אתה מושך את הידית של הדלת האחורית (ליד פתח הטעינה) ומחזיק 3 שניות. וזה מתנהג כמו לחיצה על כפתור השחרור שיש על הידית של מטעני טסלה.
זה נוח כשאתה מטעין עם מטען צד ג'.
TheCoolest כתב:
אתה מושך את הידית של הדלת האחורית (ליד פתח הטעינה) ומחזיק 3 שניות. וזה מתנהג כמו לחיצה על כפתור השחרור שיש על הידית של מטעני טסלה.
זה נוח כשאתה מטעין עם מטען צד ג'.
...
השתמשתי גם (בבית יש לי מטען לא של טסלה עוד מהרכב הקודם) - עובד מעולה
זה הגיע ל- Cybertruck, אבל עדיין לא לשאר הדגמים. אני מקווה שהם לא גנזו את זה, ה- Sentry ממש בזבזני.
...
ממש זה Understatement. הייתי חודש בחו"ל, הרכב ישב בחנייה של הרכבת עם הסנטרי מכוסה. ירד רק 4% בחודש שהוא מכובה. כשהו דלוק יורד יותר מזה ביום בגללו. לא ימנע ממני להמשיך להשתמש בו, זה אחד פיטצרים היותר חכמים/שימושיים בטסלה, אבל רק אומר...
עדכון 2025.26 מביא את העוזר הקולי Grok לרכבי טסלה, אך עם מגבלה משמעותית: הוא אינו שולט בפונקציות הרכב.
Grok מגיע סוף סוף לרכבי טסלה (כרגע בבטא). על פי ההודעה, התכונה תהיה זמינה בשלב הראשון בארצות הברית בלבד, ותדרוש חומרת AMD (כלומר, לא תהיה זמינה ברכבים ישנים יותר עם מעבדי אינטל בשלב הראשוני של ההשקה) ומנוי קישוריות פרימיום. החדשות הטובות הן שלא יידרש מנוי נוסף לשירות ה-AI עצמו. עם זאת, טסלה מבהירה כי בשלב זה, Grok ישמש כעוזר מידע בלבד, ולא יוכל לשלוט על פונקציות ברכב כמו הפעלת מזגן או פתיחת חלונות. עבור פעולות אלו, הנהגים ימשיכו להשתמש במערכת הפקודות הקוליות הוותיקה לעת עתה.
אם אין אינטגרציה למערכות הרכב למי זה עוזר? למי מאיתנו כבר אין איזשהו AI בסמארטפון למשל?
לא הבנתי למה זה מוגבל ל Ryzen. יש לא מעט דברים שהיו אמורים להגיע לאינטל (מיפוי תלת מימד של תצוגת רוורס למשל) שלא הגיעו.
...
יכולות להיות 2 סיבות, הראשונה פחות הגיונית לדעתי, אני משערך שזו השניה. הראשונה היא המעבד עצמו (מעבד Ryzen quad-core 12nm Zen+ CPU with integrated RDNA 2 מול מעבד Intel Atom A3950). מעבדי INTEL שהוטמעו בדגמים הקודמים היו די חלשים. מעבדי הרייזן של AMD משמעותית יותר חזקים. אז טכנית יכול להיות שהם פשוט לא חזקים מספיק. סיבה שניה - הקצאת משאבי פיתוח לבצע אופטימיזציה לתוכנה שתעבוד על חומרה יותר חלשה - שלדעתי זו הסיבה שזה לא מגיע לדגמים הללו.
זה רק הגיוני אם הם מריצים את המודל מקומית על הרכב, מה שלדעתי לא קורה. אם זה בענן, אז כל מה שנדרש זה ה-trigger word ולהעביר את האודיו לענן (כלומר, קידוד) ואז להשמיע את הסטרים שלו כשהוא מחזיר את הטקסט. זה לא דורש המון עיבוד.
oferlaor כתב:
זה רק הגיוני אם הם מריצים את המודל מקומית על הרכב, מה שלדעתי לא קורה. אם זה בענן, אז כל מה שנדרש זה ה-trigger word ולהעביר את האודיו לענן (כלומר, קידוד) ואז להשמיע את הסטרים שלו כשהוא מחזיר את הטקסט. זה לא דורש המון עיבוד.
...
אולי עיבוד והשמעת הקול והבנת המשתמש נעשים מקומית וזה הגורם העיקרי? יותר "זול" מבחינת תקשורת שהתקשורת תעביר טקסט אבל השמע יבוצע מקומית
oferlaor כתב:
...
אני לא חושב ששום דבר מער לקליטת הסאונד מתבצע מקומית, הרייזן אכן יותר חזק מהאינטל אבל עדיין די חלש בפני עצמו ולא מעבד שאפשר באמת להריץ עליו מודלי AI אפילו בסיסיים. בגלל זה בתשובה הקודמת שלי ציינתי שאני חשוב שהסיבה היא חוסר באופטימיזציה ותו לא.
הכל ניחושים כמובן, אין לנו גישה באמת למידע שיתן לנו תשובה אמיתית מה קורה שם.