טלוויזיה עם מסך שבור - היבואן מסרב להחליף

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #41 

zeev78 כתב:
mp3lll כתב:קטע כאשר אני קניתי את 7404 המוכר אמר לי " ייאלה קח תתחדש"
אמרתי לו מה לגבי אחריות? אני יכול לפתוח בבית לבד ככה? מה קורה עם יש בעיות של שבר או משהו?

"אל תדאג בעיה תבוא לכאן נחליף לך"

בשקם אלקטריק. מעניין מה היה קורה עם היה שבר או משהו למזלי לא היה כלום..
...

אני אוהב את הגישה הישראבלופית: סמוך עלי, יהיה בסדר, שמגיע רגע האמת: לא מכיר אותך, קניתה אצלי בכלל?!
...
אכן ...

בקיצור " יהיה בסדר " ...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #42 

gechts
נכון שזו בעיה די רצינית . ומה שכתבתי נראה בלתי ניתן לביצוע . אבל לפעמים זה כן עובד טוב . זה מראה לחנות שממנה רכשת שאתה כן רציני .

ואם אתה לא פועל בצורה הזו אז הם לוקחים אותך בחוסר רצינות ומאמינים שאתה גרמת את הנזק למסך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #43 

איזה מקרה מבאס ומעצבן. מקווה בשבילך שיסתדר בהקדם.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #44 

בזיון של רשת , כל מי שקונה שם ויש בעיה שצריכה טיפול אכן מקבל "ביג בוקס" ישר בפרצוף :קיבינימט:
במקרה שלי אפילו לא טרחו לענות על המכתב ששלחתי להם

http://www.hometheater.co.il/vt43910

(n) (n) (n)

noyitz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #45 

Cobrat היקר,

קודם כל הבהרה, אין בכל מה שרשום למטה יעוץ משפטי או יעוץ מקצועי - כל מה שרשמתי זו דעתי, ומה שאני הייתי עושה במקומך

הפתרון לבעיה שלך פשוט מאוד.
קודם כל תבטל את כל החיובים של האשראי (כולל החיובים שכבר עשית, תגיד לחברת האשראי שלא קיבלת את המוצר, אל תתחיל לספר לחברת האשראי את הסיפור נשבר, לא נשבר, אתה קנית טלויזיה חדשה ולא קיבלת אותה, אתה מבטל את העיסקה).

תברר בחנות את שם המנכ"ל של הרשת - לא שירות לקוחות, לא קשרי לקוחות, לא מנהל החנות - מנכ"ל הרשת. רק תברר את השם שלו.

לגביי הטלויזיה, תארוז אותה חזרה לקופסא, קח אותה לחנות שים אותה בדלפק ביחד עם המכתב הבא (את המכתב תעשה ב 2 עותקים נוספים אותם תשלח בדואר רשום ולפקס ההנהלה של הרשת).

נוסח המכתב:

מבלי לפגוע בזכויות

............................................................................................................................................ 31.1.10
.............................................................................................................................................. שם מלא
............................................................................................................................................. כתובת ופלאפון

עבור מנכ"ל ביג בוקס
כתובת ההנהלה
נשלח בדואר רשום

מנכ"ל ביג בוקס שלום רב,

בתאריך ______ רכשתי טלויזיית LCD של חברת סמסונג בחנות ביג בוקס שנמצאת ב_____
הופתעתי לגלות בביתי שהאריזה פגומה והופתעתי עוד יותר לגלות שמסך הטלויזיה שבור.

בשיחות עם סניף החנות ועם היבואן, נראה כי שניכם לא מוכנים לקחת אחריות על המוצר הפגום, נכון לרגע זה, עדיין לא קיבלתי את הטלויזיה אותה קניתי (סמסונג 52 אינץ' חדשה - לא שבורה ופגומה).

לצערי, בימים האחרונים ביזבזתי זמן רב בשיחות טלפון אתכם, ובפגישות עם עורכי דין. התנהלותכם הבזויה והפגומה גרמה לי לאובדן ימי עבודה, ועוגמת נפש רבה. נכון לרגע זה, עלויות ההתנהלות מולכם וההפסדים שנגרמו לי הם למעלה מ 2000 ש"ח.
אי לכך ובהתאם לחוק, הנכם מתבקשים לפצות אותי בסכום הנ"ל, ולספק לי את המוצר, טלויזית סמסונג מדגם ___ בהתאם להתחייבותכם.

למען הסר ספק, במידה ולא אפוצה בסכום של 2000 ש"ח על עוגמת הנפש וההתנהלות מולכם, ובנוסף תסופק לבייתי טלויזיה חדשה ותקינה לשביעות רצוני תוך 10 ימים מיום מכתב זה, אפעל נגדכם בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותי.

בברכה,
Cobrat (או שמך האמיתי :D ).

העתקים:
הממונה על הגנת הצרכן, משרד התמ"ת, פקס: 02-6662590
...
אין לך מה להיבהל מהמכתב, כמובן שאת ה 2000 ש"ח לא תקבל, אבל את הפינה לגביי ביטול העיסקה די תסגור להם.
מכיוון שאת עסקת האשראי ביטלת, אתה יכול לקנות טלויזיה חדשה במקום אחר (הפעם בחנות מתמחה..)

כמה הבהרות לגבי ביטול העסקה באשראי, בעקרון, ברגע שאתה מבטל עסקה אתה נתון לתביעות מצדם של ביג בוקס, הם יטענו שנתנו לך את הטלויזיה.אתה צריך להגיד כל הזמן שקנית טלויזיה חדשה, לא משומשת לא שבורה ולא פגומה, קנית טלויזיה חדשה ותקינה, אותה עד היום לא קיבלת לכן ביטלת את העסקה, כמו כן את המוצר הפגום שלא ברור לך למה הביאו אותו אליך הבייתה, החזרת לחנות.

מניסיון שלי, (ויש לי הרבה ניסיון בתלונות על חברות ומכתבי "איומים" מהסוג הזה). ביג בוקס יעדיפו לא להתעמת איתך, מכיוון שבמכתב אתה מעביר מסר די ברור שלא תהסס לתבוע אותם חזרה ותבקש עוד כסף על הוצאות משפט, ועוגמת נפש..

בכל מקרה,
שיהיה בההצלחה ואל תפחד מהם.
נערך לאחרונה על ידי noyitz ב 31/01/2010 9:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #46 

noyitz כתב:Cobrat היקר,

קודם כל הבהרה, אין בכל מה שרשום למטה יעוץ משפטי או יעוץ מקצועי - כל מה שרשמתי זו דעתי, ומה שאני הייתי עושה במקומך

הפתרון לבעיה שלך פשוט מאוד.
קודם כל תבטל את כל החיובים של האשראי (כולל החיובים שכבר עשית, תגיד לחברת האשראי שלא קיבלת את המוצר, אל תתחיל לספר לחברת האשראי את הסיפור נשבר, לא נשבר, אתה קנית טלויזיה חדשה ולא קיבלת אותה, אתה מבטל את העיסקה).

תברר בחנות את שם המנכ"ל של הרשת - לא שירות לקוחות, לא קשרי לקוחות, לא מנהל החנות - מנכ"ל הרשת. רק תברר את השם שלו.

לגביי הטלויזיה, תארוז אותה חזרה לקופסא, קח אותה לחנות שים אותה בדלפק ביחד עם המכתב הבא (את המכתב תעשה ב 2 עותקים נוספים אותם תשלח בדואר רשום ולפקס ההנהלה של הרשת).

נוסח המכתב:

מבלי לפגוע בזכויות

............................................................................................................................................ 31.1.10
.............................................................................................................................................. שם מלא
............................................................................................................................................. כתובת ופלאפון

עבור מנכ"ל ביג בוקס
כתובת ההנהלה
נשלח בדואר רשום

מנכ"ל ביג בוקס שלום רב,

בתאריך ______ רכשתי טלויזיית LCD של חברת סמסונג בחנות ביג בוקס שנמצאת ב_____
הופתעתי לגלות בביתי שהאריזה פגומה והופתעתי עוד יותר לגלות שמסך הטלויזיה שבור.

בשיחות עם סניף החנות ועם היבואן, נראה כי שניכם לא מוכנים לקחת אחריות על המוצר הפגום, נכון לרגע זה, עדיין לא קיבלתי את הטלויזיה אותה קניתי (סמסונג 52 אינץ' חדשה - לא שבורה ופגומה).

לצערי, בימים האחרונים ביזבזתי זמן רב בשיחות טלפון אתכם, ובפגישות עם עורכי דין. התנהלותכם הבזויה והפגומה גרמה לי לאובדן ימי עבודה, ועוגמת נפש רבה. נכון לרגע זה, עלויות ההתנהלות מולכם וההפסדים שנגרמו לי הם למעלה מ 2000 ש"ח.
אי לכך ובהתאם לחוק, הנכם מתבקשים לפצות אותי בסכום הנ"ל, ולספק לי את המוצר, טלויזית סמסונג מדגם ___ בהתאם להתחייבותכם.

למען הסר ספק, במידה ולא אפוצה בסכום של 2000 ש"ח על עוגמת הנפש וההתנהלות מולכם, ובנוסף תסופק לבייתי טלויזיה חדשה ותקינה לשביעות רצוני תוך 10 ימים מיום מכתב זה, אפעל נגדכם בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותי.

בברכה,
Cobrat (או שמך האמיתי :D ).

העתקים:
הממונה על הגנת הצרכן, משרד התמ"ת, פקס: 02-6662590
...
אין לך מה להיבהל מהמכתב, כמובן שאת ה 2000 ש"ח לא תקבל, אבל את הפינה לגביי ביטול העיסקה די תסגור להם.
מכיוון שאת עסקת האשראי ביטלת, אתה יכול לקנות טלויזיה חדשה במקום אחר (הפעם בחנות מתמחה..)

כמה הבהרות לגבי ביטול העסקה באשראי, בעקרון, ברגע שאתה מבטל עסקה אתה נתון לתביעות מצדם של ביג בוקס, הם יטענו שנתנו לך את הטלויזיה.אתה צריך להגיד כל הזמן שקנית טלויזיה חדשה, לא משומשת לא שבורה ולא פגומה, קנית טלויזיה חדשה ותקינה, אותה עד היום לא קיבלת לכן ביטלת את העסקה, כמו כן את המוצר הפגום שלא ברור לך למה הביאו אותו אליך הבייתה, החזרת לחנות.

מניסיון שלי, (ויש לי הרבה ניסיון בתלונות על חברות ומכתבי "איומים" מהסוג הזה). ביג בוקס יעדיפו לא להתעמת איתך, מכיוון שבמכתב אתה מעביר מסר די ברור שלא תהסס לתבוע אותם חזרה ותבקש עוד כסף על הוצאות משפט, ועוגמת נפש..

בכל מקרה,
שיהיה בההצלחה ואל תפחד מהם.[/u]
...

מכתב חזק :) (Y)

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #47 

אם זה עוזר במשהו, מנכ"ל ביג בוקס הנוכחי אם אני לא טועה הוא יובל גל. מהיכרות את פועלו, ברוב המיקרים הוא מבין עניין. אני ממליץ לך לנסות להגיע אליו ישירות, בלי מכתב איום או משהו כזה, לומר לו שהוא המפלט האחרון שלך, שלא נותר לך למי לפנות יותר, ואז לגלול בפניו את כל הסיפור מראשיתו ועד סופו. תקפיד לא לבוא בהאשמות, אלא לדבר בהיגיון, וענייני. אני משער שהוא יעזור. אם לא, תמשיך בדרך אחרת.
את היבואן, עם כל האהבה שלי לנפשות הפועלות שם, קשה לי להבין.

בהצלחה (Y)

Cobrat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #48 

עדכון קצר, אין הרבה מה לספר. שלחתי מכתכים, פקסים ודואר אלקטרוני ל שתי החברות, ביג בוקס ומיני-ליין. עוד לא קיבלתי תגובה בכתב, אבל זכיתי לטלפון משרות לקוחות של ביג בוקס. העצה שלהם היא להוסיף 6000ש''ח ואקבל טלוויזיה חדשה. לא מביג בוקס אלה שהעסקה תהייה מול מיני-ליין ישירות. בעקרון הסכמתי למרות החשדות שבעצם אני יכול  להישקע עוד יותר בביצה זאת. ביקשתי פרטים, ואמרו שיתקשרו אלי. אני לא יודע אם אקבל את הפשרה זאת בסוף. כרגע אני הולך לכתוב למנכ"ל ביג בוקס; השאלה היא באיזה נוסח: כפי ש-zeev ממליץ או keyser.  

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #49 

Cobrat כתב:עדכון קצר, אין הרבה מה לספר. שלחתי מכתכים, פקסים ודואר אלקטרוני ל שתי החברות, ביג בוקס ומיני-ליין. עוד לא קיבלתי תגובה בכתב, אבל זכיתי לטלפון משרות לקוחות של ביג בוקס. העצה שלהם היא להוסיף 6000ש''ח ואקבל טלוויזיה חדשה. לא מביג בוקס אלה שהעסקה תהייה מול מיני-ליין ישירות. בעקרון הסכמתי למרות החשדות שבעצם אני יכול  להישקע עוד יותר בביצה זאת. ביקשתי פרטים, ואמרו שיתקשרו אלי. אני לא יודע אם אקבל את הפשרה זאת בסוף. כרגע אני הולך לכתוב למנכ"ל ביג בוקס; השאלה היא באיזה נוסח: כפי ש-zeev ממליץ או keyser.  
...

תמיד אפשר ללכת ב"כוח". נסה קודם כל לפתור את הבעיה בדרכים דיפלומטיות.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #50 

Cobrat כתב:עדכון קצר, אין הרבה מה לספר. שלחתי מכתכים, פקסים ודואר אלקטרוני ל שתי החברות, ביג בוקס ומיני-ליין. עוד לא קיבלתי תגובה בכתב, אבל זכיתי לטלפון משרות לקוחות של ביג בוקס. העצה שלהם היא להוסיף 6000ש''ח ואקבל טלוויזיה חדשה. לא מביג בוקס אלה שהעסקה תהייה מול מיני-ליין ישירות. בעקרון הסכמתי למרות החשדות שבעצם אני יכול  להישקע עוד יותר בביצה זאת. ביקשתי פרטים, ואמרו שיתקשרו אלי. אני לא יודע אם אקבל את הפשרה זאת בסוף. כרגע אני הולך לכתוב למנכ"ל ביג בוקס; השאלה היא באיזה נוסח: כפי ש-zeev ממליץ או keyser.  
...
אז מה החידוש?
כבר ב 25/1 כתבת ששרות הלקוחות מציע לך להחליף לחדשה תמורת 7000 ש"ח....
לדעתי תבקש להפגש עם מנכ"ל ביג בוקס.
אם הוא איש הגיוני כמו ש keyser מעיד עליו, אז יש לך סיכוי.
אם לא יצליח, תוכל לשלוח את המכתב המאיים.

ארז

Cobrat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #51 

ארז_וחני כתב:
אז מה החידוש?
כבר ב 25/1 כתבת ששרות הלקוחות מציע לך להחליף לחדשה תמורת 7000 ש"ח....
לדעתי תבקש להפגש עם מנכ"ל ביג בוקס.
אם הוא איש הגיוני כמו ש keyser מעיד עליו, אז יש לך סיכוי.
אם לא יצליח, תוכל לשלוח את המכתב המאיים.

ארז
...
אתה צודק, אין חדש של ממש. אפשר לציין רק שהמחיר ירד ושהעצה באה מביג בוקס ולא ממיני-ליין. למרות זאת העסקה תהייה עם מיני-ליין. כנראה הם מתואמים. זה גורם לחשדות מצדי. יהיה "מצחיק" אם בסופה של הפרשה אשאר עם טלוויזיה "מחודשת" או מתוקנת שעלה 20000 ש"ח. מה הם יעשו בטלוויזיה שיש לי עכשיו? יחליפו את המסך וימכרו אותה בחצי מחיר אם לא ביותר למישהו אחר. במקרה זה "מישהו אחר" יכול להיות אני.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #52 

מה הם יעשו?
שתי אפשרויות סבירות:
- אם שווה תיקון - יתקנו אותה ויוציאו אותה למכירה כסוג ב (סוג ב זה כל מה שלא חדש אורגינל מאריזה שלא נפתחה).
- אם לא שווה תיקון - ישתמשו בחלקים שלה לתיקונים.

ברור שהאפשרות הראשונה הכי כדאית להם, בהנחה שיוציאו אותה למכירה בחצי מחיר.
חצי מחיר יקבלו ממך ואת החצי השני מהרוכש של המסך המתוקן.

אבל מה הם יעשו לא צריך להטריד אותך בכלל.
אתה צריך לעמוד על כך שקנית מסך חדש, שילמת עבור מסך חדש ואתה זכאי לקבל מסך חדש.

הלקח של כולנו מהארוע הזה צריך להיות:
- אם צריך להגיע טכנאי או מתקין - לא פותחים את האריזה (זה מה שאני עשיתי כאשר קניתי מסך).
- אם מדובר במכשיר אחר שלא מצריך ביקור טכנאי או מתקין - אז או שפותחים בחנות עם המוכרן ורואים שפיזית המכשיר שלם ולא שבור או שרוט או שמצלמים בוידאו את פתיחת האריזה בבית על מנת שיהיה תיעוד אם יהיה צורך בעתיד.

אגב תיעוד בוידאו - אני משתמש בזה תמיד כאשר אני שוכר רכב.

ארז

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

ארז_וחני כתב:מה הם יעשו?
שתי אפשרויות סבירות:
- אם שווה תיקון - יתקנו אותה ויוציאו אותה למכירה כסוג ב (סוג ב זה כל מה שלא חדש אורגינל מאריזה שלא נפתחה).
- אם לא שווה תיקון - ישתמשו בחלקים שלה לתיקונים.

ברור שהאפשרות הראשונה הכי כדאית להם, בהנחה שיוציאו אותה למכירה בחצי מחיר.
חצי מחיר יקבלו ממך ואת החצי השני מהרוכש של המסך המתוקן.

אבל מה הם יעשו לא צריך להטריד אותך בכלל.
אתה צריך לעמוד על כך שקנית מסך חדש, שילמת עבור מסך חדש ואתה זכאי לקבל מסך חדש.

הלקח של כולנו מהארוע הזה צריך להיות:
- אם צריך להגיע טכנאי או מתקין - לא פותחים את האריזה (זה מה שאני עשיתי כאשר קניתי מסך).
- אם מדובר במכשיר אחר שלא מצריך ביקור טכנאי או מתקין - אז או שפותחים בחנות עם המוכרן ורואים שפיזית המכשיר שלם ולא שבור או שרוט או שמצלמים בוידאו את פתיחת האריזה בבית על מנת שיהיה תיעוד אם יהיה צורך בעתיד.

אגב תיעוד בוידאו - אני משתמש בזה תמיד כאשר אני שוכר רכב.

ארז
...

אני חוזר על זה כבר כמה פעמים ואני יודע שישראל זה לא אמריקה אבל ברשתות הגדולות יש עמדות להחזרת מוצרים שבהם צריך לבוא עם קבלה ועם המוצר הפגום וישר מחליפים לך אותו. קרה לי פעם מקרה בקנה מידה יותר קטן, קניתי בחנות מחשבים (חנות דמיקולו לפי ההתנהלות שלהם) כבל מאריך של USB , שהגעתי הביתה ראיתי שיש תקלה בכבל ולא עבר סיגנל (כנראה שהיה נתק), העפתי מבט על התקע והוא נראה לי שחוק בצורה מחשידה. חזרתי למחרת לחנות עם הכבל, המוכר עשה הצגה כאילו אצלו זה עובד, שבאתי להסתכל על הצג של המחשב שלו "פתאום זה הפסיק לעבוד" (כנראה שיש לי מאגיה שחורה שגורמת לזה :roll: ). המוכר ניסה בצורה נואשת לטעון שאני לא אוכל לקבל כבל חדש כי לא הבאתי את האריזה והתחיל להסביר לי שהוא לא יוכל למכור אותו למישהו אחר :P , כאן ידידי היקר נפל בפח. התפוצצתי מצחוק והוא היה :oops: , לקחתי קופסא חדשה, נתתי לו אותה ביד, אמרתי לו תפתח אותה בבקשה ובוא נראה אם הכבל עובד, ראיתי שהסיגנל עובד ושהחיבורים נראים תקינים, הוא נתן לי את הכבל והלכתי. המסר שלי לעוסקים בתחום הוא שאם אתם רוצים להשאר פעילים לאורך זמן אל תעשו כאלה תרגילים. לפעמים שווה להפסיד קצת כסף ולשמור על המוניטין מלהרוויח יום אחד ולהפסיד לתקופה ניצחית (קשה לבנות מוניטין, קל מאוד להרוס אותו).

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #54 

יש חדש?

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #55 

מצטרף לשאלה ,תן עידכון , ממש במתח !

ומניסיון בשרות לקוחות , ככול שהזמן חולף , הפיצוי גם הוא הולך ומתרחק.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”