מבקש עזרהממבינים בקנית מצלמה - עודכן רכשתי Nikon D90- יש תמונות...
- shayhe
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
- שם מלא: שי
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
המלצה שלי:
מצלמה ניקון D5000
עדשה ניקון 18-105 (זאת לא עדשת הקיט אבל היא משלבת טווח שימושי מאד ואופטיקה טובה מאד ביחס למחירה)
פלאש sb600
כדאי להוסיף תיק + כרטיס זיכרון + מגן UV לעדשה + אחריות
המלצה מתוך ניסיון אישי, מדובר בסט נח למתחילים.
כמובן שכדאי לקפוץ לחנות ולבדוק שגודל המצלמה מתאים לגודל כף היד ומשקל המצלמה + העדשה מאוזן עבורך.
אם תרצה להשקיע קצת יותר אפשר לקחת את ה D90 ולקבל עינית יותר גדולה, מסך יותר טוב (אבל לא מפרקי)
ועוד מעט פיצ'רים.
אם תרצה קנון אפשר ללכת על ה D500 (פחות מכיר)
מצלמה ניקון D5000
עדשה ניקון 18-105 (זאת לא עדשת הקיט אבל היא משלבת טווח שימושי מאד ואופטיקה טובה מאד ביחס למחירה)
פלאש sb600
כדאי להוסיף תיק + כרטיס זיכרון + מגן UV לעדשה + אחריות
המלצה מתוך ניסיון אישי, מדובר בסט נח למתחילים.
כמובן שכדאי לקפוץ לחנות ולבדוק שגודל המצלמה מתאים לגודל כף היד ומשקל המצלמה + העדשה מאוזן עבורך.
אם תרצה להשקיע קצת יותר אפשר לקחת את ה D90 ולקבל עינית יותר גדולה, מסך יותר טוב (אבל לא מפרקי)
ועוד מעט פיצ'רים.
אם תרצה קנון אפשר ללכת על ה D500 (פחות מכיר)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
uris
נראה לי תארגן יום צילום לחברי האתר - כל אחד יביא את המצלמה שלו - וככה תוכל לשחק עם מגוון המצלמות/עדשות הקיימות
נראה לי תארגן יום צילום לחברי האתר - כל אחד יביא את המצלמה שלו - וככה תוכל לשחק עם מגוון המצלמות/עדשות הקיימות
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
מה על עדשות TELEPHOTO רחבות?!
אני נהנה לצלם ואפילו מאלו שמקפידם לפתח את המוצלחות... זה עדיין יות רכיף לעלעל...
אבל צלם NATIONAL GEOGRAPHIC אני כבר לא אהיה, וכזה חיפשתי מצלמה שתעשה עבודה מצויינת באיכות התמונות. לא הצלחתי למצוא מצלמת POINT&SHOOT שתעשה את העבודה טוב ולכן פניתי לDSLE...
עד לכאן סבבה..
אבל כאן החטא הגדול שאני יודע שיש הרבה חובבי צילום שהיו פוסלים אותו מייד על הסף...
יש לי CANON D400 עם עדשה של TAMRON 18-270, והיא פשוט עושה עבודה מצויינת.
העדשה כמובן כוללת מייצב תמונהואני מצליח להוציא תמונות יפות בין אם זאת מסיבה בגן, טיול לגן חיות, טיול במוזיאון או כל דבר.
לפי דעתי העדשות הללו הן פשרה דיי טובה לחובבי צילום במצד אחד רוצים מצלמה איכותית אבל עם פחות סירבוליות של מגוון עדשות....
אני נהנה לצלם ואפילו מאלו שמקפידם לפתח את המוצלחות... זה עדיין יות רכיף לעלעל...
אבל צלם NATIONAL GEOGRAPHIC אני כבר לא אהיה, וכזה חיפשתי מצלמה שתעשה עבודה מצויינת באיכות התמונות. לא הצלחתי למצוא מצלמת POINT&SHOOT שתעשה את העבודה טוב ולכן פניתי לDSLE...
עד לכאן סבבה..
אבל כאן החטא הגדול שאני יודע שיש הרבה חובבי צילום שהיו פוסלים אותו מייד על הסף...
יש לי CANON D400 עם עדשה של TAMRON 18-270, והיא פשוט עושה עבודה מצויינת.
העדשה כמובן כוללת מייצב תמונהואני מצליח להוציא תמונות יפות בין אם זאת מסיבה בגן, טיול לגן חיות, טיול במוזיאון או כל דבר.
לפי דעתי העדשות הללו הן פשרה דיי טובה לחובבי צילום במצד אחד רוצים מצלמה איכותית אבל עם פחות סירבוליות של מגוון עדשות....
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
Re: מבקש עזרהממבינים בקנית מצלמה
הנה קיט שעונה על כל הדרישות שלך:uris כתב:היי
אני מעונין בקנית מצלמת slr משהו לחובב אבל מקצועית ויחסית אוטמטית ללא צורך בלימוד גדול
חשוב שיהיה אפשר לשים לה עדשות עם אפשרות לצילום מקרו או לצילום אוביקט מרחוק עם זום טוב למשל בנוף
חשוב מסך רחב לתפיסה טובה של נוף
מומלץ אפשרות לפלאש חיצוני
תקציב כ 5אלף מקוה שמספיק למצלמה ברמה טובה מאוד...
• פנטקס K-x + עדשה 18-55 + עדשה 50-200 - 3765 ש"ח
• פלאש סיגמה EF530 - 870 ש"ח
סה"כ 4635 ש"ח.
במחיר דומה תוכל לקנות קיט שמבוסס על ניקון D3000 או קנון 1000D. פרטים על ההבדלים בינן לבין הפנטקס תוכל למצוא כאן.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4875
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
תרשה לי רק לתקן - כדי לתרגם מ- FF ל - CROP, כופלי ב- CROP FACTOR ולא מחלקים.איתי_הגיתי כתב:'
עכשוי לתרגם את זה למצלמת CROP, תחלק ב:
קנון 1.6
ניקון 1.5
למשל, עדשת "נורמל" שזה 50 מ"מ ב FF, יוצא 33 מ"מ בניקון, 31 בקנון.
אתה צריך משהו כמו 21 מ"מ ב FF, שזה באזור ה 14 מ"מ ב CROP.
הבנת?
זה קצת מבלבל, אבל לא נורא...
...
כלומר עבור 50 מ"מ FF, כופלים ב- 1.5 = 75 מ"מ.
כל המספרים על העדשות הם ערכים של FF..
הסיבה לכך היא גודל החיישן - הקטן פי 1.5 מחיישן FF.
הסבר ציורי של זה מצאתי כאן (הראשון בחיפוש GOOGLE):
http://digital-photography-school.com/c ... -explained
uris
קח בחשבון שיש הרבה מה ללמוד.
כדי להשיג תמונות איכותיות, צריך פשוט ללמוד את המצלמה ועקרונות בסיסיים של צילום.
אני יכול להמליץ לך על הבלוג של THETOMER, מאוד קליל ובגובה העיניים עם טיפים פשוטים מדברים שאפשר להכין בבית (לפני שאתה הולך לקנות ציוד יקר ולעיתים מיותר).
לדוגמא, השבוע שידרגתי את הציוד שלי ב- SOFTBOX, אחרי שעשיתי שימוש בקופסת קרטון עטופה מבפנים ברדיד אלומיניום ושתי שכבות של פרגמנט לאותו האפקט.
לגבי פלאשים:
פלאש זה מעולה למי שרוצה לשלוט על מקור האור (לא רק לצילום בתאורה חלשה או ללא תאורה).
השליטה על מקור האור, או על השלמת תאורה באור יום (ריכוך צללים של אור שמש וכד') משדרגת משמעותית את התמונות (כשמדובר בםורטרטים בעיקר).
ההמלצות הכי טובות שאני יכול לתת לך הן אלה:
1. התחושה שלי שאין לך כל כך כוח או רצון ללמוד לצלם, ויש בך התפיסה שאם תקנה מצלמה ממש טובה ועדשות ממש טובות, התמונות יצאו טובות. זה פשוט לא כך. בלי ללמוד עקרונות בסיסיים (מושגים כמו עומק שדה, צמצם, מהירות תריס, תאורה רכה או קשה וכו') תהליך הלמידה של יכולות המצלמה יהיו מוגבלים ותמצא עצמך מצלם על אוטומט בלי לנצל את איכויות המצלמה. אין בזה רע, רק חבל להוציא כל כך הרבה כסף על מצלמה שיש עבור צורת צילום כזו ברבע מחיר.
2. זה באמת לא משנה איזו מצלמה (ממשפחת ה- DSLR), העדשות הן יותר חשובות. המצלמה צריכה לספק את הפונצקיות שאתה רוצה, העדשות קובעות את הפריים (רחב, צר, מאקרו וכו').
אני התחלתי עם PENTAX K200D, עם עדשת קיט 18-55 מ"מ.
אחרי תקופה לא קצרה קניתי את ה- TAMRON 70-300 (קצת חלבית אבל טובה לצילום ממרחק של 10-20 מטר) עד טווח של ה- 180מ"מ.
אבל ה-עדשה שפשוט לא יורדת מהמצלמה אלא אם אין לי ברירה (במקרה של צורך בצווית צילום רחב או אובייקט שאין אפשרות להתקרב אליו) היא 50 מ"מ 1.4. חדה בצורה מדהימה.
לשליטה במקורות אור קניתי בתחילה פלאש קוראני פשוט עם טריגרים אלחוטיים בכ- $60 מאיביי,
אחריו הוספתי פלאש נוסף (כשהבנתי כמה שזה משדרג את התמונות) LP120.
יש לי ים תמונות של חתולות הבית, רחוב, נוף, פורטרטים, מאקרו (קניתי טבעת להיפוך עדשת ה- 50 מ"מ כדי לשפר את המאקרו), תמונות מסיבות ומשפחה וכו'.
קבל דוגמא לשימוש בפלאש עם עדשת 50 מ"מ...
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
טוב רכשתי מפלצת (ככה לפחות אני מרגיש)
Nikon D90 עם עדשה 18*200 של Nikcon .
עכשיו צריך ללמוד ....
בכל מקרה התרשמתי מאוד מהתמונות שהיא מצלמת גם עם הידע הדל שלי בצילום .
מצ"ב שתי תמונות שצולמו בסלולרי...
Nikon D90 עם עדשה 18*200 של Nikcon .
עכשיו צריך ללמוד ....
בכל מקרה התרשמתי מאוד מהתמונות שהיא מצלמת גם עם הידע הדל שלי בצילום .
מצ"ב שתי תמונות שצולמו בסלולרי...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
תודה.
ufffnick נכנסתי לאתר של תומר לא מצאתי כל כך חומר לימודי , אולי פספסתי ...
שוב אין לי רצון לשנות מקצוע ...טוב לי במחשבים
....צילום יחכה לגלגול הבא .
ובכל זאת לקבל מושגים בסיסיים ולמה זה טוב ...כמו זמן חשיפה , מהירות צמצם וכו' , משהו ברמה בסיסית שיתן לי טיפים לתמונות טובות יותר ולא רק לצלם על אוטמטי . ממש בסיסי , אשמח אם אתה או משהו שמכיר יפנה אותי לאתר טוב בנושא למתחילים (ולכאלו שלא שואפים רחוק מידי)
תודה.
ufffnick נכנסתי לאתר של תומר לא מצאתי כל כך חומר לימודי , אולי פספסתי ...
שוב אין לי רצון לשנות מקצוע ...טוב לי במחשבים
ובכל זאת לקבל מושגים בסיסיים ולמה זה טוב ...כמו זמן חשיפה , מהירות צמצם וכו' , משהו ברמה בסיסית שיתן לי טיפים לתמונות טובות יותר ולא רק לצלם על אוטמטי . ממש בסיסי , אשמח אם אתה או משהו שמכיר יפנה אותי לאתר טוב בנושא למתחילים (ולכאלו שלא שואפים רחוק מידי)
תודה.
נערך לאחרונה על ידי uris ב 25/01/2010 15:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
אורי,
תתחדש
משום מה פיספסתי את השירשור הזה.
ברוך הבא לעולם ה DSLR
תכין כרטיסי זיכרון ושרירי גב
לי ישD300 היות ויש לי עבר בצילום היה קשה לי עם ה D70 והייתי צריך משהו יותר מסיבי שיזכיר לי את ה NIKON F4 שהייתה לי.
בכל מקרה זה עולם ומלואו
רק עניני הפוקוס יכולים להעסיק אותך שבוע.
אם יש שאלות...
נפתח HTPHOTO
תתחדש
משום מה פיספסתי את השירשור הזה.
ברוך הבא לעולם ה DSLR
תכין כרטיסי זיכרון ושרירי גב
לי ישD300 היות ויש לי עבר בצילום היה קשה לי עם ה D70 והייתי צריך משהו יותר מסיבי שיזכיר לי את ה NIKON F4 שהייתה לי.
בכל מקרה זה עולם ומלואו
רק עניני הפוקוס יכולים להעסיק אותך שבוע.
אם יש שאלות...
נפתח HTPHOTO
העם דורש..... כל מיני דברים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
אין ספק, מצלמה שגורמת לרבים מאיתנו להזיל ריר.
אני עדיין NEWBIE עם ה-D5000 שלי אבל נהנה מאוד ומתחיל לתפוס את הפרנציפ.
אני עדיין NEWBIE עם ה-D5000 שלי אבל נהנה מאוד ומתחיל לתפוס את הפרנציפ.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
ufffnick,
כלומר, מה שאתה אומר הוא שאם אני עם עדשה שכתוב עליה 17-50 בפועל היא 25.5-75 מ"מ על הניקון?
כלומר, מה שאתה אומר הוא שאם אני עם עדשה שכתוב עליה 17-50 בפועל היא 25.5-75 מ"מ על הניקון?
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

על מצלמות שאינן FF (פריים מלא) המדמה פריים 35 מ"מ
יש קרופ פקטור
עדשה 50מ"מ היא כמו עדשה 75 מ"מ על מצלמות פילם רגילות
80-200 תראה זווית כמו 120-300
חדשות טובות לצלמי תיפורים, פחות טובות למי שאוהב פריימים רחבים
זה הביא אותי לקניית עדשה 10-20
יש קרופ פקטור
עדשה 50מ"מ היא כמו עדשה 75 מ"מ על מצלמות פילם רגילות
80-200 תראה זווית כמו 120-300
חדשות טובות לצלמי תיפורים, פחות טובות למי שאוהב פריימים רחבים
זה הביא אותי לקניית עדשה 10-20
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

עדשת נורמל למצלמה 35 מ"מ (פילם) היא עדשה באורך מוקד של 50 מ"מ
למצלמת DSLR כמו הניקון D90 או הD300 עדשת הנורמל היא באורך מוקד של 35 מ"מ (בערך, הברזתי בשיעור על שברים עשרוניים)
הפקטור הוא 1.5
זה אומר שאם תיקח עדשת 50 מ"מ רגילה ממצלמת פילם לDSLR תקבל זווית צרה יותר
דרך אגב, אורך מוקד מעולה לצילום פורטרטים
למצלמת DSLR כמו הניקון D90 או הD300 עדשת הנורמל היא באורך מוקד של 35 מ"מ (בערך, הברזתי בשיעור על שברים עשרוניים)
הפקטור הוא 1.5
זה אומר שאם תיקח עדשת 50 מ"מ רגילה ממצלמת פילם לDSLR תקבל זווית צרה יותר
דרך אגב, אורך מוקד מעולה לצילום פורטרטים
כדי שלא יהיו אי הבנות - האורך מוקד של העדשה (על מצלמה שאינה חיישן בגודל מלא) אינו באמת משתנה. החיישן
פשוט רואה רק חלק מהפריים. זה לא אומר שאם מרכיבים עדשה של 100מ"מ על ה D90 אז מקבלים 150מ"מ, האורך
מוקד נשאר אותו הדבר רק השטח שמצולם בפריים קטן באחוז מסויים. אם לוקחים את אותה עדשת 100מ"מ על גוף
שכולל חיישן בגודל מלא מקבלים את אותה התמונה כמו ב D90 (עם אותה העדשה) רק יותר "תמונה" מסביב.
uris - העדשה שלך היא תכלס זום פי 11.1. הרעיון (מכיון שמדובר על עדשה שמיועדת אך ורק למצלמות עם חיישן
קטן מפול פריים) הוא שמקבלים שדה ראיה שווה ערך לעדשת 27-300 על מצלמת פול פריים.
פשוט רואה רק חלק מהפריים. זה לא אומר שאם מרכיבים עדשה של 100מ"מ על ה D90 אז מקבלים 150מ"מ, האורך
מוקד נשאר אותו הדבר רק השטח שמצולם בפריים קטן באחוז מסויים. אם לוקחים את אותה עדשת 100מ"מ על גוף
שכולל חיישן בגודל מלא מקבלים את אותה התמונה כמו ב D90 (עם אותה העדשה) רק יותר "תמונה" מסביב.
uris - העדשה שלך היא תכלס זום פי 11.1. הרעיון (מכיון שמדובר על עדשה שמיועדת אך ורק למצלמות עם חיישן
קטן מפול פריים) הוא שמקבלים שדה ראיה שווה ערך לעדשת 27-300 על מצלמת פול פריים.