טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46463

שליחה

07/05/2024 12:05  
ziv_r כתב:
הפתיחה הרישמית.

image.png
...
אירוע הפתיחה היה היום בשעה 15:00
הגעתי עם חבר מהעבודה שתמיד היה סקרן ורצה לחוות בעצמו. בתחילה בודקים שמות, אבל לא נרשמתי וזרמו עם זה שנכנסתי ללא רישום. כשביקשנו נסיעת מבחן, הרישום לנסיעות כבר היה מלא, אבל אנשים נראה שסתם נרשמו ולא הגיעו, אז יצא שנתנו לנו נסיעת מבחן תוך כמה דקות מרגע שביקשנו. הם מצלמים את רשיון הנהיגה ונותנים איזה רכב שתרצו.

האם החבר קנה? בהתחלה הוא חשב שהוא סתם יגיע לסיבוב, אבל עכשיו כבר ממש שוקל ברצינות לקנות.

טרייד אין? מתישהו בעתיד, לא יודעים כרגע.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

מה מצב החניה שם? או שגם הם בטקטיקת פתח תקווה וכשהרכב מוכן הם שמים לך אותו בחוץ חצי על המדרכה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אתה שואל מה עם עושים עם הרכב שלך אחרי שהם מסיימים לטפל בו במידה ואתה מוסר אותו לטיפול?

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שואל מה מצב החניה שם בגדול מעבר למה שיש בתמונות והאם עמוס שם כמו פתח תקווה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אז למה שאלת "כשהרכב מוכן"? מוכן למה? 🙂
אנחנו אספנו את הרכב לסיבוב ממגרש החנייה הפנימי שלהם, הוא מופיע בתמונה האחרונה.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא יודע אם יצא לך לטפל כבר בפתח תקווה אבל בסיום הטיפול (לי אישית כבר פעמיים ולעוד מכרים) הם מוציאים את הרכב מחוץ למתחם של טסלה ומחנים אותו חצי על המדרכה חצי על הכביש עקב מצוקת חניה באיזור.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

נו, אז מה שרשמתי בהתחלה נכון - אתה שואל מה עושים עם הרכב אחרי שאתה מוסר אותו לטיפול.
לא הגשתי את הרכב שלי לטיפול, אז אני לא יכול לענות על זה. אני כן יכול לומר שזה איזור התעשיה של נתניה - וכמו כל איזור תעשייה, הוא עמוס.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן. אבל זאת היתה סתם דוגמא. כשאני מגיע למרכז בפתח תקווה באמצע היום רוב הסיכויים שאחנה על המדרכה בחוץ.
בכל מקרה המרכז החדש נראה מעולה. תודה על העדכון.
מקווה שישפיע במהירות על הסניף במרכז והתורים יתקצרו.

חיכיתי חודשיים לתור, הזמינו חלק ועכשיו מחכה עוד חודשיים. :-|
נערך לאחרונה על ידי Shasoosh ב 15/05/2024 16:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

טרייד אין יכול להיות מעניין, השאלה כמה מקבלים על הרכב שמחזירים. משהו שאשמח לבדוק אם יכנס לפועל.

ד"א - כל הרשת מדברת על ההחלטה ההזויה של מאסק לפטר את כל הצוות של הסופרצ'ארג'רים, אחד הדברים היותר הזויים שהוא עשה לדעתי (הרשת הזו היא אחד היתרונות היותר גדולים של המותג):

נערך לאחרונה על ידי Huber ב 15/05/2024 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ידעתם שהנתח שוק של טסלה כיום בתחנות טעינה לרכבים חשמליים גדול יותר משל כל המתחרים שלהם ביחד (יותר מ 58%)?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

יותר FUD. הוא פיטר את העובדים, לא ויתר על הרשת או על הגידול שלה.
כולם אמרו שהוא הזוי כשהוא פיטר 80% מעובדי טוויטר, או בגלי הפיטורים הקודמים שהחברה עשתה.
תן להם קצת זמן והם יחזרו וגדול. אולי עשו איזה שהוא שינוי כיוון פנימי, צריך קצת זמן כדי שאפשר יהיה להבין מה הכיוון.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אגב, טסלה מחזירה חלק מצוות הסופרצ'רג'ר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

15/05/2024 20:34  
TheCoolest כתב:
יותר FUD. הוא פיטר את העובדים, לא ויתר על הרשת או על הגידול שלה.
כולם אמרו שהוא הזוי כשהוא פיטר 80% מעובדי טוויטר, או בגלי הפיטורים הקודמים שהחברה עשתה.
תן להם קצת זמן והם יחזרו וגדול. אולי עשו איזה שהוא שינוי כיוון פנימי, צריך קצת זמן כדי שאפשר יהיה להבין מה הכיוון.
...
הוא לא "פיטר את העובדים". הוא פיטר "את כל העובדים". כולל עובדים חיוניים שעשו לו את כל מה שהפך את הרשת הזו למצליחה כיום, אחת מהם למשל זו העובדת שהצליחה לשכנע את רב חברות הרכב האחרות בשוק להצטרף לתקן שלהם ולרשת שלהם כלקוחות. עובדים מנוסים זה ידע וכח, אחד הדברים שעזר להם להקים רשת כ"כ מוצלחת זה הנסיון הרב של העובדים הללו והידע שלהם. אצלנו כל פעם שעוזב עובד וותיק לוקח זמן רב מאוד עד שהמחליף שלו מצליח "להיכנס לנעליו" וכמעט תמיד זה שיבוש כזה או אחר לתהליכי החברה (לעיתים רחוקות זה שיפור, לרב זה פשוט כאב ראש לכולם). פה מדובר על כל הצוות מהראשון עד האחרון עם כל הידע והנסיון שהיה לכולם.

תצפה בסרטון של NBC - זה מוסבר שם יפה.

אני כבר לא יודע מה הוא יותר, גאון או מטורף, אבל בתור בעל טסלה הידיעה הזו עשתה לי הרגשה מאוד מאוד לא נעימה, וחוסר וודאות לגבי עתיד המותג, כי כפי שציינתי רשת הסופרצארגרים שלהם זה אחד היתרונות הכי גדולים של הרכב, כפי שכל בעל טסלה יודע.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

15/05/2024 23:46  
TheCoolest כתב:
אגב, טסלה מחזירה חלק מצוות הסופרצ'רג'ר.
...
זה רק מראה שהוא פשוט ירה מהמותן ללא שום חשיבה אמיתית. אבל זה מעט מידיי מאוחר מידיי. תחשוב איך מרגיש עכשיו עובד כזה שמוחזר כלפי חברה שהתנהגה אליו ככה. אם זה הייתי אני הנאמנות שלי לחברה הייתה בשפל חסר תקדים ובצדק.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 16/05/2024 8:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כל ההתנהלות שלו בשנה-שנתיים האחרונות גורמת לי לשקשק ביחס לחברה הזו. הרבה אנשים לא קונים טסלה בגלל הפוליטיקה שלו וסגנון הניהול שלו כנראה לא מתאים לחברה בסד"ג של טסלה.

אין ספק שהוא איש מאוד חכם, מה שיש לי ספק זה ביכולות הניהול שלו והיכולת שלו לנהל סיכונים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

עופר - מסכים לחלוטין. ולא סתם המנייה של טסלה התרסקה.

הוא בעל חזון ברמה גבוהה מאוד. מצד שני הוא קפריזאי, ילדותי ולדעתי מנהל גרוע.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

הבנאדם שווה 192B$ אז ללא ספק גאון.
מכיר לא מעט שלא שוקלים טסלה רק בגללו.
לגבי המניה של טסלה והשווי שלה שעדיין מנופחים ללא פרוצפורציה, טסלה שווה יותר מטויוטה, פורש, מרצדס ויונדאי ביחד...הירידה אולי משקפת תיקון של עיוות יתר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Huber
אני חושב שזה רק נראה ככה למשגיחים מבחוץ כמונו. אף אחד מאיתנו לא באמת יודע מה הולך בתוך החברה ולמה הפעולות שלו נראות כמו שהן נראות.
לא סתם הרבה פעמים אומרים שמאסק משחק שח 3D בזמן שאחרים משחקים דמקה.
הגישה שלו היא שאם אתה לא מחזיר חלק מהחלקים אחרי שחתכת אותם החוצה לא חתכת מספיק. זה מסביר בדיוק את מה שקרה בחיתוך הצוות של SC, לחתוך ואז להחזיר רק את מה שבאמת הכרחי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

16/05/2024 11:16  
TheCoolest כתב:
@Huber
אני חושב שזה רק נראה ככה למשגיחים מבחוץ כמונו. אף אחד מאיתנו לא באמת יודע מה הולך בתוך החברה ולמה הפעולות שלו נראות כמו שהן נראות.
...

אתה יודע כמו מה זה נשמע נכון? כמו מה שדתי יענה שאגיד לו "אבל למה אלוהים עשה את X"...

לא יכול להיות שכולם טיפשים ורק מאסק הגאון היחיד שמבין הכל לבד. לחשוב ככה זה כבר מחשבה של כתות ולא הגיון בריא.

תראה, לשנינו אין ממש ברירה כי כבר רכשנו את הרכבים ואנחו כבר "שבויים" של מאסק והדרך בה הוא ינהל את החברה לטוב או לרע, אבל אני יכול להגיד לך שאם היום כרוכש פוטנציאלי הייתי שומע על המהלך הזה, זה בהחלט היה משפיע על שיקולי הרכישה שלי.
כמות הרכבים הולכת וגודלת, הרשת צריכה לגדול יחד איתה, במיוחד כשהוא פתח אותה לכל שאר הרכבים החשמליים. אני לא רואה איך זה קורה בלי הצוות שהוא פיטר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני לא רואה את עצמי שבוי. במקרה הכי גרוע אפשר למכור את האוטו ולעבור למשהו אחר.
את ניהול החברה אני משאיר למי שמבין בזה יותר ממני. לא אני ואני מניח שגם לא אתה יודעים יותר טוב ממנו איך לנהל חברה בגודל של טסלה.
כמעט ואף פעם לא שומעים איך SpaceX מתנהלת, ואני מניח שהדברים שם לא שונים בהרבה. פשוט מדובר בחברה פרטית, אז אין רעש ואין FUD.
אף אחד לא אמר שהרשת לא הולכת לגדול או להתפתח הלאה, בינתיים שומעים רק FUD.
והוא מחזיר חלק מהצוות.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”