טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

גם אם המטרה שלו לזקק מהצוות את האנשים ההכרחיים בלבד, תחשבו כמה כסף פיצויים והעלאות בשביל שאנשים יסכימו לחזור + כמה אנשים לא יקנו עכשיו טסלה מתוך החששות שהמהלך הזה מייצר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

כתבתי את זה כבר בעבר, שוק הרכבים זה כסף קטן יחסית לשווקים אליהם טסלה מכוונת.
הפסד מכירות פוטנציאלי וזמני בגלל פעולות ייעול לא ישפיעו בצורה משמעותית על החברה בטווח הארוך.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

הוא פיטר 80% מטוויטר. זה השפיע על טוויטר באיזה שהי צורה? (באמת שואל, לא עוקב אחרי טוויטר)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

כן, לטובה.
כמות השינויים, שיפורים, תיקונים ודברים אחרים, כמו העפה של תכנים של פגיעה בילדים, בעיה גדולה מאד שההנהלה הקודמת לא ממש טיפלה בה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא מדוייק. היו הרבה מאוד תקלות מאז שנכנס. הוא פיטר את כל צוות המודרציה, המשמעות היתה עליה דרמטית בשיח מלוכלך/גזעני וכתוצאה מכך, הרבה מאוד מפרסמים ויוזרים משמעותיים פרשו. בפועל, לא היה למיזם כמו meta threads סיכוי להצליח אלמלא הוא עשה את המהלך הזה. כרגע יש פחות יוזרים והרבה פחות מפרסמים. שווי החברה ירד דרמטית מאז המהלך והסיכוי שטוויטר יחזרו לרווחיות או לאימפקט חברתי משמעותי (כפי שהיה להם הרבה מאוד שנים) נמוך מאוד.

זה נכון שמבחינת innovation וקצב פיתוח הם עלו מאוד אבל חברות לא נשפטות על בסיס זה אלא על האימפקט שלהם, ועל הרווחיות שלהם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

נכון, היו תקלות בהתחלה, אבל הן נפתרו במהירות. קצב פיתוח פיצ'רים חדשים עלה פי כמה וכמה.
יש הרבה יותר יוזרים אמיתיים (כי את רוב הבוטים הם העיפו) ולגבי המפרסמים לא בדקתי.
X כיכבה כאפליקציה הכי פופולרית בכל מני קטגוריות לא פעם ולא פעמיים בזמן האחרון בכמה מקומות.
עכשיו אנשים יכולים להרוויח כסף ב-X. הם הוסיפו אפשרות להוציא\לקבל שיחות ב-X והם עובדים על מערכת לניהול כספים\תשלומים.
הוא רוצה להפוך את X ל-everything app. מהפכים כאלה דורשים זמן, סבלנות וגם יכולות להיות בעיות מדי פעם.
X לא מצנזרת כמו שטוויטר צינזרה לכל בקשה קטנה של ממשלות. היא נלחמת על זכויות הביטוי וגישה למידע של משתמשים בהרבה מדינות.

החברה עכשיו חברה פרטית, הם יכולים לעשות מה שהם רוצים ובזמני פיתוח וגדילה היא לא חייבת להיות רווחית.
טסלה הפכה לרווחית רק לפני כ-5 שנים. גם SpaceX לא הייתה רווחית זמן רב. אני לא חושב שזו אינדיקציה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305

שליחה

ההשוואה לחברות תוכנה ולטוויטר בפרט היא מנותקת לחלוטין מהמציאות. תוכנה היא לא חומרה, ובטח שלא מקבילה לייצור רכבים או הקמת תשתיות טעינה ברחבי העולם.
את טוויטר אפשר לקיים כמו שהיא או לשכפל גם עם עשרה אנשים מוכשרים - הרבה יותר קל להגיע לסקייל עצום של משתמשים כשמדובר בתוכנה.

חברות כמו אינסטגרם, ווטסאפ, רדיט וכו' עשו את זה עם כמה עשרות מפתחים והרבה מזל. זה שהוא פיטר לטוויטר את הצורה לא אומר שזה מה שצריך לעשות בכל חברה.
הדבר היחיד שמשותף לטוויטר ולטסלה זה שהוא מנהל את שתיהן, זהו.

שלא לדבר על זה שאם המייסד עצמו מגיע למצב שהוא צריך לפטר מיידית 500 עובדים ולסגור חטיבה שהיא אחת מאבני הבניין של החברה והיתרון הכי משמעותי שלה בשוק הזה, הוא צריך ללכת הביתה, לא העובדים. העובדה ששבוע אח"כ הוא מנסה לגייס מחדש את אותם אנשים שהוא רק עכשיו פיטר אומרת הכל.

הנה קטע מהדיווח של REUTERS:
יום לפני שאילון מאסק פיטר כמעט את כל חטיבת טעינת הרכב החשמלי של טסלה בחודש שעבר, היו בחטיבה תקוות גדולות כאשר מנהלת החטיבה רבקה טינוצ'י הלכה להיפגש עם מאסק לדיון לגבי עתיד הרשת, כך אמרו לרויטרס ארבעה עובדי רשת הטעינה לשעבר.
לאחר שטינוצ'י קיצצה בין 15% ל-20% מעובדי הצוות שבועיים קודם לכן כחלק מגל פיטורים נרחב בטסלה, האמינו בחטיבה שמאסק יאשר תוכניות להרחבת רשת הטעינה של החברה בצורה משמעותית.
הפגישה לא הייתה יכולה להסתיים באופן גרוע יותר: מאסק, אמרו העובדים, לא היה מרוצה מהמצגת של טינוצ'י ודרש פיטורים נוספים.
כשהיא התנגדה ואמרה שקיצוצים עמוקים יותר יערערו את היסודות העסקיים של החברה בתחום הטעינה, הוא פיטר אותה ואת כל החטיבה שלה המונה כ-500 עובדים.
...
https://www.reuters.com/business/autos- ... 024-05-15/

הכת הזאת שצמחה סביב מאסק וטסלה שמנסה להצדיק ולהעצים כל פעולה שלו אי פעם ביקום תוך כדי שהיא מתעלמת מכשלים או ליקויים בולטים בניהול או ברכבים עצמם, היא אחד הדברים הפתטיים ביותר שיש. לא, זה שהוא פיטר את כל החטיבה של ה-SC וזה שיש מלא ליקויים ב-Cybertruck זה לא הוכחה שמדובר בגאון נסתר שתכנן לעשות את כל זה ואנחנו פשוט לא ניחנו בתבונה הדרושה להבין אותו. להפך.
לדעתי פשוט נמאס לו אבל האגו לא מאפשר לו להרפות ממשהו שהוא כ"כ מזוהה איתו. זה לא סימן טוב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

לכתבות של רויטרס, לפחות בכל מה שנוגע למאסק וחברותיו אני לא מתייחס, ברוב הכתבות שלהם במקרה הטוב מדובר בסילוף עובדות או באי דיוקים מכוונים.
אני לא מנסה להעצים שום דבר, רק ניסיתי להסביר מה קו המחשבה הכללי. אף אחד לא באמת יודע מה בדיוק קרה בפגישה חוץ ממאסק וטינוצ'י ולמה הוא החליט לפטר את כל (רוב?) המחלקה.
וגם אני אישית לא חושב שזו הדרך, אבל מצד שני, אף פעם לא ניהלתי מספר חברות ענקיות ומצליחות במקביל.
זה שלדעתך זה ניהול כושל לא אומר שום דבר על המצב בפועל או בהיבט לטווח הרחוק. אנשים לא מסוגלים לראות שום דבר מעבר לאף שלהם ולמה שהמדיה מוכרת להם בצורת כל מני כתבות וסרטונים. אני חושב שצריך לתת זמן לאבק לשקוע, לחכות קצת ולראות מה ייצא מהפעולה הזו. יכול להיות שכולם צודקים והוא טעה, ויכול להיות שזה היה צעד שבדיעבד יסתבר כחיובי מבחינת החברה.

איזה ליקויים מצאת ב-CT? היתה בעיה עם הדבק שמחזיק את הדוושה, בוצע ריקול (שלוקח 30 שניות לבצע) לכל הרכבים והבעיה סודרה.
מדובר ברכב חדש לחלוטין, הגיוני שבסדרות המוקדמות יהיו בעיות פה ושם.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לכתבות של רויטרס, לפחות בכל מה שנוגע למאסק וחברותיו אני לא מתייחס, ברוב הכתבות שלהם במקרה הטוב מדובר בסילוף עובדות או באי דיוקים מכוונים.
...
אוקי, יש לך הוכחה שמדובר כאן בסילוף עובדות או אי דיוק מכוון?

אנשים לא מסוגלים לראות שום דבר מעבר לאף שלהם ולמה שהמדיה מוכרת להם בצורת כל מני כתבות וסרטונים.
...
אנשים גם לא מסוגלים לראות שום דבר מעבר ל-Hype שהם שבויים בו, במיוחד אנשים שהוציאו הרבה כסף ורוצים אישוש שעשו את הבחירה הנכונה.
זאת אחת הסיבות שבגללה sunk cost fallacy הוא כשל לוגי כ"כ נפוץ.

אני חושב שצריך לתת זמן לאבק לשקוע, לחכות קצת ולראות מה ייצא מהפעולה הזו.
...
כמה זמן צריך בדיוק לחכות? כי למאסק לקח בערך שבוע להתחרט.
כשזה עובד זה בגלל שהוא גאון וצודק, וכשלא זה בגלל שלא חיכינו מספיק?

איזה ליקויים מצאת ב-CT? היתה בעיה עם הדבק שמחזיק את הדוושה, בוצע ריקול (שלוקח 30 שניות לבצע) לכל הרכבים והבעיה סודרה.
מדובר ברכב חדש לחלוטין, הגיוני שבסדרות המוקדמות יהיו בעיות פה ושם.
...
עם כל הכבוד ל"סדרות מוקדמות", אני לא מכיר הרבה רכבים במחיר הזה שיש להם כ"כ הרבה בעיות שמצריכות שירות של החברה ימים ספורים אחרי הרכישה. אתה מוזמן לראות מה כותבים הרוכשים המאושרים ברשת:

https://www.reddit.com/r/RealTesla/comm ... /#lightbox

https://jalopnik.com/tesla-tells-cybert ... 1851468431

https://www.reddit.com/r/RealTesla/comm ... /#lightbox

https://www.instagram.com/reel/C52NFCSSg-G/

https://www.reddit.com/r/RealTesla/comm ... er_recall/
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 17/05/2024 17:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

17/05/2024 15:28  
sabres כתב:
כשזה עובד זה בגלל שהוא גאון וצודק, וכשלא זה בגלל שלא חיכינו מספיק?
...
מה זאת אומרת "כשזה עובד"?
אתה קראת את הקורות חיים של הבחור? חברות, אקזיטים, מכוניות בחלל וכו'?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי, אז מכיוון שיש לו גם דברים שהצליחו, אני צריך להתייחס לכל מה שהוא עושה כדבר שיצליח בהגדרה.
פספסת גם את הנקודה אבל לא נכנס לזה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

טסלה לא היחידה שיש להם בעיות עם רכבים שהם חדשים לחלוטין בשוק ולא מתיחת פנים לדגם שקיים בשוק הרבה זמן.
התכוונתי לתקלות או דיפקטים סדרתיים, לא לבעיות רנדומליות שיכולות לקרות עם כל רכב, במיוחד על פס ייצור ממש חדש.
כמו עם כל דבר שאתה קונה, כשאתה קונה משהו חדש לחלוטין, צפה לזה שאולי תתקל בבעיות לא צפויות.

בנוגע לכמה זמן צריך לחכות? אז כן, לחכות שבוע ולראות שהחיתוך היה מוגזם וצריך להחזיר חלק מהאנשים בחזרה.
זה בדיוק מה שאמרתי בנוגע ל"אם אתה לא צריך להחזיר חלקים אחרי שחתכת אז לא חתכת מספיק".
שוב, אני לא מנסה להגיד שמה שהוא עשה זו החלטה נכונה או לא נכונה. כך הוא עובד, ועד כה זה עובד לו טוב.
גם כשטוויטר חתכה 50% מהעובדים מהיום למחר כולם אמרו שמה שהוא עושה זה מטורף ושהאתר ימות, ובסה"כ פוטרו\עזבו 80% מהעובדים והכל עובד בסדר. אגב, זה קרה גם בטוויטר כשהם ראו שחתכו אנשים שכן צריכים אותם, והחזירו חלק מהם (שהיה מוכן לחזור). גם אז היה רעש על זה, כבר שחכו מזה.
כולם יכולים להרגע, רשת ה-SC תקבל הקצאות חדשות של עובדים ותמשיך להתפתח. אני לא חושב ששוק הטעינה זה משהו שטסלה תוותר עליו.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הטענה לא הייתה שהיא היחידה, אלא שמצופה מרכב במחיר הזה לא לסבול מבעיות כ"כ אקוטיות כבר בשבועות הראשונים להשקה שלו.
הדוושה שיכולה להיתקע זה דבר הזוי וזה לא הדבר היחיד כמו שהדגמתי. מאסק כבר אמר בתקופת ההשקה של מודל 3 שהוא לא ממליץ לרכוש את הרכבים הראשונים שיורדים מפס הייצור. אם זאת הדעה של המנכ"ל על ה-QA של החברה, אי אפשר לצפות מהלקוחות "להבין" את זה.
ולא, כשאני קונה מוצר חדש במחירים האלה אני לא מצפה להיות הבטא טסטר של החברה, אני מוזר כזה.

בנוגע לכמה זמן צריך לחכות? אז כן, לחכות שבוע ולראות שהחיתוך היה מוגזם וצריך להחזיר חלק מהאנשים בחזרה.
...
שאני אבין - באיזה יקום זאת אסטרטגיה עסקית לגיטימית לפטר 500 אנשים ולסגור חטיבה שלמה, לעצור מיידית את כל עבודות התשתית של פרויקט שהוא core business של החברה, ועל הדרך להשמיד את המוניטין של החברה רק כדי לנסות להחזיר את אותם אנשים שבוע אחרי?
אם מאסק ניחן בכזאת ראיית הנולד, למה לא לפטר רק את מי שצריך ולעשות את השינוי הארגוני הדרוש? אתה חושב שאנשים יחזרו כאילו כלום לא קרה? מצחיק אותי שאתה סבור שמדובר באיזה מאסטרמיינד ולא במישהו שפיטר את אחת המנהלות הכי מוכשרות שלו וכל מי שמתחתיה בגלל איזו קפריזה. אגב, אם זאת הייתה התכנית הגאונית שלו מראש, למה הוא ביקש ממנה קודם לפטר רק עוד כמה אנשים? הוא גם ידע בדיוק מה היא הולכת להגיד? שיגלה לי כבר את המספרים של הלוטו.

גם כשטוויטר חתכה 50% מהעובדים מהיום למחר כולם אמרו שמה שהוא עושה זה מטורף ושהאתר ימות.
...
כבר התייחסתי לנקודה הזאת באריכות.
פיתוח תוכנה הוא לא ייצור מכוניות והדבר היחיד שמשותף לשני המקרים האלה הוא שאת שתיהן מנהל אילון מאסק. זהו.
אתרי אינטרנט לא דורשים את אותה כמות אנשים, הם לא מייצרים מכוניות ומנועים, וגם לא שולחים טילים לחלל. זה שאת טוויטר ספציפית אפשר לתחזק עם צוות של 40 אנשים לא אומר ש-40 אנשים זה המספר הנכון לכל חברה רק כי אילון מאסק עכשיו מנהל אותה.

כולם יכולים להרגע, רשת ה-SC תקבל הקצאות חדשות של עובדים ותמשיך להתפתח.
...
אני בספק. למה שמישהו בכלל ירצה לחזור לעבוד תחתיו? עוד החלטה כזאת וכבר לא ישארו בכלל אנשים שירצו לקנות טסלה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

1. התשובה לטענה שלך מאד פשוטה: פשוט אל תקנה.
2. בקצרה? לא יודע, אני לא מנהל חברות גדולות. אני בטוח שיש דברים שהרבה CEOים היו רוצים לעשות ולא עושים בגלל איך שזה יראה מבחוץ.
עוד אופציה, תעשה שינויים ומהר, אם משהו נשבר, תקן אותו והמשך קדימה בקצב. במקום להכנס לחישובים ולהתקע באותו מקום בלי להתקדם לשום מקום למשך הרבה זמן.
3. טסלה היא יותר חברת תוכנה מחומרה. אבל אוקיי, למה אי אפשר להתשתמש באותם הרעיונות גם בחומרה? לא פיטרו חצי מחברת טסלה, פיטרו מחלקה של כ-500 אנשים (מתוך יותר מ-100K עובדים). בטסלה יש מספיק מהנדסים טובים שבמקרה הצורך יכולים לעבור הסבה.
4. על זה אין ויכוח. גם אני לא חושב שזה מהלך שהתקבל "בהבנה" ע"י מרבית העובדים. אישית, אם היו עושים לי תרגיל כזה אז גם הייתי אומר לחברה ללכת לחפש.
עם זאת, זו לא הפעם הראשונה שמאסק מפטר אנשים על המקום באותו הרגע, אני מניח שמי שעובד בחברות שלו ואיתו מודעים לזה, פשוט לרוב לא עושים מזה רעש וכותרות.

עדיין לא הבנתי למה כולם חושבים שאנשים בוחרים רכב לפי איך שהחברה מפטרת או לא מפטרת עובדים.
מתי שקנית טויוטה\יונדאי\כל דבר אחר, בדקת מה ה-CEO של החברה עושה? לא. למה זה צריך לעניין קונים?
בסופו של דבר כל מאמר עם המילה טסלה או מאסק בכותרת זה SEO מטורף ומושך קליקים, זו הסיבה שמכל פלוץ קטן שמאסק עושה, התקשורת יודעת לפרסם מאמרים.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

1. העניין הוא לא אם פלוני אלמוני מהפורום יקנה CT או לא. זה עוד אישוש להתנהלות של החברה והעומד בראשה שכנראה לא ניחן ביכולות הניהול שעדת המעריצים שלו מייחסת לו.

2. לא צריך להיות מנהל של חברות גדולות כדי לפסוק בעניין הזה.
הוא לא תכנן לסגור את כל החטיבה (כאמור, הבקשה הראשונית של מאסק ממנהלת החטיבה היתה לפטר עוד אנשים), אבל האגו שלו לא הניח לו לקבל סירוב והוא העיף 500 איש מעכשיו לעכשיו. אין שום היגיון תפעולי בלהתחיל לנסות להחזיר מאות אנשים שפיטרת בהינף יד לפני שבוע.

3. אני לא יודע על בסיס מה אתה קובע שטסלה היא יותר חברת תוכנה מחומרה, אבל נניח את זה בצד.
למה אי אפשר להשתמש באותם רעיונות? כי לכתוב איזה קוד שעכשיו יהיה זמין לכמה מיליוני אנשים בו זמנית עם איזה אינסטנס של AWS זה משהו שהיום גם צוות מאוד מצומצם של אנשים יכול לעשות עם כלום כסף ובכלום זמן, ולעומת זאת להוציא מוצר כמו מכונית שלוקח שנים לתכנן ולייצר אותו דורש השקעה גדולה פי כמה מכל בחינה.
באיזה "רעיונות" שהושאלו מהפיטורים בטוויטר אתה רוצה שיעשה שימוש בטסלה בדיוק? בטוויטר אתה יכול להעיף כמעט את כולם והקוד ימשיך לרוץ. אם תעיף בטסלה חצי מעובדי פס הייצור לא יהיו לך מכוניות. אתה באמת חושב שבטסלה יש עודפים של מהנדסים שלא עושים כלום ועכשיו יעשו להם הסבה לעבוד על ה-SC?
וזה לא סתם 500 איש מתוך 100K - זאת כל המחלקה וכל הידע והקשרים שהיו אצלה. זהו, הלך. מי בדיוק נשאר לעשות הסבה למהנדסים העודפים הדימיוניים של טסלה?

4. בהחלט. צריך לזכור גם שפיטורים משפיעים מורלית על העובדים שנשארים בחברה, בוודאי פיטורים כאלה.

5. זאת לא הייתה הכוונה.
כשזה מגיע לרכב חשמלי, לא מעניין את הלקוח הממוצע אם המנכ"ל מפטר את העובדים בחיוך לבבי וזר פרחים, או אם הוא צוחק באכזריות בזמן שהוא גוזר להם את התג.
כשאנשים קונים רכב חשמלי, הטעינה הופכת לעניין קריטי. זה כל ההבדל ואנשים בוחרים רכב ועוד איך על בסיס העניין הזה. רשת ה-SC היא אחת הסיבות להצלחה המטאורית של טסלה, לא פחות מהרכבים שלה.
אז אם המנכ"ל בדיוק פיטר את כל מי שאחראי על הרשת הזאת ואני רוצה לקנות רכב חשמלי, תהיה בטוח שזה ישפיע על השיקולים שלי כי אין לי מושג אם מחר יהיה לי איפה לטעון ואם מישהו בכלל יתחזק את כל העניין הזה. זה לא צריך לעניין קונים?

6. יש למטבע הזה שני צדדים. אני מסכים איתך לחלוטין שצמד המילים "טסלה" ו-"מאסק" הפכו להיות הבאזוורדס הכי מעיקים והכי מנוצלים ע"י כל ילד שמחפש לייקים ביוטיוב או עיתונאי משועמם עם דדליין שאין לו כבר על מה לכתוב. העובדה שמאסק לא חושש להגיד את דעתו גם בנושאים חברתיים ופוליטיים גם לא באה טוב כנראה לציבור מסוים שאני אישית לא מחסידיו.
למרות זאת, אי אפשר להכחיש שהתפתחה סביב מאסק וטסלה גם איזושהי סוג של כת שמאדירה אותם ומשתיקה או פוטרת כלאחר יד כל סוג של ביקורת, לגיטימית או לא.
נכון, המקרה הזה מושך אש ומעורר יותר עניין כי מדובר בטסלה ובאילון מאסק, אבל כמו שאין מקום "להתלבש" עליו רק כי הוא לא בא לכמה אנשים טוב בעין, ככה גם אין מקום להציג כל החלטה שלו כגאונות עסקית שרק יחידי סגולה יבינו. ביקורת, או דחייה שלה, לא צריכות להיות מבוססות על פולחן אישיות.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 15/02/2025 4:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

טסלה חד משמעית חברה שהיא יותר תוכנה מחומרה, זה אחד הנקודות הייחודיות שלה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אחלה, על מה אתה מבסס את הקביעה הזאת?
רק אחדד: כשאני אומר "חומרה" אני מתכוון למוצרים פיזיים שהחברה מייצרת שהם לא תוכנה, לא ללוחות PCB או שבבים כמונח המקובל בהייטק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

על בסיס כמה אנשים עובדים שם על תוכנה מול חומרה. ה fsd הוא פרוייקט עצום, גם פרוייקט הרובוט שלהם הוא ענק.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקי, אז כמה אנשים עובדים שם על תוכנה לעומת האנשים שעובדים שם בפסי הייצור של הסוללות, המנועים, הרכבים, רשת הטעינה וכו'?
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 18/05/2024 16:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46463

שליחה

לדעתי הכל נובע בגלל המשפט ש- Elon אמר לפני כמעט 10 שנים:
Tesla is a software company as much as it is a hardware company
https://www.latimes.com/business/autos/ ... story.html
ומאז כולם חוזרים על המשפט או משנים אותו כפי שהשרשור הראה.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”