- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
nadavck יופי של סקירה, הגדרת בדיוק את תחושותי, ואפילו צפית באותו אולם ואותו כיסא רק שורה מאחוריי.
אני חייב להתייחס לנושא השקט באולם.
מדי פעם אני הולך לצפות בסרטים אשר מסך גדול וסראונד מרשים משדרגים את הסרט.
בכל הסרטים האחרונים שראיתי, נתקלתי בהתלחששויות,צחוקים, אסמאסים ושלל הפרעות שפשוט הרגיזו אותי.
הצפייה באווטר היתה בשקט מופתי לכל אורכו, ואין לי ספק שהתחושה בה הצופה חי בעולם משלו מבודדת אותו מהצורך להתקשקש עם אנשים אחרים. מצד שני אני מניח שאם הסרט היה גרוע, היו אנשים אשר היו מתנתקים מאותו עולם תלת מימד ומתפנים לקשקושים למיניהם.
אני חייב להתייחס לנושא השקט באולם.
מדי פעם אני הולך לצפות בסרטים אשר מסך גדול וסראונד מרשים משדרגים את הסרט.
בכל הסרטים האחרונים שראיתי, נתקלתי בהתלחששויות,צחוקים, אסמאסים ושלל הפרעות שפשוט הרגיזו אותי.
הצפייה באווטר היתה בשקט מופתי לכל אורכו, ואין לי ספק שהתחושה בה הצופה חי בעולם משלו מבודדת אותו מהצורך להתקשקש עם אנשים אחרים. מצד שני אני מניח שאם הסרט היה גרוע, היו אנשים אשר היו מתנתקים מאותו עולם תלת מימד ומתפנים לקשקושים למיניהם.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
מסכים לכל מילה, פסיק ונקודהnadavck כתב: לכל אלה שאומרים שהעלילה צפויה, לא מקורית ובעיקר הוליוודית, אני אומר: זה קצת כמו להתלונן על תפוח שהוא אדום. מדובר בסרט שעלותו מוערכת ב- 230 – 300 מיליון דולר. רק מהנתון הזה אפשר להבין שמדובר בסרט שהולך על בטוח. אף אחד לא יהמר עם עלילה דיכאונית או חלילה יצמצם את קהלי היעד כאשר מדובר בסכומים כאלה....
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
תיקון קטן, העלות המשוערת של הסרט סובבת את ה 500 מליון 
מבחינתי, העולם שקמרון יצר שם, הוא לא פחות ממדהים, אני חושב שמבחינת חוויה ראיתי רק שני סרטים שפשוט העיפו אותי מהכיסא מבחינת פנטזיה, האחד, היה שר הטבעות שבו לקחו את כול הטוב שבטולקין והמירו את זה לסרט, והשני זה אוואטר.
מבחינתי, העולם שקמרון יצר שם, הוא לא פחות ממדהים, אני חושב שמבחינת חוויה ראיתי רק שני סרטים שפשוט העיפו אותי מהכיסא מבחינת פנטזיה, האחד, היה שר הטבעות שבו לקחו את כול הטוב שבטולקין והמירו את זה לסרט, והשני זה אוואטר.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
מוכן להתערב איתך שתשב מול המסך האפל, החשוך והחיוור ותתגעגע עמוקות ל-52B750 שלך. זה מה שקרה לי אתמול.uris כתב:הזמנתי זוג כרטיסים לקולנוע סינמול בלב המפרץ VIP ליום ב' הקרוב.
מקווה להנות , הפעם האחרונה שהייתי בקולנוע היא בערך לפני שלוש שנים.......
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
מה אתה אומר.....מעניין ....אדווח אחרי הסרט כאן ...danlior כתב:מוכן להתערב איתך שתשב מול המסך האפל, החשוך והחיוור ותתגעגע עמוקות ל-52B750 שלך. זה מה שקרה לי אתמול.uris כתב:הזמנתי זוג כרטיסים לקולנוע סינמול בלב המפרץ VIP ליום ב' הקרוב.
מקווה להנות , הפעם האחרונה שהייתי בקולנוע היא בערך לפני שלוש שנים..........
טוב, ראיתי את הסרט ואני חייב לציין שבסופו של דבר - התאכזבתי.
היו לי המון ציפיות מהסרט , 13 שנה חיכה גי'מס קמרון עד שיצא עם הסרט הזה מפני שהוא חיכה שהטכנולוגיה תאפשר לו את הצילום של הסרט, הוא עובד על הסרט כבר 4 שנים ויותר, סכומי הכסף שהסרט שהושקעו בסרט שברו את כל השיאים.
הציפיות היו שקמרון ישנה את חוקי הקולנוע שמעכשיו ואילך זה לא יהיה אותו דבר, שניצא מהסרט נפעמים אולי בערך כמו שבפעם הראשונה ראינו שחור לבן. הציפיות שלי היו באמת גדולות.
בסופו של דבר, היה הסרט חביב,צפוי לעיתים מרשים אבל לא הרבה יותר מזה, אין כאן המצאה של הגלגל ואין כאן משהוא שהוציא אותי נפעם. הרעיון של תלת מימד היה לפני קמרון וגם אחריו, אולי זה יותר איכותי אולי יותר משכנע אבל לא יותר מכך.
הסרט היה לטעמי ארוך מדי, מתיש ואפילו היה לי קצת כאב ראש בסוף הסרט. האולם שהיה מלא מפה לפה היה ברובו מאוכלס עם זאטוטים שלא הבינו דבר וחצי דבר מהסרט ואבא/אמא שלהם צריכ/ה להסביר בקולי קולות את עלילת הסרט ....
הגענו למצב מעניין , אנשים ובינהם גם אני לא הגיעו בשביל לראות סרט אלא בשביל לראות את התלת מימד , וזו כבר תופעה חדשה, מעכשיו כל הסרטים שיצאו או רובם יהיו בתלת מימד , כל הפרומואים שהיו בסרט הציגו סרטים בתלת מימד ( שלא היו פחות רעים בכלל) , האולפנים ישקיעו בסרטי תלת מימד גם מפני שכך לפחות בינתיים הם יכולים להתחרות בהורדות הסרטים, האנשים מגיעים לקולנוע ולא מורידים את הסרט באינטרנט .
לסיכומו של דבר , אומר וזאת דעתי בלבד , המלך הוא עירום , אני יותר לא מגיע לקולונוע בשביל לראות סרטי תלת מימד , תלת מימד לא חסר לי בחיים, סרטים טובים כן חסרים.
היו לי המון ציפיות מהסרט , 13 שנה חיכה גי'מס קמרון עד שיצא עם הסרט הזה מפני שהוא חיכה שהטכנולוגיה תאפשר לו את הצילום של הסרט, הוא עובד על הסרט כבר 4 שנים ויותר, סכומי הכסף שהסרט שהושקעו בסרט שברו את כל השיאים.
הציפיות היו שקמרון ישנה את חוקי הקולנוע שמעכשיו ואילך זה לא יהיה אותו דבר, שניצא מהסרט נפעמים אולי בערך כמו שבפעם הראשונה ראינו שחור לבן. הציפיות שלי היו באמת גדולות.
בסופו של דבר, היה הסרט חביב,צפוי לעיתים מרשים אבל לא הרבה יותר מזה, אין כאן המצאה של הגלגל ואין כאן משהוא שהוציא אותי נפעם. הרעיון של תלת מימד היה לפני קמרון וגם אחריו, אולי זה יותר איכותי אולי יותר משכנע אבל לא יותר מכך.
הסרט היה לטעמי ארוך מדי, מתיש ואפילו היה לי קצת כאב ראש בסוף הסרט. האולם שהיה מלא מפה לפה היה ברובו מאוכלס עם זאטוטים שלא הבינו דבר וחצי דבר מהסרט ואבא/אמא שלהם צריכ/ה להסביר בקולי קולות את עלילת הסרט ....
הגענו למצב מעניין , אנשים ובינהם גם אני לא הגיעו בשביל לראות סרט אלא בשביל לראות את התלת מימד , וזו כבר תופעה חדשה, מעכשיו כל הסרטים שיצאו או רובם יהיו בתלת מימד , כל הפרומואים שהיו בסרט הציגו סרטים בתלת מימד ( שלא היו פחות רעים בכלל) , האולפנים ישקיעו בסרטי תלת מימד גם מפני שכך לפחות בינתיים הם יכולים להתחרות בהורדות הסרטים, האנשים מגיעים לקולנוע ולא מורידים את הסרט באינטרנט .
לסיכומו של דבר , אומר וזאת דעתי בלבד , המלך הוא עירום , אני יותר לא מגיע לקולונוע בשביל לראות סרטי תלת מימד , תלת מימד לא חסר לי בחיים, סרטים טובים כן חסרים.
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
יש לי שאלה, מה עושה מישהו כמוני שמרכיב משקפיי ראייה??
האם המשקפיים לא מפריעות אחת לשניה??

האם המשקפיים לא מפריעות אחת לשניה??
אז מי כאן ישראלי טיפוסי מי??Huber כתב:שלום אנשים.
הבחור בכניסה נתן לי בטעות 2 זוגות ושמרתי על זוג אחד למרות שלא נראה לי שזה יהיה שימושי בסרטים/משחקים אחרים בגלל השוני בצבע. ....
אור שפע ואהבה
אגב, לטעמי היה נחמד ב-אם כל מי שהתאכזב, באופן יחסי, מהסרט הזה, שלבביקורת שלו בשרשור הזה הוא יוסיף סרט\סרטים אחרים אותם הוא ראה בעבר, מז'אנר דומה, שלטעמו עשו לו את זה יותר ביחס לאווטר.
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני ראיתי את הסרט עם חבר "משקפופר" 
הוא אמר שזה לא הפריע ואפשר היה לשים את המשקפיים על הזוג הקיים...
הוא אמר שזה לא הפריע ואפשר היה לשים את המשקפיים על הזוג הקיים...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
היה ראיון עם Sam Worthington הכוכב הראשי של הסרט. הוא אמר שם משפט שדווקא אותו זכרתי, "מי שלא ייכנס לדמויות ולעולם של הנאביס יחשוב שמדובר בעוד סרט אקשן חביב וצפוי, אבל מי שכן הצליח להתחבר יעבור חוויה בלתי נשכחת".eyk77 כתב:טוב, ראיתי את הסרט ואני חייב לציין שבסופו של דבר - התאכזבתי.
לסיכומו של דבר , אומר וזאת דעתי בלבד , המלך הוא עירום , אני יותר לא מגיע לקולונוע בשביל לראות סרטי תלת מימד , תלת מימד לא חסר לי בחיים, סרטים טובים כן חסרים....
אני התחברתי לעולם הזה מרגע שהדמות החלה לערב רגשות ולרצות להגן על העולם האדיר הזה שקיים שם, הסרט עלה אצלי לדרג חדש שכבר מזמן לא חוויתי במהלך סרט כלשהוא. מבחינתי זה עשה את ההבדל.
הרגשה של להגן על הבית (מולדת) בכל מחיר.
אני גם לא מסכים עם מי שאמר שהעלילה רדודה, לדעתי השקיעו שם הרבה מאוד עומק בטבע של הנאביס והקשר שלהם לעולם הזה. היה גם מעניין לראות את הקשר בין עולם האנימציה לעולם האמיתי. מבחינתי זה חלק בלתי נפרד מהעלילה.
זה כמו שאני אגיד על הסנדק, סתם סרט על מאפיונרים שמנהלים את העולם התחתון, או על The Shawshank Redemption , "עוד סיפור מרגש על אסיר".
בכל סרט אפשר למצוא חסרונות ולהגיד שכבר ראינו את זה. אבל הפעם לא! לא ראיתי ולא הרגשתי חוויה טכנולוגית כזו.
לפעמים הדברים הקטנים יכולים לעשות את הבלתי יאומן, ומבחינתי כל פיקסל וכל תנועה בעולם הזה ממש הרגישה אצלי.
למזלי לא היו הפרעות ווקליות מצד הקהל, מלבד זוג של אנשים מצוננים שישבו לידי (זה היה מעצבן רצח, במיוחד שנשאבתי לתוך הסרט ומדי פעם הם הוציאו אותי משלבתי עם הנשימות וקינוח האף).
גם אני מרכיב משקפיים לראיה מרחוק, לא הרגשתי שום בעיה עם ה'דאבל'. אולי פעם אחת הרמתי אותם קצת כדי לשנות תנוחה על האף.
ה3D היה מדהים, הפעם הראשונה שלי תאמת, אבל לא בגלל זה ההתלהבות אלא הכניסה לדמויות.
מה שכן היו חסרים לי יותר צבעים (התרגלתי לHD אז אין מה לעשות) שאני בטוח שקיימים בגרסת ה2D שגם אליה אני אלך לקולנוע.
אוי כמה הממוצע 8.8 של IMDB לא משקר.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
טכנולוגיה מרשימה, סרט קצת ילדותי עם תסריט שחוק. זה בטח לא הסרט שישנה את פני הקולנוע (לפי מה שהאולפנים טוענים בלהט).
IMDB איבד אצלי הרבה נקודות נכון לעכשיו עם הציון ההזוי הזה 8.8, כי אין מצב שהסרט הזה יותר טוב מסרטים כמו האזרח קין, שר הטבעות או אפוקליפסה עכשיו. איפה הם ואיפה הסרט הזה...
IMDB איבד אצלי הרבה נקודות נכון לעכשיו עם הציון ההזוי הזה 8.8, כי אין מצב שהסרט הזה יותר טוב מסרטים כמו האזרח קין, שר הטבעות או אפוקליפסה עכשיו. איפה הם ואיפה הסרט הזה...
טוב
הייתי בשישי ב פלאנט ר"ג אולם 6, מושבים שורה 16 4-5. קצת מציק המעקה אבל לא נורא.
הסרט סתמי לחלוטין מבחינת עלילה, האפקטים נחמדים וכמו ששמעתי מאח שלי, הסרט הזה נותן למי שלא לקח טריפ בחיים הרגשה של כאילו
הצבעים מדהימים והפנטזיה נחמדה מאד אבל זה לא זה.
הסרט לא מעורר שום תגובה בגוף, לא מנטלית ולא אקשנית.
לציין שהפרומו של עליסה בארץ הפלאות היה הרבה יותר מעניין ובהחלט נלך לראות אותו ב 3D.
זהו. דיברו דיברו אבל דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.
הייתי בשישי ב פלאנט ר"ג אולם 6, מושבים שורה 16 4-5. קצת מציק המעקה אבל לא נורא.
הסרט סתמי לחלוטין מבחינת עלילה, האפקטים נחמדים וכמו ששמעתי מאח שלי, הסרט הזה נותן למי שלא לקח טריפ בחיים הרגשה של כאילו
הסרט לא מעורר שום תגובה בגוף, לא מנטלית ולא אקשנית.
לציין שהפרומו של עליסה בארץ הפלאות היה הרבה יותר מעניין ובהחלט נלך לראות אותו ב 3D.
זהו. דיברו דיברו אבל דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.
הייתי שלשום - יס פלנט חיפה שורה 6 באמצע
הסרט מדהים ! לטעמי השילוב של 3D וסרט כזה הוא מצוין
ה-3 שעות עברו עלי כלכך מהר
גם אשתי שלא אוהבת את הסגנון התלהבה מאד
ממליץ בחום
שנינו עם משקפיים ולא היתה בעיה לשים עליהם את המשקפיים של הסרט

הסרט מדהים ! לטעמי השילוב של 3D וסרט כזה הוא מצוין
ה-3 שעות עברו עלי כלכך מהר
גם אשתי שלא אוהבת את הסגנון התלהבה מאד
ממליץ בחום
שנינו עם משקפיים ולא היתה בעיה לשים עליהם את המשקפיים של הסרט
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני מתחיל להגיע לאיזה מסקנה על הקשר בין האייפון לבין הסרט אווטר... בינתיים כל מי שאני מכיר שלא אהב את אווטר גם מאוד לא התלהב מהאייפון.
אני חושב שמדובר באנשים שהם "אנטי-הייפ" מטבעם ומסרבים להיות חלק מהזרם גם אם הזרם במקרה מסויים צודק.
האם מישהו יכול לאשר את התחושה הזאת שלי?
אני חושב שמדובר באנשים שהם "אנטי-הייפ" מטבעם ומסרבים להיות חלק מהזרם גם אם הזרם במקרה מסויים צודק.
האם מישהו יכול לאשר את התחושה הזאת שלי?
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
אהבתי את אווטר, לא מתחבר להייפ של האייפון - מצטער לנפץ לך את התיאוריה 
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
הייתי בהקרנה של יורוקום. הסרט חביב ומהנה ואפקטי התלת מימד חביבים מאד. מאד אהבתי את החרקים ביער שמרחפים בכל "חלל הסרט"
תרשו לי להתיחס לטכנולוגיה יותר מאל הסרט עצמו:
אני מרכיב משקפים ומשקפי הסרט היו זוג משקפיים נוסף. המשקפיים יחסית כבדים ולאחר 3 שעות גם מעט לחצו. לא משהו היסטרי אבל בהחלט מורגש.
הטכנולוגיה מבוססת על משקף LCD אקטיבי שמחשיך ומציג לכל עין בנפרד לסרוגין. אולי אני יותר רגיש מאחרים אבל הרגשתי את הרפרוף הקבוע בעינים והתחושה היתה לא נעימה. החלפתי לזוג משקפים אחר מכיון שחשבתי שאולי הזוג שלי תקול והתחושה לא השתנתה. כתוצאה מכך העיניים שלי לא הפסיקו לדמוע לאורך כל הסרט ובסיומו היתה תחושה של מאמץ גדול לכל שרירי העין.
את סצנות הסרט אחלק לשנים: סצנות CGI מלא וסצנות שהכילו שחקנים: סצנות ה CGI היו לא פחות ממדהימות העושר התלת מימדי נתן תחושת ראליזם מוצלחת מאד לטעמי. בסצנות שהכילו שחקנים בעיקר בתחילת הסרט דמויות שהיו קרובות היו בפוקוס והדמויות האחוריות צולמו שלא בפוקוס בדו מימד זה לא מפריע אך כעוברים לתלת מימד נוצרת בעין-מוח ציפיה שגם דמויות מרוחקות יהיו בפוקוס והתחושה עבורי היתה מטרידה.
טכנולוגית הצילום נותנת תחושה של אקווריום שהדופן הקדמית שלו בערך באמצע האולם והאחורית במרחק דומה מאחורי המסך. הדופן הימנית והשמאלית הן בגבולות המסך הימניים והשמליים בהתאם. רק בתוך ה"אקווריום" הזה מתרחשת הסצנה וכשהדמויות התקרבו ל"דופן הקדמי" היתה לי תחושה של תיחום השדה על ידי גבול שקוף שהן לא יכולות לעבור.
למרות כל ה"פגמים" שתיארתי התוצאה היתה מהנה רוב הזמן.
תודה רבה לאתר וליורוקום על ההזמנה לסרט חווייתי
תרשו לי להתיחס לטכנולוגיה יותר מאל הסרט עצמו:
אני מרכיב משקפים ומשקפי הסרט היו זוג משקפיים נוסף. המשקפיים יחסית כבדים ולאחר 3 שעות גם מעט לחצו. לא משהו היסטרי אבל בהחלט מורגש.
הטכנולוגיה מבוססת על משקף LCD אקטיבי שמחשיך ומציג לכל עין בנפרד לסרוגין. אולי אני יותר רגיש מאחרים אבל הרגשתי את הרפרוף הקבוע בעינים והתחושה היתה לא נעימה. החלפתי לזוג משקפים אחר מכיון שחשבתי שאולי הזוג שלי תקול והתחושה לא השתנתה. כתוצאה מכך העיניים שלי לא הפסיקו לדמוע לאורך כל הסרט ובסיומו היתה תחושה של מאמץ גדול לכל שרירי העין.
את סצנות הסרט אחלק לשנים: סצנות CGI מלא וסצנות שהכילו שחקנים: סצנות ה CGI היו לא פחות ממדהימות העושר התלת מימדי נתן תחושת ראליזם מוצלחת מאד לטעמי. בסצנות שהכילו שחקנים בעיקר בתחילת הסרט דמויות שהיו קרובות היו בפוקוס והדמויות האחוריות צולמו שלא בפוקוס בדו מימד זה לא מפריע אך כעוברים לתלת מימד נוצרת בעין-מוח ציפיה שגם דמויות מרוחקות יהיו בפוקוס והתחושה עבורי היתה מטרידה.
טכנולוגית הצילום נותנת תחושה של אקווריום שהדופן הקדמית שלו בערך באמצע האולם והאחורית במרחק דומה מאחורי המסך. הדופן הימנית והשמאלית הן בגבולות המסך הימניים והשמליים בהתאם. רק בתוך ה"אקווריום" הזה מתרחשת הסצנה וכשהדמויות התקרבו ל"דופן הקדמי" היתה לי תחושה של תיחום השדה על ידי גבול שקוף שהן לא יכולות לעבור.
למרות כל ה"פגמים" שתיארתי התוצאה היתה מהנה רוב הזמן.
תודה רבה לאתר וליורוקום על ההזמנה לסרט חווייתי
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
אני בדיעה שלך - אהבתי אווטאר והאייפון בגרסה הנוכחית שלו לא עושה לי את זה. אבל! זה לא מה שנשאל. היחס הוא לא אם אהבת אווטאר אז.. אלא אם לא אהבת אווטאר אז..Huber כתב:אהבתי את אווטר, לא מתחבר להייפ של האייפון - מצטער לנפץ לך את התיאוריה...
בכל אופן, הסרט היה מאוד נחמד. לא מדהים או סרט אוסקר אבל בהחלט סרט מאוד מאוד מהנה. הסיבה היחידה שהסרט הרגיש לי כמו סרט של 3 שעות היא הכאבי ראש שחטפתי.
וגם בהקרנה שאני הייתי בה (סינמה סיטי) היה את הטריילר של אליסה בארץ בפלאות. התלת מימד היה עלוב, קיבלתי כאב ראש נורא מהר וזה לא נראה מעניין במיוחד. אני לא יודע אם אני אטרח ללכת לקולנוע בשביל הסרט או שאני אחכה שיצא בDVD. את גרסת התלת מימד שלו הוא בטח לא גרם לי לרצות לראות (להפך).