הקלטות לשם גיבויים. כל פרוייקט או "שיר" יכול לתפוס כמה ג'יגות טובות של מקום על ההארד דיסק, וברגע שאולפן עסוק מקליט כל יום במשך 12 שעות אתם יכולים לדמיין כמה הארדיסיקים לגיבוי הוא יזדקק (אולפנים מגבים הכל למשך שנים אחורה).
flac אכן דוחס את הסאונד בערך ב 40%-50% מנפחו, אך הייתרון שלו על גבי mp3 נגיד, זה שיש אפשרות לחזור אחורה ולפתוח אותו לפורמט uncompressed כמו wav, מבלי לאבד אף מידע.
אז מה שקורה כשאתם מנגנים flac ודומיו במזרימדיה או בקודק מתאים במחשב, אתם פשוט שומעים את המידע המכווץ, אמנם לא יותר מדי כמ mp3 אבל מספיק בשביל לאבד מידע חשוב.
כדי להינות מלוסלס עד הסוף יש לפתוח אותו לפורמט uncompressed ואז לשמוע.
- didi77
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 241
אני משתדל להשתמש בFLAC. הוא כבר הפך לפופולרי יותר ויותר ולא אזוטרי כפי שהיה.
כשאני רוכש דיסק חדש, מיד אני עושה לו RIP לFLAC ושם על המחשב.
אפרופו סטרימר אודיו, מה היתרון בסטרימר אודיו ייעודי על פני הC200 שאני מתכוון לרכוש?
אפרופו סטרימר אודיו, מה היתרון בסטרימר אודיו ייעודי על פני הC200 שאני מתכוון לרכוש?
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
זה פשוט לא נכון... פורמטי לוסלס לא נועדו במקור לאולפנים, ולוסלס לא נשמעים פחות טוב מ WAV. זה המשמעות של קידוד יעיל מבלי לאבד מידע.popoz כתב: מה שרציתי להבהיר זה שפורמטי לוסלס כמו flac ו ape במקור נועדו כדי לכווץ קבצי אודיו באולפני הקלטות לשם גיבויים. כל פרוייקט או "שיר" יכול לתפוס כמה ג'יגות טובות של מקום על ההארד דיסק, וברגע שאולפן עסוק מקליט כל יום במשך 12 שעות אתם יכולים לדמיין כמה הארדיסיקים לגיבוי הוא יזדקק (אולפנים מגבים הכל למשך שנים אחורה).
כדי להינות מלוסלס עד הסוף יש לפתוח אותו לפורמט uncompressed ואז לשמוע....
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
למה אתה חושב שהנגן לא פורס את הקובץ , ואז מנגן אותו ? מה זה משנה אם תפרוס את הקובץ להשמעה בקודק המתאים או שהנגן יפרוס את הקובץ תוך כדי השמעה ?popoz כתב:אתם מפספסים נקודה מאוד חשובה לגבי פורמטי ה losslss:
אלא אם כן בדקת את כול הנגנים הפופולאריים (פובאר , וויאמפ, וכו' ),] ומצאת שהם לא פורסים אותו תוך נגינה בשימוש בקודק המתאים.
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
תמיכה בפורמטי אודיו .didi77 כתב:אני משתדל להשתמש בFLAC. הוא כבר הפך לפופולרי יותר ויותר ולא אזוטרי כפי שהיה.
אפרופו סטרימר אודיו, מה היתרון בסטרימר אודיו ייעודי על פני הC200 שאני מתכוון לרכוש?...
יציאות אנאלוגיות טובות יותר (על נייר לפחות)
DAC פנימי טוב יותר (על נייר לפחות)
פשטות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46465
Eyal_W,
על איזה סטרימר אודיו אתה מדבר בתשובה האחרונה שלך? זה חשוב מכיוון שרשמת שהוא בעל יחידת DAC טובה יותר. יחידות ה DAC השונות נבדלות על ידי הדגם שלהם והמפרט הטכני שלהם. אני מניח כי יש בידך את הנתונים הללו טרם מתן התגובה שלך.
הזכרת גם "פשטות". פשטות במה?
על איזה סטרימר אודיו אתה מדבר בתשובה האחרונה שלך? זה חשוב מכיוון שרשמת שהוא בעל יחידת DAC טובה יותר. יחידות ה DAC השונות נבדלות על ידי הדגם שלהם והמפרט הטכני שלהם. אני מניח כי יש בידך את הנתונים הללו טרם מתן התגובה שלך.
הזכרת גם "פשטות". פשטות במה?
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
popoz כתב:אתם מפספסים נקודה מאוד חשובה לגבי פורמטי ה losslss:
ספרתי אולי 2-3 מילים נכונות.
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
לא חושב שיש הבד באיכות בין הפורמטים השונים של לוסלס. פחות אוהב את של אפל בשל ההצמדות לאיטונס.
עוד בעיה יש עם הAPE כיוון שקשה לפרוס את הקובץ כך שהדיסק יצא כמו במקור עם רצועות נפרדות. קבצי ה- CUE לא נפתחים בפובר לרב
האם יש למשהו פיתרון לבעיה זו? איך לפרוס את קבצי ה- APE לצריבה נכונה?
אצלי הכל מחובר או דרך סטרימר בסלון או בכבל USB ל-DAC ומשם לפרה. אין הבדל בין זה לבין השמעת דיסק. עכשיו עם שלט של SUNWAVE שכולל RF ועכבר מקווה לחויה נוחה גם מהמיטה....
עוד בעיה יש עם הAPE כיוון שקשה לפרוס את הקובץ כך שהדיסק יצא כמו במקור עם רצועות נפרדות. קבצי ה- CUE לא נפתחים בפובר לרב
האם יש למשהו פיתרון לבעיה זו? איך לפרוס את קבצי ה- APE לצריבה נכונה?
אצלי הכל מחובר או דרך סטרימר בסלון או בכבל USB ל-DAC ומשם לפרה. אין הבדל בין זה לבין השמעת דיסק. עכשיו עם שלט של SUNWAVE שכולל RF ועכבר מקווה לחויה נוחה גם מהמיטה....
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
אתה לא חושב שנוח יותר להשתמש למשל בSB3 מאשר בNMT למינהם?ziv_r כתב:Eyal_W,
הזכרת גם "פשטות". פשטות במה?...
- asimo2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 228
מתחיל להיות מעניין מזכיר לי קצת את הדיונים האינסופיים על הכבלים
יש לי כמה שאלות
1‫.‬. האם Apple LOSSLESS הוא פורמט המשחזר את הקובץ בפתיחה כמו ZIP או שהוא דוחס את האינפורמציה ומתעלם מנתונים שלא רלוונטים למוסיקה
2‫.‬. האם יש יתרון בקומבינציה של מחשב MAC, עם נגן iTune ושימוש ב Apple LOSSLESS להשמעת מוסיקה בסטריאו על נגנים אחרים ודחיסה בפורמטים אחרים
3. ‫ האם יש DAC המתאים באופן ספציפי לקומבינציה ‬הנ"ל
4. האם אפשר להתייחס לקומבינציה הנ"ל כמקור אודיופילי או אפילו Hi‪-‬End
בתודה
יש לי כמה שאלות
1‫.‬. האם Apple LOSSLESS הוא פורמט המשחזר את הקובץ בפתיחה כמו ZIP או שהוא דוחס את האינפורמציה ומתעלם מנתונים שלא רלוונטים למוסיקה
2‫.‬. האם יש יתרון בקומבינציה של מחשב MAC, עם נגן iTune ושימוש ב Apple LOSSLESS להשמעת מוסיקה בסטריאו על נגנים אחרים ודחיסה בפורמטים אחרים
3. ‫ האם יש DAC המתאים באופן ספציפי לקומבינציה ‬הנ"ל
בתודה
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

כבר ענה לך החבר היקר לפני.ziv_r כתב:Eyal_W,
הזכרת גם "פשטות". פשטות במה?...
ההבדלים בין DAC אחד למשנהו אינם קשורים לא למפרט ולא לדגם אלא למימוש המעגלים מסביב לרכיב ה DAC .
.
כן יש בידי לא מעט נתונים שניבנו על לא מעט האזנות לדאקים שונים בדרגות מחיר שונות .
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 05/05/2010 23:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
פרטים
פרטים
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

בקצרה אני אענה לך של שתי השאלות ומאוחר יותר אנסה להרחיב.asimo2 כתב:מתחיל להיות מעניין מזכיר לי קצת את הדיונים האינסופיים על הכבלים
יש לי כמה שאלות
2.האם יש יתרון בקומבינציה של מחשב MAC, עם נגן iTune ושימוש ב Apple LOSSLESS להשמעת מוסיקה בסטריאו על נגנים אחרים ודחיסה בפורמטים אחרים
בתודה...
כן , כן.
פרטים
פרטים
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Eyal_W,
ההבדלים בהחלט קשורים ל DAC. לא תמצא אף יצרן שמתהדר ב"מימוש המעגלים מסביב לרכיב", אלא בדגם הרכיב בלבד.
1. מהו ה DAC הקיים ב SB3 ואיזה קיים ב C-200?
2. אם אתה מעדיף לא לענות ולהמשיך בכיוון של ה"מימוש המעגלים מסביב לרכיב", כיצד אתה יודע להעריך נקודה זו בלבד בכל מכשיר?
ההבדלים בהחלט קשורים ל DAC. לא תמצא אף יצרן שמתהדר ב"מימוש המעגלים מסביב לרכיב", אלא בדגם הרכיב בלבד.
1. מהו ה DAC הקיים ב SB3 ואיזה קיים ב C-200?
2. אם אתה מעדיף לא לענות ולהמשיך בכיוון של ה"מימוש המעגלים מסביב לרכיב", כיצד אתה יודע להעריך נקודה זו בלבד בכל מכשיר?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78954
- שם מלא: עפר לאור
זיו,
DAC זה מכלול של רכיבים. ל-DAC ממוצע יש המלצה של מימוש מהיצרן וחלקם פשוט צריכים מתח או רכיבים בודדים.
מצד שני יש רכיבים שכן אפשר לשפר אותם עם רכיבים נוספים.
בין DAC יש הבדלים. לא יודע אם הם שמיעים, אבל הבדלים בדיוק של רכיבים שונים בהחלט קיימים.
DAC זה מכלול של רכיבים. ל-DAC ממוצע יש המלצה של מימוש מהיצרן וחלקם פשוט צריכים מתח או רכיבים בודדים.
מצד שני יש רכיבים שכן אפשר לשפר אותם עם רכיבים נוספים.
בין DAC יש הבדלים. לא יודע אם הם שמיעים, אבל הבדלים בדיוק של רכיבים שונים בהחלט קיימים.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

oferlaor,
לא טענתי שלא ומה שרשמת הינו ברור לחלוטין. החבר Eyal_W טען שההבדלים נובעים בשל "מימוש המעגלים מסביב לרכיב", לא בשל רכיב ה DAC. מעניין אותי לדעת כיצד בוחנים נקודה זו.
בנוסף, Eyal_W רשם כי הוא בחן את ה C-200 מול ה SB3. יהיה מעניין אם הוא יוכל לפרט את תצורת הבדיקה וכיצד ההבדלים באו לידי ביטוי.
לא טענתי שלא ומה שרשמת הינו ברור לחלוטין. החבר Eyal_W טען שההבדלים נובעים בשל "מימוש המעגלים מסביב לרכיב", לא בשל רכיב ה DAC. מעניין אותי לדעת כיצד בוחנים נקודה זו.
בנוסף, Eyal_W רשם כי הוא בחן את ה C-200 מול ה SB3. יהיה מעניין אם הוא יוכל לפרט את תצורת הבדיקה וכיצד ההבדלים באו לידי ביטוי.
- oferlaor
-
- מנהל

אז זה מה שאני אומר,
דיוק טוב של רכיבי עזר ל-DAC (בעיקר דרגת יציאה), בהחלט יכולים להשפיע על התוצאה הסופית.
כמו כמעט כל דבר באודיו, זה לא ממש מדיד מעבר לאחוז THD
דיוק טוב של רכיבי עזר ל-DAC (בעיקר דרגת יציאה), בהחלט יכולים להשפיע על התוצאה הסופית.
כמו כמעט כל דבר באודיו, זה לא ממש מדיד מעבר לאחוז THD
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

הכל קשור "למסביב"
קיימת השפעה דוממנטית של השנאי , מייצבי המתח בכניסה , מייצבי המתח בדרגת היציאה .
הפרדה בין המעגל הדיגטלי למעגלי האנאלוגי ועוד....
שני ייצרנים המשתמשים ב DACים זהים בעלי תוצאות שונות לחלוטין.
לגבי ה C200 , לא התייחסתי אליו באופן ספציפי מאחר ולא בחנתי אותו (גם לא מתכוון לבחון) אבל כל פתרונות הסטרימרים למינהם שנועדו להזרים ווידאו לא ממש שמים לב לרכיבי האודיו .
כמובן שגם בתחום הסטרימרים יש יחידי סגולה , אבל לא ניראה לי שה C200 עונה על ההגדרה הזו.
מעבר לכך רשמתי כבר שקיימים בסטרימרים הללו מגבלות של פורמטי אודיו שונים .
אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור לך ה"חבר" זיו.
קיימת השפעה דוממנטית של השנאי , מייצבי המתח בכניסה , מייצבי המתח בדרגת היציאה .
הפרדה בין המעגל הדיגטלי למעגלי האנאלוגי ועוד....
שני ייצרנים המשתמשים ב DACים זהים בעלי תוצאות שונות לחלוטין.
לגבי ה C200 , לא התייחסתי אליו באופן ספציפי מאחר ולא בחנתי אותו (גם לא מתכוון לבחון) אבל כל פתרונות הסטרימרים למינהם שנועדו להזרים ווידאו לא ממש שמים לב לרכיבי האודיו .
כמובן שגם בתחום הסטרימרים יש יחידי סגולה , אבל לא ניראה לי שה C200 עונה על ההגדרה הזו.
מעבר לכך רשמתי כבר שקיימים בסטרימרים הללו מגבלות של פורמטי אודיו שונים .
אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור לך ה"חבר" זיו.
פרטים
פרטים
- oferlaor
-
- מנהל

eyal_w,
יש לא מעט מזרימדיות שמתגאים ב-DAC שלהם, אבל אני חושב שאכן מרבית התשומת לב במזרימדיות הרגילות זה בוידאו.
יש לא מעט מזרימדיות שמתגאים ב-DAC שלהם, אבל אני חושב שאכן מרבית התשומת לב במזרימדיות הרגילות זה בוידאו.
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

asimo2
בהחלט ישנם יתרונות רבים לעבודה עם MAC.
הסיבה המרכזית היא הדרך והאופן שבו מערכת ההפעלה ניגשת לרכיבי החומרה.
ההשפעה של שאר האפליקציות על הגישה , הדרייבים וכו...
MAC הוא בעצם FREE BSD הוא BY DEFAULT
PERFECT BIT.
מעבר לכך ואולי החשוב מכל הוא הפעלה של AMARRA שמשפרת את איכות האודיו לאין ערוך.
MAC בשילוב של AMARRA הוא המקור האודיופילי , ואולי הפתרון האידאלי .
חשוב לציין שגם בשילוב הזה נידרש DAC איכותי .
בהחלט ישנם יתרונות רבים לעבודה עם MAC.
הסיבה המרכזית היא הדרך והאופן שבו מערכת ההפעלה ניגשת לרכיבי החומרה.
ההשפעה של שאר האפליקציות על הגישה , הדרייבים וכו...
MAC הוא בעצם FREE BSD הוא BY DEFAULT
PERFECT BIT.
מעבר לכך ואולי החשוב מכל הוא הפעלה של AMARRA שמשפרת את איכות האודיו לאין ערוך.
MAC בשילוב של AMARRA הוא המקור האודיופילי , ואולי הפתרון האידאלי .
חשוב לציין שגם בשילוב הזה נידרש DAC איכותי .
פרטים
פרטים
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Eyal_W,
אתה רשמת בפירוש בעמוד קודם כי לסטרימר אודיו יש תכונות טובות יותר מזה של ה C-200, לכן די משתמע כי אתה בחנת אותו. עכשיו מתברר כי בכלל לא עשית זאת. אז אתה מניח על ביצועיו לפי מה? אני מציע לך להציץ במפרט של ה SMP8640, במיוחד בקטע של האודיו. לאחר מכן, תעשה זאת על ה SB3 עליו ביצעת את ההשוואה התאורתית בשרשור.
באחת ההודעות האחרונות שלך רשמת כי יש חשיבות ל"שנאי, מייצבי המתח בכניסה, מייצבי המתח בדרגת היציאה, הפרדה בין המעגל הדיגטלי למעגלי האנאלוגי ועוד". כיצד בחנת נתונים אלו ב C-200? כיצד בחנת נתונים אלו ב SB3?
אתה רשמת בפירוש בעמוד קודם כי לסטרימר אודיו יש תכונות טובות יותר מזה של ה C-200, לכן די משתמע כי אתה בחנת אותו. עכשיו מתברר כי בכלל לא עשית זאת. אז אתה מניח על ביצועיו לפי מה? אני מציע לך להציץ במפרט של ה SMP8640, במיוחד בקטע של האודיו. לאחר מכן, תעשה זאת על ה SB3 עליו ביצעת את ההשוואה התאורתית בשרשור.
באחת ההודעות האחרונות שלך רשמת כי יש חשיבות ל"שנאי, מייצבי המתח בכניסה, מייצבי המתח בדרגת היציאה, הפרדה בין המעגל הדיגטלי למעגלי האנאלוגי ועוד". כיצד בחנת נתונים אלו ב C-200? כיצד בחנת נתונים אלו ב SB3?