תגובות לביקורת מקרן Epson EH-TW5500
- liorreem
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
השאלה שלי - בהתייחס למקרן EPSON 5500 שנבחן - האם תהיה לו נחיתות כלשהי ביחס למקרני DLP באותו סדר גודל של מחיר?
נראה לי שמקרני DLP הם זן נכחד (לשימוש ביתי בכל אופן).
נראה לי שמקרני DLP הם זן נכחד (לשימוש ביתי בכל אופן).
- zula
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
דווקא מסתבר שבדגם האמריקאי יש THX MODE (מתוך הבחינה שעשו לדגם ה-8500UB באתר projectorcentral) :
THX Mode. The THX certification on the 8500UB is sure to garner attention among consumers. As noted above, THX is one of the seven pre-calibrated modes of operation, and it, along with "Theater," are the brightest of the video-optimized theater modes available. On our test unit, the THX mode measures an almost perfect straight-line 6500K gray scale. So out of the box, the THX mode is the closest to ideal color balance of all of the seven precalibrated modes. However, the THX mode's color saturation looks surprisingly low when compared either to the 8500's Theater Black 1 mode, or to the Panasonic AE4000 in Cinema 1 or Color 1. On the other hand, the JVC RS25's THX mode is similarly low in saturation. So the 8500 might be correctly set to THX standards, but it doesn't look that good on a very large screen. We are still researching this, and Epson is looking into it. But we don't consider it to be a big problem since the projector is clearly capable of generating rich color in other operating modes.
אומרים שבארה"ב הוא עולה בסביבות 2300$...
http://www.projectorcentral.com/epson_8 ... review.htm
THX Mode. The THX certification on the 8500UB is sure to garner attention among consumers. As noted above, THX is one of the seven pre-calibrated modes of operation, and it, along with "Theater," are the brightest of the video-optimized theater modes available. On our test unit, the THX mode measures an almost perfect straight-line 6500K gray scale. So out of the box, the THX mode is the closest to ideal color balance of all of the seven precalibrated modes. However, the THX mode's color saturation looks surprisingly low when compared either to the 8500's Theater Black 1 mode, or to the Panasonic AE4000 in Cinema 1 or Color 1. On the other hand, the JVC RS25's THX mode is similarly low in saturation. So the 8500 might be correctly set to THX standards, but it doesn't look that good on a very large screen. We are still researching this, and Epson is looking into it. But we don't consider it to be a big problem since the projector is clearly capable of generating rich color in other operating modes.
אומרים שבארה"ב הוא עולה בסביבות 2300$...
http://www.projectorcentral.com/epson_8 ... review.htm
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
zula,
זה בדיוק מה שכתבתי....
זה בדיוק מה שכתבתי....
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
הבדלי מחיר קלים מול ישראל.
- yarino
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3439
יקר משמעותית מהאפסון והאם יש לו יתרון בעומק השחורים?MartinHSabag כתב:תיקון קטן לחברי המלומד, 3DLP זה בהחלט לבית, מה שהוא התכוון זה שזה לא לבית הממוצע, קרי, זה יקר.......
....
- yarino
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3439
עופר,oferlaor כתב:liorreem,
בגדול זה אמור להיות הסרט כפי ש-THX חושבים שאתה צריך לראות אותו.
כלומר, הם הגדירו סט של הגדרות, שהן קרובות למדי לכיול ISF, ואם אתה מדליק את המצב הזה אתה מגיע לנקודה קרובה למדי ליעד מכוייל.
זה הכי קרוב שאפשר להגיע היום ל-ISF בלי ציוד מדידה או איש כיול....
האם יצא לך לבדוק את ה mode THX?
....
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
yarino,
לא יצא לנו כי אין את ה mode הזה בדגמים האירופאים
לא יצא לנו כי אין את ה mode הזה בדגמים האירופאים
- TheShis
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
בקיצור - אין שום סיבה שבעולם לשדרג את ה-TW5000, בשלב זה.
![חיוך ענק :-]](./images/smilies/happy02.gif)
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
yarino,
בהחלט שיצא לי. המצב הזה (כבר בדקתי אותו במכה מסכים) הוא בגדול מיותר לשכמותי מסיבה הפשוטה שאני מראש הייתי בוחר את כל האופציות שהמצב הזה מייצג. זה כמו סוג של MACRO שמגדיר את כל ההגדרות יסוד שאני מתחיל מהן את הכיול (SHARPNESS נמוך, מצב MOVIE, ביטול IFC, טמפ' צבע של 6500K, וכו').
כלומר, הוא בעצם מגדיר המצב שאני הייתי מראש בוחר לצפות בסרט ממילא...
ב-5500 המצב טיפה חריג כי דווקא שם דברים כמו FI עובדים היטב ולכן דווקא לא הייתי משתמש ב-THX בהכרח כי הייתי מאבד פיצ'רים חשובים.
היתרון של מסך או מקרן שיש לו אופציה של THX, זה בעובדה שאפשר לדעת שהיצרן לקח בחשבון את כל הצרכים של ISF (ועוד כמה הגדרות ש-THX מוסיף מעל הכיול ISF, וללא הקשקשת של ISF CCC המיותרת בעיני). כלומר, לאו דווקא חייבים להשתמש במצב THX, העובדה שיש למכשיר את המצב הזה הוא בפני עצמו הישג לא קטן וכולל משמעויות שרלוונטיות למי שאוהב תמונה נכונה.
בהחלט שיצא לי. המצב הזה (כבר בדקתי אותו במכה מסכים) הוא בגדול מיותר לשכמותי מסיבה הפשוטה שאני מראש הייתי בוחר את כל האופציות שהמצב הזה מייצג. זה כמו סוג של MACRO שמגדיר את כל ההגדרות יסוד שאני מתחיל מהן את הכיול (SHARPNESS נמוך, מצב MOVIE, ביטול IFC, טמפ' צבע של 6500K, וכו').
כלומר, הוא בעצם מגדיר המצב שאני הייתי מראש בוחר לצפות בסרט ממילא...
ב-5500 המצב טיפה חריג כי דווקא שם דברים כמו FI עובדים היטב ולכן דווקא לא הייתי משתמש ב-THX בהכרח כי הייתי מאבד פיצ'רים חשובים.
היתרון של מסך או מקרן שיש לו אופציה של THX, זה בעובדה שאפשר לדעת שהיצרן לקח בחשבון את כל הצרכים של ISF (ועוד כמה הגדרות ש-THX מוסיף מעל הכיול ISF, וללא הקשקשת של ISF CCC המיותרת בעיני). כלומר, לאו דווקא חייבים להשתמש במצב THX, העובדה שיש למכשיר את המצב הזה הוא בפני עצמו הישג לא קטן וכולל משמעויות שרלוונטיות למי שאוהב תמונה נכונה.
- abitfreak
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
התלבטות בין שתי מפלצות
אני רוצה בימים הקרובים להיסגר על מקרן וההתלבטות שלי היא בין ה-4000 של פנסוניק לבין 8500UB (הדגם האמריקאי) של אפסון .שתיהם מדהימים ויש ביקורות מופלאות עלהם.מה עושים איך מחליטים???בעבר היה לי את PT-A200U של פנסוניק מקרן חמוד מאוד תמורה טובה למחיר שלו בארה"ב. אני צריך עזרא מי שיכול לעזור לי אני אודה לו מאוד
- ShayAm
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
Re: התלבטות בין שתי מפלצות
מצטרף לשאלה....abitfreak כתב:אני רוצה בימים הקרובים להיסגר על מקרן וההתלבטות שלי היא בין ה-4000 של פנסוניק לבין 8500UB (הדגם האמריקאי) של אפסון .שתיהם מדהימים ויש ביקורות מופלאות עלהם.מה עושים איך מחליטים???בעבר היה לי את PT-A200U של פנסוניק מקרן חמוד מאוד תמורה טובה למחיר שלו בארה"ב. אני צריך עזרא מי שיכול לעזור לי אני אודה לו מאוד...
- Arieldr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 263
לדעתי, ה 8500 עדיף על 4000. לא שה 4000 הוא מקרן רע אבל שרואים אותם אחד ליד השני האפסון פשוט נראה יותר טוב...
- sbtgn1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 321
אני חושב שהשאלה הנכונה היא האם הEPSON שווה את ההפרש במחיר מול ה 4000Arieldr כתב:לדעתי, ה 8500 עדיף על 4000. לא שה 4000 הוא מקרן רע אבל שרואים אותם אחד ליד השני האפסון פשוט נראה יותר טוב......
גם בישראל וגם בחול?
- מקרנסקי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1460
1600 ש''ח סה'כ ההפרש בין האפסון לפנסוניק.
ביג דיל.
גם בחו'ל ההפרש מזערי.
לא מדד למי שמשקיע כל כך הרבה.
האפסון הוא החלום בהתגלמותו.
ואני לא נסחף.
ביג דיל.
גם בחו'ל ההפרש מזערי.
לא מדד למי שמשקיע כל כך הרבה.
האפסון הוא החלום בהתגלמותו.
ואני לא נסחף.
- abitfreak
-