להפסיק לקנות מכוניות חדשות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

ליאור אני יודע מה זה מקרו כלכלה . למדתי , ועבדתי בשוק ההון .
ולפני שאתחיל להסביר יותר מידי , את דו"ח הOECD שהיה כאן קישור אליו קראת ? הבנת מה שהם אומרים ?
אני מניח ששם יענו כול השגתוך על מה שאמרתי . אם לא , אזי במוצ"ש אענה על שאלות/השגות שיהיו לך בנושא

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #42 

truejoker כתב:
OferL כתב: מי שציין כאן את הבעייתיות והנוכלים בשוק הרכב המשומש (וזה נכון מנסיון אישי) שיפנה לקנות מחברת ליסינג... הקניה הזו עדיפה מאחר והחברה מוציאה את הרכב לבדיקה על חשבונה, ונותנת בדרך כלל אחריות לחצי שנה על מנוע+גיר. המחירים סבירים (לא הכי זולים אבל עדיף מאשר ליפול עם נוכל) ומצב הרכבים בדרך כלל לא רע. :D
...
תגיד אתה מבין מה בדיוק אתה אומר ? אתה יודע מי נהג בליסינג הזה שאתה קונה ? אם הוא עשה איתו כול סוף שבוע ראלי בחוף הים למרות שזו מכונית פרטית , ויש נזקים שלא התגלו איך תידע על זה ?
לא שמעת על כול הקומבינות בענף הזה ?
הדבר היחיד שטוב מקניה בליסינג שאאל"ט היא נחשבת סוחר רכב , וזה אומר שאם מתגלה לאחר זמן שלא גילו לך פרטים מהותיים , יש לך את מי לתבוע . אבל זה חל על כול סוחר רכב
וד"א מנייין מקבלים סוחרי הרכב רכבים ? חלק לא קטן זולג אליהם מחברות הליסינג . כך שאם אתה חושב שזה בטוח לקנות שם , אתה טועה ומטעה ?
...
וכשאתה קונה מאדם פרטי רכב משומש אתה יודע מה הוא עשה איתו? "יד ראשונה מרופא"?
והאם הוא באמת אדם מהשורה שמוכר את הרכב שלו או נוכל שזייף רישיון ליד ראשונה (נתקלתי פעמיים) או הזיז את נתוני הק"מ אחורה בכמה עשרות אלפים (נתקלתי פעם אחת).
חברות הליסינג (לפחות בארבע הפעמים שאני, הוריי ואחותי קנינו רכב משומש) מתקנות על חשבונן את הליקויים שנמצאים בבדיקה במכון לפני מסירת הרכב לידי הקונה. וכמו שאמרתי חצי שנת אחריות למנוע+גיר. לא מכיר סוחר רכב שיתן לך תנאים כאלו.
ברור שלא הכל ורוד בשוק הזה וכל קונה מוטב שיזהר גם מחברות הליסינג.
עוד נקודה נגד קניית רכב מחברות הליסינג היא שהדגמים שהן מייבאות אינם הדגמים שנמכרים לציבור הרחב. דגם "צי רכב" יכלול בדרך כלל פחות איבזור נוחות ובטיחות. למשל נגן דיסקים ללא MP3, ריפודים פשוטים יותר אבל גם חשוב בהרבה: פחות כריות אויר, צמיגים זולים יותר וכו'. כך שהקונה מקבל רכב שעל הנייר הוא חמישה כוכבי בטיחות ובפועל פחות.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”