אתה לא חושב שהמגדל נפל לא רק בעייני
האם יש תחליף לאודיו אנלוגי?
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
אחרי 20 עמודים מעל 3000 כניסות ופוסט אחד פשוט
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
הוא לא נפל בעיני לפחות 3 מהמשתתפים במחרוזת זאת.Eyal_W כתב:אחרי 20 עמודים מעל 3000 כניסות ופוסט אחד פשוט
אתה לא חושב שהמגדל נפל לא רק בעייני...
דבר אחד הוא שאין מגדל קלפים – מגדל הקלפים הוא בעיניך ובעיני כמה משתתפים אחרים – לא בעיני כולם.
דבר שני הוא שאף אחד מהמשתתפים כאן שדגל קודם לכן בנאמנות למקור לא שינה את דעתו בעקבות ההתפלפלות שלך.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- שם מלא: דורון אור
דיון לגבי סוביקטיביות והעדפות סאונד
חושב שהלינק הבא רלבנטי לדיון ונותן פרספקטיבה לגבי מה הן העדפות הסאונד של אודיופילים כמונו:
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=41154.0
לכל אחד העדפות שונות כמובן.
בנוסף להלן שלבי אבולוציה אוידופיליים שאני אישית מסכים עמם:
[left]THE EVOLUTION OF SONIC PRIORITIES
My choice of priorities is not just simple self-indulgence on my part. I’ve noticed numerous audiophiles reacting in a similar manner when hearing improvements in these areas. I've been around long enough in this passion to observe many audiophiles "evolve" (defined by me as an irreversible change in direction) over time in their audio priorities.
There have been some common and predictable trends:
1. The first step above "pure junk" is for more "bass and power"; with most people never "growing" any further.
2. Next comes a taste for superior midrange and high frequencies, but without losing the "bass and power". It is here that "Audiophiles are born". However, most audiophiles stop evolving at this point; being reluctant to take their main focus from "bass and power", and consequently only search for further enhancements. The most expensive and complex components are those "enhancements."
Still, the basics and fundamentals of music reproduction have now been accomplished at this stage, which means the system can now be accurately described as "High-Fidelity". This is the single most important milestone on "the journey".
3. The next step is much more difficult; replacing the past focus on "bass and power", and/or "convenience", for midrange naturalness and low-level information. This "area" is where the vast majority of musical information resides, and it's also where analog software and tube electronics excel.
It is not a mysterious coincidence that those audiophiles who end up preferring tube electronics very rarely go back to solid-state. It is also at this stage that audiophiles will make a final preference for analog over digital.
4. Finally, some of those left may decide to go to radical and extreme lengths to maximize the retrieval of low-level information and minimize the system's inherent, unnatural qualities.
This objective can only be achieved by evolving to a "minimalist" philosophy, along with the resulting components and systems. This is a long and extremely difficult process, with the added hazard that even just one "mistake" will have disastrous results to the final sound quality.
Important- For most audiophiles (and readers), my personal priorities will not "match" their priorities.
Further- I realize that the above "evolution of priorities" is overly simplistic, so I might write about this in more depth at a later date[/left].
אני עדיין מסכים עם יהושע שהאידיאל של כל מערכת צריך להיות נאמנות למקור ולו נאמנות טונלית (כפי שהיא נתפסת באזני המאזין הסובייקטיבי). לדעתי אייל פור צדק בעינין. כשזה נשמע "נכון" אז זה נשמע "נכון".
ואז, לדעתי, זה לא מעייף. חלק מזה שזה לא מעייף נובעת לדעתי מכך שהמוח לא נאלץ להשלים פרטים חסרים או לחשוב על איך זה צריך להישמע לעומת איך זה נשמע במערכת.
ברור ש"לא מעייף" ו"נכון" זה פרמטר סובייקטיבי שכל אחד מאיתנו יצטרך להתמודד איתו ולאו דוקא נגיע להסכמה בעיניין אפילו אם נשב מול אותה מערכת "אידיאלית" ונאמנה למקור, אפילו אם היא תנגן מוסיקה קלאסית או ג'אז, אבל לכל אחד מאיתנו יש אידיאל שצריך להתקיים כדי שנרגיש שזה "נכון" וה - "נכון" הזה הוא לדעתי, כמו שיהושע אמר, "נאמן למקור" בעיננו.
נקודה מעניינת:
תחשבו שבקונצרט חי (לא מוגבר) באקוסטיקה מעולה אנחנו לעולם לא חושבים (אפילו כאודיופילים חסרי תקנה) על איך זה צריך להישמע. פשוט נהנים ומתרגשים מהקונצרט וחושבים על איך שהוא נשמע רק אחרי שהוא מסתיים. נכון?
למה? כי זה "נכון" בעיננו ואין צורך להתפלפל ולחשוב ולהשוות וכו' וכו'.
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=41154.0
לכל אחד העדפות שונות כמובן.
בנוסף להלן שלבי אבולוציה אוידופיליים שאני אישית מסכים עמם:
[left]THE EVOLUTION OF SONIC PRIORITIES
My choice of priorities is not just simple self-indulgence on my part. I’ve noticed numerous audiophiles reacting in a similar manner when hearing improvements in these areas. I've been around long enough in this passion to observe many audiophiles "evolve" (defined by me as an irreversible change in direction) over time in their audio priorities.
There have been some common and predictable trends:
1. The first step above "pure junk" is for more "bass and power"; with most people never "growing" any further.
2. Next comes a taste for superior midrange and high frequencies, but without losing the "bass and power". It is here that "Audiophiles are born". However, most audiophiles stop evolving at this point; being reluctant to take their main focus from "bass and power", and consequently only search for further enhancements. The most expensive and complex components are those "enhancements."
Still, the basics and fundamentals of music reproduction have now been accomplished at this stage, which means the system can now be accurately described as "High-Fidelity". This is the single most important milestone on "the journey".
3. The next step is much more difficult; replacing the past focus on "bass and power", and/or "convenience", for midrange naturalness and low-level information. This "area" is where the vast majority of musical information resides, and it's also where analog software and tube electronics excel.
It is not a mysterious coincidence that those audiophiles who end up preferring tube electronics very rarely go back to solid-state. It is also at this stage that audiophiles will make a final preference for analog over digital.
4. Finally, some of those left may decide to go to radical and extreme lengths to maximize the retrieval of low-level information and minimize the system's inherent, unnatural qualities.
This objective can only be achieved by evolving to a "minimalist" philosophy, along with the resulting components and systems. This is a long and extremely difficult process, with the added hazard that even just one "mistake" will have disastrous results to the final sound quality.
Important- For most audiophiles (and readers), my personal priorities will not "match" their priorities.
Further- I realize that the above "evolution of priorities" is overly simplistic, so I might write about this in more depth at a later date[/left].
אני עדיין מסכים עם יהושע שהאידיאל של כל מערכת צריך להיות נאמנות למקור ולו נאמנות טונלית (כפי שהיא נתפסת באזני המאזין הסובייקטיבי). לדעתי אייל פור צדק בעינין. כשזה נשמע "נכון" אז זה נשמע "נכון".
ואז, לדעתי, זה לא מעייף. חלק מזה שזה לא מעייף נובעת לדעתי מכך שהמוח לא נאלץ להשלים פרטים חסרים או לחשוב על איך זה צריך להישמע לעומת איך זה נשמע במערכת.
ברור ש"לא מעייף" ו"נכון" זה פרמטר סובייקטיבי שכל אחד מאיתנו יצטרך להתמודד איתו ולאו דוקא נגיע להסכמה בעיניין אפילו אם נשב מול אותה מערכת "אידיאלית" ונאמנה למקור, אפילו אם היא תנגן מוסיקה קלאסית או ג'אז, אבל לכל אחד מאיתנו יש אידיאל שצריך להתקיים כדי שנרגיש שזה "נכון" וה - "נכון" הזה הוא לדעתי, כמו שיהושע אמר, "נאמן למקור" בעיננו.
נקודה מעניינת:
תחשבו שבקונצרט חי (לא מוגבר) באקוסטיקה מעולה אנחנו לעולם לא חושבים (אפילו כאודיופילים חסרי תקנה) על איך זה צריך להישמע. פשוט נהנים ומתרגשים מהקונצרט וחושבים על איך שהוא נשמע רק אחרי שהוא מסתיים. נכון?
למה? כי זה "נכון" בעיננו ואין צורך להתפלפל ולחשוב ולהשוות וכו' וכו'.
נערך לאחרונה על ידי דורון3 ב 02/08/2009 8:17, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
אז המשמעות היא שצריך להצטייד בכלי מדידה, לבצע טיפול אקוסטי בכדי להגיע ל-flat response בחדר האזנה (ואני באמת מתכוון לעשות משהו בעניין אחרי שארכוש רמקולים חדשים - במגבלות העיצוב כמובן). מה שיהושע אומר שהוא נעזר באוזניים בלבד, וזה עיקר הוויקוח. אוזניים == כלי סוביקטיבי לחלוטין, אחרת כולם היו קונים את N803 + Bladeliusאני עדיין מסכים עם יהושע שהאידיאל של כל מערכת צריך להיות נאמנות למקור ולו נאמנות טונלית (כפי שהיא נתפסת באזני המאזין הסובייקטיבי)...
- Booboo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
אני חושב שאני מאזין למוסיקה קלאסית ולג'אז לא פחות ממך (אלא אם כן אתה מובטל או פנסיונר...), יש לי מערכת לא רעה בכלל, ועדיין אני חושב שנאמנות למקור בסוגי המוזיקה הנ"ל היא קשקוש בלבוש אחד גדול.Joshua_G כתב:ההדגמה שנעשתה באולפני DB לא הייתה להקלטות מוסיקה קלאסית.Booboo כתב: מה שאני מבין זה שמר גומא לא מבין שהוא מנהל פה דו שיח עם עצמו, ועם עצמו בלבד.
העקרונות שלו לגבי מוזיקה בכלים אקוסטיים וקולות אנושיים היא סובייקטיבית בלבד. נקודה.
הסיכוי שלו לשכנע את הקוראים שמדובר במשהו אובייקטיבי לא יצלח גם אם השרשור הנ"ל יימשך עוד 1,000 דפים.
כל אודיופיל שהוא שנכח במפגש באולפני DB, בין אם חובב אנאלוג ובין אם חובב דיגיטאל, בין אם חובב Tubes ובין אם חובב Solid State, בעל רמקולים דינאמיים או דווקא אלקטרוסטאטיים, מבין עכשיו שאין שום קשר שהוא בין מה שהוקלט באולפן לבין מה שמודפס על CD או ויניל....
אני עבדתי באולפני הקלטה – ומתוך כל אני יודע על מה אני מדבר.
נאמנות למקור היא קשקוש בעיניך – היא לא קשקוש לכל מי שמאזין למוסיקה קלאסית ולג'אז קלאסי.Booboo כתב: ולכן המושג הזה שנקרא "נאמנות למקור" הוא במקרה הטוב קשקוש ובמקרה הרע ניסיון לחלוב את כספם של אנשים ישרים ותמימי דרך המאמינים בכל ליבם שמה שהצ'לו ששמעו ב-Live במועדון ג'אז יישמע להם בדיוק אותו דבר ע"ג מדיה מודפסת....
אגב, את כספו של מי אני מנסה לחלוב?...
אתה מאמין בזה? מצוין. אותי ורבים אחרים לא תצליח לשכנע, אז כדאי שתתחיל להוריד את הרגל מהגז
ואגב, לא התכוונתי (חלילה!) שאתה מנסה לחלוב את כספו של מישהו אלא בדיוק ההיפך - פשוט דאגתי לך קצת שלא תוציא כספים מיותרים על ציוד שיבטיח לך "נאמנות למקור".
ולאייל פור - "נשמע יותר "נכון" זה מבחינתי סובייקטיבי לחלוטין. אם מישהו אוהב קולורציה לא בטוח בכלל שהוא יידע שמדובר אך ורק בעניין של טעם.
היום, כשגם באולמות קונצרטים משתמשים ברמקולים כדי ליצור הדהוד לא בטוח בכלל שמי שיושב בשורה 20 מצד שמאל ישמע כמו מי שיושב בשורה 3 באמצע.
אני מסכים שלגבי מוזיקה אקוסטית (קלאסית קאמרית או ג'אז) שמבוצעת באולם קטן וסגור (ולא בכנסייה למשל) ניתן לדעת אם זה נשמע "נכון" או שיש "קולורציה", אבל בכל סוג אחר של מוזיקה זה לא רלוונטי.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
אותי הוא שכנע! סתם, אני כבר הייתי משוכנע.
בובו, בעיני, הרבה יותר מצחיק לדבר על "חוויה" ומערכת "שמרגשת אותי" מאשר על נאמנות למקור. מוסיקה מרגשת, מערכת רק מנגנת, לא יותר.
בובו, בעיני, הרבה יותר מצחיק לדבר על "חוויה" ומערכת "שמרגשת אותי" מאשר על נאמנות למקור. מוסיקה מרגשת, מערכת רק מנגנת, לא יותר.
Silence speaks louder than words
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
קראתי את השרשור מההתחלה והפסקתי באמצע עקב העומס בפרטים, לכן אני מראש מתנצל אם אני עושה פה משהו שמישהו אחר כבר עשה.
לצורך הדיון אשמח אם כל צד (יהושוע/אייל לדוגמא) יוכל להגיב (כולל ציטוטים) לנאמר ב http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_rec ... _recording
ושוב סליחה אם נעשה בשרשור משהו דומה.
לצורך הדיון אשמח אם כל צד (יהושוע/אייל לדוגמא) יוכל להגיב (כולל ציטוטים) לנאמר ב http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_rec ... _recording
ושוב סליחה אם נעשה בשרשור משהו דומה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אם אין לך בעיה עם אנגלית, יש כתבה מצוינת
Vinyl vs. CD - A Running Commentary
http://www.hometheaterhifi.com/technica ... ?showall=1
http://www.hometheaterhifi.com/technica ... ?showall=1
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

מה שאני מנסה להוביל אליו הוא הדבר הבא:michael123 כתב:אם אין לך בעיה עם אנגלית, יש כתבה מצוינת
http://www.hometheaterhifi.com/technica ... ?showall=1...
האם אפשר לבנות מסקנות כאלה או אחרות לפה או לפה אשר מגובות במאמרים מקצועיים ?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

באודיופיליה לא בונים מסקנות (רק) על בסיס מאמרים אלא שמיעה.מסכם_עניין כתב:מה שאני מנסה להוביל אליו הוא הדבר הבא:michael123 כתב:אם אין לך בעיה עם אנגלית, יש כתבה מצוינת
האם אפשר לבנות מסקנות כאלה או אחרות לפה או לפה אשר מגובות במאמרים מקצועיים ?...
חוץ מזה כי כל אחד בונה מסקנות לעצמו
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

בהתחשב בכך שאני לא אודיופיל אולם לומד לאהוב את התחום ובהתחשב בכך שאני כמו מרבית האנשים לא יכול להשקיע יותר מ (בוא נניח) 30,000 ש"ח בציוד (רמקולים, נגן וכו) האם כדאי לי ולדורות הבאים אחרי להשקיע את כספי באודיו אנלוגי/דיגיטלי ?michael123 כתב:באודיופיליה לא בונים מסקנות (רק) על בסיס מאמרים אלא שמיעה.מסכם_עניין כתב:מה שאני מנסה להוביל אליו הוא הדבר הבא:michael123 כתב:אם אין לך בעיה עם אנגלית, יש כתבה מצוינת
חוץ מזה כי כל אחד בונה מסקנות לעצמו...
המטרה: לקבל את התמורה הגבוהה ביותר לכספי.
ההגדרה שלי לתמורה: נאמנות גבוהה יותר ביחס למקור.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

מסכם_עניין
תפתח שרשור חדש
תפתח שרשור חדש
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

ואם הייתי שואל "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי בציוד עד 30,000 ש"ח ?" האם אז השאלה הייתה ראויה לשרשור ?michael123 כתב:מסכם_עניין
תפתח שרשור חדש...
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
וואו , אז אני מניח ע"פ המסקנה הזו שלאחר מו"פ אינטנסיבי במעבדות הוחלט שכול מי שאינו קונה את המערכת הזו פשוט אינו שומע מערכת שנאמנה למקור ?!!!!michael123 כתב:אז המשמעות היא שצריך להצטייד בכלי מדידה, לבצע טיפול אקוסטי בכדי להגיע ל-flat response בחדר האזנה (ואני באמת מתכוון לעשות משהו בעניין אחרי שארכוש רמקולים חדשים - במגבלות העיצוב כמובן). מה שיהושע אומר שהוא נעזר באוזניים בלבד, וזה עיקר הוויקוח. אוזניים == כלי סוביקטיבי לחלוטין, אחרת כולם היו קונים את N803 + Bladeliusאני עדיין מסכים עם יהושע שהאידיאל של כל מערכת צריך להיות נאמנות למקור ולו נאמנות טונלית (כפי שהיא נתפסת באזני המאזין הסובייקטיבי)......
טוב , אם כך כנראה נדונתי לחיים עקרים עד מאוד שבהם אני אפילו לא אבין מה החמצתי , כי פשוט לא קניתי בלדליוס וB&W
- michael123
-
- חבר מכור קשה

נתחיל משאלה, מה המקורות שלך?מסכם_עניין כתב:ואם הייתי שואל "האם יש תחליף לאודיו אנלוגי בציוד עד 30,000 ש"ח ?" האם אז השאלה הייתה ראויה לשרשור ?michael123 כתב:מסכם_עניין
תפתח שרשור חדש...
...
האם המקורות שלך הם קבצים?
האם CD?
תקליטים?
איך אתה מתכוון לרכוש את המדיה ואיפה?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

את בלדליוס לא שמעתי, אבל יש לי כבוד גדול ל-B&W. זה גם לא משנה, בנאדם עשה הרבה איטרציות כדי להגיע לסטאפ הזה.. אז זה לא במקרה..truejoker כתב:וואו , אז אני מניח ע"פ המסקנה הזו שלאחר מו"פ אינטנסיבי במעבדות הוחלט שכול מי שאינו קונה את המערכת הזו פשוט אינו שומע מערכת שנאמנה למקור ?!!!!michael123 כתב:אז המשמעות היא שצריך להצטייד בכלי מדידה, לבצע טיפול אקוסטי בכדי להגיע ל-flat response בחדר האזנה (ואני באמת מתכוון לעשות משהו בעניין אחרי שארכוש רמקולים חדשים - במגבלות העיצוב כמובן). מה שיהושע אומר שהוא נעזר באוזניים בלבד, וזה עיקר הוויקוח. אוזניים == כלי סוביקטיבי לחלוטין, אחרת כולם היו קונים את N803 + Bladeliusאני עדיין מסכים עם יהושע שהאידיאל של כל מערכת צריך להיות נאמנות למקור ולו נאמנות טונלית (כפי שהיא נתפסת באזני המאזין הסובייקטיבי)......![]()
טוב , אם כך כנראה נדונתי לחיים עקרים עד מאוד שבהם אני אפילו לא אבין מה החמצתי , כי פשוט לא קניתי בלדליוס וB&W![]()
![]()
![]()
...
מצד שני כל מי שמשקיע מעבר ל-40-50K שקלים על סטאפ סטראיו רוצה להגיע למערכת מאוזנת, דינמית, ו.. טבעית.. מישהו רוצה לשמוע מערכת שהיא לא טבעית?
אגב בלינק שצירפתי יש הסבר אחד למה וויניל נשמע יותר נעים (אף אחד לא מדבר על קירבה למקור עם אחוז כזה של עיוותים..)
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

טיפול אקוסטי חשוב לא פחות מהרמקולים, ההגברה וכל החוליות האחרות במערכת.michael123 כתב:אז המשמעות היא שצריך להצטייד בכלי מדידה, לבצע טיפול אקוסטי בכדי להגיע ל-flat response בחדר האזנה (ואני באמת מתכוון לעשות משהו בעניין אחרי שארכוש רמקולים חדשים - במגבלות העיצוב כמובן).אני עדיין מסכים עם יהושע שהאידיאל של כל מערכת צריך להיות נאמנות למקור ולו נאמנות טונלית (כפי שהיא נתפסת באזני המאזין הסובייקטיבי)......
אין חבה להשתמש במכשירי מדידה כדי לבצע טיפול אקוסטי.
אתה מוזמן אלי, לראות, לשמוע ולהתרשם.
1. האוזניים הם כל המדידה המדויק ביותר הקיים, נכון להיום.michael123 כתב: מה שיהושע אומר שהוא נעזר באוזניים בלבד, וזה עיקר הוויקוח. אוזניים == כלי סוביקטיבי לחלוטין, אחרת כולם היו קונים את N803 + Bladelius...
2. מאחר וגם הנאמנות למקור היא סובייקטיבית (נאמנות למקור כפי שאנחנו זוכרים את התרשמותנו מהמקור( -- הרי שאין תחליף לאוזניים.
3. מערכת השמע שלי קיימת על-מנת שאאזין לה, לא על מנת שאמדוד אותה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

1. אני פנסיונר.Booboo כתב: אני חושב שאני מאזין למוסיקה קלאסית ולג'אז לא פחות ממך (אלא אם כן אתה מובטל או פנסיונר...),...
2. אני שומע קונצרט חי בממוצע פעם בחודש.
מה שבעיניך הוא קשקוש בלבוש – זה משהו שאני שומע במו אוזניי.Booboo כתב: יש לי מערכת לא רעה בכלל, ועדיין אני חושב שנאמנות למקור בסוגי המוזיקה הנ"ל היא קשקוש בלבוש אחד גדול....
1. זה עניין של שומע – לא של מאמין.Booboo כתב: אתה מאמין בזה? מצוין. אותי ורבים אחרים לא תצליח לשכנע, אז כדאי שתתחיל להוריד את הרגל מהגז
...
2. אין לי עניין לשכנע אף אחד. העובדה שאני מביע את עמדתי אינה נובעת מהרצון לשכמע מישהו.
הסר דאגה מליבך.Booboo כתב: ואגב, לא התכוונתי (חלילה!) שאתה מנסה לחלוב את כספו של מישהו אלא בדיוק ההיפך - פשוט דאגתי לך קצת שלא תוציא כספים מיותרים על ציוד שיבטיח לך "נאמנות למקור"....
העדפות השמיעה שלי מקורן בי בלבד – לא במשהו שמישהו ניסה למכור לי.
1. שימוש ברמקולים בקונצרטים של מוסיקה קלאסית הוא נדיר ביותר. הוא קיים רק באולמות בהם יש בעיות אקוסטיות שלא הצליחו לפתור בצורות אחרות.Booboo כתב: היום, כשגם באולמות קונצרטים משתמשים ברמקולים כדי ליצור הדהוד לא בטוח בכלל שמי שיושב בשורה 20 מצד שמאל ישמע כמו מי שיושב בשורה 3 באמצע....
2. במקומות ישיבה שונים באולם שומעים אחרת. אני מצפה מהמערכת של לשמוע כאילו אני יושב בשורה 17 באמצע, בהיכל התרבות.
הוא מה שאני אומר לכל אורך הדרך.Booboo כתב: אני מסכים שלגבי מוזיקה אקוסטית (קלאסית קאמרית או ג'אז) שמבוצעת באולם קטן וסגור (ולא בכנסייה למשל) ניתן לדעת אם זה נשמע "נכון" או שיש "קולורציה", אבל בכל סוג אחר של מוזיקה זה לא רלוונטי....
אגב, זה נכון גם למוסיקה סימפונית, לא רק לקאמרית.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

זה מאמר ארוך מאד, הכולל סעיפים רבים.מסכם_עניין כתב: לצורך הדיון אשמח אם כל צד (יהושוע/אייל לדוגמא) יוכל להגיב (כולל ציטוטים) לנאמר ב http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_rec ... _recording...
על איזה חלק ממנו אתה מבקש תגובה?
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מבקש סימוכין ממאמרים מקצועיים – קרא מאמרים מקצועיים.מסכם_עניין כתב:מה שאני מנסה להוביל אליו הוא הדבר הבא:michael123 כתב:אם אין לך בעיה עם אנגלית, יש כתבה מצוינת
אם אתה רוצה להביא למרב ולמיטב את ההנאה שלך ממערכת השמע שלך – העזר באוזנייך בלבד.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא