התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8993
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #301 

mulder כתב: אבי
יש פתרון פשוט לכל העניין, אישית אני לא מבין למה לסבך משהו כל כך קל.
...
פשוט בעיניי.
כי רסיבר חדש ידרוש ממני זמן ומשאבים שאין לי.
החל משלל חיבורים חדשים, הגדרות וקינפוג שלו, יצירת סצינות מובנות (יש לי היום 12), כיולים, התאמות, למידת ממשק חדש ועוד...
אבל מעבר לכל זה, בשורה התחתונה רסיבר חדש לא ייתן את הקפיצה האדירה מול הסאונד שכרגע קיים בימהה.
זאת בהשוואה למערכות אחרות ששמעתי בחללים אחרים אל מול הסטאפ בבית שלי.
ולכן אני לא מוצא פה את הערך המוסף שהרסיבר החדש ייתן לי ע"פ מה שקיים כרגע (אלא אם ובכפוף לזה שלא אצליח לטפל בבומיות הקטנה שנוצרה).

החלפת רסיבר היא יותר מורכבת בעיניי מאשר הוספה נגיד של הלינגדורף בקונפיגורציה שתיארתי שלא דורשת ממני כלום חוץ מ-2 כיולים קטנים והתאמת החיבורים מאחורה בכבילה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2619
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #302 

avihuli כתב: זאת בהשוואה למערכות אחרות ששמעתי בחללים אחרים אל מול הסטאפ בבית שלי.
...

איך אתה יכול לקבוע את זה?

הרי זה גם לא באותו זמן, ולא ניתן לזכור.

ניתן להגיד כחוויה כוללת אולי, אבל גם זה לא, מדובר על המון אספקטים

אני מנסה לעזור במיקוד, לא להקניט, קח את זה למקום המועיל

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #303 

Balance כתב: אבי, כל הלינקים והחיבורים זה בסדר אבל לא עונה על השאלה.
תסביר לי איך אתה שולח את כל מה שמתחת ל- 80 או 100 בסראונד לסאב?
איך אתה מתזמן בין הסראונדים לקדמיים ולסאב?
אולי אני מפספס משהו
...
בני, לא שולחים כלום לסאב...
כל מה שבסראונד שמתחת ל-80 עובר לפרה אאוט של הקדמיים בימהה כי הוא חושב שאין סאב. אז הוא עובד עם קדמיים בלבד.
הימהה עובד כרגיל רק עם קדמיים בצד שלו שמאוזנים, מתוזמנים, חתוכים עם כל שאר הרמקולים שמוגדרים בימהה.
בפועל "הקדמיים" בימהה הם קדמיים + סאב בלינגדורף.

ואותה תשובה לגבי התזמון של הסראונדים לקדמיים ולסאב.

יואב, תעזור לי פה עם ההסבר לבני ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #304 

Balance כתב: איך אתה יכול לקבוע את זה?
הרי זה גם לא באותו זמן, ולא ניתן לזכור.
ניתן להגיד כחוויה כוללת אולי, אבל גם זה לא, מדובר על המון אספקטים
אני מנסה לעזור במיקוד, לא להקניט, קח את זה למקום המועיל
...
נכון, אני איתך לחלוטין.

אי אפשר לזכור כי יש רק חוויה בטח שלא מדובר בהשוואה במעבר סוויצ' מהיר בין 2 מערכות באותו חלל.
כיוון שאני מכיר את החוויה אצלי בבית יש לי נקודת ייחוס אם מול חוויות אחרות במערכות אחרות.
ואל מול הנקודת ייחוס הזו, לא מוצא לנכון איזשהו ערך מוסף עדיף בצורה נחרצת / בולטת / חד משמעי בחוויות האחרות.
זה פחות או יותר נמצא באותו אזור חיוג ועומד על אותה סקאלה.

ובאותה נשימה, "הקצה" (לינגדרוף / טרינוב) שהיה אצלי בבית נתן לי את נקודת הייחוס החדשה של המקסימום שניתן להגיע אליו בחלל שלי.
אומנם בדו ערוצי, אבל ניתן להשליך על מה יהיה ברב ערוצי.
ומכאן, שדרוג אמיתי מהימהה הפושטק למשהו שייקח את הסטאפ הרבה קדימה יהיה רק מעבר לאחד מהשניים הללו.
ואז פה נכנס פרמטר של עלות נדרשת, משאבים ובעיקר זמן לשם כך.
ואל מול הצורך הקיים בשטח מבחינת השימוש שלי בסטאפ, זה לא עולה כרגע בקנה אחד.

במילים אחרות, "החיבה" המדומה לימהה היא לא חד חד ערכית ואם היה משהו שלא היה יושב לי טוב בו אז הוא היה עף ממזמן.
בתור פדנט שכמוני כמו שאתם מכירים שהכל ממוקם על המילימטרים, הכל אסתטי, מדויק, ללא שום כבלים מבצבצים לא הייתי מתפשר על משהו שלא מתיישר עם זה גם ברמת חווית הסאונד.
אני מניח שזה ברור פה לכולם.
.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #305 

avihuli כתב: פשוט בעיניי.
כי רסיבר חדש ידרוש ממני זמן ומשאבים שאין לי.
החל משלל חיבורים חדשים, הגדרות וקינפוג שלו, יצירת סצינות מובנות (יש לי היום 12), כיולים, התאמות, למידת ממשק חדש ועוד...
אבל מעבר לכל זה, בשורה התחתונה רסיבר חדש לא ייתן את הקפיצה האדירה מול הסאונד שכרגע קיים בימהה.
זאת בהשוואה למערכות אחרות ששמעתי בחללים אחרים אל מול הסטאפ בבית שלי.
ולכן אני לא מוצא פה את הערך המוסף שהרסיבר החדש ייתן לי ע"פ מה שקיים כרגע (אלא אם ובכפוף לזה שלא אצליח לטפל בבומיות הקטנה שנוצרה).
החלפת רסיבר היא יותר מורכבת בעיניי מאשר הוספה נגיד של הלינגדורף בקונפיגורציה שתיארתי שלא דורשת ממני כלום חוץ מ-2 כיולים קטנים והתאמת החיבורים מאחורה בכבילה.
...
ללמוד הגדרות של רסיבר חדש זה די פשוט, גם הכיול.
יותר טוב לדעתך לשלב 2 הגברות שונות ו 2 כיולים שונים (שאחד מהם לא הכי יעיל, ועלות לא מבוטלת למגבר)? כשהיום יש רסיברים מעולים ברמות מחיר שפויות עם כיולים בין הטובים שיש כיום?
גם מוזרה הטענה שרסיבר עם כיול מתקדם בשנת אור לא ייתן לך תוצאה טובה יותר מהימאהה. ייתן גם ייתן מכל בחינה.
בכל אופן רק לדעתי אם אין לך אפשרות לנסות כמה ימים את הלינגדורף לפני החלטה על רכישה (או החזרה בזיכוי מלא) הייתי יורד מזה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #306 

הכל פשוט שיש לזה זמן. זה מהות כל העניין.
לא סתם אני נצמד לזה על קרנות המזבח כי אין לי שום מניות בימהה (וטוב שכך כי בטח הן על הפנים).

ואדייק את מה שאתה רושם כי לא אמרתי שלא ייתן כנראה תוצאה טובה יותר אלא התוצאה הטובה יותר שתתקבל עם כל רסיבר אחר, לא תהיה דרמטית (כנראה וממה שאני מניח ויכול להיות שאני טועה) טובה יותר מול הרפרנס שלי בימהה.
ולכן שאני שם את הכל על המאזניים לצורך קבלת החלטה, זו כרגע ההחלטה הנקודה בנקודת זמן הזו.
בהחלט ייתכן שמחר היא תשתנה ולא נצמד לכלום.
מה שנכון להיום, לא בטוח יהיה נכון גם מחר.

זרקת פה רעיון על "לנסות". נראה מה יוליד יום.
קודם רוצה לנסות ולתקן את הבומיות כמהלך ראשון לטיפול.
.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #307 

avihuli כתב: קודם רוצה לנסות ולתקן את הבומיות כמהלך ראשון לטיפול.
...
ניסית באפ' של svs את room compensation ?
(לדעתי כבר שאלתי פה אבל אולי פספסת)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #308 

mulder כתב: ניסית באפ' של svs את room compensation ?
(לדעתי כבר שאלתי פה אבל אולי פספסת)
...
מעבר להגדרות הבסיסיות והדיפולטיביות באפליקציה של ווליום ופאזה לא ניסיתי כלום עדיין.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #309 

אגב האפליקציה והכיול שייקרא: Auto-EQ כמה חדשות מרעישות לדעתי מהמשך התכתבות שלי היום עם אד.
ולמה מרעישות ? כי לא מצאתי שום סימוכין או אזכור לזה ברשת עד לרגע זה שכנראה אני חושף לראשונה עתה כאן.

ביקשתי להצטרף לצוות הבדיקה של האפליקציה העתידית שתושק בקרוב וקיבלתי תשובה שנכון לכרגע הצוות הוא פנימי בלבד.
מבחינת תהליך העדכון, לא יהיה צורך בעדכון ידני ו/או הורדה של קבצים.
העדכון ייקרה ב-2 שלבים: קודם עדכון גרסא למכשיר עצמו ולאחר מכן עדכון לאפליקציה בטלפון (יש לוודא כי העדכון האוטומטי דלוק).

צוות הבדיקה הפנימי מציין כי התוצאות טובות מאוד בשימוש של המיקרופון הפנימי של הפלאפון.
אבל... אם רוצים להשיג תוצאה טובה יותר יש צורך להשתמש במיקרופון חיצוני ואז עלתה לי השאלה - איזה מיקרופון חיצוני בדיוק ? האם UMIK ? משהו אחר ?
לא. התשובה שהתקבלה - מיקרופון ייעודי חדש של SVS לטובת הנ"ל בלבד.

מפה כבר זרמתי עם עצמי בכל מיני ספקולציות להלן עם הצ'אט מבחינת איך זה הולך לעבוד.

איפה יתבצעו החישובים?
המעבדים בסמארטפונים מודרניים חזקים פי כמה וכמה מהמעבדים שנמצאים בתוך הסאב-וופר או אפילו ברוב הרסיברים. לכן:
* **הסמארטפון (האפליקציה):** יבצע את ניתוח הנתונים המיידי (FFT - Fast Fourier Transform). הוא יקליט את ה"פינגים" מהסאב, ינתח את תגובת התדר (Frequency Response) ויזהה איפה יש "פיקים" (הדהודים) בחדר.
* **הסאב-וופר:** בסוף התהליך, האפליקציה פשוט תשלח לסאב רשימה של פקודות לקביעת ה-**PEQ** (האקוולייזר הפרמטרי). המעבד של הסאב (ה-DSP) לא "חושב" איך לתקן את החדר, הוא פשוט מבצע את הפילטרים שהאפליקציה אמרה לו לבצע.

האם ה-Auto-EQ ישתמש בענן?
חברות כמו **Anthem (ARC)** או **Dirac** לעיתים שולחות את נתוני המדידה מהסמארטפון לשרת חזק בענן שמריץ אלגוריתם מורכב, ומחזיר תוך שניות את התיקון המושלם לאפליקציה. סביר ש-SVS תעבוד בשיטה דומה או תבצע את הכל מקומית באפליקציה, כי החישובים עבור סאב-וופר בודד (רק תדרים נמוכים) הם יחסית קלים למעבד של טלפון.

למה זה יתרון ?
העובדה שהחישוב נעשה באפליקציה/טלפון ולא ברסיבר הימאהה הישן שלך היא **הבשורה הגדולה**.
* הרסיבר שלך (RX-A2050) לא יודע לעשות EQ איכותי לסאב (הוא די מוגבל בתדרים הנמוכים).
* ברגע ש-SVS מעבירה את ה"בינה" לאפליקציה, היא עוקפת את המגבלה של הימאהה. האפליקציה תייצר גרף תיקון הרבה יותר מדויק ממה ש-YPAO היה יכול לחלום עליו.

החלק של המיקרופון:
עניין המיקרופון החיצוני - המעבד של הטלפון יכול להיות חזק ככל שיהיה, אבל אם המיקרופון של הטלפון "מזייף" ב-20Hz (כי הוא קטן ולא נועד לזה), החישוב יהיה שגוי. (*** נכנס = *** יוצא). ברגע שתחבר מיקרופון איכותי, המעבד של הטלפון יוכל להוציא תוצאה ברמה של מעבדי קול מקצועיים.

**בשורה התחתונה:** הנייד שלך הוא ה"מהנדס", המיקרופון הוא ה"אוזניים", והסאב הוא ה"פועל" שרק מבצע את ההוראות.
זה פתרון אלגנטי מאוד כי הוא הופך את הסאב שלך ל"חכם" בלי קשר לאיכות הרסיבר שיש לך.

קיצור, על פניו נשמע לי ממש מבטיח...
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #310 

עדיין המערכת החדשה של הסב לא אמורה לעשות אינטגרציה והיא גם לא עושה, את הבומיות שאתה חווה היא יכולה לסדר כי היא עושה תיקון eq בכל השאר תצתרך לסדר ידנית לצערי וזה לא משימה קלה בכלל.

הימאה כ מכשיר הוא מעולה חזק ייחסית ואמין מאוד
ומבחינת הכיול הוא דיל ברייקר

בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #311 

אתם מתעסקים אם כיול יותר מדי מאשר איך המגבר הסאונד שלו ...... לא יודע.... אתם מבינים יותר ממני .
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #312 

אוי, אני כזה מטומטם, יצאתי חומוס בפיתה... סליחה שאכלתי לכם את הראש סתם על כלום כמה ימים.
יכול לומר שאם תרצו / רוצים לשנות משהו, צריך להקשיב לפני השינוי ואז לשנות ולא להיות שמשון הגיבור ולשנות ערכים על סמך מה היה קודם ועוד על עיוור.
הבומיות לא הגיעה מהסאב בכלל, היא הגיעה מהרמקולים.
קודם כל הנמכתי את האקסטרה דציבלים שנתתי בווליום ברסיבר עבור הסאב - עדיין יש בומיות.
כיביתי פיזית את הסאב - עדיין בומיות.
כיביתי את הקדמיים באמצעות כיבוי המגבר - עדיין בומיות.
קיצור - מסתבר שהסנטר הסורר היה גבוה מדיי בווליום שלו והשתלט על כלל הסאונד, הנמכתי אותו הרחקתי למקסימום מהקיר האחורי / כנ"ל גם לקדמיים.
ואז - הסתדר. בשעה טובה. תודה לכולם. האירוע הסתיים (פאק, איך שרשמתי - אזעקה אצלנו).
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #313 

ממשיך מהממ"ד...

בגלל זה היה גם הבדל בין הסרטים למוזיקה כי "בחנתי" קטעים של בלאגן ופיצוצים ולא דיבורים. אז בסרטים הכל היה נשמע תקין.
וגם בין "מוזיקה למוזיקה" היה הבדל כי ששמעתי סטריאו (2.1) זה נשמע נפלא וגם רשמתי את זה כמה פעמים כבר לדעתי מקודם וכאשר שמעתי רדיו אינטרנט ב- 9CH אז היה נשמע בומי (כי הסנטר היה שותף בחגיגה).

עד כאן לבינתיים.
בכל מקרה ארצה למדוד ולבחון מה האפליקציה שלהם תעשה מעבר לסאונד כאשר תצא.

לסיום, משתף גם בטראק טוב לבחינה של העסק:
https://open.spotify.com/track/5GoCwYne ... wi8DpxZS7w

אז שוב, תודה לכולם על כל השיח וההמלצות, גם ההארות וההערות.
ושיהיה סופ"ש נעים ושקט !!
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #314 

FastandFurious כתב: עדיין המערכת החדשה של הסב לא אמורה לעשות אינטגרציה והיא גם לא עושה, את הבומיות שאתה חווה היא יכולה לסדר כי היא עושה תיקון eq בכל השאר תצתרך לסדר ידנית לצערי וזה לא משימה קלה בכלל.
הימאה כ מכשיר הוא מעולה חזק ייחסית ואמין מאוד
ומבחינת הכיול הוא דיל ברייקר
בהצלחה
...
נכון, האפליקציה למעשה מניח ש"תיישר" את העקומה של טווח התדרים של הסאב ואז בעת ביצוע הכיול של הרסיבר לא יהיה לו כנראה יותר מדיי במה לטפל כי העקומה תגיע כבר לכאורה מיושרת.
אבל, הצהרות לחוג ומעשים לחוד. צריך לבחון את התוצאה בשטח אחרי ניסוי ובדיקה של זה בפועל.
.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #315 

אני יודע שמומלץ אחרי כיול להשוות עוצמות ברמקולים עם מד spl.
אבי יש מצב שדילגת על החלק הזה?
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #316 

@big007
לא דילגתי, השוויתי עוצמות רק לסראונדים עם האפליקציית spl בפלאפון.
כל פעם גנבתי בלילה איזה חמש / עשר דקות בשביל להתקשקש עם ההגדרות אבל לא האזנתי למה יצא.
ואז שחזרתי לזה, פתאום הרגיש לי שאני צריך לסובב עוד את החוגה של הווליום בשביל להגיע לאותה עוצמה יחסית שהייתה עם הסט הקודם.
אז פשוט העליתי ידנית בכמה דציבלים את הווליום של הבמה הקדמית. כן, בלי למדוד הפעם.
שינוי ההגדרות בוצע דרך ה-web אם מהמחשב או מהפלאפון ולא עם האזנה וצפייה ב-osd מהרסיבר.
זה מה שקורה שמנסים בלחץ מה שאמור להיות ברגוע.
שוב חוזרים לאותה נקודה של חוסר הזמן.
טעויות של חובבנים בקיצור.
לא נורא, ככה לומדים.
.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #317 

אתה רחוק ממטומטם אדון אבי .
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #318 

אולי הבומיות היתה מלבנון
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #319 

אתמול אחרי המוןןןןן זמן ישבתי לצפות בסרט מלא קומפלט.
נבחר: "חילוץ תחת אש" שהיה בנצפים ביותר ב-YES (מקום 1), עם פסקול DD שהגיע מממיר האנדרואיד שלהם.
העלילה לא הייתה מעמיקה עד כדי כך לטעמי אבל לא בשביל זה התכנסנו.
מבחינת הסאונד - תענוג גדול, ריאליסטי, הבאס היה עמוק, פאנצ'י, נותן בראש (ועטוף בסופרלטיבים מפוצצים של: רבדים וטקסטורות).
הווליום לא היה גבוה מדיי (סביבות המינוס 40-50 פלוס מינוס) והכל ישב די טוב בלי השתלטות מוגזמת של ערוץ כזה או אחר.
בסה"כ אפשר לומר שנהניתי ולא חיפשתי לעומק מה טוב, מה לא טוב, מה צריך שיפור.
באתי נקי לחוויה ולחצתי PLAY ומה שיוצא - אני מרוצה.
באותה נשימה, זה ממש לא אומר שבסרטים הבאים, ננהג באותה שיטה ולבטח ארצה לקחת את הסטאפ למקומות שהוא יצטרך "להתאמץ בהם" ואז אני מניח שיעלה לי חיוך שאיזה יופי שהכל פיקס (סמנתה) פוקס.

מה שמוזר זה שהממיר אנדרואיד של YES מוציא לי אודיו רב ערוצי (מחובר בכבל אופטי לרסיבר) רק מהאפליקציה של יס +.
אם אני מפעיל את נטפליקס / דיסני מהאפליקציות שמותקנות על הממיר עצמו, אז אין סאונד בכלל.
בדקתי הגדרות ולא ראיתי משהו שמוגדר בצורה לא תקינה ולבטח אם אני אנסה את התמיכה שלהם הם לא יבינו בכלל על מה אני מדבר.
** אני פותר את זה באמצעות שינוי הניתוב ומושך את האודיו הרב ערוצי מהמסך במקום מהממיר - אבל סתם מציק לי למה זה לא עובד.
מישהו עוד נתקל בתופעה הזו ?
.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #320 

avihuli כתב: אתמול אחרי המוןןןןן זמן ישבתי לצפות בסרט מלא קומפלט.
נבחר: "חילוץ תחת אש" שהיה בנצפים ביותר ב-YES (מקום 1), עם פסקול DD שהגיע מממיר האנדרואיד שלהם.
העלילה לא הייתה מעמיקה עד כדי כך לטעמי אבל לא בשביל זה התכנסנו.
מבחינת הסאונד - תענוג גדול, ריאליסטי, הבאס היה עמוק, פאנצ'י, נותן בראש (ועטוף בסופרלטיבים מפוצצים של: רבדים וטקסטורות).
הווליום לא היה גבוה מדיי (סביבות המינוס 40-50 פלוס מינוס) והכל ישב די טוב בלי השתלטות מוגזמת של ערוץ כזה או אחר.
בסה"כ אפשר לומר שנהניתי ולא חיפשתי לעומק מה טוב, מה לא טוב, מה צריך שיפור.
באתי נקי לחוויה ולחצתי PLAY ומה שיוצא - אני מרוצה.
באותה נשימה, זה ממש לא אומר שבסרטים הבאים, ננהג באותה שיטה ולבטח ארצה לקחת את הסטאפ למקומות שהוא יצטרך "להתאמץ בהם" ואז אני מניח שיעלה לי חיוך שאיזה יופי שהכל פיקס (סמנתה) פוקס.
מה שמוזר זה שהממיר אנדרואיד של YES מוציא לי אודיו רב ערוצי (מחובר בכבל אופטי לרסיבר) רק מהאפליקציה של יס +.
אם אני מפעיל את נטפליקס / דיסני מהאפליקציות שמותקנות על הממיר עצמו, אז אין סאונד בכלל.
בדקתי הגדרות ולא ראיתי משהו שמוגדר בצורה לא תקינה ולבטח אם אני אנסה את התמיכה שלהם הם לא יבינו בכלל על מה אני מדבר.
** אני פותר את זה באמצעות שינוי הניתוב ומושך את האודיו הרב ערוצי מהמסך במקום מהממיר - אבל סתם מציק לי למה זה לא עובד.
מישהו עוד נתקל בתופעה הזו ?
...
מדוע הממיר מחובר לך בכבל אופטי ולא ב HDMI?
דווקא הייתי מצפה להיפך, שהמסך יהיה מחובר באופטי במקום סאונד דרך ARC , וכל היתר ב HDMI. (למרות שגם על זה כבר ויתרתי וגם המסך אצלי ב HDMI לרסיבר ב ARC)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”