טחינה למקינטה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
אוקי, מעולה.
עכשיו תגדיל קצת את עובי הטחינה, כך שתקבל זרימה יפה
אם אין קרמה - הקפה שלך לא טרי. אין סיבה אחרת.
עכשיו תגדיל קצת את עובי הטחינה, כך שתקבל זרימה יפה
אם אין קרמה - הקפה שלך לא טרי. אין סיבה אחרת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- חיליק
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
גם אני ניסיתי להגיע לקרמה במקינטה, אבל זה לא הולך ! למדתי לאהוב את האספרסו שלי בלי קרמה...
שבוע שעבר דווקא מצאתי ברשת "שופרסל" קפה MAURO"- DE LUXE " שמורכב מ - 70% ערביקה ו - 30% רובוסטה שמחר אני הולך לנסות פעם ראשונה. אני בד"כ קונה באילנס' את התערובת של "קו המשווה" ומאוד מרוצה ממנה.
לגבי הטחינה, אני חזק גם עם אלג'מאל.... אין על הטחינה הזאת !
שבוע שעבר דווקא מצאתי ברשת "שופרסל" קפה MAURO"- DE LUXE " שמורכב מ - 70% ערביקה ו - 30% רובוסטה שמחר אני הולך לנסות פעם ראשונה. אני בד"כ קונה באילנס' את התערובת של "קו המשווה" ומאוד מרוצה ממנה.
לגבי הטחינה, אני חזק גם עם אלג'מאל.... אין על הטחינה הזאת !
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
חיליק,
יש לך בריקה נכון...?
יש לך בריקה נכון...?
- חיליק
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
לא, יש לי מקינטה...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
רק מקינטה מסוג בריקה מוציאה קרמה.
תצפה במדריך הוידאו של מוטי.
תצפה במדריך הוידאו של מוטי.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
בברכת מחייה שרשורים ישנים.
בזמן שאני מהרהר בגאג'יה לאן, התחדשתי במקינטה (לא בריקה - אבל נחמדה ולא יקרה מנירוסטה forever miss inox 2).
אני רוצה להגיע לרמה סבירה של לאטה (יש לי מטחנת GRAEF CM90. מקציף TWISTER PRO)
בשימוש הראשון עם דרגת טחינה של אספרסו יצא משהו די שרוף, אבל זאת היתה הפעלה ראשונה.
אח"כ קראתי שהגרגרים צריכים להיות עבים יותר, כמו סוכר (או שזה היה מלח?) ויצא נחמד, כמו קפה פילטר. מזל שחלב מוקצף מסתיר את רוב הבעיות.
ואז קראתי שכדאי להקטין רמת טחינה בכמה דרגות כל עוד האספרסו (או שנקרא לזה מוקה) משתפר. הוא משתפר ועוד יש מה להוריד, אבל יש מעט גרגרים בתחתית הכוס מה שרומז על טחינה דקה מדי אולי?
האם יש השפעה למכסה עליון פתוח? אני רוצה לראות מה קורה ומתי סוף התהליך ואני לא חושב שזה משפיע על הלחץ במיכל התחתון.
האם לכבות את הגז מיד כשמתחיל לצאת קצת קפה או לחכות עד שהמיכל העליון התמלא?
דרך אגב, טחינה של סבא חביב, מקיבוץ פרוד, לימון ופטרוזיליה. מומלץ.
בזמן שאני מהרהר בגאג'יה לאן, התחדשתי במקינטה (לא בריקה - אבל נחמדה ולא יקרה מנירוסטה forever miss inox 2).
אני רוצה להגיע לרמה סבירה של לאטה (יש לי מטחנת GRAEF CM90. מקציף TWISTER PRO)
בשימוש הראשון עם דרגת טחינה של אספרסו יצא משהו די שרוף, אבל זאת היתה הפעלה ראשונה.
אח"כ קראתי שהגרגרים צריכים להיות עבים יותר, כמו סוכר (או שזה היה מלח?) ויצא נחמד, כמו קפה פילטר. מזל שחלב מוקצף מסתיר את רוב הבעיות.
ואז קראתי שכדאי להקטין רמת טחינה בכמה דרגות כל עוד האספרסו (או שנקרא לזה מוקה) משתפר. הוא משתפר ועוד יש מה להוריד, אבל יש מעט גרגרים בתחתית הכוס מה שרומז על טחינה דקה מדי אולי?
האם יש השפעה למכסה עליון פתוח? אני רוצה לראות מה קורה ומתי סוף התהליך ואני לא חושב שזה משפיע על הלחץ במיכל התחתון.
האם לכבות את הגז מיד כשמתחיל לצאת קצת קפה או לחכות עד שהמיכל העליון התמלא?
דרך אגב, טחינה של סבא חביב, מקיבוץ פרוד, לימון ופטרוזיליה. מומלץ.
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
מכסה יכול להיות פתוח, אין בעיה.
אני מכין על אש לא גבוהה, ומכבה כמה שניות אחרי שמתחילה זליגה. יוצא פחות קפה, אבל הקפה מעולה
אני מכין על אש לא גבוהה, ומכבה כמה שניות אחרי שמתחילה זליגה. יוצא פחות קפה, אבל הקפה מעולה
what's next?
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

אוקיי תודה.
ניסיתי דרגת טחינה דקה יותר ב-2 דרגות (פחות מ10)
אני חושב שקרוב מאד או אפילו יותר דק ממה שהייתי טוחן לגאג'יה.
הנחתי על הלהבה הקטנה ביותר שאפשר בכיריים ואחרי 5 דקות הייתי בטוח שכבר לא ייצא קפה והמקינטה חנוקה.
קצת פחות מ10 דקות לקח לקפה להתחיל לצאת, כיביתי אחרי שיצאה כמות בערך של שוט.
טעם של קפה שחור מאד מאד חזק. אני חושב שאם הייתי מתזמן הקצפת חלב בהתאם היה יוצא לאטה מוצלח.
השאלה אם אני מאבד משהו מהטעמים בדרגת טחינה כל כך דקה, הקפה כבר לא מיימי ועדיין לא שרוף.
כי בכמה מקומות קראתי שבניגוד לדיוק באספרסו, דרגת טחינה למקינטה "לא באמת משנה".
ניסיתי דרגת טחינה דקה יותר ב-2 דרגות (פחות מ10)
אני חושב שקרוב מאד או אפילו יותר דק ממה שהייתי טוחן לגאג'יה.
הנחתי על הלהבה הקטנה ביותר שאפשר בכיריים ואחרי 5 דקות הייתי בטוח שכבר לא ייצא קפה והמקינטה חנוקה.
קצת פחות מ10 דקות לקח לקפה להתחיל לצאת, כיביתי אחרי שיצאה כמות בערך של שוט.
טעם של קפה שחור מאד מאד חזק. אני חושב שאם הייתי מתזמן הקצפת חלב בהתאם היה יוצא לאטה מוצלח.
השאלה אם אני מאבד משהו מהטעמים בדרגת טחינה כל כך דקה, הקפה כבר לא מיימי ועדיין לא שרוף.
כי בכמה מקומות קראתי שבניגוד לדיוק באספרסו, דרגת טחינה למקינטה "לא באמת משנה".
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

המשך תיעוד בשביל רפרנס: טוב זה טריוויאלי אבל מעניין.
קראתי ש10 דקות זה יותר מדי ומרמז על over extraction.
אז קפצתי והעליתי דרגת טחינה מ 5 ל14. בישלתי על להבה בדיוק בגודל בסיס המקינטה ויצא טוב אחרי 5 דקות.
ניסיתי לשפר ולהוריד (יותר דק) 2 דרגות. הקפה החל לזלוג אחרי 2 דקות (!!) והיה לא חם במיוחד.
עוד משהו לגבי עצירת הבישול כמה שניות אחרי שהקפה מתחיל לצאת - אמנם קיבלנו אספרסו יותר מרוכז אבל כשמוזגים אותו לכוס אז לפעמים גם המים שנשארו בבסיס נמהלים בקפה, ומזה צריך להמנע.
בקיצור - המשך ניסוי ותהיה.
קראתי ש10 דקות זה יותר מדי ומרמז על over extraction.
אז קפצתי והעליתי דרגת טחינה מ 5 ל14. בישלתי על להבה בדיוק בגודל בסיס המקינטה ויצא טוב אחרי 5 דקות.
ניסיתי לשפר ולהוריד (יותר דק) 2 דרגות. הקפה החל לזלוג אחרי 2 דקות (!!) והיה לא חם במיוחד.
עוד משהו לגבי עצירת הבישול כמה שניות אחרי שהקפה מתחיל לצאת - אמנם קיבלנו אספרסו יותר מרוכז אבל כשמוזגים אותו לכוס אז לפעמים גם המים שנשארו בבסיס נמהלים בקפה, ומזה צריך להמנע.
בקיצור - המשך ניסוי ותהיה.