noyitz כתב:Cobrat היקר,
קודם כל הבהרה, אין בכל מה שרשום למטה יעוץ משפטי או יעוץ מקצועי - כל מה שרשמתי זו דעתי, ומה שאני הייתי עושה במקומך
הפתרון לבעיה שלך פשוט מאוד.
קודם כל תבטל את כל החיובים של האשראי (כולל החיובים שכבר עשית, תגיד לחברת האשראי שלא קיבלת את המוצר, אל תתחיל לספר לחברת האשראי את הסיפור נשבר, לא נשבר, אתה קנית טלויזיה חדשה ולא קיבלת אותה, אתה מבטל את העיסקה).
תברר בחנות את שם המנכ"ל של הרשת - לא שירות לקוחות, לא קשרי לקוחות, לא מנהל החנות - מנכ"ל הרשת. רק תברר את השם שלו.
לגביי הטלויזיה, תארוז אותה חזרה לקופסא, קח אותה לחנות שים אותה בדלפק ביחד עם המכתב הבא (את המכתב תעשה ב 2 עותקים נוספים אותם תשלח בדואר רשום ולפקס ההנהלה של הרשת).
נוסח המכתב:
מבלי לפגוע בזכויות
............................................................................................................................................ 31.1.10
..............................................................................................................................................
שם מלא
.............................................................................................................................................
כתובת ופלאפון
עבור מנכ"ל ביג בוקס
כתובת ההנהלה
נשלח בדואר רשום
מנכ"ל ביג בוקס שלום רב,
בתאריך ______ רכשתי טלויזיית LCD של חברת סמסונג בחנות ביג בוקס שנמצאת ב_____
הופתעתי לגלות בביתי שהאריזה פגומה והופתעתי עוד יותר לגלות שמסך הטלויזיה שבור.
בשיחות עם סניף החנות ועם היבואן, נראה כי שניכם לא מוכנים לקחת אחריות על המוצר הפגום, נכון לרגע זה, עדיין לא קיבלתי את הטלויזיה אותה קניתי (סמסונג 52 אינץ' חדשה - לא שבורה ופגומה).
לצערי, בימים האחרונים ביזבזתי זמן רב בשיחות טלפון אתכם, ובפגישות עם עורכי דין. התנהלותכם הבזויה והפגומה גרמה לי לאובדן ימי עבודה, ועוגמת נפש רבה. נכון לרגע זה, עלויות ההתנהלות מולכם וההפסדים שנגרמו לי הם למעלה מ 2000 ש"ח.
אי לכך ובהתאם לחוק, הנכם מתבקשים לפצות אותי בסכום הנ"ל, ולספק לי את המוצר, טלויזית סמסונג מדגם ___ בהתאם להתחייבותכם.
למען הסר ספק, במידה ולא אפוצה בסכום של 2000 ש"ח על עוגמת הנפש וההתנהלות מולכם, ובנוסף תסופק לבייתי טלויזיה חדשה ותקינה לשביעות רצוני תוך 10 ימים מיום מכתב זה, אפעל נגדכם בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותי.
בברכה,
Cobrat (או שמך האמיתי

).
העתקים:
הממונה על הגנת הצרכן, משרד התמ"ת, פקס: 02-6662590
...
אין לך מה להיבהל מהמכתב, כמובן שאת ה 2000 ש"ח לא תקבל, אבל את הפינה לגביי ביטול העיסקה די תסגור להם.
מכיוון שאת עסקת האשראי ביטלת, אתה יכול לקנות טלויזיה חדשה במקום אחר (הפעם בחנות מתמחה..)
כמה הבהרות לגבי ביטול העסקה באשראי, בעקרון, ברגע שאתה מבטל עסקה אתה נתון לתביעות מצדם של ביג בוקס, הם יטענו שנתנו לך את הטלויזיה.אתה צריך להגיד כל הזמן שקנית טלויזיה חדשה, לא משומשת לא שבורה ולא פגומה, קנית טלויזיה חדשה ותקינה, אותה עד היום לא קיבלת לכן ביטלת את העסקה, כמו כן את המוצר הפגום שלא ברור לך למה הביאו אותו אליך הבייתה, החזרת לחנות.
מניסיון שלי, (ויש לי הרבה ניסיון בתלונות על חברות ומכתבי "איומים" מהסוג הזה). ביג בוקס יעדיפו לא להתעמת איתך, מכיוון שבמכתב אתה מעביר מסר די ברור שלא תהסס לתבוע אותם חזרה ותבקש עוד כסף על הוצאות משפט, ועוגמת נפש..
בכל מקרה,
שיהיה בההצלחה ואל תפחד מהם.[/u]
...