הצעה: איך להוכיח אחת ולתמיד האם כבלים שונים משפעים על הסאונד

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #301 

עדוא כתב:תודה איצו.
שאלתי כי יצא במקרה שפה באולפן של רם (נמר כפרה, אני לא קשור ישירות לאולפן) התווסף ממיר חיצוני ל- CD, ובלחיצת כפתור אפשר לעבור בין הממיר הפנימי לחיצוני.
לא היה לי זמן להתעמק בזה, והשוואנו עוצמות בינתיים רק באוזן (פעם הבא נשלוף מכשיר),
אבל בשלב זה (בלי התחייבות דרמטית), עושה רושם שקיים הבדל ברור לאוזן בלי להתאמץ.
סיקרן אותי אם זה מקטלג אותי אוטומטית כ "לא מדעי" :D .
לגבי כבלים למשל, אין לי דיעה, כי פשוט לא התנסיתי במספיק סיטואציות בהם המשתנה היחיד היה כבלים.
...
עדוא,

לא יודע מה קורה בעולם האודיופילי, למרות שאני מניח שגם "שם" יש שוני בין הממירים במכשירים השונים.
אבל בכל מקרה -

איכות השמע בממירי DA (בין אם זה יהיה כרטיס קול, מכשיר DAT או CD) מושפעת מאוד מיציבות שעון ה-PLL הקוצב את תהליך הרקונסטרוקציה.

שעון "בלתי יציב" (וזוהי הגדרה בעייתית בפני עצמה), גורר באופן ישיר עליה ניכרת ברמת ה-Jitter שמוציאה המערכת, וזהו דבר בהחלט שמיע.

גם איכותם של המעגלים האנלוגיים ביציאה מהממיר בעלי השפעה על הרעש העצמי, העיוות ההרמוני, ועוד...

אם דיברתי סינית - אני מתנצל, ואם זה מעניין אותך - רק תגיד. :)

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344
קיבל תודות: 0

שליחה #302 

תודה יונתן,
מתי אתה עובר פה סוף סוף ? יש גם משהו שרציתי לדבר איתך עליו, וגם תבוא ותלחץ על ה"כפתור" :mrgreen: .

עוד הקשר לנושא הנדון שאשמח לשמוע דעתך:
בדיקת הכבלים ההשוואתית שהחברה הולכים לעשות, מה מידת ההשפעה של החלל בו תיעשה ההשוואה?
קרי, אם החלל הוא לוקה בחסר מן הפן האקוסטי, האם זה לא "ימסך" במידה זו או אחרת על דקויות של אופי כבלים (באם הם קיימים) או כל השוואה "עדינה" אחרת?
נראה לי שכן.
כפי שציינת לגבי מורכבות השמיעה והפענוח האנושי, יש גם את עניין יכולת ההבחנה של התרחשויות אקוסטיות מתוך התרחשויות אקוסטיות אחרות וכו' וכו'. מהרבה בחינות יכולת זו מפתיעה לטובה, אבל אנחנו בכל זאת רק בני אדם :D .
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

malky
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה #303 

מצטער שאני מפריע לוויכוח, אבל אם נחזור שנייה לנושא הטהור -

לפני כמה שנים קניתי גיטרה חשמלית חדשה, וחיברתי רק אותה ישירות למגבר, בלי אפקטים. השתמשתי בכבל "רגיל", משהו שנחשב סטנדרטי ומספק לכל הדעות. ניגנתי כך כמה ימים. התרגלתי לצליל הזה. לאחר מכן הייתי צריך עוד כבל, אז קניתי את הכבל שהיה בחנות, של חברת Viper, שהיה יותר יקר. כמובן שאני מדבר ברמה של כמה עשרות שקלים (ולא כפול 10 בחזקת משהו...). לא ציפיתי בכלל לשמוע שום הבדל כשהחלפתי בין הכבלים. באמת שלא. אבל, כשהתחלתי לנגן שמעתי הרבה יותר טוב, הבדל משמעותי - תחום דינאמי יותר רחב. ואני מדבר כאן על מגבר קטן (15W) ולא הכי מקצועי. וכמובן - צליל שמופק מגיטרה חשמלית הוא בעוצמה נמוכה מאוד (0.22 וולט נדמה לי).
למרות שזה לא מדעי במיל, העובדה שהבחנתי בהבדל בכבל שעולה כמה עשרות שקלים יותר, בלא שבכלל חשבתי על למצוא הבדל, מראה לי שאכן יש משמעות להבדל בכבלים.

אבל, אולי באמת אין הבדל בין כבל שעולה 2000 ש"ח למטר לזה שעולה 8000 ש"ח למטר :) ...

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה #304 

malky,

אין ספק שהבאת רוח רעננה לשירשור.

><>
נציג AQUA-AUDIO

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #305 

עדוא כתב:תודה יונתן,
מתי אתה עובר פה סוף סוף ? יש גם משהו שרציתי לדבר איתך עליו, וגם תבוא ותלחץ על ה"כפתור" :mrgreen: .

עוד הקשר לנושא הנדון שאשמח לשמוע דעתך:
בדיקת הכבלים ההשוואתית שהחברה הולכים לעשות, מה מידת ההשפעה של החלל בו תיעשה ההשוואה?
קרי, אם החלל הוא לוקה בחסר מן הפן האקוסטי, האם זה לא "ימסך" במידה זו או אחרת על דקויות של אופי כבלים (באם הם קיימים) או כל השוואה "עדינה" אחרת?
נראה לי שכן.
כפי שציינת לגבי מורכבות השמיעה והפענוח האנושי, יש גם את עניין יכולת ההבחנה של התרחשויות אקוסטיות מתוך התרחשויות אקוסטיות אחרות וכו' וכו'. מהרבה בחינות יכולת זו מפתיעה לטובה, אבל אנחנו בכל זאת רק בני אדם :D .
...
בדיקות האזנה הן נושא מדעי מורכב בפני עצמן. לראיה ראה את כמות הפרסומים האקדמיים בנושא טכניקות לביצוע הבדיקות האלה.
ואני לא מדבר על סוג הבדיקה, אלא על המתודולוגיה.

אני חושב שהשאלה המרכזית היא מה מנסים להשיג בבדיקה.

באנלוגיה לנושא שלנו, אם הייתי מנסה לבדוק האם יש הבדלים בין כבלים "בכל מחיר", סביר להניח שהייתי מבצע את המבחן בחדר אנאקואי (יש כמה בודדים כאלה בארץ).

אבל מכיוון שמטרת הבדיקה באה לשקף שאלה קצת יותר ריאליסטית, קרי האם ההבדלים (במידה וקיימים) שמיעים בסביבת האזנה טיפוסית, אני מאמין שיש לבצע את הבדיקה בחדר האזנה קריטית מאוזן ככל האפשר מבחינה אקוסטית.

כלומר, מצד אחד - לא חדר אנאקואי, אבל מצד שני חדר ניטראלי ככל האפשר.
אני מעריך שהגורם האקוסטי המשפיע ביותר על יכולת האבחנה שלנו בסיטואציה זו, הוא החזרים מוקדמים בנקודת ההאזנה. כלומר הייתי בוחר חדר הכי קרוב ל-RFZ שאפשר.

B&O למשל, מחזיקים את אחד הקומפלקסים הגדולים בעולם למדידות אלקטרו-אקוסטיות ומבחני האזנה.
למיטב זכרוני, הם משתמשים בחדר שתוכנן כחדר מסטרינג (גם זה צריך לדמות חדר האזנה טיפוסי) כחלל הביקורת.

ההחלטה באשר לחלל האקוסטי משתנה עם הצרכים.
לצורך הדוגמא, לפני כשנה ערכתי מבחני האזנה לקומפרסורים (כחלק מפרויקט הקשור למידול של רכיבים אנלוגיים קלאסיים באמצעות DSP).
הנבדקים היו קבוצת ביקורת של "נבדקים מקצועיים" (כלומר אנשי מקצוע מתחום הסאונד), ומכיוון שהיתה דרושה סובייקטיבית של "מה נשמע יותר טוב", הנבדקים ערכו את הבחינה מול מצגת אינטראקטיבית אצלהם באולפן.
כלומר, בסביבת ההאזנה ה"טבעית" שלהם = המקום בו הכי קל להם לשמוע הבדלים.
(שם מטרת הפרויקט לא הייתה לבחון האם יש הבדלים, אלא פשוט "מה נשמע יותר מתאים").

בקיצור. לא סיפור פשוט... :)

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #306 

במקרה שלנו נושא האקוסטיקה לא רלוונטי. המבחן יערך באותו חדר
בו הנבחן שמע ושומע הבדלים, כך שלפחות מבחינה אקוסטית החדר
לא יהיה המכשול.

><>
נציג AQUA-AUDIO

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #307 

תודה יונתן.

דוחף_לויתן כתב:במקרה שלנו נושא האקוסטיקה לא רלוונטי. המבחן יערך באותו חדר
בו הנבחן שמע ושומע הבדלים, כך שלפחות מבחינה אקוסטית החדר
לא יהיה המכשול.

><>
...
אתם עושים מבחן ביחס לנבדק ספציפי אחד או ביחס לקבוצת איפיון כלשהי?
ההתייחסות בהתאמה..
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #308 

דרך אגב, יונתן, יש היום יותר ויותר חברות טכניות-היי טק שעושות אצלם בחברה חדר מעבדתי לבדיקות אלה ואחרות (טלפונים, אודיו למחשבים וכו'), במתכונת של סמי-אנאכואי עד אנאכואי, כאשר ה"יתרון" אצלם הוא שבד"כ אין בכלל שיקול לתדר נמוך, ואין צורך בממש 100% בליעה, אז זה לא כזה מסובך לביצוע.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #309 

יאיר,

יש בחור אחד שטוען שאצלו בבית, עם המערכת שלו הוא מצליח לזהות הבדלים בין כבלים,
ושההבדל ברור וחד - ברמה שאי-אפשר לפספס. הוא מוכן להיבחן על כך במבחן עיוור, אצלו
בבית עם אותם כבלים שבינהם הוא שמע הבדל. זו כל תכלית המבחן שהולך להיות.
אנחנו הולכים גם למדוד את הכבלים בשביל לוודא שאין להם התנהגות מוזרה
טרם המבחן.

כאמור, מספיק לנו אדם אחד שיכה את המדע שוק על ירך בשביל שנהפוך למאמינים.

><>
נציג AQUA-AUDIO

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #310 

דוחף_לויתן כתב:יאיר,

יש בחור אחד שטוען שאצלו בבית, עם המערכת שלו הוא מצליח לזהות הבדלים בין כבלים,
ושההבדל ברור וחד - ברמה שאי-אפשר לפספס. הוא מוכן להיבחן על כך במבחן עיוור, אצלו
בבית עם אותם כבלים שבינהם הוא שמע הבדל. זו כל תכלית המבחן שהולך להיות.
אנחנו הולכים גם למדוד את הכבלים בשביל לוודא שאין להם התנהגות מוזרה
טרם המבחן.

כאמור, מספיק לנו אדם אחד שיכה את המדע שוק על ירך בשביל שנהפוך למאמינים.

><>
...
הבנתי.
תתאמן בחור, תתאמן.
:D
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

mihablum
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

הבדל בין כבלים...ועוד

שליחה #311 

הבדל בכלל בין כבלים - ודאי שיש - השאלה היא כאן האם מדברים על הבדל בין הכבל הכי "low end" לבין כבל מהיקרים בשוק, או שמשווים כבלים איכותיים שעלותם נניח 10 ש"ח למטר לבין כבל שעלותו 100 ש"ח למטר (רק דוגמא - לא ציינתי אם אנו מדברים על כבל רמקול, כבל קואקס, מאוזן או אחר). וכאן אני חושב שיהיה הפתעות.
כ"כ צריך להבדיל על שמוש לא נכון בכבל/כבל לא מספיק איכותי לכל שמוש: כבל מיקרופון/כבל מאוזן/קואקס/כבל רמקול.....

כמה הערות כלליות לגבי כמה דברים שעלו כאן:
כאשר בונים אולפן - בשום פנים ואופן לא מפרידים את פזות החשמל בין הסטודיו לחדר הבקרה - ההפך הוא הנכון - הם חייבים לשבת על אותה הפזה (של חשמל כמובן).

אולפנים מושקעים במעל ל1/2 מיליון ש"ח בכבלים ? לא היתי שם את הראש שלי על זה.
בין חדרים עוברים מולטים - בין המכשירים השוניםן גם - כבלים אלו אינם כבלים בעליות של מאות ואלפי $ למטר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #312 

מיכה בלום, ברוך הבא.
קרא את השירשור השני בנושא...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #313 

mihablum

היתכוונתי לכך שחברות הגברה ... בסדר גודל של העסק שלי מגיע לסכומים הללו בכבלים.

חוץ מזה הכל נכון. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”