Xbox Vs. PS3 - שלוש שנים אחרי ההשקה

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #41 

אני רוצה רק לזרוק מילה אחת בהקשר של בלעדיים וגרפיקה. שיחקתי לאחרונה ב UNCHARTED 2 ולדעתי האישית זהו אחד המשחקים היותר טובים, היותר מהנים והיותר מרהיבים ויזואלית שיצא לי לשחק (ושיחקתי מספר לא מבוטל, כנראה באיזור המאות של משחקים בחיי). אני אפילו אקח את זה צעד אחד קדימה, בעיניי זהו המשחק הטוב ביותר שיצא לי לשחק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #42 

...
להזכירכם - המשחק הזה יוצא לקונסולות, ז"א שאפשר ליצור משחקים מרהיבים ויזאולית גם לחומרה ה"מוגבלת" של הקונסולות כיום. הכל עיניין של תכנות נכון.

היתרון הגדול בתכנות לקונסולה היא שהמתכנת לא צריך לקחת בחשבון מאות רבות של מפרטים אפשריים ויש ביכולתו לבצע התאמה מוחלטת לחומרה אחת (או שניים במקרה של מולטי פלטפורמה) ויחודית, מה שבתורו חוסך הרבה עבודה ומאפשר אופטימיזציה כמעט מוחלטת במידה והמתכנת יודע לעבוד נכון עם החומרה (ע"ע הבלעדיים האחרונים ל PS3).

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #43 

ראיתי את הדמו של UNCHARTED2 ואני יכול להגיד על הגרפיקה שהיא מרשימה מאוד מבחינת העיצוב אבל לא מגיעה לרמת הפירוט שמגיעים אליו במשחקי PC.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #44 

nokobik - עד שלא שיחקת במשחק לא ראית כלום. ישנם שם סצנות של ההרים בנפאל שגם אני בתור אחד שטייל שם והביא עשרות תמונות עדיין נדהם מהם מחדש. בכל מקרה, גם אם יש משחק ב PC עם גרפיקה יותר טובה, לא מצאתי שום משחק שמשתווה למשחק הנ"ל בחווית המשחק הכללית. גרפיקה היא רק אספקט אחד בהנאה. אני אישית אהנה ממשחק גם אם הגרפיקה שלו רק "כמעט הכי טובה" או "טובה מאוד" וכל השאר פשוט מהנה. אני חושב שמי שלא שיחק ב UNCHARTED 2 מפסיד את המשחק הטוב ביותר שיצא לי לשחק - בעיניי המשחק הזה הרים את הרף בגיימינג כיום.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

כרגע אני יכול להעיד אך ורק על סמך הדמו ודיברתי על הצד הגרפי בלבד.
לרגע אני לא טוען שהגרפיקה בלבד מצביעה על איכות המשחק, למרות שהיא כן צריכה להיות ברמה יותר מסבירה כדי שיהיה אפשר להנות באמת מהמשחק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #46 

nokobik כתב:למרות שהיא כן צריכה להיות ברמה יותר מסבירה כדי שיהיה אפשר להנות באמת מהמשחק.
...
אז למה אנחנו טוחנים מיים? מי אמר שהיא לא? מה אתה מנסה להגיד בעצם? הרי הגרפיקה במשחק הזה פשוט מצויינת לדעתי ולדעת רב הסקירות שיצאו על המשחק. על מה הדיון?

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

בתגובה למה שכתבת על הרמה הגרפית הגבוהה של UNCHARTED2, ציינתי עובדה שעם כל ההתקדמות של החלק הגרפי במשחקי הקונסולות, הן עדיין לא באמת מתקרבות מבחינת רמת הפירוט למה ש-PC ממוצע מציג היום.
בסופו של דבר היתרונות היחסיים של הקונסולות נמצאים במקומות אחרים.
אבל אתה יודע מה? זה באמת לא רלוונטי פה לדיון הזה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #48 

אז אנחו בעצם מסכימים. ברור שאפשר להוציא גרפיקה יותר טובה ממחשב (הרי זו חומרה בת שלוש-ארבע שנים בקונסולות) וברור שגרפיקה איכותית מוסיפה למשחק וללא גרפיקה טובה קשה להינות ממשחק, מצד שני גם הגרפיקה שהצליחו ליישם במשחק הזה לא מנעה ממנו לקבל את ממוצע הציונים הזה:

http://www.metacritic.com/games/platfor ... ongthieves

או לקבל כזה משפט מאתר ביקורות ידוע:

http://ps3.ign.com/articles/102/1026373p4.html
[left]
10 Graphics
Absolutely the best of the best these days. Your jaw will drop.[/left]

[left]and fortunately I can say that it's very, very good. It's easily one of the best games on the system, blending fantastic presentation and visuals with gameplay that is practically second to none.[/left]

ככה שגם אם במחשב היה אפשר ליישם קצת יותר EYE CANDY, וגם אם נוכיח (או שכבר הסכמנו) שבמחשב יהיה אפשר להגיע לרמות גרפיות גבוהות יותר, העובדה הבלתי ניתנת לוויכוח היא שהרבה מאוד משחקים יוצאים רק לקונסולות וחלק גדול מהם מהנה מאוד למרות העובדה שהם "מוגבלים" בגרפיקה.

אני רוצה להוסיף עוד משפט אישי - מהיום שרכשתי את ה PS3 אני כמעט ולא משחק ב PC ויתרה מזאת, חווית המשחק שלי השתפרה משעותית מאז המעבר לקונסולה.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #49 

גם אני בדיוק אותו הדבר.
אני מרגיש ממש בעונש לשחק מול המחשב לעומת בסלון (והמחשב שלי בסדר גמור , עם מקלדת גיימרים , מסך 22" איכותי ועכבר מצוין בסביבה מצוינת).

אלא אם זה:
א. משחק שלא יוצא לPS3 (מאס אפקט 2)
ב. משחק שגירסאת הPS3 שלו שונה / גרועה משמעותית (DRAGON AGE לדוגמא, גם על הממשק בOBLIVION לא מתתי - למרות שהוא סביר)

אין סיכוי - אפילו עם ההפרש גרפיקה - שאני משחק בו על המחשב.

ליביו

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #50 

צודקים ב 100% לדעתי. גרפיקה היא בהחלט לא האספקט הכי חשוב שיש למשחק אבל בהחלט נחמד אם היא מדהימה.
משחקיות והנאה הם בשורה התחתונה מה שעושה את המשחק לטוב או לא.
לדוגמא, לפני כמה שבועות קניתי את GOW:COLLECTION מפני שאיכשהו קרה שלא יצא לי לשחק בסדרה בזמנו כשהיה לי את ה PS2.
אתם חושבים שהגרפיקה הפשוטה מאד שלו (כמובן שיחסית ל PS3) גרמה לי לא להנות ממנו ?? ממש לא.
לא עזבתי את השלט כמה ימים רצוף עד שסיימתי את שניהם. כבר יצאה לי יבלת על האגודל מרוב לחיצות מטורפות על ה O. :cry:
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #51 

השוואה מעולה, עשיתי שימוש בהפסקות הצהריים לצפייה בכל הסרטונים - שווה את זה.
בנוגע לוויכוח מה חשוב יותר: אצלי זה משחקיות קודם, גרפיקה, משחקיות חוזרת/עלילה (עלילה תלוי משחק...).
אין סיכוי לקונסולות לעבור את הPC בגרפיקה - אבל כמשתמש עצלן, אין לי כוח להתעסק עם המחשב - אצלי הוא משני.
Vocare Ad Regnum

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”