Lost - עונה 6
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
נהנתי בפרק ויש אכן כמה נתונים חדשים כפי שציינתם.
נקודה מעניינת היא שככל הנראה היה לג'ייקוב יכולת להעביר כמה תכונות שלו לאחרים. לפי דעתי הוא יכול בעצם לתת "כוחות" למי שהוא נוגע בו.
לדעתי הנגיעה שלו בסאן גרם לה ללמוד אנגלית במהירות, לג'ק הוא איפשר בעצם לעשות את הניתוח המסובך לאשתו + הגן עליו, להיוגו הוא נתן יכולת לדבר עם המתים, כך גם לסיני (שכחתי את שמו) שיודע לדעת מה המתים חשבו ברגע המוות שלהם.
כלומר, יש כאן מישהו שיכול לתת כוחות לאחרים על ידי מגע (אל מצרי?!).
פלוק משתלב בתוכנית של ווידמור. כבר ראינו שווידמור (שלדעתי הוא 108!) רוצה לחסל את כל החיים על האי בכדי להישאר הקנדידט האחרון. אנחנו יודעים שגם פלוק בעד ווידמור כי אז הוא יודע שהוא יאפשר לו לרדת מהאי. לדעתי ווידמור ופלוק מתואמים והסיבה שפלוק רוצה לעבור לאי ההיידרה זה בכדי לאפשר לווידמור להשמיד את החיים מהאי (כפי שקימי היה אמור לעשות לפני כמה עונות). עדות לכך אפשר לשמוע בעובד של ווידמור שאמר לו שיש אנשים באי והאם בכל זאת להמשיך בתוכנית...
יש כאן משחק שח בין שתי דמויות שיש להן כריזמה, כוחות וחוקי טבע משל עצמן. הן נמצאות על אי בודד שיש לו סוג של FORCE FIELD שמונע הגעת אנשים חיצוניים לאי ומונע בריחת שני האלים מהם לעולם הרגיל. החוקים אומרים שאם רק שני האלים רוצים בזה, הם יוכלו לעזוב את האי. JACOB הוא הטוב ורוצה לשמור את סמוקי באי וגם נתן לממשיכי דארמה את הטכנולוגיה לשמור אותו במקומו (הכפתור) מכיוון שבעצם הקדיחה פגמה ביכולות של האי לשמר אותם במקומם.
נראה לי שווידמור, בן, קייט, כריסטיאן, קלייר וסעיד הם כולם מועמדים להחליף את פלוק באי.
לגבי אילנה, הוא כמו אבא שלה כי הוא גרם לה להחלים אחרי התאונה האיומה שהיתה לה.
אגב אילנה, מה היא שיחקה ב-ROME? היא לא זכורה לי משם?
נקודה מעניינת היא שככל הנראה היה לג'ייקוב יכולת להעביר כמה תכונות שלו לאחרים. לפי דעתי הוא יכול בעצם לתת "כוחות" למי שהוא נוגע בו.
לדעתי הנגיעה שלו בסאן גרם לה ללמוד אנגלית במהירות, לג'ק הוא איפשר בעצם לעשות את הניתוח המסובך לאשתו + הגן עליו, להיוגו הוא נתן יכולת לדבר עם המתים, כך גם לסיני (שכחתי את שמו) שיודע לדעת מה המתים חשבו ברגע המוות שלהם.
כלומר, יש כאן מישהו שיכול לתת כוחות לאחרים על ידי מגע (אל מצרי?!).
פלוק משתלב בתוכנית של ווידמור. כבר ראינו שווידמור (שלדעתי הוא 108!) רוצה לחסל את כל החיים על האי בכדי להישאר הקנדידט האחרון. אנחנו יודעים שגם פלוק בעד ווידמור כי אז הוא יודע שהוא יאפשר לו לרדת מהאי. לדעתי ווידמור ופלוק מתואמים והסיבה שפלוק רוצה לעבור לאי ההיידרה זה בכדי לאפשר לווידמור להשמיד את החיים מהאי (כפי שקימי היה אמור לעשות לפני כמה עונות). עדות לכך אפשר לשמוע בעובד של ווידמור שאמר לו שיש אנשים באי והאם בכל זאת להמשיך בתוכנית...
יש כאן משחק שח בין שתי דמויות שיש להן כריזמה, כוחות וחוקי טבע משל עצמן. הן נמצאות על אי בודד שיש לו סוג של FORCE FIELD שמונע הגעת אנשים חיצוניים לאי ומונע בריחת שני האלים מהם לעולם הרגיל. החוקים אומרים שאם רק שני האלים רוצים בזה, הם יוכלו לעזוב את האי. JACOB הוא הטוב ורוצה לשמור את סמוקי באי וגם נתן לממשיכי דארמה את הטכנולוגיה לשמור אותו במקומו (הכפתור) מכיוון שבעצם הקדיחה פגמה ביכולות של האי לשמר אותם במקומם.
נראה לי שווידמור, בן, קייט, כריסטיאן, קלייר וסעיד הם כולם מועמדים להחליף את פלוק באי.
לגבי אילנה, הוא כמו אבא שלה כי הוא גרם לה להחלים אחרי התאונה האיומה שהיתה לה.
אגב אילנה, מה היא שיחקה ב-ROME? היא לא זכורה לי משם?
- Boaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
בסדר, אם אתה מניח ששרשראות חייבים להיות מהבלק רוק.jaksirak כתב:זה כבר למדנו קודם, בפרק שפלוק אמר לו שהוא לא מזהה אותו ללא השרשראות.Boaz כתב:למדנו גם שריצ'רד הגיע לאי ב-Black-Rock...
וואלה, לא פרק להיט....
אגב, גם למדנו מדוע אילנה לקחה את העפר של ג'ייקוב.
אי אפשר לטעון שלא קיבלנו תשובות.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
זוכר את העונה השנייה כששני החברים ניהלו את ה"מאפיה" המקומית? היא הייתה הבחורה שהרגה את אשתו של הסגן הראשון ואת העובר שלה (בסוף הוא גילה את זה וחנק אותה למוות).oferlaor כתב:אגב אילנה, מה היא שיחקה ב-ROME? היא לא זכורה לי משם?...
http://www.imdb.com/name/nm0733196/
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10134
oferlaor, כמו שאמרתי, הפרק הזה חידד דברים ולא גילה לנו חדשים.
אולי חידש משהו אחד, שבעולם המקביל, בן בכל זאת היה באי.
אגב, שמו מיילס.
Croc,
אולי חידש משהו אחד, שבעולם המקביל, בן בכל זאת היה באי.
אגב, שמו מיילס.
Croc,
- Croc
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2114
- שם מלא: גנאדי
איך ידעת שאשאל לגבי תאונה של אינה?
מתי/איפה זה קרה?
אני רואה שהיא ישר מזהה את ג'ייקוב - איך הם מכירים מלפני הרגע הזה?...
מתי/איפה זה קרה?
אני רואה שהיא ישר מזהה את ג'ייקוב - איך הם מכירים מלפני הרגע הזה?...
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
פרק מעולה בהמשך לפרק 6 המעולה גם הוא. הסיום עם וידמור שהגיע לאי מעורר הרבה מאד ציפיות לפרק הבא. בכלל, עונה מעולה שעונה על כל הציפיות.
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
פרק טוב לדעתי. אני לא מודד פרקים לפי כמות התשובות שאנחנו מקבלים, אלא לפי רמת העניין שהוא מייצר אצלי עד הפרק הבא.
והפרק הזה בהחלט עשה זאת...
והפרק הזה בהחלט עשה זאת...
- benny_1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
פרק טוב בהחלט,
בניגוד לעונות קודמות מרגישים את הסוף באויר ובחלק מהסצינות נותנים כיוון/רעיון מסויים לשאלות
אל דאגה זה יגמר מתישהו...
אבל ההרגשה שבהחלט נשאר עם לא מעט שאלות פתוחות
בניגוד לעונות קודמות מרגישים את הסוף באויר ובחלק מהסצינות נותנים כיוון/רעיון מסויים לשאלות
אל דאגה זה יגמר מתישהו...
אבל ההרגשה שבהחלט נשאר עם לא מעט שאלות פתוחות
נערך לאחרונה על ידי benny_1234 ב 13/03/2010 13:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמיד תקנה פלזמה גדולה יותר מזו של השכן..
(ועדיף KURO)
(ועדיף KURO)
- noamre
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 359
אף על פי שהעונה הזו טובה, בודאי יותר מעונות 3 ו4, עדיין יש הרגשה של איזו מריחה... הם מנסים למשוך יותר מדי לפרק האחרון - שלצערי ולהערכתי יהיה מאכזב משהו (הורדת צפיות תמיד משפרת את ההנאה
)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
אחד הפרקים הטובים.Nba כתב:בעונה הראשונה או השניה היו זוג שמצאו במעיין יהלומים בשק, הבחור ניסה לעבוד על חברה שלו שהוא זרק אותם אבל הוא החביא אותם ממנה ומכולם.OferL כתב: על מי מיילס דיבר שקבורים עם יהלומים?...
לבסוף קברו אותם עם היהלומים....
קברו אותם חיים...
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

הבחנתי במשהו אולי זה "פאשלה" של ההפקה..
בעונה הראשונה בפרק הראשון ובעונה האחרונה בפרק הראשון, כשג'ק במטוס, זה אמור להיות אותו זמן?
אם כן, בעונה הראשונה הוא עם שיער קצוץ בעונה האחרונה הוא עם שיער ארוך....

בעונה הראשונה בפרק הראשון ובעונה האחרונה בפרק הראשון, כשג'ק במטוס, זה אמור להיות אותו זמן?
- ds123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2049
כל הרבה דברים השתנו בין "הזמנים" הללו, כך שזה שיש לו שיער קצוץ זה דבר זניח .Nba כתב:הבחנתי במשהו אולי זה "פאשלה" של ההפקה..
...
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
NBA,
לפי התאריכים, הפרקים שבהם הם לא נחתו באי מעולם קורים בעצם חודש אחרי התאריך המקורי.
לפי התאריכים, הפרקים שבהם הם לא נחתו באי מעולם קורים בעצם חודש אחרי התאריך המקורי.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
כשסויר מדבר עם "לא לוק" על הרג כל האנשים במקדש, "לא לוק" אומר ""It's Either Kill or be Killed... And I Don't want to be killed."", מה שמוביל לשאלה המתבקשת, מה יכול להרוג אותו?!
וכשהוא מספר לקייט על אימו המשוגעת, הדבר הראשון שעלה לי בראש זה שהוא משקר לה בשביל מניפולציה כלשהי (לגרום לה להיפטר מקלייר?). הבחור מניפולטור מקצועי, החל מהניסיון מניפולציה של בן בעזרת ההצעה לכח (מה שבן תמיד חשק בו) וכלה במניפולציה על סויר דרך ההצעה לעזור לו לעזוב את האי (וכמובן איך שהוא סיפר לו שהוא מבין אותו כי גם הוא "חווה אובדן") וכמובן המניפולציה החשובה ביותר, לגרום לבן להרוג את ג'ייקוב. הוא יודע בדיוק מה כל אחד רוצה ומשתמש בזה לצרכיו. מה שמוביל אותי למסקנה שהבחור שקרן ומניפולטור ושאי אפשר להאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה.
דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת זה מה היה בחדר הנעול בצוללת...
וסויר שוטר? ברצינות? קצת הזוי מידיי לטעמי למרות שבאמת לא ראיתי את זה בא. עד הרגע שהשוטרים פרצו פנימה הייתי בטוח שהוא משקר לגברת ושהוא עדיין רמאי מקצועי. שרלוט נראתה פצצה עם איפור - בפרקים על האי היא נראתה כ"כ פשוטה ובפרק הנוכחי עם קצת מייקאופ - פשוט קסם.
לראות את סויר משחק בווידמור וב"לא לוק" האחד מול השני כמו כלים על לוח שחמט - מקסים. פרק שכולו סויר.
שמתם לב שכל פרק מוקדש לדמות אחרת ולמאבקים שבתוכה בין הצד הטוב לצד הרע? כאילו עושים הקדמה למאבק הסופי באי דרך המאבקים הפנימיים של הדמויות באי וביקום המקביל. מראים לנו שבכל דמות (אפילו בן) יש את היכולת לטוב ולרע, הכל תלוי בסיטואציה ובכוחות שמשפיעים עליהם. בנוסף הקשרים בין הדמויות ביקום החלופי ממשיכים להתגלות, אם זה סויר שתופס את קייט, אח של צ'ארלי, מיילס וסויר (וזה רק בפרק הזה, היה עוד הרבה כמו סעיד וג'ין וכו).
פרק מהנה
וכשהוא מספר לקייט על אימו המשוגעת, הדבר הראשון שעלה לי בראש זה שהוא משקר לה בשביל מניפולציה כלשהי (לגרום לה להיפטר מקלייר?). הבחור מניפולטור מקצועי, החל מהניסיון מניפולציה של בן בעזרת ההצעה לכח (מה שבן תמיד חשק בו) וכלה במניפולציה על סויר דרך ההצעה לעזור לו לעזוב את האי (וכמובן איך שהוא סיפר לו שהוא מבין אותו כי גם הוא "חווה אובדן") וכמובן המניפולציה החשובה ביותר, לגרום לבן להרוג את ג'ייקוב. הוא יודע בדיוק מה כל אחד רוצה ומשתמש בזה לצרכיו. מה שמוביל אותי למסקנה שהבחור שקרן ומניפולטור ושאי אפשר להאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה.
דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת זה מה היה בחדר הנעול בצוללת...
וסויר שוטר? ברצינות? קצת הזוי מידיי לטעמי למרות שבאמת לא ראיתי את זה בא. עד הרגע שהשוטרים פרצו פנימה הייתי בטוח שהוא משקר לגברת ושהוא עדיין רמאי מקצועי. שרלוט נראתה פצצה עם איפור - בפרקים על האי היא נראתה כ"כ פשוטה ובפרק הנוכחי עם קצת מייקאופ - פשוט קסם.
לראות את סויר משחק בווידמור וב"לא לוק" האחד מול השני כמו כלים על לוח שחמט - מקסים. פרק שכולו סויר.
שמתם לב שכל פרק מוקדש לדמות אחרת ולמאבקים שבתוכה בין הצד הטוב לצד הרע? כאילו עושים הקדמה למאבק הסופי באי דרך המאבקים הפנימיים של הדמויות באי וביקום המקביל. מראים לנו שבכל דמות (אפילו בן) יש את היכולת לטוב ולרע, הכל תלוי בסיטואציה ובכוחות שמשפיעים עליהם. בנוסף הקשרים בין הדמויות ביקום החלופי ממשיכים להתגלות, אם זה סויר שתופס את קייט, אח של צ'ארלי, מיילס וסויר (וזה רק בפרק הזה, היה עוד הרבה כמו סעיד וג'ין וכו).
פרק מהנה
- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
היה פרק חביב, אבל הפרק הבא עומד להיות אחד הפרקים הכי מעניינים בתולדות הסדרה, משום שהוא עומד להתמקד בסיפורו של צ'ארלס וידמור.
- Croc
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2114
- שם מלא: גנאדי
הפרק בהחלט לא משעמם מבחינת הפעילות.
מבחינת גילוי הסודות - לא קיבלנו תשובות בכלל.
תזכירו לי עשה סוייר השוטר עם מוכר קיוסק באוסטרליה? הוא הרג אותו או לא?
למה חבריה של ווידמור הרגו את כל הנוסעים של אג'ירה? או שהם כבר היו מתים במיילי?
מבחינת גילוי הסודות - לא קיבלנו תשובות בכלל.
תזכירו לי עשה סוייר השוטר עם מוכר קיוסק באוסטרליה? הוא הרג אותו או לא?
למה חבריה של ווידמור הרגו את כל הנוסעים של אג'ירה? או שהם כבר היו מתים במיילי?
גנאדי
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
כל פרק שסויר במרכזו מבחינתי משודרג משמעותית. הדמות הזו היא הטובה ביותר בסידרה.
בכל מקרה כמה יש עניניים...
הגברת שהיתה איתו בהתחלה זו גרטשן מ prison break?
המציאות החלופית הולכת ומתבררת כ bizaro world מהפרק המפורסם בסיינפלד.
בעולם הזה ג'רי ג'ורג' וקריימר קוראים ספרים בשעות הפנאי.
סוייר הוא שוטר
וושוטרים שוכבים עם כוסיות במסגרת התפקיד
לקריימר יש עבודה
רק איליין/קייט עדיין פושעת. ולכן החבורה לא מקבלת אותה...
קצת מגוחך איך שסוייר עובר לייד דלת נעולה אחת בכל הצוללת... ומייד שואל מה יש בפנים ואחר כך מדבר עליה עם לוק. כל הצוללת ולזה הוא שם לב.
וטוב לראות שוב את שרלוט... התגעגענו אליך red
בכל מקרה כמה יש עניניים...
הגברת שהיתה איתו בהתחלה זו גרטשן מ prison break?
המציאות החלופית הולכת ומתבררת כ bizaro world מהפרק המפורסם בסיינפלד.
בעולם הזה ג'רי ג'ורג' וקריימר קוראים ספרים בשעות הפנאי.
סוייר הוא שוטר
וושוטרים שוכבים עם כוסיות במסגרת התפקיד
לקריימר יש עבודה
רק איליין/קייט עדיין פושעת. ולכן החבורה לא מקבלת אותה...
קצת מגוחך איך שסוייר עובר לייד דלת נעולה אחת בכל הצוללת... ומייד שואל מה יש בפנים ואחר כך מדבר עליה עם לוק. כל הצוללת ולזה הוא שם לב.
וטוב לראות שוב את שרלוט... התגעגענו אליך red
Enjoy the Silence
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

פרק יפה לדעתי למרות שתשובות לא היו
אני לא מבין איך קייט והשאר מקבלים את זה שלוק העשן! הוא אומר את זה בכזאת טבעיות..
סויר מאוד מבלבל אותי, הוא מצליח לעבוד עלי כל פעם מחדש, כשהוא דיבר עם ווידמור האמנתי לו, שהוא חוזר ללוק גם האמנתי לו, דווקא לפני שנחשף כשוטר, לא האמנתי לו..
כרגיל, לוק משחק בצורה מדהימה!
חבל שפאני ודזמונד לא מופיעים יותר בפרקים האלה.
אהבתי אותם..
אני לא מבין איך קייט והשאר מקבלים את זה שלוק העשן! הוא אומר את זה בכזאת טבעיות..
סויר מאוד מבלבל אותי, הוא מצליח לעבוד עלי כל פעם מחדש, כשהוא דיבר עם ווידמור האמנתי לו, שהוא חוזר ללוק גם האמנתי לו, דווקא לפני שנחשף כשוטר, לא האמנתי לו..
כרגיל, לוק משחק בצורה מדהימה!
חבל שפאני ודזמונד לא מופיעים יותר בפרקים האלה.
אהבתי אותם..
- Boaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
משום שהוא עומד להתמקד בסיפורו של ריצ'ארדamir073 כתב:היה פרק חביב, אבל הפרק הבא עומד להיות אחד הפרקים הכי מעניינים בתולדות הסדרה, משום שהוא עומד להתמקד בסיפורו של צ'ארלס וידמור....
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

ריצ'ארד באמת מעניין, הסיפור שלו מעניין אותי עוד מהתחלת הסדרה..