למה נשים נתקעות בנתיב השמאלי ??

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #41 

arik35 כתב:לא הבנתי איך זה מתקשר לשרשור , אבל ניחא .
...
גם אני לא הבנתי.
נסעתי עכשיו על איילון בדרכי מהרצליה לכיוון ת"א, במרחק הקצר הזה נסעו שלוש נשים צעירות בצד שמאל כשהנתיב הימני פנוי, לשלושתן הבהבתי, שתיים חזרו לימין והשלישית לא מבינה/לא רוצה המשיכה בשלה, אני לא חושב שצריך הוכחות בשביל לראות איך הן נוהגות.
....

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

yarino כתב:
arik35 כתב:לא הבנתי איך זה מתקשר לשרשור , אבל ניחא .
...
גם אני לא הבנתי.
נסעתי עכשיו על איילון בדרכי מהרצליה לכיוון ת"א, במרחק הקצר הזה נסעו שלוש נשים צעירות בצד שמאל כשהנתיב הימני פנוי, לשלושתן הבהבתי, שתיים חזרו לימין והשלישית לא מבינה/לא רוצה המשיכה בשלה, אני לא חושב שצריך הוכחות בשביל לראות איך הן נוהגות.
...
טוב, אם כבר שניים לא מבינים אז אולי צריך להסביר.
בשרשור הזה יש נהגים ישראלים שמתלוננים על התנהגות של נהגים/נהגות ישראלים אחרים.
מה הסבירות שכל המתלוננים הם דווקא נוהגים בסדר ?

השרשור דומה להמון שיחות שבו מתלוננים על "הנהג הישראלי". איך זה שזה תמיד מישהו אחר? הנהגים הגרועים לא משתתפים בשיחות כאלה?
משה

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #43 

אני יכול להגיד לך על עצמי,אם אני נוהג במשך 30 שנה עם גליון נקי ללא עבירות, אז אני מניח שאני נוהג בסדר.
....

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #44 

חוסר התרבות רק מתחילה בנהיגה וגולשת לתחומים אחרים, לא פעם אני מזועזע מדברים שאני רואה פה בארץ.
מה שקורה על הכביש זה רק השתקפות של החברה הישראלית.
אני מטבעי "נהג שבת", ואני מבין שלא כולם נוהגים לאט כמוני ולכן רוב הזמן אני בנתיב הימני וכשאני מבצע עקיפה בדרך כלל אני בודק לא רק שאני לא מפריע לאף אחד בנתיב השמאלי אלא גם שעופר לאור לא מתקרב במהירות.
פעם אחד נסעתי בסביבות 100 קמ"ש בנתיב הימני בכביש החוף, הנתיב השמאלי היה ריק לגמרי, ופתאום אחד ממובחרי העם שנסע מהר נצמד אלי, עכשיו הוא לא מהבהב ולא מצפצף אלא פשוט יושב לי על הישבנים. גם אחרי שהאטתי מ100+ ל90קמ"ש הוא עדיין לא עקף אותי, דבר שרק מראה את מידת האינטלגציה העצומה שהייתה לו או לה.
אחרי כמה דקות שהוא לא עוזב את הימני ומתעלם מהסימון שלי עם היד לעקוף אותי, החלטתי (וזה בגלל שהבת שלי הייתה באוטו שלי אחרת הייתי מוריד עוד יותר מהירות ונוסע 60 קמ"ש עד חיפה איתו) לעבור לשמאלי ולתת לו לעקוף אותי. איך שאני עובר לשמאלי הבבון הרביץ מהירות ותוך כמה דקות נעלם מהאופק.
מה שאני שואל את עצמי באותו רגע, למה הוא לא עקף אותי קודם לכן ולמה אבא שלו חסך בגומי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #45 

זה כנראה נהג מתלמד שעבר את השיעור של לחיצה על הדוושות אבל לא הגיע עדיין לעניין של לסובב את ההגה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

גלעד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #46 

אני קורא את השירשור ולא מאמין שעדיין איש לא נתן את התשובה הנכונה.

נשים שנוסעות בצד שמאל מאמינות שצד ימין שלהם יותר פוטוגני ולכן אין שום סיבה
שהן תיסענה בנתיב הימני שחושף את הצד הפחות פוטוגני שלהן. :P

לי אגב אין בעיות כאלו , כך זה כשרוכבים על Suzuki DR650
מצד שני זה לא לסכיזופרנים, בכביש אנשים באמת מנסים להרוג אופנוענים. :(

גלעד 8)
אני צריך היום את המחשב של המחר

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #47 

האמת שאני יכול להתחבר לשרשור.
התווכחתי עם ההורים שלי אם המשפט רוב מי שנוסע לאט בנתיב השמאלי הם נשים הוא נכון או לא.
בדקתי במשך שבועיים כמעט (בעזרת הנוסע שלידי) מי האנשים שאני עוקף אחרי שהם נתקעו בנתיב הימני.
מתוך 30 מקרים, 23 היו נשים.
אם נוסיף לעובדה שרוב הנסיעות שלי הן בדרכים בינעירוניות (ולכן רוב הנהגים הם גברים) אז המובהקות רק גדלה.

דבר אחרון - מקרה משעשע/מפחיד שראיתי הבוקר - נהגת מתאפרת בכביש 6 תוך כדי נסיעה בנתיב השמאלי (בערך היא סטתה מדי פעם לימני).

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #48 

mta194 כתב:האמת שאני יכול להתחבר לשרשור.
התווכחתי עם ההורים שלי אם המשפט רוב מי שנוסע לאט בנתיב השמאלי הם נשים הוא נכון או לא.
בדקתי במשך שבועיים כמעט (בעזרת הנוסע שלידי) מי האנשים שאני עוקף אחרי שהם נתקעו בנתיב הימני.
מתוך 30 מקרים, 23 היו נשים.
אם נוסיף לעובדה שרוב הנסיעות שלי הן בדרכים בינעירוניות (ולכן רוב הנהגים הם גברים) אז המובהקות רק גדלה.

דבר אחרון - מקרה משעשע/מפחיד שראיתי הבוקר - נהגת מתאפרת בכביש 6 תוך כדי נסיעה בנתיב השמאלי (בערך היא סטתה מדי פעם לימני).
...
ידעתי שאני לא הוזה :) , הרוב המובהק של נהגים איטיים בנתיב השמאלי הן נשים ומשה ,עם עובדות לא מתווכחים ,
מעבר לכך אני לא מתכוון להוכיח לך שאני נהג טוב או לא, זה לא קשור .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #49 

זה עדיין לא עובדות כי אוסף של אנקדוטות לא מהווה אוכלוסיה סטטיסטית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #50 

arik35 כתב:
ידעתי שאני לא הוזה :) , הרוב המובהק של נהגים איטיים בנתיב השמאלי הן נשים ומשה ,עם עובדות לא מתווכחים ,
מעבר לכך אני לא מתכוון להוכיח לך שאני נהג טוב או לא, זה לא קשור .
...
לא זכור לי שהתווכחתי עם העובדה. בעצם, גם לא התיחסתי אליה. התיחסתי לבחירתך של האיפיון הספציפי הזה של הנוהגים/נוהגות בשמאל. הרי יכולת, אם עיניין אותך, לחקור ולגלות גם איפיונים אחרים.

בעיניין השני, כנראה עדיין לא הבנת. הנקודה המשעשעת היא לא שמישהו ספציפי פה נהג טוב או לא. את זה אנחנו לא יכולים לדעת, אלא שבהינתן מספיק משתתפים, לא סביר שכל מי שמתלונן על "הנהג הישראלי" הוא לא כזה בעצמו. פשוט המספרים לא מסתדרים.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #51 

כמה שטויות ושובניזם בשרשור אחד, לפחות זה במקום אחד מרוכז...

Maayanki
סמל אישי של משתמש
כתבת אתר
כתבת אתר
תגובות: 484
שם מלא: מעין קמחי
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #52 

oferlaor כתב:כמה שטויות ושובניזם בשרשור אחד, לפחות זה במקום אחד מרוכז...
...
אבל תודה שמשעשע.
אתמול בשיעור היה לנו דיון על מאמר שקשור גם לנשים ומקומות עבודה. אחד הנוכחים פתח באמירה של - הלוואי שזה לא היה המצב, ושלא תבינו לא נכון אני הייתי רוצה שיהיו יותר נשים ואני בעד ובלה בלה בלה...
ואז המשיך בגיבוב של שטויות שוביניסטיות על נשים מנהלות, נשים מנכ"ליות וכו'.

מבחינתי, הבעיה העיקרית היא שיש לא מעט "זכרים" (זה המקבילה של נשים, לא?) שמתעסקים בשטויות האלה ביומיום - בין אם בנסיון להוכיח או להפריח.

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #53 

בלהבלה בלה , הנתיב השמאלי נועד לעקיפה בלבד , סעו בימין גברים או נשים וצאו לעקיפה בלבד בשמאלי, מטרת השרשור הייתה זו והשאלה למה רוב הנהגים ש"נתקעים בשמאלי" הן למעשה נהגות, זה הכל.
מבלי להכנס לויכוחים/שיחות על גברים נשים ומצא את ההבדלים, בשביל יש מרצים שוביניסטיים .

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73250
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #54 

Maayanki כתב:
oferlaor כתב:כמה שטויות ושובניזם בשרשור אחד, לפחות זה במקום אחד מרוכז...
...
מבחינתי, הבעיה העיקרית היא שיש לא מעט "זכרים" (זה המקבילה של נשים, לא?) שמתעסקים בשטויות האלה ביומיום - בין אם בנסיון להוכיח או להפריח.
...
נקבות/זכרים (משמש לרב במשפט היוצרים מיגדר מיני בעולם החיות)

נשים/גברים (משמש להפרדה מינית בתת זן הנקרא הומו סאפיינס)

:wink:

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #55 

את העובדה המצויינת בגוף השרשור כבר אני טוען שנים.
שתי פעילויות מאוד שכיחות אשר אני נתקל בהן על בסיס יומי גם מאפיינות בעיקר נהגות לצערי.
אני מציין זאת כעובדה לאחר שנים רבות על ההגה.
1. מעבר בין נתיבים: משום מה ברב המקרים בהם אני נתקל ברכב שעובר בין נתיבים מבלי להודיע לסביבה , אני מגלה בסופו של דבר נהגת.
2. מתן זכות קדימה או סתם נדיבות : כל בוקר ביציאה לעבודה אני צריך להשתלב מכביש חד סיטרי קטן לכביש עירוני.
גם במקרה זה, נהגות כמעט אף פעם לא נותנות לי אפשרות להשתלב, רב ניכר מאוד מהרכבים המאפשרים לי השתלבות הם נהגים, כאשר הנהגות פשוט לא רואות דבר סביבן.
אפילו אשתי טוענת לאחר שנסעה איתי תקופה מסויימת שבנקודה הזאת אני לחלוטין צודק.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

Maayanki
סמל אישי של משתמש
כתבת אתר
כתבת אתר

שליחה #56 

ידעתי שזכרים זו לא המילה... זה מה שקורה שקוראים יותר מאמרים באנגלית ברצף, מאבדים את היכולת לחשוב.
תחשוב מנכ"ל, תהיה מנכ"ל.

arik35 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #57 

avioren כתב:את העובדה המצויינת בגוף השרשור כבר אני טוען שנים.
שתי פעילויות מאוד שכיחות אשר אני נתקל בהן על בסיס יומי גם מאפיינות בעיקר נהגות לצערי.
אני מציין זאת כעובדה לאחר שנים רבות על ההגה.
1. מעבר בין נתיבים: משום מה ברב המקרים בהם אני נתקל ברכב שעובר בין נתיבים מבלי להודיע לסביבה , אני מגלה בסופו של דבר נהגת.
2. מתן זכות קדימה או סתם נדיבות : כל בוקר ביציאה לעבודה אני צריך להשתלב מכביש חד סיטרי קטן לכביש עירוני.
גם במקרה זה, נהגות כמעט אף פעם לא נותנות לי אפשרות להשתלב, רב ניכר מאוד מהרכבים המאפשרים לי השתלבות הם נהגים, כאשר הנהגות פשוט לא רואות דבר סביבן.
אפילו אשתי טוענת לאחר שנסעה איתי תקופה מסויימת שבנקודה הזאת אני לחלוטין צודק.
...
אגב גם אשתי מסכימה איתי בנושא, אבל תנסה להגיד את זה ויקפצו עליך מימין ומשמאל על זה שאתה שוביניסט ואתה בעצמך נהג ישראלי שלא יודע לנהוג ועולם ימשיך לנהוג כמנהגו, לפחות הוצאתי קצת קיטור :)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

כביש? זה בכלל סופרמרקט!

שליחה #58 

הסיבה לכך שאנשים רבים מתנחלים בנתיב השמאלי די פשוטה, וכבר הוזכרה כאן:

כשלומדים נהיגה מסבירים שהנתיב השמאלי מיועד לעקיפה בלבד. העניין הוא שמרגע סיום לימוד הנהיגה - אף אחד לא מזכיר את זה לנהגים, והם פשוט שוכחים מזה. אנשים עולים על נתיבי איילון וחושבים שהם הגיעו לקופות בסופרמרקט- פשוט בוחרים קופה םחות עמוסה (ז"א נתיב), ונשארים בו.
עד לא מזמן היייתי עוקף את כל אלה מימין, ואז נותן בהם מבט זועם, אבל לאחרונה הבנתי שאין להם שמץ.

בעיה נוספת נפוצה, וגם היא הוזכרה כאן, היא כמובן תופעת ה"אני פונה שמאלה בעוד 5 קילומטר".

ולסיום, האם נשים נוטות לסוע לאט בשמאלי? אני חושב שנשים נוטות לסוע יותר לאט, לא רק בשמאלי. הן יותר זהירות ויותר הססניות, וחוץ מזה, הן גם צריכות להתאפר!

אני מכיר מישהי שיש לה שני מכשירי טלפון נייד ברכב, היא מנהלת דרכם לעיתים שתי שיחות במקביל, מטפלת בילדים שיושבים מאחור, ומתאפרת. כל זה יחד.

או קי, מודה. זאת אישתי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #59 

הייתי מסכם את הכל בכמה חוקי אצבע:

1. מרבית האנשים נוהגים די נורמלי עד שהם נפגשים בנהג עצבני
2. מאותו רגע הם עוברים מטמורפוזה ל "נהג ישראלי", מציקים לאחרים ומחזירים לכל הנהגים על השואה, על אנטישמיות ועל כל מה שפקיד הבנק / פקיד השומה / פקיד מס ההכנסה / פקיד משרד הפנים עשה להם יום לפני.
3. הנהג הישראלי נוהג מושלם, זה כל האחרים שלא יודעים לנהוג.

אין ספק שראיתי לא מעט נשים שנוהגות רע. העניין הוא שכבר יש לך בראש את העניין הזה, אז מיד כל דוגמא אנקדוטית מוכיחה לך את העקרון. אם אני בודק את עצמי כמה נהגים באמת גרועים אני רואה על הכביש? מרביתם גברים...

אם כבר לעשות שטויות בכביש, לנהוג לאט זה באמת לוקסוס, אותי יותר מפחידים כל הנהגים שחותכים אותי בכביש 6 בשביל להיכנס בס"מ שיש ביני לבין המכונית שלפני למרות שגם היא נוסעת בדיוק (אבל בדיוק!) באותה מהירות כמוני.

Maayanki
סמל אישי של משתמש
כתבת אתר
כתבת אתר

שליחה #60 

זה בידיאוק מה שאמרתי.

למעט העניין הזה שכולם נוהגים טוב. בתור בעלת טוסטוס בת"א, כולם נוהגים רע. ממש רע.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”