תערובות קליה מומלצות
100 ג׳ בורבון
140 ג׳ קאלוסי
10 ג׳ קאפי רויאל
אל תשאלו למה כי זה פשוט היה ריכוז של שאריות. ייבוש 5 דקות בג׳ין על 150° בגלל הלחות הגבוהה של הקאלוסי ופערי גדלים. עצירה דקה וחצי אחרי פיצוץ ראשון.
תענוג של אספרסו; טעם, צבע, ארומה, קרמה. מומלץ!
140 ג׳ קאלוסי
10 ג׳ קאפי רויאל
אל תשאלו למה כי זה פשוט היה ריכוז של שאריות. ייבוש 5 דקות בג׳ין על 150° בגלל הלחות הגבוהה של הקאלוסי ופערי גדלים. עצירה דקה וחצי אחרי פיצוץ ראשון.
תענוג של אספרסו; טעם, צבע, ארומה, קרמה. מומלץ!
1/3 מיסור הודי
1/3 סידמו
1/3 ייגרשף
בג'ין, אני שם 300 גר' מעורבב (לא טורח להפריד) ומתחיל בקולה קר, בלי חימום ובלי כלום. כשמגיע לצבע טוב אני נותן עוד דקה, קשה לי לשמוע בג'ין פיצוץ... בערך 15 דקות תלוי בטמפרטורה מסביב.
זו התערובת הכי פופולרית אצלי בבית, בעיקר לקפוצ'ינו.
1/3 סידמו
1/3 ייגרשף
בג'ין, אני שם 300 גר' מעורבב (לא טורח להפריד) ומתחיל בקולה קר, בלי חימום ובלי כלום. כשמגיע לצבע טוב אני נותן עוד דקה, קשה לי לשמוע בג'ין פיצוץ... בערך 15 דקות תלוי בטמפרטורה מסביב.
זו התערובת הכי פופולרית אצלי בבית, בעיקר לקפוצ'ינו.
איך 300 גרם? מומלץ 250 גרם לבאטצ'. פעם אחת שמתי בטעות 300 גרם והקלייה לא יצאת אחידה.08/01/2025 1:43katzer כתב: 1/3 מיסור הודי
1/3 סידמו
1/3 ייגרשף
זו הכי פופולרית אצלי בבית, בעיקר לקפוצ'ינו....
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
בשנים הראשונות עם הג'ין קליתי 300 גרם ולא נתקלתי בבעיות אחידות. עברתי ל-250 גרם רק בגלל שיש קונצנזוס שזו הכמות האופטימלית. אבל אני בספק שאם הייתי קולה את אותם פולים לאותה רמת קלייה הייתי מצליח לזהות הבדל בטעימה עיוורת בין שתי הכמויות.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
קשה מאוד לשמוע פיצוצים בג'ין, אבל יש לזה פתרון פשוט וזול:08/01/2025 1:43katzer כתב: בג'ין, אני שם 300 גר' מעורבב (לא טורח להפריד) ומתחיל בקולה קר, בלי חימום ובלי כלום. כשמגיע לצבע טוב אני נותן עוד דקה, קשה לי לשמוע בג'ין פיצוץ... בערך 15 דקות תלוי בטמפרטורה מסביב....
viewtopic.php?t=377708
תלוי בפולים אני מניח, יש פולים שגם ב 250 גרם לא יוצא לי פיקס איתם. לעומת זאת, מיסור הודי לא רק שמאוד סלחן, אלה פולים גדולים שכשאני מערבב אותם עם אחרים, בדרך כלל הם מייצרים חללים שהאוויר זורם ביניהם טוב וכל הקליה משתפרת... זו התיאוריה הבלתי מדעית בעליל שלי אבל אחרי 4 שנים של קליה 3 פעמים בשבוע התייצבתי על רוטינה שעובדת עבורי.08/01/2025 15:15אישו כתב: איך 300 גרם? מומלץ 250 גרם לבאטצ'. פעם אחת שמתי בטעות 300 גרם והקלייה לא יצאת אחידה....
.
חשבתי על זה, מאידך אני לא משוכנע שציפוי ptfe סיני בטוח לשימוש במגע עם מזון. גם אם אין בעיה עם ptfe, אין לי מושג מה יצרן לא מפוקח עלול להוסיף בייצור. אמזון הפכה להיות הביוב של המסחר באינטרנט. אין תקינה ואין עם מי לדבר בכלל.08/01/2025 15:25boren כתב:
קשה מאוד לשמוע פיצוצים בג'ין, אבל יש לזה פתרון פשוט וזול:
viewtopic.php?t=377708...