מבקש עזרהממבינים בקנית מצלמה - עודכן רכשתי Nikon D90- יש תמונות...
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
לשאלתך הנתונים של העדשה הם 27-300 ממ
לך, ופשוט תסתובב עם המצלמה צמודה אליך בכל מצב שזה אפשרי וצלם הרבה. בנוסף תלמד, ואני מתכוון תלמד, את החוברת המצורפת למצלמה בכדי להבין מה אפשר לעשות עם המצלמה ותנסה ליישם את הטריקים האלו בכדי שהם יכנסו לך למחזור הדם. ובקיצור ,תהנה.
לך, ופשוט תסתובב עם המצלמה צמודה אליך בכל מצב שזה אפשרי וצלם הרבה. בנוסף תלמד, ואני מתכוון תלמד, את החוברת המצורפת למצלמה בכדי להבין מה אפשר לעשות עם המצלמה ותנסה ליישם את הטריקים האלו בכדי שהם יכנסו לך למחזור הדם. ובקיצור ,תהנה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
HazooM צודק במה שאמר, אולי הניסוח של המשפט האחרון מבלבל אבל מה שהוא אומר זה שאורך המוקד נשאר אותו דבר בשני סוגי המצלמות, הדבר השונה הוא גודל החיישן. תחשוב על זה ככה, תקרין תמונה בגודל מסויים על מסך בגודל מתאים, עכשיו קח מסך שקטן פי 1.6 מהמסך הקודם ותחליף ביניהם. מה קיבלת? מרחק שווה בין המקרן למסך, אותן הגדרות במקרן, אותן פרופורציות בתמונה, אך פריים שקטן פי 1.6 מהפריים הקודם, כאילו חתוך מסביב.
מקווה שהדוגמה עזרה להבין...
מקווה שהדוגמה עזרה להבין...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
תתחדש!
מזל טוב.
מזל טוב.
sam22 - אני חושב שההסבר של harari ממצה את הכוונה. מה שחשוב להבין זה שלא מקבלים "אקסטרה זום"
בגלל שהחיישן קטן יותר, אלא פשוט רואים רק חלק מהפריים שנראה מבחינת שדה ראייה כמו עדשה ארוכה יותר.
בגלל שהחיישן קטן יותר, אלא פשוט רואים רק חלק מהפריים שנראה מבחינת שדה ראייה כמו עדשה ארוכה יותר.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

מכאן המילה CROP.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
חידוד קטן : תמונה שתצולם ע"י מצלמה עם חיישן FF ומרחק מוקד של 50מ"מ לא תיראה אותו דבר כמו תמונה שתצולם ע"י מצלמה עם Crop Factor של 1.5 ומרחק מוקד של 33.3 (50/1.5) משום שזווית הראייה שונה.
אם הפריים שלנו מורכב מרקע של יער ואלמנט מרכזי קרוב יחסית, נאמר אדם, במצלמת הFF נראה פחות עצים ברקע והאלמנט המרכזי יתפוס חלק גדול יותר מהפריים. במצלמה השניה, לעומת זאת, נראה יותר עצים ברקע, כדי שהאלמנט המרכזי יהיה באותו גודל ניאלץ להתקרב אליו והוא יראה מעוות מעט.
שרטוט להמחשה :
אם הפריים שלנו מורכב מרקע של יער ואלמנט מרכזי קרוב יחסית, נאמר אדם, במצלמת הFF נראה פחות עצים ברקע והאלמנט המרכזי יתפוס חלק גדול יותר מהפריים. במצלמה השניה, לעומת זאת, נראה יותר עצים ברקע, כדי שהאלמנט המרכזי יהיה באותו גודל ניאלץ להתקרב אליו והוא יראה מעוות מעט.
שרטוט להמחשה :
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

סחטין על ההשקעה!
עוד הדגמה להבדלים, אם זה עדיין מעניין מישהו...
:
http://www.tamron.com/lenses/learning_c ... arison.php
עוד הדגמה להבדלים, אם זה עדיין מעניין מישהו...
http://www.tamron.com/lenses/learning_c ... arison.php
מדליקאיתי_הגיתי כתב:עוד הדגמה להבדלים, אם זה עדיין מעניין מישהו...:
http://www.tamron.com/lenses/learning_c ... arison.php...
תתחדש
גם אני קניתי לפני שבוע D90 בודי, עדשות ופלאש יש לי מה D70 שהיתה לי בשש שנים האחרונות
לא קראתי את כל השרשור אבל המלצה קטנה, אם אתה רוצה לצלם במקומות סגורים חובה פלאש מקצועי למשל SB600 וללמוד לכוון אותו לתקרה עם פיצוי חיובי
הפלאש הפנימי גרוע ומדרדר את איכות התמונות
כל התמונות שאני מצלם בבית, אנשים אח"כ מתעניינים איך פיזור האור אחיד ואין מכת אור קדמית
ותן דיווח על העדשה
שמתי עליה עין, היא לא זולה... אני נשאר בנתיים עם 17-80 שהיתה הקיט של ה 70, 70-300, 50/1.8
גם אני קניתי לפני שבוע D90 בודי, עדשות ופלאש יש לי מה D70 שהיתה לי בשש שנים האחרונות
לא קראתי את כל השרשור אבל המלצה קטנה, אם אתה רוצה לצלם במקומות סגורים חובה פלאש מקצועי למשל SB600 וללמוד לכוון אותו לתקרה עם פיצוי חיובי
הפלאש הפנימי גרוע ומדרדר את איכות התמונות
כל התמונות שאני מצלם בבית, אנשים אח"כ מתעניינים איך פיזור האור אחיד ואין מכת אור קדמית
ותן דיווח על העדשה
שמתי עליה עין, היא לא זולה... אני נשאר בנתיים עם 17-80 שהיתה הקיט של ה 70, 70-300, 50/1.8
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
היי,
אני כרגע מסתפק בפלאש המקורי שהוא לא רע בכלל... לפחות לעומת המצלמות הפשוטות שהיו לי עד עכשיו , בעתיד אולי נשדרג.
אני עדיין לומד מאחר ואני ממש עם ידע מועט ביותר בצילום (שוקל להרשם לקורס לחובבים מתחילים)
עדיין כל מי שראה את הצילומים שעשיתי (אפילו במצב אוטמטי) התפעל מאוד מאיכות התמונה של המצלמה.
היתרון של העדשה שרכשתי שהיא מכסה את מירב מצבי הצילום (החל ממקרו ועד צילום נוף רחב) , הפשרה היא שאתה לא רוכש עדשה יעודית לכל מצב (שאולי נותנת תוצאות טובות יותר) , היתרון עדשה אחת שאין צורך להוריד מהמצלמה ,בטח לצילום משפחתי/טיולים וכו' שאילו הם הצרכים שלי.
אני בהחלט מרוצה מהרכישה לאחר שהמחשבה על מעבר למצלמה מקצועית היתה קיימת אצלי זמן רב (לפחות שנתיים +) עד שביצעתי את הקניה.
המצלמה הקודמת שלי פוג'י (10 מגה פיקסל ו זום*10) מצלמה שעלתה לפני כשנתיים 1200 שח , פתאום נראית ממש צעצוע לילדים לעומת הd90.
אז יש לי עוד הרבה ללמוד ....גם זה יגיע עם הזמן!
אני כרגע מסתפק בפלאש המקורי שהוא לא רע בכלל... לפחות לעומת המצלמות הפשוטות שהיו לי עד עכשיו , בעתיד אולי נשדרג.
אני עדיין לומד מאחר ואני ממש עם ידע מועט ביותר בצילום (שוקל להרשם לקורס לחובבים מתחילים)
עדיין כל מי שראה את הצילומים שעשיתי (אפילו במצב אוטמטי) התפעל מאוד מאיכות התמונה של המצלמה.
היתרון של העדשה שרכשתי שהיא מכסה את מירב מצבי הצילום (החל ממקרו ועד צילום נוף רחב) , הפשרה היא שאתה לא רוכש עדשה יעודית לכל מצב (שאולי נותנת תוצאות טובות יותר) , היתרון עדשה אחת שאין צורך להוריד מהמצלמה ,בטח לצילום משפחתי/טיולים וכו' שאילו הם הצרכים שלי.
אני בהחלט מרוצה מהרכישה לאחר שהמחשבה על מעבר למצלמה מקצועית היתה קיימת אצלי זמן רב (לפחות שנתיים +) עד שביצעתי את הקניה.
המצלמה הקודמת שלי פוג'י (10 מגה פיקסל ו זום*10) מצלמה שעלתה לפני כשנתיים 1200 שח , פתאום נראית ממש צעצוע לילדים לעומת הd90.
אז יש לי עוד הרבה ללמוד ....גם זה יגיע עם הזמן!
קראתי את החוברת אחהצ
אישית הגדלתי את פרמטר החדות. המצב הדיפולטי רך מדי בשבילי
עוד בעיה שראיתי ויש תיעוד ברשת היא הwb האוטומטי בחדר עם נורות להט
מומלץ ללמוד איך לכייל את האיזון לובן ידנית
מומלץ ללמוד איך לכייל את האיזון לובן ידנית
-
uris
- מורעל האתר

אתה כנראה (בטוח) הרבה יותר מבין ממני בצילום....שח_מט כתב:קראתי את החוברת אחהצ
מומלץ ללמוד איך לכייל את האיזון לובן ידנית...
אני מתקשה להבין מתי אני צריך "לשחק" עם אילו פרמטרים ...לובן/זמן חשיפה / צמצם פתוח או סגור (מה זה בכלל ואיך עושים את זה ? ) .....בקיצור 90 אחוז אני על אוטמטי (שנותן תוצאות לא רעות בכלל) לפחות בנתיים...
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
uris
יש באתר של בית הספר לצילום של רועי גליץ המון הסברים וקבצי PDF עם הרצאות על עקרונות הצילום.
פשוט כנס ולמד את הבסיס.
בקשר לבלוג של TheTomer תגלול קצת למטה ומצד ימין יש ארכיון מדריכים.
יש לו כמה דברים ממש נחמדים שם (כמו איך לצלם עשן, טיפות ושידרוג פורטרטים).
אתה לא צריך להחליף מקצוע כדי ללמוד לצלם -
זה ממכר וכיף ולהוציא תמונות סמי-מקצועיות זה לא כל כך מסובך (מסתבר) כשיודעים לתרגם את התמונה שאתה מדמיין בראש לפעולות על המצלמה והסט.
תהנה ותתחדש!
יש באתר של בית הספר לצילום של רועי גליץ המון הסברים וקבצי PDF עם הרצאות על עקרונות הצילום.
פשוט כנס ולמד את הבסיס.
בקשר לבלוג של TheTomer תגלול קצת למטה ומצד ימין יש ארכיון מדריכים.
יש לו כמה דברים ממש נחמדים שם (כמו איך לצלם עשן, טיפות ושידרוג פורטרטים).
אתה לא צריך להחליף מקצוע כדי ללמוד לצלם -
זה ממכר וכיף ולהוציא תמונות סמי-מקצועיות זה לא כל כך מסובך (מסתבר) כשיודעים לתרגם את התמונה שאתה מדמיין בראש לפעולות על המצלמה והסט.
תהנה ותתחדש!
אני חובב מנוסה...
ממליץ לקרוא כמה ספרים בינהם מדריך שטח לצילום של נשיונל גיאוגרפיק ואולי לקחת קורס למתחילים או להיצמד למישהו מנוסה
בכל מקרה תנסה לעבוד ב P ששם המצלמה קובעת יחס מהירות-צמצם ומשאירה לך שליטה על המון פרמטרים אחרים
AUTO מעקר המון המון שליטה
אפילו פוקוס אוטומטי ב AUTO בוחר לך נקודת פוקוס בעוד אני תמיד מעדיף להגדיר את הנקודת אמצע, לפקס שם מה שאני רוצה שיהיה בפוקוס (בצילום אנשים-עיניים) משאיר את זה לחוץ מזיז את הפריים (קימפוז) ואז לוחץ עד הסוף.
טריק פשוט שאפשרי ב P ושלומדים לעשות אותו משדרג את התמונות.
מה שיפה זה המהירות שלה בפוקוס ובצילום, ממש מכונת ירייה ליד ה 70 שהיתה לי וכבר התעייפה + מסך גדול ובהיר
ממליץ לקרוא כמה ספרים בינהם מדריך שטח לצילום של נשיונל גיאוגרפיק ואולי לקחת קורס למתחילים או להיצמד למישהו מנוסה
בכל מקרה תנסה לעבוד ב P ששם המצלמה קובעת יחס מהירות-צמצם ומשאירה לך שליטה על המון פרמטרים אחרים
AUTO מעקר המון המון שליטה
אפילו פוקוס אוטומטי ב AUTO בוחר לך נקודת פוקוס בעוד אני תמיד מעדיף להגדיר את הנקודת אמצע, לפקס שם מה שאני רוצה שיהיה בפוקוס (בצילום אנשים-עיניים) משאיר את זה לחוץ מזיז את הפריים (קימפוז) ואז לוחץ עד הסוף.
טריק פשוט שאפשרי ב P ושלומדים לעשות אותו משדרג את התמונות.
מה שיפה זה המהירות שלה בפוקוס ובצילום, ממש מכונת ירייה ליד ה 70 שהיתה לי וכבר התעייפה + מסך גדול ובהיר
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
המממ... דווקא P?
אני הכי במצב הכי פחות ידיני משתמש ב- Av, (בחירת מפתח צמצם, אוטומציה על המהירות).
לא הצלחתי להסתדר עם P.
אגב אחד הדברים הזולי והממש נחמדים שרכשתי לאחרונה למצלמה זה הופך עדשה לצילומי מאקרו.
שמתי על עדשת פריים 50mm F1.4 ויוצאות תמונות ממש מגניבות
בהזדמנות אעלה...
אני הכי במצב הכי פחות ידיני משתמש ב- Av, (בחירת מפתח צמצם, אוטומציה על המהירות).
לא הצלחתי להסתדר עם P.
אגב אחד הדברים הזולי והממש נחמדים שרכשתי לאחרונה למצלמה זה הופך עדשה לצילומי מאקרו.
בהזדמנות אעלה...
-
uris
- מורעל האתר

תעלה , זה מעניין לראות...ufffnick כתב:המממ... דווקא P?
לא הצלחתי להסתדר עם P.
בהזדמנות אעלה......