האייפאד הושק!

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

uriler כתב:Osherov,
למה החיבורים האלו לא מובנים זו שאלה טובה, אבל אפל השיקו יחד עם המכשיר את ה Camera Kit הכולל שני מתאמים -
1. חיבור USB המאפשר ל Ipad לתפקד כ USB Host לאחסון מדיה דיגיטלית.
2. מתאם ל SD Card, כולל תמיכה ב SDHC.
...
וואלה עכשיו ראיתי את זה (Y) ( http://www.apple.com/ipad/specs/ )
עכשיו זה עוד יותר מוזר כי הם כן מאפשרים להעביר חומרים למכשיר דרך ה USB ודרך SD Card אבל זה דורש שימוש במתאמים שלהם. לא נשמע לי הגיוני שזה נעשה רק על מנת להרוויח עוד כמה דולרים על המתאמים האלה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 07/04/2010 10:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אורי - אולי מספיק להעתיק ממני ולפני שאני מספיק לכתוב? ;)
Gr8 minds think alike :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

אני חושב שזה לא רק השיקול הכלכלי (למרות שיש על זה בטח שולי רווח מטורפים), אלא גם מניעת יצירת פרצה של הגדלת אחסון.
אם היה חריץ SD מובנה, אנשים היו קונים את דגם ה 16 ג'יגה ומשתמשים בהתקן ה SD לאחסון מידע נוסף (גם אם דרך פרצה) במקום לקנות את הדגמים היקרים יותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זה בהחלט בשביל להרוויח כמה דולרים מהמחבר הזה. התלות במחבר ה-30 פינים הוא בעייתי מאוד - זה מחבר פצפון וזה די מציק שצריך מחבר בשביל דבר פשוט כמו חיבור SD.

עוד דבר שהורג אותי זה החוסר יכולת שלהם להשתמש דווקא ב-SIM רגיל. מה הסיפור של המיקרו-סים הדבילי הזה... זה הרי מיועד למכשירים סופר קטנים, למה לדחוף את זה למכשיר כ"כ גדול?!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

איתי, אם לוקח לך 10 דק' יותר לכתוב - זו כבר בעיה שלך :P

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

השארתי את זה לסוף כי רציתי לחפש את התשובה :)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori

שליחה

uriler כתב:אני חושב שזה לא רק השיקול הכלכלי (למרות שיש על זה בטח שולי רווח מטורפים), אלא גם מניעת יצירת פרצה של הגדלת אחסון.
אם היה חריץ SD מובנה, אנשים היו קונים את דגם ה 16 ג'יגה ומשתמשים בהתקן ה SD לאחסון מידע נוסף (גם אם דרך פרצה) במקום לקנות את הדגמים היקרים יותר.
...
אורי,

לא פרצה ולא נעליים - אלא שיקול כלכלי גרידא ויריקה הישר לפרצוף המאמינים העיוורים של התפוח או יותר נכון פרה (חולבת).
נערך לאחרונה על ידי nils3373 ב 07/04/2010 15:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

nils3373,
אתה זכאי לדעתך ואני לדעתי.
מתוך הניסוח שלך אני רואה שאנחנו שני קצוות שונים של הקשת בנוגע לאפל.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אחי גם נמצא בצד השני של המתרס כבר יותר מ-20 שנה אז אני מכיר "קצת" את החברה ואת מוצריה.

עם זאת אני רוצה להוסיף כי כנראה אפל "בתזרים שלילי" כי במצב אחר הם היו משווקים גרסא אחת בעלת X ג'יגות זיכרון עם תמיכה מלאה ב-SD וב-USB ועדיין היו נמכרים מאות אלפי מכשירים ועם הרבה פחות ממורמרים שכמותי... :?

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

oferlaor כתב:נראה לי שאותי הוא ישרת נאמנה באחד מהפעילויות שאני עושה לרוב - גלישה לאתרים כשיש פרסומות, גלישה ל imdb באמצע סרט וכתיבה באתר במקביל לצפיה בתוכנית משעממת.

כלומר, כ mid לכל דבר. כיום אני עם האייפון ביד כל הזמן. נראה לי שהאייפד יבלה בעיקר בסלון ובחדר השינה שלי (ולא למטרות מגונות...)
...
תיאור מדוייק ולדעתי נכון.

אני חושב שהוא יכול לתת גם פוש רציני לכל נושא האינטרקטיביות - אתה יושב מול תוכנית TV ומגיב עליה באינטרנט/פייסבוק/טוויטר עם החברים שלך.

עוד רעיון - להוריד מתכונים ולהשתמש במטבח...

אני אחכה ל SLATE ואולי לדור 2 של האייפד ואחליט

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

iPad Problems Begin to Surface:

http://www.readwriteweb.com/archives/ip ... appear.php

Apple shrugs to iPad Wi-Fi problems:

http://www.theregister.co.uk/2010/04/07/ipad_wi_fi/

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ציטוט מהקישור שסיפק Huber מתוך האתר http://www.readwriteweb.com:

"The most common, according to Apple's iPad support forums, are weak and intermittent Wi-Fi signals and overheating."

אפל יטענו שרכיב ה-Wi-Fi במכשיר הוא מוגבל ביסודו "מלחתחילה" אבל ניתן בתוספת מחיר קטנה של $50 לרכוש תוסף שיגביר את הקליטה...
והתיחסות לגבי התחממות המכשיר: חימום היתר הוא בסך הכל פיצ'ר שנועד לספק תחליף לכרית חימום בחורף הקר או פלטת שבת להכנת ג'חנון וביצים קשות... 8O

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

איזה כיף להיות ראשון לרכוש מוצר. תמיד תענוג למצוא תקלות "קטנות" כמו חוסר יכולת הבדלה כאשר מחוברים לראטור אלחוטי ברשת N, או התחממות יתרה, או יכולת קליטה חלשה בWIFI שהפתרון אליה הוא להתקרב אל הראוטר, טוב שלא המלצתם לחבר אליה כבל רשת, אה רגע, בטח אין לו כניסת רשת וצריך לזה מתאם ב50 דולר...
אני מקווה מאוד שהפתרון יהיה ברמת הFirmware כי אחרת אפל ימצאו את עצמם עם הרבה אנשים מאוד כועסים ותביעות. לא מובן לי איך לא בדקו את הפונקציה הכי בסיסית - אלחוטי. מאוד מרגיז גם דחיפת האביזרים הנוספים וחיבורים שהם Proprietary לחלוטין לביצוע פעולות בסיסיות כמו העברת תמונות או חיבור למסך חיצוני. Tablet - אבל הוא כל כך מוגבל !
כל מי שמצא חן בעיניו המוצר - אין שום הסבר הגיוני בעיני שיתן הגיון לרכישת מוצר כזה ולא משהו יותר מבוסס כמו שהמתחרים מציעים.
Vocare Ad Regnum

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

TANDBERG כתב:איזה כיף להיות ראשון לרכוש מוצר. תמיד תענוג למצוא תקלות "קטנות" כמו חוסר יכולת הבדלה כאשר מחוברים לראטור אלחוטי ברשת N, או התחממות יתרה, או יכולת קליטה חלשה בWIFI שהפתרון אליה הוא להתקרב אל הראוטר, טוב שלא המלצתם לחבר אליה כבל רשת, אה רגע, בטח אין לו כניסת רשת וצריך לזה מתאם ב50 דולר...
אני מקווה מאוד שהפתרון יהיה ברמת הFirmware כי אחרת אפל ימצאו את עצמם עם הרבה אנשים מאוד כועסים ותביעות. לא מובן לי איך לא בדקו את הפונקציה הכי בסיסית - אלחוטי. מאוד מרגיז גם דחיפת האביזרים הנוספים וחיבורים שהם Proprietary לחלוטין לביצוע פעולות בסיסיות כמו העברת תמונות או חיבור למסך חיצוני. Tablet - אבל הוא כל כך מוגבל !
כל מי שמצא חן בעיניו המוצר - אין שום הסבר הגיוני בעיני שיתן הגיון לרכישת מוצר כזה ולא משהו יותר מבוסס כמו שהמתחרים מציעים.
...
המחירים עוד לא מציעים טאבלט דומה ב 500 דולר
אני מהמר שה SLATE יעלה יותר
וכמו תמיד, לבעלי לב חלש ונוטים-להתעצבן-מהר שיחכו לדור 2 או לתיקון FW או למוצר יותר טוב
באייפון המתחרים כבר שלוש שנים אחרי ולא הוציאו מוצר טוב יותר מבחינת ממשק

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המחירים עוד לא מציעים טאבלט דומה ב 500 דולר
אני מהמר שה SLATE יעלה יותר
וכמו תמיד, לבעלי לב חלש ונוטים-להתעצבן-מהר שיחכו לדור 2 או לתיקון FW או למוצר יותר טוב
באייפון המתחרים כבר שלוש שנים אחרי ולא הוציאו מוצר טוב יותר מבחינת ממשק
...
כן, המתחרים יתנו את מה שצריך במחיר האמיתי - כלומר, לא ידחפו לך אביזרים שנותנים פונקציות בסיסיות כמו כבל לחיבור חיצוני להעברת תכנים (אגב - כבל ייעודי) או כבל מיוחד לחיבור למסך חיצוני.
מה לעשות ? השוק דוחף לצרכים גדולים יותר, להשוואה קח את הסוני 3 שמכיל WIFI מובנה, מספר חיבורים לא קטן ואפשרות להחלפת דיסק חיצוני בעלות יחסית לא גבוהה (בהשערה שמה שיש לא מספיק).
לגבי ממשק - אפל המציאו משהו שקשה להתעלות עליו, אנדרויוד אמור להציע חוויה טובה לא פחות, מתי זה יתפוס ? כשהעדר יפסיק לרוץ אחרי מה שמגניב, כנראה לא בשנים הקרובות.
כמו שציינתי בהתחלה - זה המחיר (דו משמעי) למאמצי טכנולוגיה ראשונים, במקרה הזה הכתובת על הקיר.
Vocare Ad Regnum

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

TANDBERG, תגיד - כמה אנשים שמעת שהסמארטפון שלהם מתעלה על האייפון? מה שבנוסף צריך לזכור - זה שאנחנו המשתמשים המיוחדים - אנחנו הבעייתיים.
נו בחייאת - כמה אנשים ינסו לחבר את המכשיר למסך חיצוני? כמה פעמים עשית את זה עם הלפטופ שלך?
הכרטיס SD זה הדבר היחידי שבאמת הזוי בכל הסיפור.
החכמה שלהם זה להיות הראשונים - ולהביא משהו ברמה כזו - שזה נתפס לך בראש. כמו המילה פלאפון או פריג'ידר בישראל.
הרי נגן MP3 זה אייפוד וטלפון חכם זה אייפון (אצל רוב האנשים)
HTC? שו הדה? **** (ZUNE) - למה אתה מקלל? ;)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איתי,

עם כל הכבוד אליך (ובהחלט יש... :D ) אני מצטער להגיד לך אבל אתה נשמע כמו עוד משווק ממולח של Apple....

רוב האנשים בעלי laptops (ויש לא מעט) שאני מכיר כן מחברים את המחשב הנייד למסך לעיתים קרובות (ורובם רחוקים מאוד מלהיות טכנולוגיים) לצפיה בתמונות, סרטים וכו'.
מלבד כניסת SD, מתי אתה אישית העברת מידע זמין למחשב שלך בשימוש רכיב זיכרון כלשהו?? אני בטוח שזה עוד היה החודש...

עכשיו, אם אני בתור בעלים של iPad רוצה לצפות בסרט/תמונות בשימוש מסך חיצוני כאשר המידע נמצא על גבי כרטיס זכרון כלשהו (SD או DOK) מה אני אמור לעשות? לחבר תחילה את הרכיב דרך המתאם ואז להוריד ל-iPad או קודם לחבר את המתאם למסך... אתה התבלבלת? גם אני....

בנוסף אני לא חושב שהאייפוד זה שם נרדף לנגן MP3 כמו שאייפון הוא ממש לא שם נרדף ל-smartphone.

מה שאנחנו מנסים להעביר כאן הוא שקיימת חברה איכותית שמוציאה מוצרים ברמה גבוהה ביותר אבל עם זאת היא מנצלת את היחודיות שלה ואת הנאמנות של לקוחותיה בצורה מעוררת בחילה. משום מה Apple מזכירה לי "קצת" את המדינה שלנו - הן לרוב יורקות לנו בפרצוף בכל מיני צורות וגוונים ואנחנו נשארים נאמנים באופן עיוור.
נערך לאחרונה על ידי nils3373 ב 08/04/2010 16:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Itay_Pollak כתב:TANDBERG, תגיד - כמה אנשים שמעת שהסמארטפון שלהם מתעלה על האייפון? מה שבנוסף צריך לזכור - זה שאנחנו המשתמשים המיוחדים - אנחנו הבעייתיים.
נו בחייאת - כמה אנשים ינסו לחבר את המכשיר למסך חיצוני? כמה פעמים עשית את זה עם הלפטופ שלך?
החכמה שלהם זה להיות הראשונים - ולהביא משהו ברמה כזו - שזה נתפס לך בראש. כמו המילה פלאפון או פריג'ידר בישראל.
...
איתי, כל מי שמשתמש בסמארטפון נתמך אנדרואיד יגיד שהוא טוב יותר (גילוי נאות - אני עם N95 8GB) ואני באמת מאמין שהאנדרויאד ייקח באיזה שהוא שלב, המחיר ? חיקוי של האייפון. שוב - ממשק מעולה.
חיברתי את הלפטופ שלי למסך כי זה יותר איכותי ונוח, אגב - מסך 40 אינץ' כמסך מחשב עושה פלאים לנוחות. עוד נקודה - ההורים שלי מתחילים את ה60 שלהם בזמן הקרוב, הם אשכרה חיברו את הEEE שלהם למסך ועשו שיחת סקייפ עם פלזמה 42 !!! וזה לא היה רעיון שלי. וראו טוב מאוד (טוב הצד השני מחו"ל אז יש רוחב פס...)
ריבוי ציוד proprietary אצל אפל זה מה שמעצבן אותי - הכל הולך לunified אבל הם בשלהם, ואיכשהו אף אחד לא מבין את זה, זו הדרך להיות שבוי של מישהו.
כן - הIPHONE יהיה שם גנרי, זה בלתי נמנע.
לגבי HTC - שיווק, שיווק, שיווק, זה מה שיש לי לענות.
הZUNE ? אל תגרום לי לבכות, אני ממתין שאולי יביאו את המכשיר לישראל, נראה לי מגניב. יש לי IPOD ואני לא משתמש בו, אני משתמש בנגן של הנוקיה - נוח, יחסית איכותי (אל תתנפלו עלי - אודיופילים...) ואפשר לחבר אותו לכל מחשב ולהעביר כל שיר שאני רוצה - אפילו בBT. תנסה לעשות את זה באפל.
אולי אני זה שהפוך, אולי אני זה שמחפש פונקציות אחרות. אני באמת לא פוסל.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

TANDBERG כתב:
Itay_Pollak כתב:TANDBERG, תגיד - כמה אנשים שמעת שהסמארטפון שלהם מתעלה על האייפון? מה שבנוסף צריך לזכור - זה שאנחנו המשתמשים המיוחדים - אנחנו הבעייתיים.
...
איתי, כל מי שמשתמש בסמארטפון נתמך אנדרואיד יגיד שהוא טוב יותר (גילוי נאות - אני עם N95 8GB) ואני באמת מאמין שהאנדרויאד ייקח באיזה שהוא שלב, המחיר ? חיקוי של האייפון. שוב - ממשק מעולה.
חיברתי את הלפטופ שלי למסך כי זה יותר איכותי ונוח, אגב - מסך 40 אינץ' כמסך מחשב עושה פלאים לנוחות. עוד נקודה - ההורים שלי מתחילים את ה60 שלהם בזמן הקרוב, הם אשכרה חיברו את הEEE שלהם למסך ועשו שיחת סקייפ עם פלזמה 42 !!! וזה לא היה רעיון שלי. וראו טוב מאוד (טוב הצד השני מחו"ל אז יש רוחב פס...)
ריבוי ציוד proprietary אצל אפל זה מה שמעצבן אותי - הכל הולך לunified אבל הם בשלהם, ואיכשהו אף אחד לא מבין את זה, זו הדרך להיות שבוי של מישהו.
כן - הIPHONE יהיה שם גנרי, זה בלתי נמנע.
לגבי HTC - שיווק, שיווק, שיווק, זה מה שיש לי לענות.
הZUNE ? אל תגרום לי לבכות, אני ממתין שאולי יביאו את המכשיר לישראל, נראה לי מגניב. יש לי IPOD ואני לא משתמש בו, אני משתמש בנגן של הנוקיה - נוח, יחסית איכותי (אל תתנפלו עלי - אודיופילים...) ואפשר לחבר אותו לכל מחשב ולהעביר כל שיר שאני רוצה - אפילו בBT. תנסה לעשות את זה באפל.
אולי אני זה שהפוך, אולי אני זה שמחפש פונקציות אחרות. אני באמת לא פוסל.
...
ה 95 הוא אחלה מכשיר שדווקא חזק בצדדים של המדיה - מצלמה, מצלמת וידאו, מוסיקה וחיבורים. ממש התעצבתי בזמנו כשהחליפו לי אותו ל 71.

הסמביאן נתן לי אחלה פתרונות הרבה שנים. האייפון החליף אותו ואני גם חושב שהאנדרויד ינצח בגלל הגישה הפתוחה וכניסה של עוד יצרנים לקונסורציום הזה.

האיפד הוא סיפור אחר. עד כמה הוא יהיה חזק או טוב מול התחרות לדעתי תלויה במערכת הפעלה והממשק של המתחרים. היו טאבלטים בתחילת העשור אבל עם XP הם לא עניינו את הציבור הרחב.
לגבי המתאמים, תראו אותם כחלק מהמחיר ותחליטו אם כדאי או לא. לרדת על אפל בגלל ההתעקשות המעצבנת שלהם לא יעזור ולא ממש מעלה או מוריד מאיכות המוצר. יש לי אייפוד ישן ואני עד עכשיו מתעצבן שאין לו רדיו. מצד שני עוד לא הלכתי לקנות נגן שיש לו רדיו...

הקרב על מה יהיה לנו בסלון - נטבוק, טאבלט, אייפד, סלייט או משהו אחר רק התחיל ואנחנו בראשיתו.

שח

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

oferlaor כתב:נראה לי שאותי הוא ישרת נאמנה באחד מהפעילויות שאני עושה לרוב - גלישה לאתרים כשיש פרסומות, גלישה ל imdb באמצע סרט וכתיבה באתר במקביל לצפיה בתוכנית משעממת.

כלומר, כ mid לכל דבר. כיום אני עם האייפון ביד כל הזמן. נראה לי שהאייפד יבלה בעיקר בסלון ובחדר השינה שלי (ולא למטרות מגונות...)
...
בדיוק, ותוסיף גם שרותים... :)
מחשבון מושלם לבית.
מקווה שהוא לא יחליק לי לאסלה/מהמרפסת/יתנפץ על הרצפה איפושהו.

חזור אל “סלולר”