האם מסוכן לגור בדירה שבה מותקנת אנטנה סלולרית?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

moco כתב:
oferlaor כתב: כפי ש-SHED ציין, ההשפעה היא על חימום מים, אך מכיוון שבני אדם מורכבים ברובם ממולקולות של מים, זה בהחלט עלול לגרום למוטציות ובעיות בטווח הארוך
...
"בהחלט"? מאיפה הביטחון?
לא חושב שיש מחקר אחד המצביע על קשר בין חימום למוטציות. אפילו המחקרים שלכאורה מצביעים על קורלציות עם מחלות, לא טוענים את זה.
...
סליחה? אתה יודע מה קורה לחלבון, כשהוא מגיע ל-42 מעלות צלסיוס? ואתה יודע ממה הגוף שלך בנוי?
Shed כתב:כל עשרה מטרים שנוסיף למרחק ביננו לבין אנטנה תוריד את כמות הקרינה שאנו נספוג פי מאה.
...
טעות. הכפלת המרחק פי 10, תוריד את הקרינה פי 100.
moco כתב:לקרינה יש את הקטע שלא רואים אותה ולא מבינים אותה ולכן מפחדים יותר.
...
לא יודעים כמה קרינת מיקרו מזיקה, אבל יודעים מה הפוטנציאל שלה, והוא מפחיד.
Silence speaks louder than words

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

MetalliJoe כתב:
moco כתב:
oferlaor כתב: כפי ש-SHED ציין, ההשפעה היא על חימום מים, אך מכיוון שבני אדם מורכבים ברובם ממולקולות של מים, זה בהחלט עלול לגרום למוטציות ובעיות בטווח הארוך
...
"בהחלט"? מאיפה הביטחון?
לא חושב שיש מחקר אחד המצביע על קשר בין חימום למוטציות. אפילו המחקרים שלכאורה מצביעים על קורלציות עם מחלות, לא טוענים את זה.
...
סליחה? אתה יודע מה קורה לחלבון, כשהוא מגיע ל-42 מעלות צלסיוס? ואתה יודע ממה הגוף שלך בנוי?
...
1) סלחתי
2) מעל 42 מעלות חלבונים עוברים דנטורציה - שינוי מבנה מרחבי. בגלל זה אדם עם חום כל כך גבוה נמצא בסכנת חיים.
ואם תשים את היד שלך בשמן רותח תקבל כוויות חמורות ביותר.

ועכשיו תסביר לי איך כל זה קשור לדברים שהגבת עליהם?

אגב, חימום מקומי מאוד (בחלק קטן מהגוף) וזמני , בטמפ. מעבר ל42 מעלות, זה משהו שאנו חווים המון פעמים בחיינו.
משה

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

אני חושב שפשוט תרד מהדירה הזו.
בעל הבית התקין אנטנה מכיוון שהוא לא גר שם ולכן לא אכפת לו. הוא רק רצה למקסם רווחים . ואכן, מה אכפת לו לקבל עוד 3000 ש"ח על הדירה רק בגלל שמי שישכיר ממנו יהיה בקבוצת סיכוי לקבל סרטן - זה לא מעניין אותו.
עכשיו אני שואל אותך כמה הבריאות שלך שווה?
אם היא שווה יותר מהסכום שאתה חוסך - ואני מאמין שכך הדבר, תעבור הלאה.
כל שקל שתחסוך עכשיו יכול לחזור אליך מכיוון בלתי צפוי לחלוטין (או שמא צפוי מאוד, הרי אתה תגור ליד אנטנה).

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moco כתב:
MetalliJoe כתב:
moco כתב:
...
"בהחלט"? מאיפה הביטחון?
...
...
1) סלחתי
2) מעל 42 מעלות חלבונים עוברים דנטורציה - שינוי מבנה מרחבי. בגלל זה אדם עם חום כל כך גבוה נמצא בסכנת חיים.
ואם תשים את היד שלך בשמן רותח תקבל כוויות חמורות ביותר.

ועכשיו תסביר לי איך כל זה קשור לדברים שהגבת עליהם?

אגב, חימום מקומי מאוד (בחלק קטן מהגוף) וזמני , בטמפ. מעבר ל42 מעלות, זה משהו שאנו חווים המון פעמים בחיינו.
...
1. נהדר שסלחת, שמחתי ש-no hard feelings :)

2. אם תשים את היד שלך בשמן רותח, לא תקבל נזק מוחי. תשים את המוח שלך, כן תקבל. זאת הסכנה ממכשיר המיקרוגל ומהסלולרי - חימום מקומי של אזורים במוח, והפיכתם לביצה קשה. וכידוע לך, בניגוד ליד שלך, תאי עצב לא מתרפאים ולא גדלים מחדש. אז זה יכול לגרום לבעיות בטווח הארוך, או לא?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

MetalliJoe, מבלי להיכנס לנימוקים של בעד ונגד קרינת מיקרו: עובדתית תאי עצב ומוח כן מתרפאים וכן גדלים מחדש. זה עובדה שלא הייתה ידועה לפני כמה שנים אבל הוכחה והוצגה לא פעם בעשר השני האחרונות. אתה יכול להתיעץ עם firewire הנוירולוג שלנו באתר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

יוסף המתכתי,
למה אתה מגיב? :-)
קרא שוב למה הגבת בהתחלה (תגובתי לעופר).
אין שום קשר בין זה, לא לנושא של חלבונים מעל 42 מעלות ולא לנושא של נזק מוחי.
אגב, גם אין שום הוכחה לגבי נזק מוחי, אבל, כאמור, זה נושא אחר.

כל העדויות לכאורה שיש היום הן קורלציות למחלות, וגם שם אין שום הוכחה חותכת.
מדבריך עולה, שלא רק שברור שיש נזק בריאותי, אלא שאתה יודע כבר בדיוק את המנגנון שבו קרינת הסלולר מזיקה לבריאות.
משה

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

Catskinner כתב:MetalliJoe, מבלי להיכנס לנימוקים של בעד ונגד קרינת מיקרו: עובדתית תאי עצב ומוח כן מתרפאים וכן גדלים מחדש. זה עובדה שלא הייתה ידועה לפני כמה שנים אבל הוכחה והוצגה לא פעם בעשר השני האחרונות. אתה יכול להתיעץ עם firewire הנוירולוג שלנו באתר.
...
תאי עצב יכולים להתרפא, בעיקר במערכת היקיפית. אולם אם הם נהרסו במערכת מרכזית (מח) הם לא יווצרו מחדש.
יש אפשרות לעשות "חיווט מחדש" של שלוחות תאים (אקסונים) את גופי התא ההרוסים אי אפשר לחדש.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Catskinner כתב:MetalliJoe, מבלי להיכנס לנימוקים של בעד ונגד קרינת מיקרו: עובדתית תאי עצב ומוח כן מתרפאים וכן גדלים מחדש. זה עובדה שלא הייתה ידועה לפני כמה שנים אבל הוכחה והוצגה לא פעם בעשר השני האחרונות. אתה יכול להתיעץ עם firewire הנוירולוג שלנו באתר.
...
יש לנו נוירולוג הבית? 8O מגניב...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מוקו - אני מניח שזה שילוב של מוקה וקקאו? - ובכן, כמובן שלא ידוע הרבה, אבל בכל הקשור לקרינה (כולל האור הנראה) רב הנסתר על הגלוי. זה לא אומר שלא צריך להזהר... לגבי קרינת מיקרו ומולקולות מים - זה די ברור איך נוצר נזק.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

:lol: עוד לא נתקלתי בפירוש הזה. זה פשוט ההברות הראשונות של שמי (בלועזית).
להיזהר? מסכים איתך, צריך להיזהר בחיים. אך צריך להיזהר עם שכל, שזה אומר, בעיקר להיזהר מסכנות ידועות. הבעייה בכל הנושא הזה שאנשים מודאגים הרבה יותר מסכנות לא ידועות (חשד לסכנות). אם היו מקדישים את כל אותה "אנרגיה המנטלית" שמוקדשת ל"אולי סכנות" ומתרכזים בלהיזהר מסכנות ידועות, היו מגדילים את תוחלת החיים.

לגבי קרינת מיקרו ומולקולות מים, אתה צודק שברור איך הן מתחממות. ברור גם שאם תיכנס לתנור מיקרו (עם עוצמה מתאימה), אפשר יהיה לבשל אותך למוות :twisted:
אך לגבי איך נוצר נזק לבריאות האדם מהקרינה של אנטנות סלולר ומכשירים ניידים - שם עוד שום דבר לא ברור.
משה

froog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 28

שליחה

הייתי יורד מהדירה, אבל לא בגלל האנטנה, אלא כי הבעל בית נתן לך את השורה המגוכחת הזו של "לא משדרת". בעל בית שקרן יותר מסוכן לבריאות שלך ושל משפחתך מכל אנטנה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

שרשור מאוד אינפורמטיבי ומרתק,
אבל אשכרה מלחיץ..
אני מנסה ביום יום להדחיק את כל ענייני הקרינה.
בקיצר השרשור הזה לא בא טוב...
תמשיכו..
:roll:
...

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4321
שם מלא: אורי

שליחה

גילי,