טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

05/03/2024 9:24  
Huber כתב:
עם כל הכבוד, את מי מעניין מודל X/S? רובנו המוחלט (להגיד כולנו?) לא הבעלים של דגם כזה ולא נרכוש דגם כזה.

וגם אם יש פה "צדיק בסדום", מספרית בעלי ה X/S הם מיעוט מוחץ.

מה עם בעלי ה 3/Y? אני "אתרגש" כשאשמע על שיפורים בדגם הזה.
...
בדיוק!
לא מבין איך אנשים קונים את הרכבים האלה בעלות של 600K+ ובלי מצלמה קדמית, חיישנים נורמלים, תאורת אווירה...דברים בסיסיים שיש בקיה פיקנטו היום שלא לדבר על המבול של הסיניות שנותן פרמיום אמיתי במחיר של מודל Y...

לדעתי טסלה הביא את הבשורה לפני 5 שנים. אם לא ירעננו את הדגמים הם יגמרו כמו נוקיה ששלטו בשוק שלהם ונעלמו מהמפה או שישארו מוצר נישה למי שעדיין תופס מהם.
עם כל מלחמת המחירים בסין, מספיק שהממשל שם יעניש את טסלה באיזה מס מופקע וטסלה בצרות צרורות שכן השוק שם מהווה 35% מהמכירות

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

05/03/2024 11:11  
oferlaor כתב:
@Huber

אנחנו כאן עוסקים בכל סוגי הטסלה. גם Cybertruck נדיר ואנחנו מדברים עליו... אני מכיר אדם אחד עם X ואחר עם S. הם כן באתר (הם שניהם פסיביים).

אם אתה רוצה ספציפית לדבר על מודל 3 ו-y בלבד, שווה אולי שתפתח שרשור יעודי להם. אגב, גם הם מגיעים בכמה גרסאות ואנחנו מדברים כולם עליהם, גם על גרסאת הרכבים שכנראה לא רלוונטית לכולם...
...
לא ציינתי לרגע שזה שרשור יעודי ל 3/Y, אני אפילו זה שפתח אותו לכל הדגמים - רק ציינתי שאותי אישית (ואני די וודאי שאת רב המשתתפים פה) הרבה פחות מעניינים דגמים שלא שייכים להם. אתה בעצמך רואה שאני מפרסם לדוגמא מידע לגבי סייברטרק וכו, אז לפעמים פה ושם יש עניין, אבל בגדול לרב מעניין אותי בעיקר הדגם שלי - במיוחד שזה חדשה על שיפור מאוד ספציפי לדגם מאוד ספציפי.

ולא, אני לא מאמין שזה יגיע ל 3/Y - הם כבר הוכיחו שהם יקצצו כל דבר לחסוך עלויות, אפילו דברים שכל יצרן אחר יחשיב כהכרחי ברכב של 200000 ש"ח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מבין, אבל מה היית אומר אם מישהו היה מגיב לך על ידיעה על סייברטארק שזה לא מעניין אותו כי הוא בעל מודל 3...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אם זה היה ידיעה על מצלמה שנוספת בו, הייתי מבין :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא נראה לי שאתה רואה את האירוניה כאן - קשה לך עם אנשים שמתלוננים על כל מני נושאים שאתה מעלה ואז אתה מתנהג בדיוק באופן זהה לאחרים...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

צודק. בהחלט לא רואה שום אירוניה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

כמו ש-HW4 הגיע קודם כל לדגמי ה-S וה-X, ורק אח"כ ל-Y, ועכשיו ל-3 החדשה, כך גם יכול להיות שהמצלמה הקדמית תגיע גם כן בעתיד.
אל תשכחו שבסרטונים באתר טסלה כשה-3 החדשה הושקה, בהתחלה הופיעה מצלמה קדמית בחזית ה-3 החדשה שאח"כ הם הורידו.
אז לא הייתי אומר שזה לעולם לא יגיע. אולי כן, אולי לא. אולי פשוט לא בקרוב...
ברכבים עם HW4 בהחלט ניתן, לפחות תאורטית, להוסיף מצלמה קדמית, כי יש במחשב פורט ייעודי לזה.
אבל ברכבי מודל 3 היוצאת, עם HW3 אין אפשרות להוסיף מצלמה קדמית גם אם היית רוצה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא בטוח בכלל שזו היתה מצלמה, היה שם בוודאות סנסור כלשהו.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

תנו לו לומר את המילה האחרונה, לא למדתם כבר?
אחרת לא נגמור איתו.

עפר - תשקול להוסיף תגובות של אייקונים להודעות, כמו שיש ב WHATSAPP או TELEGRAM, עכשיו יש רק (Y) וזה לא מספיק.
יש כאן הרבה הודעות שהייתי רוצה להדביק להם :lol: או FACE PALM.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

המפעל בברלין נעצר "בחריקה" היום, ככל הנראה עקב חבלה באספקת החשמל למפעל, וכנראה שלא יחזור לייצר רכבים (לפי הערכות) לפחות עד לסוף השבוע. זה יעלה לטסלה הרבה מאד כסף ויעקב אספקת רכבים לקונים.

https://www.handelsblatt.com/unternehme ... 20825.html

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לפי מה שהבנתי, השריפה גרמה גם לאיבוד חשמל לכל השכונות באיזור. אאוץ

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

כן, הרשויות "חוקרות". ואולי יסווגו את זה כטרוריזם.
אני דווקא רואה שהרשויות המקומיות מאד בעד טסלה באיזור, אז אני אופטימי שיצליחו לעשות עם זה משהו.
ואני חושב שטסלה צריכה להתקין כמה מגהפאקים שם כדי למנוע הישנות של תופעות כאלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כנראה לא פרקטי כי כמות הציוד שם עם צריכת אנרגיה היא די מטורפת. מפעל שיש בו כל כך הרבה דברים צריך כמות מטורפת של אנרגיה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

https://www.icar.co.il/news/hygxy2ett/

סוף סוף!
מסתבר שרק כוח הרגולציה מביא בסוף לשינוי, סטייל אפל עם המעבר ל USB-C
אולי אני מיושן, השימוש המוגזם במסך לכל פעולה ממש לא בטיחותית בעיני. טסלה לקחו את זה לקצה ויש מצב שיצטרכו להתאים את עצמם

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני מקווה שזה לא ישפיע על טסלה, אבל נחיה ונראה. בטסלה יש לך בקרים על הדברים מהגלגלות בהגה ופקודות קוליות.
בכל אופן, התפתחות מעניינת, ונראה לאן זה יוביל את השוק.

עריכה: קראתי עכשיו את החלק הצהוב במאמר, כל הדברים הרשומים שם כבר מיושמים בטסלה.
לכל הדברים המוזכרים שם יש מנוף\כפתור פיזי.

@oferlaor
לא יודע, בגיגה טקסס הם הקימו תת-רשת עם מלא מגהפאקים.
אני חושב שכגיבוי שיאפשר לעשות כיבוי מסודר למפעל במקרה חירום יכול להיות עדיף מלהתקע במצב כמו שקרה אתמול.
אבל אולי זה באמת לא פקרטי, לא יודע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כן, איזה כיף זה לנהוג ברכב שיש בו עשרות מתגים וכפתורים שבכל אחד ואחד מהם יש פוטנציאל קלקול (בסוברו שלנו כנראה שיש הפרעה חשמלית שמשנה ווליום לרדיו לפעמים, כיף!)

מי שלא מתחבר לקונספט של מסך בלבד, שלא יקח טסלה...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

כנראה שזה פחות בטיחותי, בכל זאת, זה ארגון EuroNCAP.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

למרות שלא עשיתי נסיעת מבחן ב-3 החדשה, אני חושב שאני מבין אלה שיעדיף את ידיות האיתות וההילוכים במקום הכפתורים בהגה והעברת ההילוך במסך.
אבל מבין כל הדברים שצוינו במאמר (צופר, איתות, אורות, מגבים, 4 וינקרים) לכל אלה יש כפתור פיזי בכל מקרה, בכל דגמי טסלה. לא הוזכרו דברים אחרים כמו מזגן, מולטימדיה מראות וכו'.
כך שבמקרה הכי "גרוע" טסלה תוציא עדכון שישפר\יקל על תפעול המגבים והאורות ישירות מההגה מבלי שיהיה צורך בכלל לגעת במסך.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

06/03/2024 12:50  
oferlaor כתב:
כן, איזה כיף זה לנהוג ברכב שיש בו עשרות מתגים וכפתורים שבכל אחד ואחד מהם יש פוטנציאל קלקול (בסוברו שלנו כנראה שיש הפרעה חשמלית שמשנה ווליום לרדיו לפעמים, כיף!)

מי שלא מתחבר לקונספט של מסך בלבד, שלא יקח טסלה...
...
כל קיצוניות היא לא חיובית. הסיבה שרצתי לרכוש את הדגם ה"ישן" היא שכן רציתי את 2 הסטיקים בצידי ההגה ולא כפתור על ההגה במקומם (ושאני לא אוהב "תאורת אווירה", אבל זה מישני).

אז נכון - ברכבים "סטנדרטיים" יש הרבה הרבה יותר מידיי כפתורים שברובם לרב לא נוגעים, אבל לדעתי במודל 3 ה"ישן" האיזון לטעמי האישי היה נכון.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היה לי קטע מפחיד בכביש ביום גשום ורכב לפני שעבר על שלולית והשפריץ עלי שלא ראיתי כלום לאיזה שנייה שתיים...באינסטניקט היה לחפש את הסטיק של המגבים ולהוריד אותו עד למטה/למעלה למקסימום מהירות...בסוף בטסלה ללחוץ על הפטמה ולעבור למצב הכי מהיר בגלגלת או במסך...ממש לא בטיחותי ובטח לא יותר אינטואיטיבי או מהיר

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”