אתה משתמש היום במוצר שעליו נאמר "לא להתקין עד SP1"...
אותו משפט נכון גם לגבי כל גרסא של אובנטו. שים לב, אני מדגיש אובנטו. לא הייתי אומר את זה על הפצות אחרות של לינוקס (למשל דביאן או suse).
הדבר היפה אצל אובנטו זה ש:
1. יוצאת גרסא חדשה כל חצי שנה - כלומר, יש כאן חדשנות, והרבה.
2. תיקונים יוצאים באופן שוטף ותדיר. באגים מתוקנים תוך שעות ספורות עד ימים בודדים. מרגע התיקון - הם זמינים למשתמשים. במערכת המקבילה של מיקרוסופט, באג קריטי יתוקן, במקרה הטוב, רק תוך כמה שבועות.
המסקנה של איכות QA נמוכה + 1 + 2 זה שצריך לחכות שלושה חודשים לפחות לפני שמתקינים אובנטו על מחשב "חשוב". זה לא אומר שהמוצר שמקבלים הוא מוצר רע. זה אומר שלוקח למערכת שלושה חודשים לדבג את עצמה.
אם אתה ממש רוצה להקביל את זה: חלונות 7 היתה ב"בטא" אצל המשתמשים מספר חודשים לפני ההשקה שלה. אתה מוזמן להתייחס לשלושת החודשים הראשונים של אובנטו כאל "בטא" של המערכת.
בכל מקרה - אני מדגיש שוב: מדובר בהפצה אחת - אובנטו ובהחלטות של מי שמנהל אותה. הפצות אחרות כמו דביאן, פדורה, SUSE ועוד לא סובלות מהבעיה הנ"ל.
...
איך ידעתי שתביא את הבטא של חלונות כדוגמא...
אז זהו, שזאת בטא, והצפיות בהתאם. באובנטו - זה RELEASE. לא ממש עניין של דקויות.
עכשיו אני קצת מבולבל, אתה מדגיש שהבעיות המתוארות על ידך הם אובנטו - אבל זו מערכת ההפעלה שהמלצת לי להתקין. מעניין.
אני משתמש בWIN7 בדיוק מהיום בו יצאה (סתם במקרה, היה לי את ה RTM עוד קודם), אני לא מחכה לשום SP1, זה נסיון יפה לרכב על ויסטה, שהייתה (אולי) מקרה חד פעמי. אני התקנתי את ויסטה רק כשרכשתי מחשב שידעתי שיוכל לסחוב אותה, חיכיתי למחשב, לא ל SP.
כמו כן, XP עבדה מצויין בלי שום SP, וכך כאמור עובדת גם WIN7, שלא מצאתי בה עד היום אפילו תקלה אחת.
לגבי זה שבאגים זמינים לדבריך למשתמשים מייד אחרי התיקון, שערותי סומרות. אני איש QA, אתה מפתח כמדומני, שנינו יודעים מה זה אומר.
לפני ש MS משחררת תיקון כלשהוא (גם KB, לא רק SP), היא מעסיקה עשרות אנשי QA בבדיקות מקיפות שבודקות שהBUG לא רק תוקן - אלא גם שהתיקון לא דפק שום דבר אחר.
אני עוסק בבדיקות תוכנה כבר שנים לא מעטות, אם היה לי שקל על כל תיקון באג שבדקתי וגרם לרגרסיה - הייתי פורש מזמן.
לפי מה שאתה מתאר, ה QA של לינוקס (אופס, סליחה, רק של אובנטו - ההפצה הכי מתאימה לדסקטופים) לוקה בחסר. זו אמירה קשה מאוד.