סוחרים ופורומים ומה שבינהם
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
itay_pollak,
אבל מה קורה אם המכשיר נשאר אצל המבקר, זה לא מעורר שאלות קשות בנוגע לכך?
בנוסף, קרבה כזו בין יבואן לבין סוקר היא בעייתית ככשלעצמה, לא?
אבל מה קורה אם המכשיר נשאר אצל המבקר, זה לא מעורר שאלות קשות בנוגע לכך?
בנוסף, קרבה כזו בין יבואן לבין סוקר היא בעייתית ככשלעצמה, לא?
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
oferlaor,
זה אכן בעייתי, אך אפשר להבין שאיננו עובדים בעולם סטרילי לגמרי.
בכל מקרה, אפשר למנוע קשר ישיר בין ספק המכשיר והמבקר באמצעות מתווך אמצעי.
זה אכן בעייתי, אך אפשר להבין שאיננו עובדים בעולם סטרילי לגמרי.
בכל מקרה, אפשר למנוע קשר ישיר בין ספק המכשיר והמבקר באמצעות מתווך אמצעי.
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
לא מדויק
הסקירה האחרונה לרמקולים Hyperion 938 ב dtown הייתה לא מחמיאה בכלל,בלשון המעטה.חרף זאת אף אחד לאoferlaor כתב: יבואנים קטנים בתחום האודיו, כל כך חוששים מביקורות שליליות שהם כיום נותנים ציוד רק למי שהם בטוחים מראש ב-100% שהביקורת תהיה חיובית.
....
יָצָא מִגִּדְרוֹ -גם לא היבואן עופר שחורי, שקיבל עקב זאת נקודות זכות אצלי. {רק דוגמה אחת לביקורת פושרת,יש עוד}
ביקורת "מובטחת מראש" שעליהם אתה מדבר? הם למעשה "משחק מכור" ידוע לכל,באתר מאוד מסוים
ובאותו משקל כך גם צריך להתייחס לביקורות שם. {למי שטורח לקרוא...}
- oferlaor
-
- מנהל

עופר_צפריר,
אני שוב שואל שאלה פשוטה - כשיש סקירה על מכשיר שהסוקר רכש, האם היא יכולה להיות אובייקטיבית?
בנוסף, כשיש יחסים קרובים ויבואן וסוקר מחליפים בינם לבין עצמם ציוד כל הזמן, האם יכול להיות סקירה הוגנת במקרה כזה?
אני שוב שואל שאלה פשוטה - כשיש סקירה על מכשיר שהסוקר רכש, האם היא יכולה להיות אובייקטיבית?
בנוסף, כשיש יחסים קרובים ויבואן וסוקר מחליפים בינם לבין עצמם ציוד כל הזמן, האם יכול להיות סקירה הוגנת במקרה כזה?
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
oferlaor
בפירוש לא. אין מצב שסוקר שמחליט לרכוש מוצר שסקר? יעלה את הסקירה לאתר.
על זה אין בכלל וויכוח. הגינות/יושר עצמי עומדים מבחינתי לפני סקירה כזו או אחרת לאתר. {גם אם זה בא על חשבון "רייטינג" לאתר}
לגבי יחסי קרבה בין יבואן לרוכש/כתב? ראשית כל צריך להגדיר מה זה קרבה? אני מאמין שלכל אחד יש את
היבואנים החביבים עליו -אבל אם היחסים הופכים להיות קרובים מידי וזה בא לידי ביטוי ברכישת מוצרים בהנחות ודילים מסוימים?
זה מתחיל להיות בעייתי.
אבל כפי שאתה בטח יודע,דברים כאלו נפוצים מאוד בעולם {לקיחת מכשירים לסקירה,שנשאר לאחר מכן אצל הסוקר}
זו לא המצאה שלנו -זאת הסיבה שאני לא נותן חשיבות רבה לסקירות. {לא משנה של מי}
בפירוש לא. אין מצב שסוקר שמחליט לרכוש מוצר שסקר? יעלה את הסקירה לאתר.
על זה אין בכלל וויכוח. הגינות/יושר עצמי עומדים מבחינתי לפני סקירה כזו או אחרת לאתר. {גם אם זה בא על חשבון "רייטינג" לאתר}
לגבי יחסי קרבה בין יבואן לרוכש/כתב? ראשית כל צריך להגדיר מה זה קרבה? אני מאמין שלכל אחד יש את
היבואנים החביבים עליו -אבל אם היחסים הופכים להיות קרובים מידי וזה בא לידי ביטוי ברכישת מוצרים בהנחות ודילים מסוימים?
זה מתחיל להיות בעייתי.
אבל כפי שאתה בטח יודע,דברים כאלו נפוצים מאוד בעולם {לקיחת מכשירים לסקירה,שנשאר לאחר מכן אצל הסוקר}
זו לא המצאה שלנו -זאת הסיבה שאני לא נותן חשיבות רבה לסקירות. {לא משנה של מי}
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
oferlaor -איזו רשמיות
בוא ננסה ככה-oferlaor -מה נשמע,גבר?
בוא ננסה ככה-oferlaor -מה נשמע,גבר?
אמן מייסר
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
עופר - אם המכשיר נשאר אצל הסוקר - כמובן שמתעוררות שאלות
אבל השאלה היא - אם הביקורת אמינה לכשעצמה, ובכלל הביקורות של אותו הסוקר. כמו כן, תלוי גם מה עלות המוצר, והאם הוא נרכש בסכום סביר או שניתן תרומה לסוקר.
האם הביקורת שלך על הAXIOM או על הפיוניר - אינi אמינות? כי רכשת אותם? האם יש לי טעם לפגם - או למישהו אחר - מתקשה להאמין.
כמו שנסים אמר - מה לעשות שאנחנו לא חיים בעולם סטרילי לגמרי.
בוא ונניח שמחר מביאים אליך מסך X - והמסך אפילו הגיע דרך מתווך - מרטין/זיו - כלומר לך אין גישה ישירה ליבואן - סיימת את הסקירה ואתה מתלהב מהמסך ומחליט לרכוש - מצב אפשרי - בהחלט.
לחכם_חנוכה
אם לא יהיו פרסומים, ושאר הכנסות לאתר - לא יהיה אתר.
ד"א - גם המשתמשים יכולים לתרום ע"י רכישת כרטיס חבר HT...
אבל השאלה היא - אם הביקורת אמינה לכשעצמה, ובכלל הביקורות של אותו הסוקר. כמו כן, תלוי גם מה עלות המוצר, והאם הוא נרכש בסכום סביר או שניתן תרומה לסוקר.
האם הביקורת שלך על הAXIOM או על הפיוניר - אינi אמינות? כי רכשת אותם? האם יש לי טעם לפגם - או למישהו אחר - מתקשה להאמין.
כמו שנסים אמר - מה לעשות שאנחנו לא חיים בעולם סטרילי לגמרי.
בוא ונניח שמחר מביאים אליך מסך X - והמסך אפילו הגיע דרך מתווך - מרטין/זיו - כלומר לך אין גישה ישירה ליבואן - סיימת את הסקירה ואתה מתלהב מהמסך ומחליט לרכוש - מצב אפשרי - בהחלט.
לחכם_חנוכה
אם לא יהיו פרסומים, ושאר הכנסות לאתר - לא יהיה אתר.
ד"א - גם המשתמשים יכולים לתרום ע"י רכישת כרטיס חבר HT...
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 07/04/2010 10:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
-
- מנהל

itay_pollak,
במקרה שלי למשל, אין יבואן ל-AXIOM וגם לא יהיה (כי הם עובדים ישירות דרך האינטרנט) ולכן הדרך היחידה לסקור אותם היא לרכוש אותם. במקרה של ה-AXIOM היה לי את המזל שהסקירה יצאה חיובית, אבל גם אם לא, לשמחתי אני לא מבקר אודיו ולכן לא ממש הייתי פוגע בשם הטוב שלי אם היא היתה יוצאת גרועה...
לדוגמא ה-DS410J שרכשתי יצא בסקירה די בינוני (רוצה לומר לא משהו) כך שהעובדה שרכשתי אותו לא ממש מטרידה.
לגבי הפיוניר, כאשר סקרתי אותו הוא התקבל לבדיקה ונרכש רק זמן מה אחרי הסקירה ובעקבות ממצאיה.
הבעיה נוצרת כאשר יש יחס מיוחד בין סוקר ליבואן (או גרוע מכך, סוקר לכל היבואנים...) שבו ניתן לנחש מראש תוצאות של סקירה לפי זהות היבואן. כאשר היבואן מיד קופץ לאחר הסקירה, זה גורם לי להרבה מאוד שאלות של מה קדם למה ושאלות של תמחור ואינטרסים. אני למשל לא מוכר ציוד שלי בסיטונות, אני בשום אופן לא מזמין אנשים לשמוע או לראות ציוד שבבדיקה כי אני לא אולם תצוגה
במקרה שלי למשל, אין יבואן ל-AXIOM וגם לא יהיה (כי הם עובדים ישירות דרך האינטרנט) ולכן הדרך היחידה לסקור אותם היא לרכוש אותם. במקרה של ה-AXIOM היה לי את המזל שהסקירה יצאה חיובית, אבל גם אם לא, לשמחתי אני לא מבקר אודיו ולכן לא ממש הייתי פוגע בשם הטוב שלי אם היא היתה יוצאת גרועה...
לדוגמא ה-DS410J שרכשתי יצא בסקירה די בינוני (רוצה לומר לא משהו) כך שהעובדה שרכשתי אותו לא ממש מטרידה.
לגבי הפיוניר, כאשר סקרתי אותו הוא התקבל לבדיקה ונרכש רק זמן מה אחרי הסקירה ובעקבות ממצאיה.
הבעיה נוצרת כאשר יש יחס מיוחד בין סוקר ליבואן (או גרוע מכך, סוקר לכל היבואנים...) שבו ניתן לנחש מראש תוצאות של סקירה לפי זהות היבואן. כאשר היבואן מיד קופץ לאחר הסקירה, זה גורם לי להרבה מאוד שאלות של מה קדם למה ושאלות של תמחור ואינטרסים. אני למשל לא מוכר ציוד שלי בסיטונות, אני בשום אופן לא מזמין אנשים לשמוע או לראות ציוד שבבדיקה כי אני לא אולם תצוגה
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
מה שאני אומר עופר - זה שיש פה הרבה יותר אפור מאשר שחור ולבן.
הAXIOM היה דוגמה לכך שאפילו שקודם רכשת - עדיין הביקורת אמינה בעיני הקוראים. העובדה שאין יבואן לא אומרת שאי אפשר לקבל מוצר לסקירה - כבר סקרנו לדעתי לא מעט מוצרים בדרך זו.
ברור שיש מקרים בעיתיים. השאלה היא אם יש הטעייה של הקורא שלא מכיר את המתרחש (באתרים אחרים) מאחורי הקלעים.
הAXIOM היה דוגמה לכך שאפילו שקודם רכשת - עדיין הביקורת אמינה בעיני הקוראים. העובדה שאין יבואן לא אומרת שאי אפשר לקבל מוצר לסקירה - כבר סקרנו לדעתי לא מעט מוצרים בדרך זו.
ברור שיש מקרים בעיתיים. השאלה היא אם יש הטעייה של הקורא שלא מכיר את המתרחש (באתרים אחרים) מאחורי הקלעים.