WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

osherov כתב:
Shed כתב: האשמה היא בשיווק שבמקום לתת שני לינקים גדולים שמובילים להורדת 9.10 (בטא) ולהורדת 9.04 (release) השאירו רק את הלינק של 9.10 ו"סחבו" את אורן לשם על לא עוול בכפו.
...
זה לא נשמע לי שיווק זה סתאם נשמע באג!
או שגם אנשי Q/A נכנסים עכשיו לקטגוריית "השיווק" שלכם?!
...
אנשי ה"שיווק" (שלא ממש קיימים) החליטו לשחרר גרסא לקהל הרחב כדי שהקהילה תבדוק אותו ותעזור לתקן - זה הגדולה של לינוקס.
יחד עם זאת, אנשי ה"שיווק" לא השכילו להשאיר לינק לגרסה יציבה עבור אנשים תמימים כמו אורן שלא רוצים לעזור לאובנטו, הם רק רוצים מערכת הפעלה יציבה ועובדת על המחשב שלהם.

דביאן הינה הפצה בעלת ראש הפוך לגמרי: עד שמשהו לא מלוקק ונבדק מכל הכיוונים הוא לא נכנס לגרסת ה-stable שלהם. זה גם גורם לזה שהם יוציאו גרסא רק פעם בשנתיים בערך.
You are never fully dressed without a smile

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אתה משתמש היום במוצר שעליו נאמר "לא להתקין עד SP1"...
אותו משפט נכון גם לגבי כל גרסא של אובנטו. שים לב, אני מדגיש אובנטו. לא הייתי אומר את זה על הפצות אחרות של לינוקס (למשל דביאן או suse).
הדבר היפה אצל אובנטו זה ש:
1. יוצאת גרסא חדשה כל חצי שנה - כלומר, יש כאן חדשנות, והרבה.
2. תיקונים יוצאים באופן שוטף ותדיר. באגים מתוקנים תוך שעות ספורות עד ימים בודדים. מרגע התיקון - הם זמינים למשתמשים. במערכת המקבילה של מיקרוסופט, באג קריטי יתוקן, במקרה הטוב, רק תוך כמה שבועות.

המסקנה של איכות QA נמוכה + 1 + 2 זה שצריך לחכות שלושה חודשים לפחות לפני שמתקינים אובנטו על מחשב "חשוב". זה לא אומר שהמוצר שמקבלים הוא מוצר רע. זה אומר שלוקח למערכת שלושה חודשים לדבג את עצמה.
אם אתה ממש רוצה להקביל את זה: חלונות 7 היתה ב"בטא" אצל המשתמשים מספר חודשים לפני ההשקה שלה. אתה מוזמן להתייחס לשלושת החודשים הראשונים של אובנטו כאל "בטא" של המערכת.

בכל מקרה - אני מדגיש שוב: מדובר בהפצה אחת - אובנטו ובהחלטות של מי שמנהל אותה. הפצות אחרות כמו דביאן, פדורה, SUSE ועוד לא סובלות מהבעיה הנ"ל.
...
איך ידעתי שתביא את הבטא של חלונות כדוגמא...
אז זהו, שזאת בטא, והצפיות בהתאם. באובנטו - זה RELEASE. לא ממש עניין של דקויות.
עכשיו אני קצת מבולבל, אתה מדגיש שהבעיות המתוארות על ידך הם אובנטו - אבל זו מערכת ההפעלה שהמלצת לי להתקין. מעניין.

אני משתמש בWIN7 בדיוק מהיום בו יצאה (סתם במקרה, היה לי את ה RTM עוד קודם), אני לא מחכה לשום SP1, זה נסיון יפה לרכב על ויסטה, שהייתה (אולי) מקרה חד פעמי. אני התקנתי את ויסטה רק כשרכשתי מחשב שידעתי שיוכל לסחוב אותה, חיכיתי למחשב, לא ל SP.
כמו כן, XP עבדה מצויין בלי שום SP, וכך כאמור עובדת גם WIN7, שלא מצאתי בה עד היום אפילו תקלה אחת.

לגבי זה שבאגים זמינים לדבריך למשתמשים מייד אחרי התיקון, שערותי סומרות. אני איש QA, אתה מפתח כמדומני, שנינו יודעים מה זה אומר.
לפני ש MS משחררת תיקון כלשהוא (גם KB, לא רק SP), היא מעסיקה עשרות אנשי QA בבדיקות מקיפות שבודקות שהBUG לא רק תוקן - אלא גם שהתיקון לא דפק שום דבר אחר.
אני עוסק בבדיקות תוכנה כבר שנים לא מעטות, אם היה לי שקל על כל תיקון באג שבדקתי וגרם לרגרסיה - הייתי פורש מזמן.

לפי מה שאתה מתאר, ה QA של לינוקס (אופס, סליחה, רק של אובנטו - ההפצה הכי מתאימה לדסקטופים) לוקה בחסר. זו אמירה קשה מאוד.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

משה,
אני זוכר ומכיר לא רע את עולם ה 16 ביט ההוא בחלונות 3.11 (אגב, 3.11 זאת עוד הגירסה המוצלחת יחסית מכל אלה שהיו לפניו).
לא רוצה לסטות יותר מידי מנושא השרשור כי הרי מדובר בלינוקס מול חלונות 7 ולא מול אפל. אבל רק בקטנה:
-צריך לעשות הבדלה בין מה שהתרחש עד שנת 95 ומה שהתרחש אח"כ , כמו שרשמתי חלונות 95 הייתה נקודת המפנה האמיתית בשוק מערכות ההפעלה הביתיות ב 30 שנה האחרונות.
-מסכים איתך שמערכות מקינטוש אכן היו איכותיות יותר אבל כדי להגיע לאיכות הזאת הם היו צריכים לוותר על משהו! והמשהו הזה (שימוש במערכת סגורה וחזקה) הוא שגרם להם להפסיד את הקרב מול חלונות 95! (כידוע, ההפסד התחיל עוד הרבה לפני זה). כמובן שיש פה בחירה אסטרטגית קריטית (חלק מרכזי הוא באמת שיווקי) אבל הטעות הגדולה בהפסד של אפל, הייתה יותר החלטה לא נכונה של ג'ובס וווזניאק מאשר יכולת שיווקית מוצלחת של גייטס ואלן!

הערה קטנה:
חלונות 3.11 לא הייתה בכלל מערכת הפעלה אלא סתאם תוכנה 16 ביט שרצה על דוס!!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

nir11 כתב: עכשיו אני קצת מבולבל, אתה מדגיש שהבעיות המתוארות על ידך הם אובנטו - אבל זו מערכת ההפעלה שהמלצת לי להתקין. מעניין.
...
אין לך מה להתבלבל. לא המלצתי לך להתקין אובנטו, המלצתי (ואני ממליץ גם היום) להתקין אובנטו 9.04. יש הבדל גדול.
לפי מה שאתה מתאר, ה QA של לינוקס (אופס, סליחה, רק של אובנטו - ההפצה הכי מתאימה לדסקטופים) לוקה בחסר. זו אמירה קשה מאוד.
...
להיפך:
מה שאני אומר זה שאובנטו כמעט ולא מתעסקים עם QA לפני הוצאת גרסא. הם משקיעים את כל האנרגיה בפיתוח.
כאשר גרסא יוצאת - קהילה אדירה של משתמשי לינוקס "מתגייסת" למשימת ה-QA, בדיקות ותיקונים.
עם כל הכבוד למחלקת ה-QA של מיקרוסופט, אין להם כמה מליוני בודקים כמו שיש לאובנטו - וזה בדיוק הכוח העצום של קהילה.

המסקנה מהדברים שלי היא שצריך לתת לכל גרסת אובנטו שלושה חודשים "בחוץ" על מנת לתת לקהילה עצומה של משתמשים, מפתחים, בודקים וסתם אנשים מהשורה לעשות את מה שרק קהילה בגודל הזה יודעת לעשות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:משה,
אני זוכר ומכיר לא רע את עולם ה 16 ביט ההוא בחלונות 3.11 (אגב, 3.11 זאת עוד הגירסה המוצלחת יחסית מכל אלה שהיו לפניו).
לא רוצה לסטות יותר מידי מנושא השרשור כי הרי מדובר בלינוקס מול חלונות 7 ולא מול אפל. אבל רק בקטנה:
-צריך לעשות הבדלה בין מה שהתרחש עד שנת 95 ומה שהתרחש אח"כ , כמו שרשמתי חלונות 95 הייתה נקודת המפנה האמיתית בשוק מערכות ההפעלה הביתיות ב 30 שנה האחרונות.
-מסכים איתך שמערכות מקינטוש אכן היו איכותיות יותר אבל כדי להגיע לאיכות הזאת הם היו צריכים לוותר על משהו! והמשהו הזה (שימוש במערכת סגורה וחזקה) הוא שגרם להם להפסיד את הקרב מול חלונות 95! (כידוע, ההפסד התחיל עוד הרבה לפני זה). כמובן שיש פה בחירה אסטרטגית קריטית (חלק מרכזי הוא באמת שיווקי) אבל הטעות הגדולה בהפסד של אפל, הייתה יותר החלטה לא נכונה של ג'ובס וווזניאק מאשר יכולת שיווקית מוצלחת של גייטס ואלן!

הערה קטנה:
חלונות 3.11 לא הייתה בכלל מערכת הפעלה אלא סתאם תוכנה 16 ביט שרצה על דוס!!
...
צודק, 3.11 הייתה באמת היחסית מוצלחת (שזה מצחיק לחשוב על זה) ובגלל זה אנחנו זוכרים את המספר המוזר הזה.

תשמע, לגבי ההמשך אנחנו מסכימים, אתה פשוט מתעקש לא להשתמש במילה "שיווק" איפה שהיא בדיוק מתאימה.
אגב, טעות שיווקית של אפל זו הצלחה שיווקית של MS (שלא עשו את אותה הטעות השיווקית). מהמשפט שכתבת למעלה משתמע כאילו זה כבר לא שיווק.

לגבי ההערה האחרונה, למילה מ"ה יש שני מובנים נפוצים.
אם מ"ה זה הקרנל אז ההערה שלך נכונה, אך השימוש הנפוץ כיום במונח כולל את כל הסביבה שבאה בחבילה ובמובן זה חלונות 3 זה כבר לא אפליקציה שרצה על דוס (מה שטכנית נכון) אלא מ"ה שרצה מעל דוס.
אם תשים לב להשוואות הפרטניות של shed וnir11, הם התיחסו בעיקר למובן הכוללני ולא לקרנל בלבד.
בנושא זו מעניין לציין שבווינדוז מערכת הגרפיקה והחלונות היא חלק מהקרנל (או אולי לא בדיוק אבל משהו מאוד low level במערכת) בעוד שבלינוקס ה X-server וה windows manager הם, בפראפרזה על משפטך, "סתם תוכנה שרצה על לינוקס" ולא חלק ממנה. ברור שכל מי שבוחן אובונטו מתיחס למערכת החלונות כחלק ממנה.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

ל Windows היו מספר גרסאות שכולן התחילו עם הסיפרה 3 בגלל שמיקרוסופט חתמו על הסכם עם חברת נובל בנוגע לקישוריות לרשתות מבוססות נובל. ההסכם היה בתוקף רק עבור גרסת Windows 3 ומיקרוסופט ניצלו פרצה בהסכם כדי להמשיך ולספק קליינט לרשת נובל גם עבור גרסאות 3.0 ו 3.1 וכמובן שגם עבור Windows for Workgroup 3.11
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מה שאני אומר זה שאובנטו כמעט ולא מתעסקים עם QA לפני הוצאת גרסא. הם משקיעים את כל האנרגיה בפיתוח.
כאשר גרסא יוצאת - קהילה אדירה של משתמשי לינוקס "מתגייסת" למשימת ה-QA, בדיקות ותיקונים.
עם כל הכבוד למחלקת ה-QA של מיקרוסופט, אין להם כמה מליוני בודקים כמו שיש לאובנטו - וזה בדיוק הכוח העצום של קהילה.
...
אני לא מאמין למה שאני קורא. מיקרוסופט "מעיזים" לשחרר בטא להמון משתמשים (את ה RC של 7 הם פשוט שיחררו לכל העולם..), רק אחרי בדיקות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מקיפות. אתה אומר שאובנטו לא עושים כמעט Qש - ואז צבא של כל מני אנשים שלא עובדים לפי שום מתודולוגיה, לא מתוגמלים, לא קשורים לכלום - מביא את המוצר הזה לפרפקציה.

בטח שאני מאמין שזה QA הרבה יותר טוב, אני גם מאמין שהזאב באמת בלע את כיפה אדומה וגם את סבתא שלה - ואז הצייד הוציא אותן חיות מהבטן שלו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

וכמובן 3.11 היה ה 3X האחרון . הקודמים היו כאלה זוועה שהיו חייבים להחליפם והוא היה גם זוועה אבל אפשר היה כבר לערוך מסמך בוורד בתנאי שהוא נשמר כל דקה :)
עם 3.11 נחשפו לראשונה ציבור רחב לעכבר (למרות שכבר בדוס היו יישומים שעשו בו שימוש).

מה שמצד אחד עיצבן אותי בזמנו, וכיום אני מבין את הגאוניות זה היה לקרוא למערכת Windows.
היו לפני זה כל מיני Window systems על מערכות שונות (לא של PC) אבל רק חוצפה גאונית כמו של MS הצליחה לנכס לעצמה את המילה הבסיסית באנגלית בלי להוסיף שם תואר נוסף.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בנושא זו מעניין לציין שבווינדוז מערכת הגרפיקה והחלונות היא חלק מהקרנל (או אולי לא בדיוק אבל משהו מאוד low level במערכת) בעוד שבלינוקס ה X-server וה windows manager הם, בפראפרזה על משפטך, "סתם תוכנה שרצה על לינוקס" ולא חלק ממנה. ברור שכל מי שבוחן אובונטו מתיחס למערכת החלונות כחלק ממנה.
...
זה אחד היתרונות המוחצים של לינוקס, וMS לעולם לא יוכלו לנצח כאן. הם לא יכולים להפריד את ה GUI מה CORE. ברגע שהם יעשו את זה, כל מני אנשים יפתחו GUI בעצמם ואז חלונות תאבד את כל המיתוג שלה, ותפסיק להיות חחלונות.

[/quote]

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

nir11 כתב:
...
אני לא מאמין למה שאני קורא. מיקרוסופט "מעיזים" לשחרר בטא להמון משתמשים (את ה RC של 7 הם פשוט שיחררו לכל העולם..), רק אחרי בדיקות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מקיפות. אתה אומר שאובנטו לא עושים כמעט Qש - ואז צבא של כל מני אנשים שלא עובדים לפי שום מתודולוגיה, לא מתוגמלים, לא קשורים לכלום - מביא את המוצר הזה לפרפקציה.

בטח שאני מאמין שזה QA הרבה יותר טוב, אני גם מאמין שהזאב באמת בלע את כיפה אדומה וגם את סבתא שלה - ואז הצייד הוציא אותן חיות מהבטן שלו.
...
האיכות הסופית מדברת בעד עצמה (אז אולי באמת הזאב בלע אותה :lol: )

חוץ מזה, בפועל זה תהליך מאוד דומה למערכות מיקרוסופט והמון תוכנות אחרות. עיקר הQA מתבצע על ידי ציבור הלקוחות והתיקונים נכנסים לSP או גרסאות הבאות.
ההבדל היחידי הוא בהחלטה על נקודת היציאה הראשונה.
ברור שבמקרה של מוצרים הנמכרים בכסף מלא הנטייה היא יותר שמרנית.
במוצרים חינמיים, תפסה מאוד השיטה של גוגל, לצאת בבטא לאורך שנים.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

moco כתב:אגב, הדוגמא של אורן מצוינת לדיון.
אורן שמע, קרא וניסה והגיע למסקנות שעדיף לו ווינדוז (בואו נתעלם למען הפשטות מהמאק).
אורן אומנם הגיע למסקנה על סמך טיב/התאמת המוצר.

אבל העובדה היותר חשובה היא שאורן נמצא במיעוט מבוטל של אנשים ששמע על לינוקס, לא כל שכן החליט לנסות אותה.
1) זה שרק מיעוט שמע על זה - זה עיניין שיווקי.
2) זה שאורן ניסה והחליט נגד - זה "טיב המערכת."

אי אפשר להגיד שלינוקס לא נפוצה בגלל (2), כאשר קיים (1) שלא מאפשר ל(2) לקרות בכלל.

אני לא חושב לרגע שאם לינוקס דווקא היה קיים ומנוסה על ידי רבים אז הוא היה לוקח את הבכורה אבל ברור שהוא היה הרבה יותר נפוץ מהיום. הרי יש לו גם הרבה יתרונות ואנשים שונים נותנים משקל שונה ליתרונות שונים.
...
בדיוק (Y) כי זה מהות השיווק , ללכת ל10 אנשים ורק אחד מהם יקנה ממך , העניין הוא שאם יש לך המון עשרות כאלו אתה תמכור המון . למיקרוסופט יש כוח שיווקי עצום , ומותג אדיר שגם השנאה אליו באורח פרדוקסלי מעצים את המותג , ולכן לא פלא שהמוני אנשים לא יודעים שיש תחילף ואפילו חינמי . אם הם היו יודעים , חלקם היו מנסים אולי רובם היו כמו אורן מחליטים לנסות מערכת אחרת , אבל הוא לא החליט לפני שהוא ניסה את לינוקס . האם הוא היה מנסה את לינוקס אילוליה ה22 דפים האלו ? לא בטוח
ולכן איתו דווקה מגיעה המסקנה שללא קשר לאיכות המוצר , השיווק הוא זה שגרם לווינדוס לשלוט , ועכשיו יותר קשה , לאחרות להגיע למסה קריטית גדולה מספיק (אצל הקהל הרחב ) , כדי שגם מפתחי תוכנה בתשלום יוציאו תוכנות (מה לעשות אבל אחרי כול החינמיות עדיין צריך תוכנות בתשלום כי את הכבדות באמת , מתכנתים לא יעשו יוזר פרינדלי כי הם פשוט לא יודעים מה זה :lol: )

ולאורן , אפשר לדעת איך השגת או איך משיגים את הOSX ?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

nir11 כתב:
...

...
כל האידאלוגיה של קוד פתוח בנויה על "צבא של כל מני אנשים שלא עובדים לפי שום מתודולוגיה (לא נכון!), לא מתוגמלים, לא קשורים לכלום (גם לא נכון!)".
אני יכול לתת כמה וכמה דוגמאות לקוד פתוח כזה שהצליח. אתה יודע מה - לינוקס :-) מערכת הפעלה, כולה בקוד פתוח, מותקנת בהרבה יותר devices מאשר חלונות של מיקרוסופט...
באופן אישי, תרמתי והייתי מעורב בכמה וכמה פרוייקטים בקוד פתוח, ביניהם כמובן mythtv, ו-VLC. אולי זה יישמע לך מוזר, אבל יש אנשים שמאמינים בהתנדבות כזו או אחרת, ויש אנשים שמשקיעים מזמנם, מרצם ומהידע שלהם לא בשביל תמורה כספית.
אגב, הקוד הכי איכותי שאני ראיתי בחיי הוא קוד של פרוייקטים גדולים בקוד פתוח. הסיבה לכך שמי שכותב את הקוד הזה הוא לא מתכנת בשכר שצריך לממש איזה פיצ'ר כי מישהו בקומה שלישית החליט שצריך אותו, אלא מתכנת שעושה את מה שהוא אוהב, וכותב מתוך passion.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אני יכול לתת כמה וכמה דוגמאות לקוד פתוח כזה שהצליח. אתה יודע מה - לינוקס
...
זה חייב להיות האנדרסטייטמנט של השרשור :lol:
רוב הווב מושתת על תשתיות של קוד פתוח, אבל זה כמובן כבר חורג מהדיון על מערכות ביתיות.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

משה, הווב הוא באמת דוגמא טובה:
האתר הזה בנוי ב-PHP (פרוייקט קוד פתוח שנוצר על ידי שני סטודנטים מהטכניון), והוא מושתת על קוד פתוח שנכתב ב-PHP.
האתר הזה רץ על שרת קוד פתוח (apache) מעל מערכת הפעלה פתוחה (לינוקס), ומשתמש ב-DB שנכתב כולו בקוד פתוח (mysql).
כשאתה רוכש משהו ב-ebay, אתה משתמש בתשתיות קוד פתוח, אותו כנ"ל כאשר אתה גולש לאתר הבנק שלך (J2EE).

אבל גם אם נעזוב את הווב, אנחנו נגלה את לינוקס במגון רחב של מכשירים, החל מהממירים של הוט/יס שיש לנו בבית (לנו ולכל שאר העולם), דרך מערכות ה-VOD במטוסים, ואפילו בתחנות הבסיס סלולריות.
התפיסה של ניר, שאומרת ש"אם זה נוצר על ידי חבורה של אנשים שלא מתוגמלת, ושלא קשורה לכלום - זה לא יכול להיות טוב כמו מוצר של חברה שמשקיעה בפיתוח ו-QA" פשוט מוכחת כלא נכונה. מיקרוסופט משקיעה אינסוף בשרת הווב שלה -IIS. ועדיין לינוקס, ו-APACHE שולטים ביד רמה בתחום שרתי הווב.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אגב, ל solution stack שתיארת נהוג לכנות בקיצור LAMP שזה Linux/Apache/MySql/PHP.

מה שנחמד זה, שהשכבה העליונה, אותו ה P, היא הכי מגוונת בין האתרים אבל יצא שיש סיכוי טוב שמשתמשים בחבילה שגם מתחילה באות P :-). למשל PERL, Python . כמובן שזה לא תמיד ככה, למשל Ruby on Rails לא מתחיל ב P :|
באייקרנט אנחנו משתמשים בPylons שגם מתחיל בP, אך זה לא מקרה. זה כתוב בPython ובחרו שם שיבטא זאת.

http://en.wikipedia.org/wiki/LAMP_%28solution_stack%29
משה

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

Shed כתב:משה, הווב הוא באמת דוגמא טובה:
האתר הזה בנוי ב-PHP (פרוייקט קוד פתוח שנוצר על ידי שני סטודנטים מהטכניון), והוא מושתת על קוד פתוח שנכתב ב-PHP.
האתר הזה רץ על שרת קוד פתוח (apache) מעל מערכת הפעלה פתוחה (לינוקס), ומשתמש ב-DB שנכתב כולו בקוד פתוח (mysql).
כשאתה רוכש משהו ב-ebay, אתה משתמש בתשתיות קוד פתוח, אותו כנ"ל כאשר אתה גולש לאתר הבנק שלך (J2EE).

אבל גם אם נעזוב את הווב, אנחנו נגלה את לינוקס במגון רחב של מכשירים, החל מהממירים של הוט/יס שיש לנו בבית (לנו ולכל שאר העולם), דרך מערכות ה-VOD במטוסים, ואפילו בתחנות הבסיס סלולריות.
התפיסה של ניר, שאומרת ש"אם זה נוצר על ידי חבורה של אנשים שלא מתוגמלת, ושלא קשורה לכלום - זה לא יכול להיות טוב כמו מוצר של חברה שמשקיעה בפיתוח ו-QA" פשוט מוכחת כלא נכונה. מיקרוסופט משקיעה אינסוף בשרת הווב שלה -IIS. ועדיין לינוקס, ו-APACHE שולטים ביד רמה בתחום שרתי הווב.
...
אתה רק שכחת לציין שהדיסטריביושן של מוצרים הוא בד"כ כזה שהוא בתשלום (REDHAT וכו')

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

pup26 כתב:
Shed כתב:משה, הווב הוא באמת דוגמא טובה:

...
אתה רק שכחת לציין שהדיסטריביושן של מוצרים הוא בד"כ כזה שהוא בתשלום (REDHAT וכו')
...
1. אין קשר בין תשלום/חינם לבין קוד פתוח או לא. יכול להיות קוד פתוח בתשלום. יכול להיות קוד סגור בחינם (למשל: google desktop).
2. הרוב המכריע של טכנולוגיות פתוחות לווב הם חינמיות:

א. PHP - הרוב המכריע של php deployments הן חינמיות. רק zend נותנת פתרון בתשלום.
ב. mysql - כנ"ל.
ג. apache - כנ"ל.
ד. לינוקס - כנ"ל. עם כל הכבוד לred hat (ויש כבוד), עדיין הקוד שלה הוא קוד פתוח, וניתן להתקין אותו ללא התמיכה של RH - להפצה קוראים centos.
RH לא מוכרת קוד, היא מוכרת ידע ותמיכה. כל הקוד שקיים אצל RH חופשי וזמין לכולם.

הטענה של ניר היתה ש"קוד פתוח, שמורכב מאנשים שלא קושרים לכלום ושלא מתוגמלים - לא יכול להיות טוב". העובדות בשטח מצביעות על זה שמוצרי קוד פתוח הם מוצרים איכותיים להפליא.

דוגמא נוספת, אגב, למוצר קוד פתוח מוצלח במיוחד הוא כמובן firefox.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:התפיסה של ניר, שאומרת ש"אם זה נוצר על ידי חבורה של אנשים שלא מתוגמלת, ושלא קשורה לכלום - זה לא יכול להיות טוב כמו מוצר של חברה שמשקיעה בפיתוח ו-QA" פשוט מוכחת כלא נכונה..
...
אתה לא ממליץ להתקין את ה RELEASE האחרון של אובנטו. זה מה ששוה צבא המתנדבים שלך. מערכת ההפעלה האחרונה שהם שיחררו נתקעה לגמרי אחרי פחות מ 48 שעות. זה אומר הכל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

nir11 כתב:
Shed כתב:התפיסה של ניר, שאומרת ש"אם זה נוצר על ידי חבורה של אנשים שלא מתוגמלת, ושלא קשורה לכלום - זה לא יכול להיות טוב כמו מוצר של חברה שמשקיעה בפיתוח ו-QA" פשוט מוכחת כלא נכונה..
...
אתה לא ממליץ להתקין את ה RELEASE האחרון של אובנטו. זה מה ששוה צבא המתנדבים שלך. מערכת ההפעלה האחרונה שהם שיחררו נתקעה לגמרי אחרי פחות מ 48 שעות. זה אומר הכל.
...
לך ותבדוק כמה פעמים היו מסך כחול למי שהתקין מערכת הפעלה ראשונה לפני SP1 ? ומה זה בדיוק SP ? סרביס פאק , שזה למעשה מכבסה ל "תראו הוצאנו מערכת הפעלה מלאה באגים , אחרי שעשינו ביטא ל10 מליון יוזרים חזקים במשך חודשים , ועכשיו אנחנו מוציאים תיקון לבאגים שלנו " אז לידיעתך לXP יצאו שלושה
אז אם כאן אומרים לך לך ותוריד מערכת הפעלה בגרסה שניה , זה מכבסה ל ... " אנה ממכם תורידו את המערכת לביטא כדי שנוכל לשחרר מערכת הפעלה שלא דורשת אח"כ סרביס פאק , אנחנו לא מיקרוסופט :lol: "
איזה מכבסת מילים אתה מעדיף ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

nir11 כתב:
...
...
ניר, כמו שאמרו, אל תשווה את ההפצה האחרונה של אובונטו להפצה הרשמית של 7.
שד אמר את זה עוד בהתחלה, כך שלא ברור איך אתה מסיק מסקנות מרחיקות מכך שאומנם ההפצה האחרונה של אובונטו לא משויפת עדיין.
זה לא דבר שנובע מזה שמדובר בצבא של מתנדבים ולא מחלקת QA בשכר, אלא זו מדיניות ספציפית של מפיצי אובונטו.
לייחס חוסר איכות בתוכנה לזה שהיא מושתתת על צבא של מתנדבים זו פשוט לא מסתדר עם מה שרואים במציאות.
יש לי ניסיון ארוך בפיתוח בסביבות ומערכות של MS ובשנים האחרונות אני עובד על טהרת חבילות קוד פתוח.
לטובת MS חייבים לציין את כלי הפיתוח שלהם, אבל בכל מה שקשור לאיכות של תשתיות תוכנה ותגובתיות ברגע שמתגלות תקלות אז MS נשארת הרבה מאחור.
לא במקרה הווב מושתת בעיקר על קוד פתוח.
משה

חזור אל “תוכנה - KODI”