arik35 כתב:לא הבנתי איך זה מתקשר לשרשור , אבל ניחא .
...
גם אני לא הבנתי.
נסעתי עכשיו על איילון בדרכי מהרצליה לכיוון ת"א, במרחק הקצר הזה נסעו שלוש נשים צעירות בצד שמאל כשהנתיב הימני פנוי, לשלושתן הבהבתי, שתיים חזרו לימין והשלישית לא מבינה/לא רוצה המשיכה בשלה, אני לא חושב שצריך הוכחות בשביל לראות איך הן נוהגות.
arik35 כתב:לא הבנתי איך זה מתקשר לשרשור , אבל ניחא .
...
גם אני לא הבנתי.
נסעתי עכשיו על איילון בדרכי מהרצליה לכיוון ת"א, במרחק הקצר הזה נסעו שלוש נשים צעירות בצד שמאל כשהנתיב הימני פנוי, לשלושתן הבהבתי, שתיים חזרו לימין והשלישית לא מבינה/לא רוצה המשיכה בשלה, אני לא חושב שצריך הוכחות בשביל לראות איך הן נוהגות.
...
טוב, אם כבר שניים לא מבינים אז אולי צריך להסביר.
בשרשור הזה יש נהגים ישראלים שמתלוננים על התנהגות של נהגים/נהגות ישראלים אחרים.
מה הסבירות שכל המתלוננים הם דווקא נוהגים בסדר ?
השרשור דומה להמון שיחות שבו מתלוננים על "הנהג הישראלי". איך זה שזה תמיד מישהו אחר? הנהגים הגרועים לא משתתפים בשיחות כאלה?
חוסר התרבות רק מתחילה בנהיגה וגולשת לתחומים אחרים, לא פעם אני מזועזע מדברים שאני רואה פה בארץ.
מה שקורה על הכביש זה רק השתקפות של החברה הישראלית.
אני מטבעי "נהג שבת", ואני מבין שלא כולם נוהגים לאט כמוני ולכן רוב הזמן אני בנתיב הימני וכשאני מבצע עקיפה בדרך כלל אני בודק לא רק שאני לא מפריע לאף אחד בנתיב השמאלי אלא גם שעופר לאור לא מתקרב במהירות.
פעם אחד נסעתי בסביבות 100 קמ"ש בנתיב הימני בכביש החוף, הנתיב השמאלי היה ריק לגמרי, ופתאום אחד ממובחרי העם שנסע מהר נצמד אלי, עכשיו הוא לא מהבהב ולא מצפצף אלא פשוט יושב לי על הישבנים. גם אחרי שהאטתי מ100+ ל90קמ"ש הוא עדיין לא עקף אותי, דבר שרק מראה את מידת האינטלגציה העצומה שהייתה לו או לה.
אחרי כמה דקות שהוא לא עוזב את הימני ומתעלם מהסימון שלי עם היד לעקוף אותי, החלטתי (וזה בגלל שהבת שלי הייתה באוטו שלי אחרת הייתי מוריד עוד יותר מהירות ונוסע 60 קמ"ש עד חיפה איתו) לעבור לשמאלי ולתת לו לעקוף אותי. איך שאני עובר לשמאלי הבבון הרביץ מהירות ותוך כמה דקות נעלם מהאופק.
מה שאני שואל את עצמי באותו רגע, למה הוא לא עקף אותי קודם לכן ולמה אבא שלו חסך בגומי.
האמת שאני יכול להתחבר לשרשור.
התווכחתי עם ההורים שלי אם המשפט רוב מי שנוסע לאט בנתיב השמאלי הם נשים הוא נכון או לא.
בדקתי במשך שבועיים כמעט (בעזרת הנוסע שלידי) מי האנשים שאני עוקף אחרי שהם נתקעו בנתיב הימני.
מתוך 30 מקרים, 23 היו נשים.
אם נוסיף לעובדה שרוב הנסיעות שלי הן בדרכים בינעירוניות (ולכן רוב הנהגים הם גברים) אז המובהקות רק גדלה.
דבר אחרון - מקרה משעשע/מפחיד שראיתי הבוקר - נהגת מתאפרת בכביש 6 תוך כדי נסיעה בנתיב השמאלי (בערך היא סטתה מדי פעם לימני).
mta194 כתב:האמת שאני יכול להתחבר לשרשור.
התווכחתי עם ההורים שלי אם המשפט רוב מי שנוסע לאט בנתיב השמאלי הם נשים הוא נכון או לא.
בדקתי במשך שבועיים כמעט (בעזרת הנוסע שלידי) מי האנשים שאני עוקף אחרי שהם נתקעו בנתיב הימני.
מתוך 30 מקרים, 23 היו נשים.
אם נוסיף לעובדה שרוב הנסיעות שלי הן בדרכים בינעירוניות (ולכן רוב הנהגים הם גברים) אז המובהקות רק גדלה.
דבר אחרון - מקרה משעשע/מפחיד שראיתי הבוקר - נהגת מתאפרת בכביש 6 תוך כדי נסיעה בנתיב השמאלי (בערך היא סטתה מדי פעם לימני).
...
ידעתי שאני לא הוזה , הרוב המובהק של נהגים איטיים בנתיב השמאלי הן נשים ומשה ,עם עובדות לא מתווכחים ,
מעבר לכך אני לא מתכוון להוכיח לך שאני נהג טוב או לא, זה לא קשור .
arik35 כתב:
ידעתי שאני לא הוזה , הרוב המובהק של נהגים איטיים בנתיב השמאלי הן נשים ומשה ,עם עובדות לא מתווכחים ,
מעבר לכך אני לא מתכוון להוכיח לך שאני נהג טוב או לא, זה לא קשור .
...
לא זכור לי שהתווכחתי עם העובדה. בעצם, גם לא התיחסתי אליה. התיחסתי לבחירתך של האיפיון הספציפי הזה של הנוהגים/נוהגות בשמאל. הרי יכולת, אם עיניין אותך, לחקור ולגלות גם איפיונים אחרים.
בעיניין השני, כנראה עדיין לא הבנת. הנקודה המשעשעת היא לא שמישהו ספציפי פה נהג טוב או לא. את זה אנחנו לא יכולים לדעת, אלא שבהינתן מספיק משתתפים, לא סביר שכל מי שמתלונן על "הנהג הישראלי" הוא לא כזה בעצמו. פשוט המספרים לא מסתדרים.
oferlaor כתב:כמה שטויות ושובניזם בשרשור אחד, לפחות זה במקום אחד מרוכז...
...
אבל תודה שמשעשע.
אתמול בשיעור היה לנו דיון על מאמר שקשור גם לנשים ומקומות עבודה. אחד הנוכחים פתח באמירה של - הלוואי שזה לא היה המצב, ושלא תבינו לא נכון אני הייתי רוצה שיהיו יותר נשים ואני בעד ובלה בלה בלה...
ואז המשיך בגיבוב של שטויות שוביניסטיות על נשים מנהלות, נשים מנכ"ליות וכו'.
מבחינתי, הבעיה העיקרית היא שיש לא מעט "זכרים" (זה המקבילה של נשים, לא?) שמתעסקים בשטויות האלה ביומיום - בין אם בנסיון להוכיח או להפריח.
בלהבלה בלה , הנתיב השמאלי נועד לעקיפה בלבד , סעו בימין גברים או נשים וצאו לעקיפה בלבד בשמאלי, מטרת השרשור הייתה זו והשאלה למה רוב הנהגים ש"נתקעים בשמאלי" הן למעשה נהגות, זה הכל.
מבלי להכנס לויכוחים/שיחות על גברים נשים ומצא את ההבדלים, בשביל יש מרצים שוביניסטיים .
את העובדה המצויינת בגוף השרשור כבר אני טוען שנים.
שתי פעילויות מאוד שכיחות אשר אני נתקל בהן על בסיס יומי גם מאפיינות בעיקר נהגות לצערי.
אני מציין זאת כעובדה לאחר שנים רבות על ההגה.
1. מעבר בין נתיבים: משום מה ברב המקרים בהם אני נתקל ברכב שעובר בין נתיבים מבלי להודיע לסביבה , אני מגלה בסופו של דבר נהגת.
2. מתן זכות קדימה או סתם נדיבות : כל בוקר ביציאה לעבודה אני צריך להשתלב מכביש חד סיטרי קטן לכביש עירוני.
גם במקרה זה, נהגות כמעט אף פעם לא נותנות לי אפשרות להשתלב, רב ניכר מאוד מהרכבים המאפשרים לי השתלבות הם נהגים, כאשר הנהגות פשוט לא רואות דבר סביבן.
אפילו אשתי טוענת לאחר שנסעה איתי תקופה מסויימת שבנקודה הזאת אני לחלוטין צודק.
avioren כתב:את העובדה המצויינת בגוף השרשור כבר אני טוען שנים.
שתי פעילויות מאוד שכיחות אשר אני נתקל בהן על בסיס יומי גם מאפיינות בעיקר נהגות לצערי.
אני מציין זאת כעובדה לאחר שנים רבות על ההגה.
1. מעבר בין נתיבים: משום מה ברב המקרים בהם אני נתקל ברכב שעובר בין נתיבים מבלי להודיע לסביבה , אני מגלה בסופו של דבר נהגת.
2. מתן זכות קדימה או סתם נדיבות : כל בוקר ביציאה לעבודה אני צריך להשתלב מכביש חד סיטרי קטן לכביש עירוני.
גם במקרה זה, נהגות כמעט אף פעם לא נותנות לי אפשרות להשתלב, רב ניכר מאוד מהרכבים המאפשרים לי השתלבות הם נהגים, כאשר הנהגות פשוט לא רואות דבר סביבן.
אפילו אשתי טוענת לאחר שנסעה איתי תקופה מסויימת שבנקודה הזאת אני לחלוטין צודק.
...
אגב גם אשתי מסכימה איתי בנושא, אבל תנסה להגיד את זה ויקפצו עליך מימין ומשמאל על זה שאתה שוביניסט ואתה בעצמך נהג ישראלי שלא יודע לנהוג ועולם ימשיך לנהוג כמנהגו, לפחות הוצאתי קצת קיטור
הסיבה לכך שאנשים רבים מתנחלים בנתיב השמאלי די פשוטה, וכבר הוזכרה כאן:
כשלומדים נהיגה מסבירים שהנתיב השמאלי מיועד לעקיפה בלבד. העניין הוא שמרגע סיום לימוד הנהיגה - אף אחד לא מזכיר את זה לנהגים, והם פשוט שוכחים מזה. אנשים עולים על נתיבי איילון וחושבים שהם הגיעו לקופות בסופרמרקט- פשוט בוחרים קופה םחות עמוסה (ז"א נתיב), ונשארים בו.
עד לא מזמן היייתי עוקף את כל אלה מימין, ואז נותן בהם מבט זועם, אבל לאחרונה הבנתי שאין להם שמץ.
בעיה נוספת נפוצה, וגם היא הוזכרה כאן, היא כמובן תופעת ה"אני פונה שמאלה בעוד 5 קילומטר".
ולסיום, האם נשים נוטות לסוע לאט בשמאלי? אני חושב שנשים נוטות לסוע יותר לאט, לא רק בשמאלי. הן יותר זהירות ויותר הססניות, וחוץ מזה, הן גם צריכות להתאפר!
אני מכיר מישהי שיש לה שני מכשירי טלפון נייד ברכב, היא מנהלת דרכם לעיתים שתי שיחות במקביל, מטפלת בילדים שיושבים מאחור, ומתאפרת. כל זה יחד.
1. מרבית האנשים נוהגים די נורמלי עד שהם נפגשים בנהג עצבני
2. מאותו רגע הם עוברים מטמורפוזה ל "נהג ישראלי", מציקים לאחרים ומחזירים לכל הנהגים על השואה, על אנטישמיות ועל כל מה שפקיד הבנק / פקיד השומה / פקיד מס ההכנסה / פקיד משרד הפנים עשה להם יום לפני.
3. הנהג הישראלי נוהג מושלם, זה כל האחרים שלא יודעים לנהוג.
אין ספק שראיתי לא מעט נשים שנוהגות רע. העניין הוא שכבר יש לך בראש את העניין הזה, אז מיד כל דוגמא אנקדוטית מוכיחה לך את העקרון. אם אני בודק את עצמי כמה נהגים באמת גרועים אני רואה על הכביש? מרביתם גברים...
אם כבר לעשות שטויות בכביש, לנהוג לאט זה באמת לוקסוס, אותי יותר מפחידים כל הנהגים שחותכים אותי בכביש 6 בשביל להיכנס בס"מ שיש ביני לבין המכונית שלפני למרות שגם היא נוסעת בדיוק (אבל בדיוק!) באותה מהירות כמוני.