טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

13/11/2023 16:51  
Shasoosh כתב:
אין בעיה לזרום, אבל לפחות תדייק. זה לא "ככל שעובר הזמן", מהשבוע הראשון אתם מפמפם לנו את זה.
...
אם אני זוכר נכון עופר רשם "מי שלא מתלהב מהרכב בחודש הראשון אז גם לא יתלהב אחרי שנה" או משהו בסגנון.
עופר צדק!
אז בהתחלה לא התלהבתי, אחר כך אמרתי לעצמי שצריך להתרגל ולתת לזה צאנס.
היום לאחר קרוב לשלושה חודשים עם הרכב ו 4000 קמ, אז משוכנע שהרכב הזה לא בשבילי.
יש אין סוף הייפ סביב המותג הזה, אם החוויה שלי תעזור למישהו בהחלטה באם לעבור לטסלה אז דיינו, זה חלק מהדיון פה בפורום ולא רק להרים לטסלה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

ambar - אז מה מונע ממך למכור ולעבור לרכב שיותר יתאים לך? הרי זה לא שהמחיר של משומש ימשיך ויעלה בעתיד. אני שואל בשיא הרצינות - למה אתה נשאר עם רכב שאתה לא מרוצה ממנו?

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

לא אמרתי לא לרשום ביקורת שלילית. יחד עם זאת, אם ארשום כל 5 פוסטים ״הניווט ***״, לא יודע כמה זה תורם לדיון.. אבל זה כבר שלך.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

לדעתי הניווט בטסלה טוב מאד למעט כמה נקודות חולשה מעצבנות. אבל אני מניח שזה תלוי במקומות שבהם אנחנו נוסעים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46463

שליחה

מספיק שפעם אחת תגיע למקום בו המפות לא מעודכנות ולכן תפנה בפנייה הלא נכונה וזה יעלה לך באיזה שעה של פקק, בשביל שלעולם לא תשתמש בזה יותר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

13/11/2023 17:41  
TheCoolest כתב:
לדעתי הניווט בטסלה טוב מאד למעט כמה נקודות חולשה מעצבנות. אבל אני מניח שזה תלוי במקומות שבהם אנחנו נוסעים.
...
פעמיים השתמשתי בזה במקום וייז, פעמיים הוא דרש ממני לעשות דברים שהיו גורמים לי לשלילת רשיון ו/או תאונה.

טוב הוא ממש לא.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הנה הסבר יפה למה הטענה מ 80% ל 100% לוקחת יותר זמן מהטענה מ 0% ל 80%:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@ziv_r @Huber
לא שולל חוויות אישיות שליליות. מפעילים קצת את השכל אם יש הוראות שנוגדות את ההגיון.
באופן כללי במקומות אליהם יצא לי לנסוע המערכת תפקדה יפה מאד, והרבה פעמים חסכה לי פקקים שוייז ניסה להעביר אותי דרכם.
אבל שוב, גם אני חושב שיש הרבה מקום לשיפור בנושא המפות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

TheCoolest - טוב שהעלית את הנושא של פקקים, כי לפי וייז הנסעה שלי לעבודה וחזרה אמורה לקחת 30-40% פחות ממה שהיא לוקחת בפועל, בגלל שהיא לא יודעת להתחשב בפקקים נכון או בכלל לדעת שהם שם.

הניווט המובנה בטסלה פשוט לא טוב.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

13/11/2023 17:23  
Huber כתב:
ambar - אז מה מונע ממך למכור ולעבור לרכב שיותר יתאים לך? הרי זה לא שהמחיר של משומש ימשיך ויעלה בעתיד. אני שואל בשיא הרצינות - למה אתה נשאר עם רכב שאתה לא מרוצה ממנו?
...
לגבי המחיר, לא יודע, יש מצב שבינואר לאחר עליית המס אז כבר זה יעלה אוטומטית את המחיר של המשומשות. כך שאם המחיר יעלה ב 10% זה יקזז את הירידת הערך וישמור על המחיר שרכשתי.
בנוסף עליית שער הדולר, שינוע, המלחמה יש מצב לעוד עליית מחירים.
כמובן שכל זה משפיע גם על רכישה חדשה שאעשה כך שבכל מקרה אני כנראה אשלם יותר על רכב אחר/חדש.
התקציב המקורי שלי היה 250K שנמתח כבר ל 280K. לא מוכן ולא רוצה לשלם כבר 300K+ על רכב שנראה לי מוגזם לגמריי לצרכים ולתקציב שלי.

בהינתן כל זה אני עוד לא סגור על רכב אחר כך שאין לי טעם למכור עכשיו ולהשאר בלי רכב.

אני צריך לבחון את האיוניק 6 שוב פעם. יש מצב שברמה הגבוהה ביותר עונה על כל מה שאני מחפש וגם זה כבר מגרד את ה 300K...הזוי המחירים האלה

והכי חשוב למה אני לא מוכר עכשיו, אשתי תהרוג אותי :)

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

12/11/2023 14:59  
Huber כתב:
מישהו פה נתקל בתופעה של הגה מתקלף אישית?
...
אני, וגם יש פה הודעה שלי בשרשור בנושא.
צילמתי להם כשזה היה ממש קטן, עכשיו זה כבר חתיכת קילוף.
לא מוכנים להחליף. טוענים שזה לא במסגרת אחריות.
מאוד מעצבן.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

PCingAddict - אתה מצטרף לתביעה הייצוגית? או ששילמת על התיקון וזהו?

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

כתבתי להם שוב, ביקשו תמונה של כל גלגל ההגה, נראה איך יתקדם מפה.
אני מנסה את המסלול ה״אישי״ - אמשיך להציק להם.
לא חבר בקבוצות פייסבוק וכאלה (אין לי חשבון שם).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני חושב שבמקרה הכי גרוע, אפשר גם לתבוע תביעות קטנות.
אני חושב שראיתי הצעות מחיר של איזור ה-5,000 להחלפת גלגל ההגה, זה ממש לא מעט כסף.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

מעניין אם ההגה שונה בקטע הזה בהיילנד

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

14/11/2023 18:34  
TheCoolest כתב:
אני חושב שבמקרה הכי גרוע, אפשר גם לתבוע תביעות קטנות.
אני חושב שראיתי הצעות מחיר של איזור ה-5,000 להחלפת גלגל ההגה, זה ממש לא מעט כסף.
...
הנה שאלה שעלתה לי בראש. נניח שזוכים בתביעות קטנות, איך ממשים את זה? טסלה אל חברה ישראלית, לבית משפט ישראלי יש שיפוט עליה?

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

13/11/2023 18:16  
Huber כתב:
TheCoolest - טוב שהעלית את הנושא של פקקים, כי לפי וייז הנסעה שלי לעבודה וחזרה אמורה לקחת 30-40% פחות ממה שהיא לוקחת בפועל, בגלל שהיא לא יודעת להתחשב בפקקים נכון או בכלל לדעת שהם שם.

הניווט המובנה בטסלה פשוט לא טוב.
...
אולי לא הבנתי, ניסית לנווט כמה פעמים לפי וייז ובאמת זמן ההגעה היה 30-40% פחות ממה שהעריכה אפליקציה אחרת?

כי אם זה רק זמן תיאורטי שהוא העריך אז מנסיוני הוא נוטה להערכת חסר והזמן גדל תוך כדי נסיעה כך שהוא דווקא לוקה לעומת ניווט גוגל.

הבעייה באופן כללי עם כל אפליקציות הניווט החכמות שכמו כל התחכמות זה עובד טוב כשיש מעט יחסית מתחכמים, כשיש פקק באמת רציני ברוב המקרים מוצאים את עצמנו ברחובות צדדיים (אולי גם עם עם פסי האטה\רמזורים) ופקק עוד יותר גרוע בזכות כל אלפי החכמולוגים שגם הם פנו לשם בהמלצת וייז ונתקעים בהשתלבות חזרה לדרך הראשית מה שכמובן מחמיר את הפקק עוד יותר לכולם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Huber
אתה תובע את "טסלה מוטורס ישראל", הם היבואן והנציג הרשמי של טסלה העולמית.
https://www.tesla.com/he_IL/imprint

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

gildmor - לא. אני לא מצפה לנווט שונה. אני מצפה לדעת שיש עומסים ואפא. את זה אין כמעט במובנית.קח לדוגמא את הנסיעה שלי הלוך חזור לעבודה. המובנה מציג לי זמן X שלא רלוונטי בכלל לזמן האמיתי שלוקח לי עקב הפקקים. הוייז מציג את הזמן הכי קרוב למה שיוצא לי לסוע בפועל.

אבל זה רק חיסרון אחד, כפי שציינתי קרו לי מיקרים שבו הוא ניסה להכניס אותי לאיזורים שאסור, מקרה בו הוא פיספס את המיקום הסופי בלא מעט (ועברתי את המיקום, מה שגרם לי לעשות סיבוב די גדול לחזור לשם), מקרה בו הוא בכלל לא מצא את הדרך הנכונה ועוד.

אם לך זה עובד נפלא, זכית, מניסיון שלי אני אישית לא יכול להסתמך על המובנה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

15/11/2023 12:07  
Huber כתב:
gildmor - לא. אני לא מצפה לנווט שונה. אני מצפה לדעת שיש עומסים ואפא. את זה אין כמעט במובנית.קח לדוגמא את הנסיעה שלי הלוך חזור לעבודה. המובנה מציג לי זמן X שלא רלוונטי בכלל לזמן האמיתי שלוקח לי עקב הפקקים. הוייז מציג את הזמן הכי קרוב למה שיוצא לי לסוע בפועל.

אבל זה רק חיסרון אחד, כפי שציינתי קרו לי מיקרים שבו הוא ניסה להכניס אותי לאיזורים שאסור, מקרה בו הוא פיספס את המיקום הסופי בלא מעט (ועברתי את המיקום, מה שגרם לי לעשות סיבוב די גדול לחזור לשם), מקרה בו הוא בכלל לא מצא את הדרך הנכונה ועוד.

אם לך זה עובד נפלא, זכית, מניסיון שלי אני אישית לא יכול להסתמך על המובנה.
...
עכשיו יותר ברור, אין לי טסלה כך שלא מכיר את המובנה שלהם, התיחסתי לוייז לעומת גוגל או אפליקציות ניווט אחרות שכן יצא לי לבדוק שהפערים בינהם קטנים יחסית.
קצת טפשי מבחינתם שניסו להמציא את הגלגל גם בתחום שלא קשור ישירות לתחום החדשנות העיקרי שלהם במקום לאמץ משהו שכבר כן עובד יחסית טוב ומוכח.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”