טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

מה שאתה אומר לא מדוייק.
אם תוריד את המע"מ מהמחיר באתר, תקבל מחיר דיי קרוב למחיר של רכבי טסלה בכל שאר העולם.
כמובן שזה לא יהיה 1 ל-1 כי יש שערי המרה, עולויות שילוח וכו', אבל דיי קרוב. וגם כשטסלה משנה מחירים, זה חל בערך על כל העולם, או לפחות איזורים גאוגרפיים גדולים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הרווחיות של החברה הישראלית לא כזו מעניינת ויש אינטרס להוריד את זה למינימום כדי להראות שהחברה בחול יותר רווחית. אין לאף אחד עניין בתכנוני מס (בניגוד ליבואנים שהם גוף נפרד שחייב להראות רווחיות).

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2576

שליחה

לא הבנתם !
לא דיברתי על המחיר הסופי (שידוע לכולם). גם המע"מ לא מעניין אף אחד.
המשחק הוא עלות הרכב כפי שמוצגת בכניסה לארץ עבור רשויות המס. זה המשחק כולו !
כאן נכנסים כל תכנוני המס בין חברת האם לחברה המקומית...וזה אפשרי רק בטסלה, מכיון שהם מוכרים ישירות בארץ.

כל זה לא קיים אצל אף יבואן אחר, מכיון שמחיר הרכב כפי שנכנס לישראל הוא המחיר שאותו היבואן קנה (מהיצרן) ועליו מוטל המס בישראל. משם זה הרווח של היבואן.

כל זה היה במענה לבחור שנתן דוגמא של הסקודה סופרב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

למה זה מעניין אותנו איפה הם משלמים מס? שירוויחו, שיהיה להם לבריאות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אז אתה בעצם מנסה להגיד שטסלה עושה קומבינה בכך שהיא מציגה מחיר נמוך מהיצרן ליבואן המקומי ובכך משלמת מס נמוך, ואז מרוויחה גם על ההפרש במס במעמד המכירה לקונים?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ברור שלא איכפת לי ושיהיה להם לבריאות ושימקסמו את הרווחים שלהם.

הויכוח שלי היה עם הבחור שנתן דוגמא של הסקודה. הסברתי לו שלא ניתן לדעת מה מחיר הרכב בכניסה לישראל.
בנוגע לטסלה, הסברתי שהמחיר של הרכב בכניסה לארץ הוא כולו משחקים של מס של חברת טסלה העולמית יחד עם הסניף המקומי שלהם.
לרוב, חברות הללו משלמות מס גבוה יותר בארץ ולכן מציגות בכניסה לארץ מחיר גבוה כדי שהחברה המקומית תראה רווח נמוך ותשלם פחות מס בארץ (כסכום אבסולוטי לא כאחוז כמובן). בדרך זו, יוצא כמובן שהחברה בחו"ל כאילו הרויחה הרבה יותר (היא מכרה ממש ביוקר לישראל)- אבל זה בכל זאת משתלם להם כיון שהם משלמים את המסים שלהם בחו"ל ושם המס (באחוזים) נמוך יותר.
זה תרגיל ידוע והמון חברות משתמשות בו. מי שמתעסק בתמחור/שיווק/מיסוי בינלאומי זה בשבילו כמו תרגיל של כיתה א'.

כמובן שגם פה יש גבול שבו אפשר להציג לרשות המסים את המחיר בכניסה לארץ. אתה לא יכול להראות להם שקנית את האוטו מהיצרן ב 100K ואתה מתכוון למכור אותו ב 103K. רשויות המס לא יקבלו זאת, מכיון שהרווח הזה לא יכסה את עלויות התפעול וסביר שהחברה המקומית לא תציג רווחים (לא תשלם מסים). ולכן נהוג בכל תחום להציג מרווח הגיוני יותר. אבל יש כאן המוווווון מרווח למשחקים וזו למעשה האמנות של רואי החשבון.

לשאר החברות (יבואנים) זה בלתי אפשרי, מכיון שהן לא יכולות לתאם ביניהן את המחיר של הרכב בכניסה לישראל. בשבילם ישנו מחיר קשיח שבו הרכב נמכר ליבואן וזה המחיר שמוצג לרשויות המס ועליו משלמים מס מקומי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא הבנתי למה זה תרגיל
1. החברה בארץ לא מיועדת להרוויח. היא חברת שירות
2. גם אם תרוויח, הבעלים זה טסלה העולמית אז זה יקרה באותו דוח עולמי כרווח אחרי מיסים
3. אם היה כאן תרגיל להמנע ממס, רשות המיסים היתה קופצת ודורשת את הכסף שלה. הם לא פראיירים
4. המחיר שהם מוכרים, כך נראה, דומה למחירים למקומות אחרים. אני מניח שהשינוע אלינו די דומה למקומות באיזור הזה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר, מהשאלות/הנחות שלך ברור שזה לא התחום שלך וזה בסדר גמור...כל אחד והבנתו בתחומו !
אני נתתי הסבר יחסית ממצה על הנושא.
בנוגע לסעיף 1 שלך- אתה טועה בענק !
בנוגע לסעיף 3- אכן רשויות המס מכירות היטב את התרגיל ומתערבות לא מעט וקיימים ניואנסים רבים בנושא הנ"ל. בדרך כלל ידה של רשות המסים על העליונה במקרים הללו.
לגבי סעיף 4- כמו שהסברתי המחיר ללקוח הסופי ידוע ואין עליו ויכוח. הויכוח הוא בכמה "מוכרת" היצרנית למפיצה המקומית. ברגע שזו אותה חברה...אפשר להציג (כמעט) כל מספר...עד שרשויות המס נכנסות לתמונה !!!

אני חושב שמיצינו...

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

@Arie10
מה המטרה שלך?
לרשום שטסלה קומבינטורית, מרמה את כולם במיסים, כל ילד עם ידע בסיסי בהנהלת חשבונות היה עולה על זה, אבל רשויות המס בכל העולם לא מצליחים לעלות על הקומבינות שלהם?
הנה, רשמת. אפשר להתקדם? או שאתה רוצה להסביר לנו שוב אותו דבר שרק אתה מבין ואף אחד אחר לא?

עוד משהו, אתה רוצה לפנות למישהו, תתייג אותו, אל תדבר לכולם ותרשום שאתה עונה "לבחור עם הסקודה". תלמד לעבוד עם פורומים, JESUS...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

@arie10
הדרך הכי קלה לעצבן אנשים זה להגיד : זה לא התחום שלך, אתה לא מבין בזה, אז אין טעם שאבזבז את זמני היקר בלהסביר לך. בד"כ זה אומר שמי שמסביר סתם קשקשן ולא באמת יכול לגבות את הטענות שלו. תשים לב שאני תמיד מנסה להסביר לאנשים מושגים ורעיונות, זה גם הסיבה שזה פורום ולא בלוג.

ההסבר אולי ממצא אבל לא הבנתי מה מטרתו. בסופו של דבר יש לנו מחיר סופי. המסוי בארץ הוא הגורם מס'1 לעלות גבוהה של הרכבים ולא מדיניות התמחור של טסלה.

טסלה תמיד יכולים לשחק עם המחירים ולהוזיל ולייקר אותם, כפי שהם עשו בשנתיים האחרונות מספר רב של פעמים - הם תמיד עשו את זה בשביל לשלוט בהיצע ולמצות את כושר הייצור שלהם (קרי: לייצר אפס מכוניות שאין להם קונים). זה לא הגישה של שאר יצרני הרכב.

אני מניח שחברות הרכב הגדולות עוסקות לא מעט בתרגילי מס כי זה המקום שלהם לייצר ערך ורווחיות. במקרה של טסלה, היא נחשבת עדיין חברת הייטק ולא חברת רכב ולכן שווי השוק שלה כל כך גבוה. בשביל לייצר שווי שוק גבוה, הם עסוקים בעיקר בלשבור את התחזיות של השוק בייצור, במתח רווחים וכו'. מסוי בישראל לא נראה לי יזיז מחט בשום מקום. אגב, סתם מתוך עניין, אם הם מרוויחים בארה"ב יותר (קרי: משלמים פחות מיסים בארץ) או מרוויחים בישראל (קרי: משלמים יותר מיסים בארץ) בסופו של דבר סיכום הרווחים שלהם מכל ה-entities עוברים לחברה האמריקאית וזה הרווחיות שלה. אז ברור שהם יתכננו את זה כך שאם המיסים בישראל יקרים יותר המחירים יהיו כאלה שהחברה תרוויח מינימום אבל לא תכנס להפסדים. אז מה? איך זה, חוץ מזה שפחות מס נכנס לקופה שלה מדינה, משפיע עלינו, הצרכנים?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

New Tesla Model 3 v BYD Seal - ה TLDR? הוא מעדיף את הטסלה:

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר, מטרתו של ההסבר היה לענות לבחור שנתן דוגמא של הסקודה. זהו. אם למדת מזה משהו- אני שמח. אם לא- לא נורא.

ובנוגע להסברים באופן כללי...כשאתה נותן סקירות ממצות ומעמיקות בנוגע לכיול מסכים- אני יושב, קורא, מפנים, לומד ואולי שואל שאלות. למה ? כי אין לי מושג ירוק בזה.
מה לעשות... אבל בנושא שהעלתי- אין לך מושג ירוק. אתה לא חייב להודות בזה, אין כאן תחרות. אני לא מחפש למי יש גדול יותר.
אני כן השקעתי כמה וכמה הודעות, יחסית מפורטות, שבהן ניסיתי להסביר את הנקודות. מקווה שהבנת אותן, אבל אם לא- אני מרים ידיים. אם אתה חושב שאני קשקשן- זו זכותך.

הבעיה בפורום הנ"ל (לטעמי כמובן), שכל משפט שבתוכו יש את המילה טסלה, מיד עולה ברדאר של כמה מהאנשים ומיד נכנסים למגננה שלאחריה תיכף יוצאת גם התקפה.
אין טען לחזור על זה, כי דנו בזה אינספור פעמים כאן. אין לי עם זה שום בעיה. זה פורום מעודדות וכך זה נהוג בפורומים כאלה בעולם. אין כאן שום דבר שונה.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

או שתקבל את הפידבק ותבין שאף אחד לא הבין את ההסבר שלך. זה כנראה אומר משהו.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

יש למישהו את ההגדרה הזאת?
מעדיף רגנרציה חלשה יותר, ושהרכב ימשיך לשייט...מופיע במדריך של טסלה למודל Y אבל לא קיים אצלי ברכב
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

לא חושב שזה זמין בארץ. בדיוק כמו שאין כרגע את האפשרות שהרכב ישלב בלמים אוטומטית אם עם הרגנרציה מוגבלת.
וזה לא שלא תהיה לך רגנרגציה במצב הזה, היא פשוט תהיה פחות חזקה.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 16/01/2024 17:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

16/01/2024 16:12  
TheCoolest כתב:
לא חושב שזה זמין בארץ. בדיוק כמו שאין כרגע את האפשרות שהרכב ישלב בלמים אוטומטית אם הרגנרציה מוגבלת.
וזה לא שלא תהיה לך רגנרגציה במצב הזה, היא פשוט תהיה פחות חזקה.
...
תודה, לא מבין למה זה פיצ'ר תלוי מקום...
לשלוט על עוצמת הרגנרציה צריך להיות בסיסי במיוחד למי שלא בעניין של הבלימה החזקה ברגע שמרימים את הרגל מהדוושה.
לא הופתע אם יש פה משהו יותר נכלולי של טסלה, בטח הקטינו את הבלמים והשאירו את הרגנרציה על המקסימום בשביל לחסוך עוד גרוש וחצי בעלויות

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

16/01/2024 16:26  
ambar כתב:
תודה, לא מבין למה זה פיצ'ר תלוי מקום...
לשלוט על עוצמת הרגנרציה צריך להיות בסיסי במיוחד למי שלא בעניין של הבלימה החזקה ברגע שמרימים את הרגל מהדוושה.
לא הופתע אם יש פה משהו יותר נכלולי של טסלה, בטח הקטינו את הבלמים והשאירו את הרגנרציה על המקסימום בשביל לחסוך עוד גרוש וחצי בעלויות
...
מקצת שיטוט באינטרנט, נראה שהיכולת ירדה ברכבים מאמצע 2021.
הדיבור הוא שכנראה טסלה הורידה את זה בשביל להרוויח עוד קצת טווח לטובת הבדיקות...לא יודע אם זה נכון

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@ambar
כנ"ל, לא יודע למה זה מוגבל גאוגרפית.
אני חושב שזה ירד, ואחרי כמה זמן החזירו את זה. לקראת סוף שנה שעברה.
אבל בגדול, אני חושב שהרבה יותר יעיל להתרגל לזה, אני חושב שלקח לי כמה ימים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

הפיצ׳ר הוסר. הוא היה זמין. משום מה זה עדיין בספר רכב.

חבל, זה פיצ׳ר טוב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אורות גבוהים אדאפטיביים בדרך...
האם יגיע גם אלינו? הפנסים ברכב שלי הם מטריקס לד, אני חושב שגם בכל שאר הרכבים אמורים להיות גם כן.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”