עדוא כתב:תודה יונתן,
מתי אתה עובר פה סוף סוף ? יש גם משהו שרציתי לדבר איתך עליו, וגם תבוא ותלחץ על ה"כפתור"

.
עוד הקשר לנושא הנדון שאשמח לשמוע דעתך:
בדיקת הכבלים ההשוואתית שהחברה הולכים לעשות, מה מידת ההשפעה של החלל בו תיעשה ההשוואה?
קרי, אם החלל הוא לוקה בחסר מן הפן האקוסטי, האם זה לא "ימסך" במידה זו או אחרת על דקויות של אופי כבלים (באם הם קיימים) או כל השוואה "עדינה" אחרת?
נראה לי שכן.
כפי שציינת לגבי מורכבות השמיעה והפענוח האנושי, יש גם את עניין יכולת ההבחנה של התרחשויות אקוסטיות מתוך התרחשויות אקוסטיות אחרות וכו' וכו'. מהרבה בחינות יכולת זו מפתיעה לטובה, אבל אנחנו בכל זאת רק בני אדם

.
...
בדיקות האזנה הן נושא מדעי מורכב בפני עצמן. לראיה ראה את כמות הפרסומים האקדמיים בנושא טכניקות לביצוע הבדיקות האלה.
ואני לא מדבר על סוג הבדיקה, אלא על המתודולוגיה.
אני חושב שהשאלה המרכזית היא מה מנסים להשיג בבדיקה.
באנלוגיה לנושא שלנו, אם הייתי מנסה לבדוק האם יש הבדלים בין כבלים "בכל מחיר", סביר להניח שהייתי מבצע את המבחן בחדר אנאקואי (יש כמה בודדים כאלה בארץ).
אבל מכיוון שמטרת הבדיקה באה לשקף שאלה קצת יותר ריאליסטית, קרי האם ההבדלים (במידה וקיימים) שמיעים בסביבת האזנה טיפוסית, אני מאמין שיש לבצע את הבדיקה בחדר האזנה קריטית מאוזן ככל האפשר מבחינה אקוסטית.
כלומר, מצד אחד - לא חדר אנאקואי, אבל מצד שני חדר ניטראלי ככל האפשר.
אני מעריך שהגורם האקוסטי המשפיע ביותר על יכולת האבחנה שלנו בסיטואציה זו, הוא החזרים מוקדמים בנקודת ההאזנה. כלומר הייתי בוחר חדר הכי קרוב ל-RFZ שאפשר.
B&O למשל, מחזיקים את אחד הקומפלקסים הגדולים בעולם למדידות אלקטרו-אקוסטיות ומבחני האזנה.
למיטב זכרוני, הם משתמשים בחדר שתוכנן כחדר מסטרינג (גם זה צריך לדמות חדר האזנה טיפוסי) כחלל הביקורת.
ההחלטה באשר לחלל האקוסטי משתנה עם הצרכים.
לצורך הדוגמא, לפני כשנה ערכתי מבחני האזנה לקומפרסורים (כחלק מפרויקט הקשור למידול של רכיבים אנלוגיים קלאסיים באמצעות DSP).
הנבדקים היו קבוצת ביקורת של "נבדקים מקצועיים" (כלומר אנשי מקצוע מתחום הסאונד), ומכיוון שהיתה דרושה סובייקטיבית של "מה נשמע יותר טוב", הנבדקים ערכו את הבחינה מול מצגת אינטראקטיבית אצלהם באולפן.
כלומר, בסביבת ההאזנה ה"טבעית" שלהם = המקום בו הכי קל להם לשמוע הבדלים.
(שם מטרת הפרויקט לא הייתה לבחון האם יש הבדלים, אלא פשוט "מה נשמע יותר מתאים").
בקיצור. לא סיפור פשוט...