:כותרת: הפגנות צדק חברתי (אלי מריאנו כלומר ביבי עם המפגינים)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73285
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3160 פעמים

שליחה #361 

http://www.themarker.com/news/1.532298

הגיע הזמן שמעמד הביניים לא ישתוק יותר

"החינוך הממלכתי-ציוני בישראל מצוי בנסיגה, לא רק ערכית אלא גם מספרית. כמעט חמישה מכל עשרה תלמידים שייכנסו לכיתה א' ב-2011 יהיו ערבים או חרדים. פרט לספקות הקיימים בנוגע למידת ההזדהות של התלמידים הללו עם הערכים הדמוקרטיים והציוניים של מדינת ישראל, יש מקום גם לספקות לגבי מידת התרומה של תלמידים אלו לעתידה הכלכלי של ישראל. בוודאי שהדברים נכונים לגבי בתי הספר החרדיים, שאינם מחנכים להשתלבות בשוק העבודה העתידי. "

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #362 

קצת קשה להאשיחם את הממשלה בכך שיש מגזרים שעושים יותר ילדים ממגזרים אחרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #363 

Catskinner כתב:קצת קשה להאשיחם את הממשלה בכך שיש מגזרים שעושים יותר ילדים ממגזרים אחרים.
...
הממשלה אשמה בכך שהיא משלמת קצבאות ילדים בכלל, ולפי מפתח של סכום עולה על כל ילד נוסף, בפרט.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #364 

Catskinner כתב:קצת קשה להאשיחם את הממשלה בכך שיש מגזרים שעושים יותר ילדים ממגזרים אחרים.
...
בוודאי שאפשר, בעיקר כשהיא נכנעת ללחצים של המפלגות הדתיות ומעניקה עוד ועוד כספים למגזרים הללו על חשבון משלמי המיסים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #365 

שמעון_ד כתב:
...
הממשלה אשמה בכך שהיא משלמת קצבאות ילדים בכלל, ולפי מפתח של סכום עולה על כל ילד נוסף, בפרט.
...
כאן צריך להוכיח סיבה ונסיבה. כלומר, האם יש מתאם בין גובה הקצבה לבין כמות הילדים. לדעתי אותם מגזרים ימשיכו להתרבות גם אם לא נשלם להם גרוש, הם יהיו יותר עניים, יותר בורים, אולי גם יותר ממורמרים אבל לא פחות מרובים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #366 

אני מסכים עם קלוד.
יש מגזרים שימשיכו להתרבות ללא שום קשר לכסף שישולם או לא ישולם להם.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #367 

דרך אגב הבעיה המרכזית עם החינוך הממלכתי הוא לא בגלל החרדים או הערבים. הבעיה שלו היא קודם כל בכח האדם שמעביר את השיעורים, בצפיפות הכיתות ומכאן גם בשיטות הלימוד והחינוך. על זה ניתן להוסיף שחינוך החובה החינמי ממש לא בחינם. בזה באמת אפשר להאשים את הממשלה אבל הפעם זה לא בגלל החרדים,הערבים או מגזרים אחרים - זה 100% בגללנו.

מעם הספר הפכנו לאט לאט לעם הספארי.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #368 

AviBiton כתב:אני מסכים עם קלוד.
...
ובגלל זה צריך להגביל את הילודה פר משפחה כמו שעשתה ממשלת סין (זה בעיקר נוגע למגזרים של הערבים והחרדים)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #369 

למה להפסיק בהגבלת הילודה? יסורסו מיידית כל מי שלא מסכימים איתי ותראו איך שיהיה כאן סבבה.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 08/08/2011 13:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #370 

Catskinner כתב:
שמעון_ד כתב:
...
...
כאן צריך להוכיח סיבה ונסיבה. כלומר, האם יש מתאם בין גובה הקצבה לבין כמות הילדים. לדעתי אותם מגזרים ימשיכו להתרבות גם אם לא נשלם להם גרוש, הם יהיו יותר עניים, יותר בורים, אולי גם יותר ממורמרים אבל לא פחות מרובים.
...
כרגע אני לא מוצא לינק, אבל שטרסלר כתב כמה פעמים על המחקרים שהוכיחו קורלציה ברורה בין גובה קצבת הילדים למספר ילדים ממוצע גם אצל החרדים וגם אצל המיעוטים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #371 

גם אני שמעתי על זה וגם אני לא מצאתי סימוכין. זה לכאורה נשמע מאוד הגיוני אבל קשה לטעון שבמגזרים האלו ההגיון דופק שעות עבודה תיקניות.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #372 

Catskinner כתב:למה להפסיק בהגבלת הילודה? יסורסו מיידית כל מי שלא מסכימים איתי ותראו איך שיהיה כאן סבבה.
...
טענה מוזרה. לכל אחד יש זכות להביא ילד או ילדים לעולם. אבל לא צריכה להיות לו הזכות להטיל עלויות החלטתו על משלמי המיסים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #373 

...
מצד שני אם לא ישולם להם הכסף, יהיה ניתן להפנות אותו לצרכים חשובים יותר (חינוך נורמלי יותר וכו - חסר?).

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #374 

Catskinner כתב:גם אני שמעתי על זה וגם אני לא מצאתי סימוכין. זה לכאורה נשמע מאוד הגיוני אבל קשה לטעון שבמגזרים האלו ההגיון דופק שעות עבודה תיקניות.
...
מצאתי משהו באתר של מוטי היינריך:

קצבאות הילדים נולדו בסוף שנות ה-50 לאחר מהומות של עולים ממרוקו בואדי סאליב בחיפה. כדי להשקיט את המהומות ולפייס את הציבור המזרחי היה לפוליטיקאים נוח לחלק קצבאות ילדים במקום כספים על בסיס עדתי. הקצבאות היו לשיטה שהנציחה את העוני ולא מנעה את מהומות הפנתרים השחורים 15 שנים מאוחר יותר. כדור השלג גדל – ילדים במקום עבודה – הפכו למקור פרנסה. בשנות ה-70 ניסו להגביל את הקצבאות רק ליוצאי צבא, אך מהר מאד נפרץ הסכר בעקבות אינספור "קומבינות". למרות הגדלה עקבית של הקצבאות והרחבת מעגל הזכאים, זועקים מידי שנה דוחות העוני כי מספר הילדים העניים גדל... הסקטור החרדי תפס את הפרינציפ: לפני 1955 ילדה אישה חרדית אשכנזייה בממוצע 2.8 ילדים. בשנת 2001 זינק מספר הילדים הממוצע ל- 7.6 ילדים בממוצע לאישה. דבר לא השתנה באמונתם הדתית וגם לא פירוש חדש למצוות "פרו ורבו". מספר הילדים שולש בגלל הכסף, לא בגלל המצווה... יש שטוענים כי הגידול במספר הילדים אינו נובע מהקצבאות וכפי הנראה ישנם משתנים אחרים שהשפיעו. ראוי לבדוק.
...
http://www.kav.org.il/100994/891

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #375 

sheva23 כתב:
...
ובגלל זה צריך להגביל את הילודה פר משפחה כמו שעשתה ממשלת סין (זה בעיקר נוגע למגזרים של הערבים והחרדים)
...
הלכת קצת רחוק מדי...
לא היית רוצה לחיות במדינה שמגבילה את הילודה םר משפחה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #376 

שמעון_ד, הטענה שלי באה בעקבות ההמלצה להחיל כאן הגבלות ילודה. מבלי להיכנס לסוגיה המעניינת של מי יקבע בדיוק את הקריטריונים לאותה הגבלה ומה הם יכללו, לי אישית יש כבר די והותר עם הממשלה שנכנסת לי לצלחת ומחליטה בשבילי מה מותר לי לאכול והיכן ובאילו שעות ואין לי שום כוונה לתת לה להיכנס לי למיטה. על כן החלטתי שהדרך הנכונה להראות עד כמה הדרישה הזו מגוחכת היא להביא אותה להשלשלותה ההגיונית ולסרס את מי שאני לא אוהב - שזה משהו כמו 70-80% מהאוכלוסיה לפי החשבון האחרון שלי.

בנוגע לקצבאות, גם מוטי היינריך מאוד נזהר ואינו טוען לקשר ישיר חד וחלק. אי אפשר להשוות מצב לפני כמה עשורים ולטעון שגורם אחד ויחיד הוא האחראי לשינויו. היה מעניין לראות אם הקיצוץ בשנים האחרונות הביא לירידה בילודה באותם מגזרים. לדעתי זה לא שינה כהוא זה אך אשמח להתבדות.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 08/08/2011 14:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #377 

ובהערת שוליים, אני מת שיגיע הרגע שבו אהוד ברק יגיע למאהל ויגיד שגם הוא קשוב למחאתם הצודקת של בני מעמד הביניים. רק לראות את זה יהיה שווה את תשלום אגרת הטלביזיה+מע"מ.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #378 

Catskinner כתב:ובהערת שוליים, אני מת שיגיע הרגע שבו אהוד ברק יגיע למאהל ויגיד שגם הוא קשוב למחאתם הצודקת של בני מעמד הביניים. רק לראות את זה יהיה שווה את תשלום אגרת הטלביזיה+מע"מ.
...
הוא צועק להם את זה מהמרפסת, הם רק לא שומעים בגלל הגובה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #379 

:lol:

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #380 

AviBiton כתב:
sheva23 כתב:
...
...
הלכת קצת רחוק מדי...
לא היית רוצה לחיות במדינה שמגבילה את הילודה םר משפחה.
...
לא בהכרח חייבים באופן גורף, צריך לעשות את זה חכם ולהתמקד באוכלוסיות שמכבידות על המדינה.
זה יקרה במוקדם או במאוחר. יש לנו מדינה קטנה, צפיפות האוכלוסין רק תגדל עם הזמן. אנחנו לא בקנדה וגם לא נהיה.
המחאה הזאת אולי תפתח את העיינים לנוגעים בדבר גם בנושא הזה.
לא בדקתי את הנושא אבל מעניין מה % המשפחות שהן לא חרדים/ערבים שיש להן יותר מ7 ילדים.
זה בכלל מבלי להיכנס לנושא של גידול האוכלוסיה הערבית בארץ. לא היתי רוצה שבעתיד הלא רחוק אחמד בשארה/טיבי והרב עובדיה יקבעו לי את סדר היום וכיצד להתנהג.

נעול

חזור אל “ללא קשר”