הבדלים בין מגברים - המשך

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #361 

נמר כתב:בוודאי בשביל להוכיח אותך , ועשית בשבילי את העבודה.

אבל יאמר לזכותך ... לא היה קל.

אגב.
זה לא משנה את העובדה שאתה תמיד יכול ללמוד ולשנות את הגישה שלך.

אני הייתי יותר גרוע ממך בהרבה , לא האמנתי שיש הבדלים בין רמקולים עם אותם נתונים. :wink:
...
אתה צודק. עלית עליי. יש לי בבית מערכת של AIWA.
ואני בכלל נמצא פה בשביל להתווכח על דברים שבהם אני לא מבין מאומה.

העיקר שתרגיש טוב עם עצמך!
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #362 

nec_000 כתב:

אם אתה מעוניין לבחון כמות אנשים שגדולה כגודל כמות גרגירי האבק ביקום,
אולי תמצא אחד שסוטה מהנורמה הקשיחה :lol:

אבל אז לא יהיה מתאם סטטיסטי בין האחד הבודד הזה שנמצא
אי שם במרחבי היקום - אל כמות הוודיופילים שטוענים כביכול
ליכולות מגיות בדיסיפלינות כה רבות בתחום האודיו.
...
אני טוען שאתה מגזים במובהקות--> "כמות הוודופילים שטוענים כביכול....." משולה בדיוק לאותו אחד שסוטה מהנורמה (כלומר הם לא רבים יחסית לאוכלוסיית הכדור, אך מוכשרים בתחום).

אבל בא נחזור לפרקטיקה- איך אני בוחר אלקטרוניקה (מקור דיגיטלי, הגברה) "שקופה" :?: האם מישהו מייצר כזו ? מי? האם ניתן להסיק כפי שנטען (למיטב זכרוני גם על ידך) שרוב/כל הציוד, לפחות מרמת מחיר מסויימת של חברות "רציניות" הוא שקוף?
האם מערך הבדיקות שעמד לרשות מבצעי הניסויים זמין לכל דורש? האם יש צב"ד שאני או אפילו טכנאי מהשורה יכול לחבר באחורי מכשיר ולומר אהאה- "לא שקוף :oops: בו נעבור הלאה" האם זה ריאלי בבואנו לרכישה?
או שנגזר עלינו להמשיך בניסוי ותהייה באמצעות אוזניינו ולפיכך מה הועילו חכמים.. :?:

נ.ב drambuie הדוגמא על פיתוח התרופות לא הכי מוצלחת, אני מניח שלוקחים בחשבון שיש אנשים (חריגים, מיעוט) שעלולים אפילו למות מתרופה מסויימת, אבל מה לעשות, צריך מתי שהוא לחתוך ולהתקדם ולכן אין כאן מובהקות מושלמת.....יתקנו אותי הרופאים הנכבדים שבפורום האם אני טועה ומטעה :|
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #363 

zy

אתה מתווכח עם קיר , הרי עוד שניה אחד מהם ישלח לך עוד ציטוט מאיזה אתר ואז יתחיל ויכוח חדש.

הראשון חסר אמונה אלה רק בספרות טכנית , השני חסר נסיון וניתמך קשות בחסר האמונה.

אני חושב שהוכחנו את הטענה שלנו באופן מוחלט ואין מה להוסיף כאן שיועיל לדיון.

המטרה של כל הפוסט הזה היא ליצור ויכוח ולא שום דבר אחר , וזה מה שקרה.

המזל הוא שמה שקרה בנוסף הוא "מעז יצא מתוק" וזה אמיתי בלי לצחוק. :wink:

אני עדיין מושפע קצת מהחמשירים. :roll:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #364 

מה המתוק?
HiFiMusic IL

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #365 

שיש הסכמה שקיימים הבדלים בין מגברים שונים ... ושסוף סוף השירשור הזה ניגמר. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #366 

חכה, לא יפה לנעול את הדיון ב- 4 בבוקר, תן לחברה לקום, בטוח יש להם מה להגיד.
HiFiMusic IL

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה #367 

החברים היקרים מבלבלים בין הוכחה מדעית ותמיכה סטטיסטית ובין אוביקטיבי וסוביקטיבי, אבל אם זה מה שעוזר להם לקנות מערכת שהם נהנים ממנה, מי אנחנו שנתווכח?

כתבתי את זה בעבר, והיות וזה נושא שאני לעניות דעתי מבין בו מעט יותר מרוב החברים כאן , הדוגמא של התרופות שגויה בתכלית. זה נכון שמבחן סטטיסטי עיוור משמש לבדיקת תרופות, אבל . אין לו כמעט שום יכולת ניבוי לגבי תגובה של אדם אינדיבידואל כי:
1 נתון סטטיסטי אוכלוסיייתי אינו ישים על פרטים ("התרופה עוזרת ל 63%....." או עדיפה על פלסבו)
2 התרופה מוצגת לאותו אדם מקסימום פעמיים. זה לא עומד באמת בקריטריונים של בדיקה חוזרת. הניסיון מלמד שלעיתים הצגה חוזרת של תרופה לאחר זמן מביאה לשינוי האפקט- לכיוונים שונים.
3. האוכלוסיה לא תמיד מייצת את האוכלוסיה הכללית וקבוצות שוליים אחרות
אחד הדברים העצובים לגבי גישות טכנוקראטיות הינם הפערים בין הטכנולוגיה המתקדמת, הססמאות השדופות, המציאות היומיומית והנאיביות הפילוסופית. למי שרוצה דוגמאות:
1. אפשר למדוד הכל.
2. אפשר לשחזר הכל בעזרת הטכנולוגיה של היום (הלו, פעם שניה היום: מי אמר "צליל מושלם לנצח" ולא קיבל?).
3. מה שפסיכולוגי הוא וודו
4. אמירות המצטטות מספרים הן בהכרח לא וודו (מי אמר 99 אחוז ולא קיבל)
5. מחקרים סטטיסטיים מהווים הוכחה מדעית.

בתור אחד שבאמת מאמין שגם הטכנולוגיה וגם הפסיכולוגיה חשובות באודיו, התשתית הרעיונית שלכם נראית לי רעועה למדי. ובתור אחד שרגיל להביט בתהליכים, אני רואה את הגלישה שלכם מרעיון לרעיון כאן כהדגמה ברורה לכך.

חברה, רדו מהעץ.
נועם

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #368 

אני דווקא לא יודע מה אתם רוצים משני אלו (במיוחד אתה נמר), הם סך הכל אמרו שמגברים שנמדדים שווה ישמעו אותו דבר.

אתה נמר מתעצבן כי אתה יודע שאתה שומע הבדלים בין מגברים, אבל אף אחד לא אמר שהם נמדדים אותו הדבר... לכן אף אחד לא סתר אף אחד ואפשר לחיות בשלום.
(כמובן שזה בכלל לא משנה או רלוונטי שאם שני מגברים נמדדים שווה אז הם נשמעים שווה מבחינה פרקטית הרי)

עכשיו אני מחזיר את הדיון לשירשור המקורי מלפני שבועות רבים שגרר את השירשור הנוכחי.

בשירשור ההוא טען nec שמגברי סטריאו (גם אנלוגים) מבצעים שינוי/עיוות/הרס/יו ניים איט לסאונד על ידי רכיבי DSP. שאלתי, האם יש למישהו דוגמה למגבר נפוץ שכזה?

סתם לשם הבהרה, אני לא לוקח פה צד כלשהו, אין לי מושג אם עושים שימוש ב- DSP או לא, סתם סקרן.
HiFiMusic IL

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

שליחה #369 

ציטוטים של נמר:

"בוודאי בשביל להוכיח אותך , ועשית בשבילי את העבודה.
אבל יאמר לזכותך ... לא היה קל."

"נכון לעכשיו אני מציע לך ללמוד קצת לשמוע ואז להראות מה אתה יודע. {באמת שזה בלי לפגוע אבל אתה עושה מעצמך צחוק ... באמת אחי."

נמר, קראתי את כל השרשור ועד עכשיו התאפקתי, אבל מצטער, אני חייב להתבטא, הגזמת ובגדול. אני מאוד מחבב אותך אישית, אבל כתיבתך ויחסך לשני חברים מהטובים כאן באתר (ולא רק להם) פשוט בלתי נסבלת. ולשים אמוטיקון של סמיילי ופרח בסוף לא מתקן את זה.

מי שעושה מעצמו צחוק לאורך כל השירשור הוא אתה. הצלחת להוכיח בורות, זלזול, ושאתה כנראה לא "טורח" לקרוא את מה שמביאים לך בעיקר כי אתה לא יודע אנגלית- שזה בסדר גמור, אבל לומר "לא טרחתי לקרוא" יענו בגישה של "קטן עלי, מי זה בכלל הפרופסור הזה" זה לצאת קטן, קטן מאוד. כמו ילד בן 6 שמסתכל על פעלולן בטלוויזיה ואומר "אני גם יכול לעשות את זה אבל לא בא לי, קטן עליי". את מה שמביאים לך לקרוא, ולחינם, כתבו אנשים עם "קצת" יותר ניסיון ממך, בנוסף להשכלה מדעית רחבה, ואתה מבטל אותם בהינף יד משל היו מילים ריקות שאין אף אדם מאחוריהן. מי אתה חושב שאתה?

אתה פשוט מגבב שטויות המגובות בעיקר על ניסיונך "העשיר". ובכן, אני הייתי שותק. אם תוך שנה אחת בה עברת מאמונה עיוורת בפיור אוקוסטיק לבדיקה של 700,000 רכיבים שונים, לא צברת ניסיון. צברת בעיקר בלבול. זה לא אותו הדבר. לניסיון, צריך יותר זמן. צריך לחיות עם רכיבים. לא ייתכן שבדקת לעומק כל כך הרבה דברים כמו שמשתמע מדבריך בזמן כל כך קצר *לעומק*. במקום זה טעמת טיפה מזה, מזה ומעוד מיליון דברים ואתה חושב שאתה עכשיו זקן השבט עתיר הניסיון. אז אתה לא. אתה בעיקר מצטט מנטרות של מי שמוכר לך את הרכיבים (אדם אותו אני מכבד מאוד אגב). אין לך שום דעה משל עצמך, רק ציטוטים חסרי בקרה עצמית. והרבה בלבול. ואתה עוד מדבר על אנשים שמשכילים ממאמרים?

ואגב מבחנים עוורים והסתמכות על תוצאות סטטיסטיות, בפעם הבאה שאתה חולה, חלילה, אפרופו דוגמה מצויינת שהובאה כאן, תזכיר לי להזכיר לך לעשות מבחן השוואתי בין תרופות שונות (רגע, מה תרופות? חומרים שונים) כדי להחליט מה לקחת, במקום להסתמך על זו שהרופא (הפרופסור עם העיגולדים, שקורא מאמרים) רשם לך, תרופה שליעילותה הגיעו, תתפלא, במבחן עיוור עם פרמטרים ברי מדידה. כן, כן, בדיוק כמו שיטות הבדיקה ש NEC ודרמבויי מדברים עליהן.

אז שיטות מדעיות לא מעניינות אותך. זה בסדר גמור. גם דעתם המדעית של אנשים עם "קצת" יותר ניסיון ממך בללמוד ולחשוב לא מעניינת אותך. גם בסדר. אבל האופן שבו אתה מתייחס כאן למי שדעתו שונה משלך, ובמיוחד לאנשים משכילים, הוא פשוט מתחת לכל ביקורת, ואחת הסיבות העיקריות בעטיין אני ממעט לכתוב בפורום בחודשים האחרונים. פשוט אי אפשר להביע כאן דעות בלי שתיירט אותן בגסות. ובהתייחס לציטוטך- אתה כאן כדי להוכיח אנשים?? מה???!! זה פשוט מזעזע. אני לא יודע מהיכן גבהות הלבב הזו בה אתה לוקה ובגדול, אבל הייתי ממליץ לך לבדוק את עצמך ואת המטרות לשמן התכנסנו.

ולא, אני לא מתכוון להוסיף אמוטיקון של קריצה או פרח. כתבתי הכל ברצינות ואני מתכוון לזה.

ובכל זאת הבהרה קטנה- אני מקפיד להפריד בין אישיות פורום לאדם אמיתי. בדבריי אני מתכוון לאישיות הפורום שלך בלבד, לא אליך אישית, אתה חביב עליי בהחלט על אף הכל. אבל אישיות הפורום שלך זקוקה לשינוי מקיף, ויפה שעה אחת קודם. אני לא כותב כדי לפגוע למרות שברור שדבריי אינם נעימים, אלא רק כדי שתבדוק את עצמך ושרמת הדיונים כאן תעלה.

Nec_000 ודרמבויי- אתם אדירים. הסבלנות שלכם, הסגנון הנעים, העקביות וההשכלה עוברת גבולות אנושיים ידועים. יישר כוח, הלוואי שהיו יותר כמוכם, ורצוי שאפילו עם דעה מנוגדת (כמו רמקול למשל אם אינני טועה לגבי דעותיו).
פה אני כן שם אמוטיקון: (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #370 

אני חייב להסכים עם logankungfu,

יש כאן עבירה חוזרת ונשנית - ויכוחים על קנקנו של אדם במקום על נושא הדיון.

אני חוזר ואומר, אם אתם חושבים לנצח בויכוחים על ידי טענות כמו "תלכו לשמוע יותר ואז נדבר" או "אתה לא מבין כלום", אז תשכחו מזה.

זו לא מהות האתר.

אני רואה שהויכוח עובר לפסים האישיים ולכן הוא נסגר.

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”