Balance כתב:עשיתי הרצה עם מסך לבן למשך כ- 24 שעות בקונטרס מקסימלי.
משום מה נראה לי עכשיו שהמסך פחות שחור מבהתחלה, למשל כאשר רואים תוכן עם פסים שחורים למעלה ולמטה לפני ההרצה בחדר חשוך לא יכולתי להבחין בין הפסים למסגרת, עכשיו אני יכול להבחין בקלות.
האם אני הוזה או שזה אכן כך לאחר הרצה ???
...
לי זה נשמע דווקא הגיוני לגמרי.
נשמע כאילו המסך קיבל צבירת תמונה של מסך בהיר יותר.
כמו שיש צבירת תמונה של כל דבר אחר שעומד סטטי על המסך, גם מסך לבן פשוט יכול להצבר.
מה שכן, זה כנראה אמור להתאזן מתישהו ולהעלם. הייתי מחכה מספר שעות בשימוש רגיל ואז בוחן..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
oferlaor
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור
שליחה
Balance,
אז אולי אתה פשוט צריך לכייל?
גם ב-KURO יש תופעה של שחורים שמעט עולים, אבל לא אחרי 24 שעות...
אשמח אם מישהו יפתור את הסתירה שנוצרה לי: בAVS מציעים להריץ על 100%בהירות ובכתבה באתר על 20%.
Balance
חבר ותיק
תגובות: 2621
שליחה
jacko-il כתב:
משום מה נראה לי עכשיו שהמסך פחות שחור מבהתחלה, למשל כאשר רואים תוכן עם פסים שחורים למעלה ולמטה לפני ההרצה בחדר חשוך לא יכולתי להבחין בין הפסים למסגרת, עכשיו אני יכול להבחין בקלות.
...
לי זה נשמע דווקא הגיוני לגמרי.
נשמע כאילו המסך קיבל צבירת תמונה של מסך בהיר יותר.
כמו שיש צבירת תמונה של כל דבר אחר שעומד סטטי על המסך, גם מסך לבן פשוט יכול להצבר.
מה שכן, זה כנראה אמור להתאזן מתישהו ולהעלם. הייתי מחכה מספר שעות בשימוש רגיל ואז בוחן..
...
מה שאתה רושם הוא כנראה הגיוני, קרי יש צבירה של המסך הלבן.
אם לאחר כמה שעות המסך לא יחזור לקדמותו אזי אני חושב שהרצה גורמת לאפקט גרוע ולא כדאי, משמע מומלץ להימנע מחשיפה ארוכה והרצה. מקסימום להריץ את ה- BAR הלבן שמתרוצץ על המסך למשך שעה.
עופר,
כפי שרשמתי, גם לפני ההרצה המסך לא כוייל אלא היה על ההגדרות של המפעל, כל מה שאני רוצה לומר זה שאם לאחר הרצה צריך לעשות כל מיני כיולים ומניפולציות כדי להגיע לרמה שהייתה מראש זה לא נכון.
אולי, כפי שפיוניר אומרים, לא צריך לעשות הרצה למסך שלהם, הם בטח יודעים מהאפקט הזה לאחר הרצת מסך לבן ולא סתם אומרים... גם האופציה ששמו במסך - הרצת BAR לבן למשך שעה בלבד ואז המסך אמור להיכבות באופן אוטומטי כנראה מספיק
9000es
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
שליחה
...
Balance
גם אצלי ללא הרצה ומסך לבן . הפסים השחורים לא היו מושלמים . מדובר בפיוניר קורו 5090 .
את הנושא הזה אני אבדוק יותר לעומק .. לאחר שאני אסיים את ה 100 שעות ההרצה בקונטרסט נמוך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
Balance
חבר ותיק
שליחה
9000es כתב:
...
Balance
גם אצלי ללא הרצה ומסך לבן . הפסים השחורים לא היו מושלמים . מדובר בפיוניר קורו 5090 .
את הנושא הזה אני אבדוק יותר לעומק .. לאחר שאני אסיים את ה 100 שעות ההרצה בקונטרסט נמוך .[/quote]
כפי שהזכרתי קודם, לפני הרצה הפסים היו מושלמים, בחדר חשוך יחסית לא הבחנתי בינם לבין המסגרת...
הרצה של מסך לבן עושים עם קונטרסט מקסימלי כפי שנרשם, אם כי, כמו שציינתי אני חושב שהרצה כזו היא בעיה.
אולי עדיף לעשות את ההרצה השניה שהיא צפיה בקונטרסט נמוך ככל האפשר בשעות הראשונות
9000es
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
שליחה
Balance כתב:
9000es כתב:
...
Balance
את הנושא הזה אני אבדוק יותר לעומק .. לאחר שאני אסיים את ה 100 שעות ההרצה בקונטרסט נמוך .
...
כפי שהזכרתי קודם, לפני הרצה הפסים היו מושלמים, בחדר חשוך יחסית לא הבחנתי בינם לבין המסגרת...
הרצה של מסך לבן עושים עם קונטרסט מקסימלי כפי שנרשם, אם כי, כמו שציינתי אני חושב שהרצה כזו היא בעיה.
אולי עדיף לעשות את ההרצה השניה שהיא צפיה בקונטרסט נמוך ככל האפשר בשעות הראשונות[/quote]
Balance
ההרצה השנייה . היא אמורה להעשות בקונטרסט נמוך .
על כל מקרה אתה מוזמן לראות את המסך ולהתרשם ממנו .
העיקר לצורך השוואה .
שאלה ...... איך הגוון של המסך בחדר חשוך בכניסה לא פעילה ...
שחור .
אפור .
אפור בהיר .
מאוד מעניין אותי משום שבחנות זה נראה די שחור ואצלי זה לא . זה נוטה לאפור .
ממתין לתשובתך .
אפשר גם בפרטי .
יום טוב לך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
HDMI
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שליחה
9000es כתב:
Balance כתב:
9000es כתב:
...
Balance
...
אולי עדיף לעשות את ההרצה השניה שהיא צפיה בקונטרסט נמוך ככל האפשר בשעות הראשונות
...
Balance
ההרצה השנייה . היא אמורה להעשות בקונטרסט נמוך .
9000es
החלפת את הפנסוניק ?
על כל מקרה אתה מוזמן לראות את המסך ולהתרשם ממנו .
העיקר לצורך השוואה .
שחור .
אפור .
אפור בהיר .
ממתין לתשובתך .
אפשר גם בפרטי .
יום טוב לך . [/quote]
avirez
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
שליחה
חברים, אני מנסה לעקוב אחרי השרשור שלכם לפני ההרצה הראשונה אצלי...ואתם מדברים על הרצה ראשונה?שניה? על מה מדובר?
אחת בקונטרסט גבוהה, שניה בנמוך?
oferlaor
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור
שליחה
תבדקו שכל ההגדרות שלכם נכונות. יש לפיוניר כמה אופציות שמשפיעות על השחורים (לא רק BRIGHTNESS), כגון DRIVE MODE.
תעברו על המאמר שלי על ה-5090H, יש שם הסברים מפורטים.
אין קשר בין התופעות שתוארו לבין ההרצה. אם הם לא היו עושים הרצה, ככל הנראה התופעות היו זהים.
ממה שאני רואה הם לא כיילו את המסך או כוונו אותו.
...
עופר,
מדוע אתה אומר שגם ללא הרצה התופעות היו זהות?
אני לא מסכים, כפי שציינתי כמה פעמים, המסך היה חדש וללא כיול והשחור היה כמו המסגרת.
לאחר ההרצה המצב שונה. לפי טענתך זה קשור לכיול אז אם כך גם לפני ההרצה אמורה היתה להיות בעיית שחור מה שלחלוטין לא היה.
אם מסך לא מכוייל תפקד נכון הוא צריך לתפקד זהה גם לאחר ההרצה אלא אם כמו שאני חושב ההרצה הזו מעט מוגזמת, 20 שעות ויותר מסך לבן עם קונטרסט מלא, אלא אם עוד כמה שעות הצבירה תדעך וזה יחזור לקדמותו.
sufgi123
חבר ותיק
תגובות: 1396
שליחה
יתכן והמסך במצבו "הטבעי" (כפי שיצא מהמפעל) נותן שחורים טובים, אולם ההרצה גורמת לשינוי במסך כך שיש לכוון את הפרמטרים בצורה שונה כדי לקבל שחורים טובים.
jacko-il
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
שליחה
balance,
כמה זמן עבר מאז סיימת את ההרצה ?
כי אני עדיין חושב שמדובר בצבירת תמונה של המסך שלך. ייקח לזה כמה שעות עבודה כדי לחזור למצב טבעי..
כשבדרך כלל עובדים עם המסך עוד 100 שעות (הרצה שניה) לאחר ההרצה הראשונה, על קונטרסט נמוך,
עדיין לא בודקים ומחפשים את התופעה שאתה מתאר.
בנתיים, הזמן עובר והמסך חוזר ומתאפס על המצב הטבעי שלו. ואז לא רואים כבר את התופעה שאתה מתאר..
נסה לתת למסך קצת זמן התאוששות..
avirez
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
שליחה
jacko בשרשור הזה אני נתקל פעם ראשונה במושג הרצה שניה, אולי אתה תוכל לעזור לי להבין.
האם ההרצה הראשונה נעשית בקונטרסט גבוהה? כ200 שעות?
ואח"כ עושים הרצה שניה בקונטרסט נמוך עוד 100 שעות?
לא ברור לי.
jacko-il
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
שליחה
לא.
הרצה ראשונה זה מסך לבן על קונטרסט מירבי למשך כ- 20 שעות.
אחרי שסיימת את זה, עוברים לצפייה רגילה במסך אך מורידים את הקונטרסט לערך נמוך.
וככה נשארים במשך כ 100 שעות.
אחרי כל זה - סיימת את ההרצה למסך ועוברים לכיול והגדרות רגילות.
*יש לציין שאני לא בצעתי הרצה לפלסמה שלי. קראתי, למדתי את הנושא ובחרתי שלא לעשות.
שחו
חבר ותיק
תגובות: 1354
שליחה
9000es כתב:
Balance כתב:
9000es כתב:
...
שחור .
אפור .
אפור בהיר .
.
...
. 5090 , ללא הרצה.
מתקן
...
נערך לאחרונה על ידי שחו ב 04/03/2010 8:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
שחר
boren
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
שליחה
jacko-il כתב:*יש לציין שאני לא בצעתי הרצה לפלסמה שלי. קראתי, למדתי את הנושא ובחרתי שלא לעשות.
...
אפשר לשאול מה גרם לך לוותר על ההרצה?
Balance
חבר ותיק
שליחה
jacko-il כתב:balance,
כמה זמן עבר מאז סיימת את ההרצה ?
כי אני עדיין חושב שמדובר בצבירת תמונה של המסך שלך. ייקח לזה כמה שעות עבודה כדי לחזור למצב טבעי..
כשבדרך כלל עובדים עם המסך עוד 100 שעות (הרצה שניה) לאחר ההרצה הראשונה, על קונטרסט נמוך,
עדיין לא בודקים ומחפשים את התופעה שאתה מתאר.
בנתיים, הזמן עובר והמסך חוזר ומתאפס על המצב הטבעי שלו. ואז לא רואים כבר את התופעה שאתה מתאר..
נסה לתת למסך קצת זמן התאוששות..
...
עדכון -
עברו כ- 3 יממות מאז סיום ההרצה והמסך אותו דבר. כאשר יש מסך שחור וחדר חשוך התמונה היא כמו אפור בהיר, מזכירה LCD עם זליגת אור.