שידור משחקי המונדיאל ב-HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
noyitz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132

שליחה

yes-man כתב:נוי, מה הקשר?
...
זו נראית לי הזדמנות מצוינת בשביל ערוץ 1 להרים את דעת הקהל על הערוץ.
מכיוון שערוץ 1 גם יהיה הערוץ הראשון שישדר HD בארץ (להוציא את כל הספורט למינהם) הם צריכים לעשות קרנבל תקשורתי.
אני במקומם הייתי מארגן פרק איחוד של "זהו זה" מצלם אותו ב HD ומשדר אותו כפיילוט חודש לפני המונדיאל

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446

שליחה

מישהו מתנדב לעשות לי סדר באפשריות הצפיה המונידאל ?

כמו שאני מבין ערוץ1 ישדר את אותו התוכן במספר דרכים:
1. השידורים האנלוגים הישנים - רזולוציה נמוכה ... לא מעניין
2. עידן+ -> באיזה רזולוציה משדרים ? סטראו או שיש סיכוי ליותר ערוצי אודיו ?
3. הוט ויס -> ישודר ב HD , 1080 ? באיזה פורמט האודיו מתוכנן ?

(נדלג רגע על קליטה ישירה מלוויניים באמצעות צלחת, פחות מעניין)

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495

שליחה

אני חייב להודות שהעניין קצת משגע אותי.
הקימו מערך דיגיטלי בארץ, דאגו שהתקן - למרות כל הקשיים - יהיה תקן המאפשר העברת שידורים באיכות HD והנה - כשיש אופציה לא עושים זאת.
לפי מיטב הבנתי יש צורך לפתוח אפיק נוסף לצורך כך - אני לא חושב שיש בעיה מהותית לעשות זאת.
אפשר בהחלט להפעיל לחץ, לקצר את לוחות הזמנים ולהעביר את השידור הזה לכלל הציבור. זה אגב, ייתן למערך השידור הדיגיטלי בארץ המון תאוצה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

tur כתב:אני חייב להודות שהעניין קצת משגע אותי.
הקימו מערך דיגיטלי בארץ, דאגו שהתקן - למרות כל הקשיים - יהיה תקן המאפשר העברת שידורים באיכות HD והנה - כשיש אופציה לא עושים זאת.
לפי מיטב הבנתי יש צורך לפתוח אפיק נוסף לצורך כך - אני לא חושב שיש בעיה מהותית לעשות זאת.
אפשר בהחלט להפעיל לחץ, לקצר את לוחות הזמנים ולהעביר את השידור הזה לכלל הציבור. זה אגב, ייתן למערך השידור הדיגיטלי בארץ המון תאוצה.
...
זה בדיוק מה שאני אומר. הסיוע הגלוי הזה לחברות הכבלים והלווין פשוט מדהים אותי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

guyezra כתב:ענו לך.
אין מספיק רוחב פס.
...
עזוב, כולנו יודעים שאם באמת רוצים ניתן לסדר זאת, הרי תקן mpeg 4 נועד לשידור HD. כמו שחודשים מרחו אותנו בלי לוח משדרים ופתאום הוא הופיע. אל תהיה תמים.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה

guyezra כתב:ענו לך.
אין מספיק רוחב פס.
...
אני יודע שענו לי את זה, אבל את זה גם אני ציינתי בשאלה המקורית שלי, וציינתי שבשביל זה יהיה צריך להקצות תדר אחר נוסף. אני משער לי שאין מצוקת תדרים כזו שלא מאפשרת הקצאה שכזאת, ורק רגולציה, או עלות עלולים להוות את הבעיה.

לכן העלתי את השאלה, אם יש בכלל בעיות מעבר להקצאה של תדר נוסף, ואם כן, מהם מבחינה טכנית ומה העלות שלהם.

אני מקווה שהייתי יותר מובן הפעם.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317

שליחה

להבנתי יש הרבה תדרים לשידורי הטלויזיה, אבל רובם תפוסים על-ידי השידור האנלוגי.
בעקרון שיסגר השידור האנלוגי, ככל הנראה יהיה עוד תדרים לדיגיטאלי - אך לא כולם, כי משרד האוצר / הכנסת / הממשלה מתכננים להשתמש בחלקים מהערצים שיתפנו לטובת שימושים אחרים.
אבל אם לא ישמרו לפחות עוד אפיק אחד לרשות השנייה (כי בטוח בעתיד יהיו עוד ערוצים / HD) אז זה יהיה חלם.

בכל מקרה, הרשות השנייה כבר כמה חודשים לא מצליחה לספק EPG כמו שצריך.. אז מה אתם רוצים HD? (ביחוד שחלק ניכר מהאנשים הם בעלי ממירי SD בלאו הכי...)

bporat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה

ידיעה שפורסמה היום ב- MAKO : (ההדגשה שלי...)
http://www.mako.co.il/entertainment-tv- ... =237936823

הוט? יס!

הערוץ הראשון יזם שיתוף פעולה עם yes להעברת שידורי מונדיאל 2010 באיכות גבוהה (HD) ללא תוספת תשלום. זו תהיה הפעם הראשונה בארץ שבה ישודר אירוע ספורט משמעותי בשיטת HD בערוץ הפתוח לציבור. על פי ההסכם בין הצדדים תקצה חברת yes את אפיק 511, שבו ניתן יהיה לקלוט את המשחקים באמצעות מכשירי ה-yes Max Total, ללא תוספת תשלום. יצוין כי הערוץ הראשון הוא בעל הזכויות הבלעדיות לשידור משחק המונדיאל בישראל, בטלוויזיה ובאינטרנט, למעט שמונה משחקים אותם רכשה "רשת".

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

לא הבנתי מה הקטע.
כבר אמרו שגם בהוט זה יועבר ב HD בחינם.

winer-r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1652

שליחה

bporat כתב:ידיעה שפורסמה היום ב- MAKO : (ההדגשה שלי...)
http://www.mako.co.il/entertainment-tv- ... =237936823

הוט? יס!

הערוץ הראשון יזם שיתוף פעולה עם yes להעברת שידורי מונדיאל 2010 באיכות גבוהה (HD) ללא תוספת תשלום. זו תהיה הפעם הראשונה בארץ שבה ישודר אירוע ספורט משמעותי בשיטת HD בערוץ הפתוח לציבור. על פי ההסכם בין הצדדים תקצה חברת yes את אפיק 511, שבו ניתן יהיה לקלוט את המשחקים באמצעות מכשירי ה-yes Max Total, ללא תוספת תשלום. יצוין כי הערוץ הראשון הוא בעל הזכויות הבלעדיות לשידור משחק המונדיאל בישראל, בטלוויזיה ובאינטרנט, למעט שמונה משחקים אותם רכשה "רשת".
...
שלום!
זה לא בדיוק חינם.....
למי שאין TOTAL, אבל יש MAX HD, יצתרך לשדרג ל שירות TOTAL :?: ..... :?:
אז....גם כאן סוחטים אותנו.... :@

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

winer-r,
אתה יכול להיות רגוע וזה כבר צוין בשרשור הזה ממש
זה ישודר חינם בכל ממיר תומך HD של yes ו-HOT

winer-r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1652

שליחה

yes-man כתב:winer-r,
אתה יכול להיות רגוע וזה כבר צוין בשרשור הזה ממש
זה ישודר חינם בכל ממיר תומך HD של yes ו-HOT
...
:mrgreen:
(Y) (Y)

Chip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151

שליחה

בימים אלו חברת HOT נמצאת במו"מ מתקדם לשם שידור משחקי המונדיאל 2010 בערוץ HD לכלל לקוחותיה,עם ערוץ 1 שהנו בעל הזכויות הבלעדיות לשידור משחקי המונדיאל בישראל, בטלוויזיה ובאינטרנט.

חברת HOT מקפידה להעשיר את חווית הצפייה של לקוחותיה, אנו נפרסם מידע נוסף בנושא במהלך התקופה הקרובה.
...
תגובת צוות שירות HOT מפורום השירות.
11/04/2010

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

בהצלחה ל-HOT אם הם לא יגיעו להסכמה עם ערוץ 1

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789

שליחה

שאלה - שידורי ה-HD של המונדיאל בערוץ 511 יכללו את הפס קול של שידורי ה - SD? כלומר את השדרנים הישראלים (שבכיף הייתי מוותר על כולם)? כי ממה שאני יודע התמונה ב - HD משודרת בדיליי לעומת התמונה ב - SD ככה שעם הכישרון של רשות השידור אנחנו עוד עלולים לקבל שידור לא מסונכרן שבו השדרנים יבשרו לנו על גולים כמה שניות לפני שהם קורים. האם יש פיתרון לבעיה?

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215

שליחה

אני חושב שמישהו כבר כתב את זה אבל....

מכיוון ששידורי המונדיאל ניתנים ע"י רשות השידור (זו שאנו משלמים אגרה) הרי שכלל הציבור זכאי
לקבל את השידור hd. כלומר אני מצפה מרשות השידור וממשרד התקשורת להתנות את ערוץ ה - HD שניתן לחברות הלוין והכבלים בפתיחות מלאה של הערוץ. וכאשר אני מציין פתיחות מלאה אני מתכוון לעובדה שחברת YES תהיה מחוייבת להוריד את ההצפנה
מערוץ המונדיאל שלה ובך תאפשר לכלל הציבור לקבל את השידור.
מובן שהייתי מעדיף שתהיה אופציה לקליטה גם באמצעות DTT אלא שכאן קיימת בעיה (לא קיימים כאלה שידורים בשלב זה).

לטיפולכם.

* נשלח גם "לידיעות אחרונות " ו"למעריב".

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056

שליחה

eladgrs כתב:אני חושב שמישהו כבר כתב את זה אבל....

מכיוון ששידורי המונדיאל ניתנים ע"י רשות השידור (זו שאנו משלמים אגרה) הרי שכלל הציבור זכאי
לקבל את השידור. כלומר אני מצפה מרשות השידור וממשרד התקשורת להתנות את הערוץ בפתיחות מלאה של
הערוץ. וכאשר אני מציין פתיחות מלאה אני מתכוון לעובדה שחברת YES תהיה מחוייבת להוריד את ההצפנה
מובן שהייתי מעדיף שתהיה אופציה לקליטה גם באמצעות DTT אלא שכאן קיימת בעיה (לא קיימים כאלה שידורים בשלב זה).

מבחינתי כל פעולה שלא עולה לרשות השידור כסף נוסף צריכה להתבצע על מנת לבצע את החוק. (שידור ציבורי).

פניה לשר התקשורת נשלחת ברגעים אלה.
...
למה נדמה לך ש- yes צריכה לפתוח את ההצפנה של השידור על משיב שהיא משלמת עליו כסף ובנוסף, היא משלמת על זכויות השידור לערוץ הראשון על הזכות לשדר את המשחקים ב- HD.

הערוץ הראשון משדר לפי החוק באיכות SD. אין שום חובה ע"פ חוק לשדר ב- HD. יס שילמה כסף על הזכויות עבור מתן האפשרות לשדר באיכות HD עבור לקוחות ה- HD שלה.

מי שלא רוצה לשלם עבור ה- HD שלא יצפה ב- HD. אתם שוכחים שמי שמאפשר לצפות ב- HD זה yes ו- HOT ולא ההיפך. אף אחד לא הכריח או חייב ע"פ חוק את yes ו- HOT לשדר באיכות HD. הם עושים את זה כי הם רואים בזה רווח כלכלי בשבילם. מי שרוצה משהו חינמי שיסתפק ב- SD - את זה הערוץ הראשון מספק בכל הפלטפורמות - אנלוגי, DTT, כבלים, לווין, לווין פרטי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

smallville4r כתב:
eladgrs כתב:אני חושב שמישהו כבר כתב את זה אבל....

לקבל את השידור. כלומר אני מצפה מרשות השידור וממשרד התקשורת להתנות את הערוץ בפתיחות מלאה של
הערוץ. וכאשר אני מציין פתיחות מלאה אני מתכוון לעובדה שחברת YES תהיה מחוייבת להוריד את ההצפנה

מבחינתי כל פעולה שלא עולה לרשות השידור כסף נוסף צריכה להתבצע על מנת לבצע את החוק. (שידור ציבורי).

פניה לשר התקשורת נשלחת ברגעים אלה.
...
למה נדמה לך ש- yes צריכה לפתוח את ההצפנה של השידור על משיב שהיא משלמת עליו כסף ובנוסף, היא משלמת על זכויות השידור לערוץ הראשון על הזכות לשדר את המשחקים ב- HD.

הערוץ הראשון משדר לפי החוק באיכות SD. אין שום חובה ע"פ חוק לשדר ב- HD. יס שילמה כסף על הזכויות עבור מתן האפשרות לשדר באיכות HD עבור לקוחות ה- HD שלה.

מי שלא רוצה לשלם עבור ה- HD שלא יצפה ב- HD. אתם שוכחים שמי שמאפשר לצפות ב- HD זה yes ו- HOT ולא ההיפך. אף אחד לא הכריח או חייב ע"פ חוק את yes ו- HOT לשדר באיכות HD. הם עושים את זה כי הם רואים בזה רווח כלכלי בשבילם. מי שרוצה משהו חינמי שיסתפק ב- SD - את זה הערוץ הראשון מספק בכל הפלטפורמות - אנלוגי, DTT, כבלים, לווין, לווין פרטי.
...
שכחת שזכויות השידור נרכשו בכספי האגרה, לכן צריך להיות שידור פתוח בנוסף לשידור ביס

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056

שליחה

asaf23 כתב:שכחת שזכויות השידור נרכשו בכספי האגרה, לכן צריך להיות שידור פתוח בנוסף לשידור ביס
...
זכויות השידור ב- HD ש- yes תשדר נרכשו על ידה והכסף הועבר לערוץ הראשון. כך שההוצאה על שידורי ה- HD היא של yes.

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215

שליחה

smallville4r כתב:
asaf23 כתב:שכחת שזכויות השידור נרכשו בכספי האגרה, לכן צריך להיות שידור פתוח בנוסף לשידור ביס
...
זכויות השידור ב- HD ש- yes תשדר נרכשו על ידה והכסף הועבר לערוץ הראשון. כך שההוצאה על שידורי ה- HD היא של yes.
...
אם מה שאתה אומר נכון, הרי שהמצב חמור שבעתיים, רשות השידור היא גוף משדר (ציבורי) - (ראה חוק רשות השידור - סעיף 2) ולא גוף המוכר זכויות שידור. זכויות השידור נמכרו לערוץ הראשון (במחיר זול) על מנת להעבירו
בצורה פתוחה לכלל הציבור (המתחייב מחוזה זכויות השידור וגם מכוח החוק).
קורה כאן מצב מוזר שרשות השידור מצאה דרך להרוויח כסף על העניין, כלומר למכור זכויות שידור על אותו המוצר
לחברה אחרת. ואני טוען שמכוח החוק כל עוד לרשות יש את היכולת לשדר את המוצר חינם היא מחוייבת לבצע זאת. כלומר רשות השידור יודעת יפה מאוד שהיתה יכולה לשדר את המוצר (בכללותו - כמתחייב בחוק), ואולם היא מונעת מכלל הציבור בשל "מכירת זכויות שידור" את הזכאות הנ"ל.

הפתרון לשידור לכלל הציבור הוא מתן הרשאה חינמית ל YES ו HOT לשדר את המשחקים ב- HD בתמורה לפתיחה מוחלטת של השידורים (ברמת הצפנה) - וזה מה שאומר החוק.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”