WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

shell זה מילה נרדפת ל-command line. כמו מה שאתה מקבל כאשר אתה מריץ cmd בחלונות דרך start->run
You are never fully dressed without a smile

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

רן,
לטעמי אתה צריך לקחת כמה צעדים אחורה ולהסתכל על התמונה הגדולה (גם ניר)!
אתה יותר מידי שקוע באמיתה שלך לגבי זה שלינוקס היא חלומית ביחס לחלונות 7 ומנצחת אותה בלי שום קושי בכל דבר (לפחות זה מה שמצטייר מקריאת דברייך). לכל שאלה ובעייה שנשאלת פה, מייד אתה מביא איזה תשובה שתמיד מסבירה את ההיגיון "החלומי" הלינוקסי שעומד מאחורי זה. מצד אחד יש לך יתרון על רובנו כי אתה אחד הבודדים שמכיר בשרשור הזה לינוקס טוב (ייתכן שיש עוד הרבה, אבל אם יש, הם עדיין לא הגיבו) ולכן קשה לנו לכמת את אובייקטיביות החוויה שלך, אבל מצד שני, דווקא החוסר הכרות שלנו והכישלון, היחסי, של חלקנו לקבל את החוויה אותה אתה מתאר בשימוש במערכת הזאת מוכיחה שהעסק כנראה לא כל כך קל, נוח ומוכר למשתמש הפוטנציאלי!

הנה רן אני כאילו מרים לך להנחתה ומעלה חוות דעת במאמר שנקרא Linux vs Windows 7,
ללא ספק השוואה מאלפת ומקיפה לגבי הבעד ונגד לינוקס נגד 7:
http://tuxradar.com/content/linux-vs-windows-7

אגב, כנראה שהיו צריכים לקרוא למאמר
Reasons I feel Linux is better than Windows 7 או
stop Linux users switching to Windows 7 :wink:

על פניו עושה רושם שדווקא המאמר המקיף הזה, מסביר מה כל כך טוב בלינוקס מול 7 אבל, לטעמי דווקא עושה פעולה הפוכה ובגלל שהוא מכוון לינוקס וגם בגלל התגובות של האנשים למאמר הזה מבהירים לי למה דווקא ייתכן שלינוקס היא זאת שמתחילה לפחד על אוכלוסיית משתמשיה שעכשיו מקבלים אלטרנטיבה ראויה מחלונות 7 ולא להיפך!!!
(תקראו את התגובות)

-אגב, לא הכרתי את יכולת ה Jump Lists הקיימת ב 7! (עד שלא תהיה לי חוייה דומה בלינוקס אני לא עובר :wink: )
-וגם לא ידעתי על מנגנון החיפוש המוגבל משהו, שקיים בלינוקס לעומת האחד האינטגרלי שקיים ב 7 (זה כבר תכונה משמעותית הרבה יותר).
-בנוסף, מישהו רשם שם בתגובות את הקושי הקיים בלינוקס בעבודה מול מספר מסכים. רן אתה יכול לאשר שאין בעייה להגדיר ולעבוד מול מספר מסכים על המערכת?!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

אריה,

אתה ממש לא מבין את מה שאני אומר בשרשור הזה.
אני לא טוען שלינוקס היא מערכת החלומות. אני גם לא טוען שהיא חפה מבאגים, טעויות או סתם דברים מעצבנים.
אני לא טוען שחלונות היא מערכת הפעלה גרועה, או מוצר נחות.
אני טוען שלינוקס לא כבשה את השוק הביתי בגלל בעיית שיווק, ולא בגלל בעיית מוצר.

גם לינוקס, וגם חלונות XP (מצטער, אני לא מכיר עדיין את 7) נותנות מענה טוב (אפילו טוב מאוד) למשתמש ביתי ממוצע.
עם שתי המערכות אפשר לגלוש באינטרנט, לעבוד על אופיס, לשתף מסמכים, להוריד קבצים, לראות סרטים, וכו'.
ללינוקס יש חסרונות בתחומים שקשורים ללוקאליזציה, תאימות מול חומרה, משחקים ו-QA (אני טוען שאסור לעולם להתקין את גרסת אובנטו האחרונה, רק את זו שיצאה לפניה).
לחלונות יש חסרונות בתחום ביצועים, יכולות של מנוע ממשק משתמש, מנוע התקנה ועדכון של תוכנות, ובמיוחד: מנוע אבטחה ו-file system נחותים בהרבה מהמקבילה הלינוקסית (רק כדי לסבר את האוזן: בלינוקס אין בכלל דבר כזה שנקרא defrag לדיסק, כי לא צריך).

בכל מקרה - השורה התחתונה היא שההבדלים בין שתי המערכות לא קריטיים עבור המשתמש הביתי הממוצע שרוצה מסמכים, אינטרנט ועוד כמה שטויות.
בגלל שההבדלים לא כאלה קריטיים, המשתמש הממוצע מעדיף להישאר עם מה שהוא מכיר, גם אם זה עולה לו איזה מאה דולר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

Shed כתב:
nir11 כתב:
pup26 כתב:יש לי שאלה בתור אחד שהתנסה די הרבה בלינוקס בעבודה אבל לעולם לא התקין בבית, בעיקר משום שבעבודה כמובן אני משתמש הרבה בSHELL, בבית אשתי משתמשת במחשב לא פחות ממני וSHELL זה ממש לא אופציה.

האם ניתן לעבוד היום עם לינוקס ללא כל שימוש ואני חוזר שום שימוש אפילו לא פעם אחת בSHELL?
...
חד משמעית: לא!
...
יפה שאתה מרגיש שאתה יכול לענות תשובה כל כך מוסמכת ונחרצת אחרי יומיים בלבד עם המערכת.

ניר תבין - לינוקס של היום זה לא אותו לינוקס שאתה זוכר מלפני 10 שנים, ולכן פעולות שאתה עשית (כמו לרוץ ל-shell כדי לחפש את הסרביס של sshd) הן לא פעולות שמשתמש נורמלי יחשוב בכלל לבצע אותן - הוא יגש לסינפטיק.

בקיצור - אם אתה באמת חושב שמשתמש ממוצע לא יכול להפעיל ולתפעל את המערכת בלי shell - הנה עוד אתגר: תן לי תרחיש של משתמש ביתי ממוצע, שבו חייבים להפעיל shell. אני מבטיח להסביר לך איך עושים את אותו דבר בלי shell בכלל.

p.s
אישית אני לא חושב ש-shell זה דבר רע, להיפך. shell הוא כלי נפלא ל-power user. אגב, גם מיקרוסופט חושבת כך ולכן דוחפת את ה-power shell שלה לארגונים ומשתמשים מתקדמים.
...
אין ספק ש shell הוא כלי נפלא למי שיודע להפעיל אותו, אין שום מחלוקת על כך. אינני מכיר את ה POWER SHELL של חלונות, אבל אין ספק שבלינוקס זה כלי אדיר. האמת, זה כל העניין - ברגע שלא עובדים ב shell בלינוקס' היא מאבדת את היתרון הכי גדול שלה - הגמישות' והחופש שהיא נותנת למשתמש. היא נשארת עם יתרונות אחרים מוחצים - כנראה שביצועים הוא הגדול שבהם (אם כי מבחינתי זה עדין פתוח' כי צריך לראות מה קורה עם הזמן).

"יפה שאתה מרגיש שאתה יכול לענות תשובה כל כך מוסמכת ונחרצת אחרי יומיים בלבד עם המערכת."

אל תתנשא. אני כמשתמש "מתחיל" הייתי חייב להשתמש ב shel כבר אחרי יום (ה GE שאתה כך כך מתכחש אליו, אבל לא יעזור לך).
זה בדיוק הפוך ממה שאתה מנסה לומר - אם מישהו אחרי יומיים נדרש לshell - זה רק מוכיח שהתשובה היא חד משמעית.

כל זה לא משנה' מה שמשנה זה שאנשים רבים שלינוקס "נכפה" עליהם בלפטופים שהותקן עליהם - ענו כבר על כל השאלות.

צריך להתמודד עם המציאות.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Shed כתב:אריה,

אתה ממש לא מבין את מה שאני אומר בשרשור הזה.
אני לא טוען שלינוקס היא מערכת החלומות. אני גם לא טוען שהיא חפה מבאגים, טעויות או סתם דברים מעצבנים.
אני לא טוען שחלונות היא מערכת הפעלה גרועה, או מוצר נחות.
אני טוען שלינוקס לא כבשה את השוק הביתי בגלל בעיית שיווק, ולא בגלל בעיית מוצר.

גם לינוקס, וגם חלונות XP (מצטער, אני לא מכיר עדיין את 7) נותנות מענה טוב (אפילו טוב מאוד) למשתמש ביתי ממוצע.
עם שתי המערכות אפשר לגלוש באינטרנט, לעבוד על אופיס, לשתף מסמכים, להוריד קבצים, לראות סרטים, וכו'.
ללינוקס יש חסרונות בתחומים שקשורים ללוקאליזציה, תאימות מול חומרה, משחקים ו-QA (אני טוען שאסור לעולם להתקין את גרסת אובנטו האחרונה, רק את זו שיצאה לפניה).
לחלונות יש חסרונות בתחום ביצועים, יכולות של מנוע ממשק משתמש, מנוע התקנה ועדכון של תוכנות, ובמיוחד: מנוע אבטחה ו-file system נחותים בהרבה מהמקבילה הלינוקסית (רק כדי לסבר את האוזן: בלינוקס אין בכלל דבר כזה שנקרא defrag לדיסק, כי לא צריך).

בכל מקרה - השורה התחתונה היא שההבדלים בין שתי המערכות לא קריטיים עבור המשתמש הביתי הממוצע שרוצה מסמכים, אינטרנט ועוד כמה שטויות.
בגלל שההבדלים לא כאלה קריטיים, המשתמש הממוצע מעדיף להישאר עם מה שהוא מכיר, גם אם זה עולה לו איזה מאה דולר.
...
אז אם הבנתי נכון מהודעה שלך, אז במידה ומתעלמים ממחירה של מערכת ההפעלה, חלונות 7:wink:
ובמידה ואני אדם ממוצע שמשתמש ב XP השוקל לעבור לחלונות 7 או ללינוקס, אתה ממליץ לי להישאר עם מיקרוסופט ולשדרג לחלונות 7?!

אגב, אם אתה לא מכיר את ה 7 בכלל, אז איך אתה מסוגל להשוות בין שתי המערכות?!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:אריה,

...
מרחב התוכנות עבור לינוקס ה-ר-ב-ה יותר קטן מאשר בלינוקס. כל משתמש בייתי שירצה להתקין משחק מחשב, ולא רק גיימרים- כמ ושאתה טוען - יתקל בקיר בטון. זו סובה אחת מצויינת למה לא להתקין לינוקס.
אני חוזר ואומר, זו לא בעיה של גיימרים, זו בעיה של מי שרוצה לשחק משחק אחד מצ'וקמק, ולכן זה פוגע בהרבה יותר משתמשים.
אני מכיר מעט מאוד אנשים שמוכנים לשלם 100 דולר על משהו שאפשר לקבל בחינם, בטח בישראל, שבה דבר כזה מסמן אותך כפראייר לנצח.
אנשים הם לא פראיירים, העדר לא טועה, הוא צודק, כמעט בהגדרה. אנשים מפנים את הגב ללינוקס, גם כשהיא כמעט נכפתית עליהם, כי היא מסובכת, ונכון, גם בגלל שהיא מאוד זרה להם.

עוד משהו, שד אומר שחלונות תומכת בציוד היקפי רב יותר. זו דרך עדינה לומר את האמת, מדהימה ככל שתהא - המציאות היא שחלונות פשוט יציבה יותר!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

ניר,

זה שאתה החלטת ליסוע מת"א לאילת דרך חיפה ולהתקין GE תוך שימוש ב-shell לא אומר שכך צריך לעשות, ובוודאי לא אומר שאתה יכול להסיק משהו על איכותה של מערכת ההפעלה בכללותה.

תתמודד עם המציאות: GE מתקינים מתוך סינפטיק.
תתמודד עם המציאות 2: תתקין סקייפ - תלמד איך נראה תהליך התקנה ללא שימוש בסינפטיק.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ניר,
לדעתי,
הדיעה שלך ימנית מידי!
לפחות כמו שדעתו של רן היא שמאלנית מדי!
אגב, אנחנו נעשה ממוצע בין דעותיכם ונקבע כי זאת האמת! (אנחנו מצביעי קדימה :) )

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

osherov כתב:
אז אם הבנתי נכון מהודעה שלך, אז במידה ומתעלמים ממחירה של מערכת ההפעלה, חלונות 7:wink:
ובמידה ואני אדם ממוצע שמשתמש ב XP השוקל לעבור לחלונות 7 או ללינוקס, אתה ממליץ לי להישאר עם מיקרוסופט ולשדרג לחלונות 7?!
...

אני אף פעם לא שולף "המלצה מהמותן" שתהיה נכונה לכולם. כאשר מישהו שואל אותי איזו מערכת הפעלה כדאי לו להתקין, אני בודק את הצרכים שלו, וממליץ לו בהתאם.
יהיו מיקרים בהם אמליץ על לינוקס, יהיו מיקרים בהם אמליץ על חלונות. בכל מקרה, בהסתכלות על יכולות מוצר נטו - ללינוקס יש יכולות גבוהות יותר. השאלה היא האם המחיר שכרוך במעבר מסביבת עבודה מוכרת לסביבת עבודה לא מוכרת מצדיק את היכולות הגבוהות האלה עבור אותו משתמש ספציפי.
אגב, אם אתה לא מכיר את ה 7 בכלל, אז איך אתה מסוגל להשוות בין שתי המערכות
...
אני לא מכיר את 7 מספיק לעומק כדי לצאת בהצהרות בומבסטיות וחד משמעיות. אני כן מכיר את הקרביים של מערכות קודמות. בכל מקרה - 7 קיימת בשוק בדיוק שבוע, והיא לא רלוונטית לשאלה של הדיון הזה:"האם מיקרוסופט שולטת בשוק מערכות ההפעלה בגלל יתרון מוצר או יתרון שיווק".
מיקרוסופט שלטה בשוק הזה גם לפני 7, ולפני ויסטה, בגלל יכולות שיווק, ולא בגלל יתרון מוצרי כזה או אחר.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

ניר,
שד אומר שחלונות תומכת בציוד היקפי רב יותר. זו דרך עדינה לומר את האמת, מדהימה ככל שתהא - המציאות היא שחלונות פשוט יציבה יותר!
...
עכשיו באמת הצחקת אותי. תראה לי מחשב אחד שמסוגל להריץ חלונות ללא ריסטרט במשך חצי שנה או שנה. אתה יודע מה - תראה לי מחשב עם חלונות שלא עושה ריסטרט חודשיים, ונבדוק עליו ביצועים.
חלונות זו מערכת ש"מתלכלכת" עם הזמן (מה לעשות, ככה הרג'יסטרי שלה בנוי), וצריכת הזכרון שלה בשמיים.
אפשר להגיד הרבה דברים על חלונות, יציבה היא לא, בוודאי לא בהשוואה לOS X, unix או לינוקס.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

osherov כתב:
-אגב, לא הכרתי את יכולת ה Jump Lists הקיימת ב 7! (עד שלא תהיה לי חוייה דומה בלינוקס אני לא עובר :wink: )
-וגם לא ידעתי על מנגנון החיפוש המוגבל משהו, שקיים בלינוקס לעומת האחד האינטגרלי שקיים ב 7 (זה כבר תכונה משמעותית הרבה יותר).
-בנוסף, מישהו רשם שם בתגובות את הקושי הקיים בלינוקס בעבודה מול מספר מסכים. רן אתה יכול לאשר שאין בעייה להגדיר ולעבוד מול מספר מסכים על המערכת?!
...
1. גם אני לא מכיר את יכולות ה-jump list ב-7, ואני לא יודע אם אפשר או אי אפשר לעשות את זה בלינוקס (לא ממש הצלחתי להבין מה זה ולמה זה טוב). מה שאני כן יודע, שחווית משתמש כמו שיש לי, שמאפשרת עבודה על כמה דסקטופים וירטואלים (אגב, בהחלט לא מוגבל ל-4, אפשר להגדיר כמה שאתה רק רוצה), האפשר לעבור בקלות בין משימות וחלונות, וכמובן group windows שעוד לא דיברתי עליו כאן עושה לי את החיים הרבה יותר קלים.

2. אני לא מבין על איזה מנגנון חיפוש מוגבל הם מדברים שם, בלינוקס יש חיפוש גלובאלי מובנה. אפשר גם להשתמש ב-google desktop (בדיוק כמו המקבילה שלו לחלונות).

3. אין שום בעיה לעבוד עם לינוקס על כמה מסכים. ההודעה הזו נכתבת מלפטופ שמחובר למסך חיצוני (הדסקטופ פרוש על שני המסכים). בעבר היה לי דסקטופ במשרד עם כרטיס מסך בעל שתי יציאות וידאו, כל אחת חוברה למסך אחר - וקיבלתי דסקטופ שפרוש על שני המסכים (גם הקוביה כמובן התנהגה בהתאם).
אגב, לינוקס מאפשר להריץ שני ממשקים גרפים (קרי שני x servers) על אותה מכונה ולהפנות את הפלט של כל אחד מהם למסך אחר - מה שאי אפשר לעשות בחלונות. עם לינוקס את יכול לחבר מחשב אחד למסך טלוויזיה ולמסך מחשב. על מסך הטלוויזיה להריץ boxee / myth / MP ועל מסך המחשב לעבוד כרגיל. אתה לא יכול לעשות את זה כמו שצריך בחלונות.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

רק בגלל שאני מתלהב מהיכולת החדשה להקליט סרטונים מהדקטופ:
הנה התקנה של google earth על המחשב שלי, כפי שהוקלטה לפני כמה דקות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:ניר,
שד אומר שחלונות תומכת בציוד היקפי רב יותר. זו דרך עדינה לומר את האמת, מדהימה ככל שתהא - המציאות היא שחלונות פשוט יציבה יותר!
...
עכשיו באמת הצחקת אותי. תראה לי מחשב אחד שמסוגל להריץ חלונות ללא ריסטרט במשך חצי שנה או שנה. אתה יודע מה - תראה לי מחשב עם חלונות שלא עושה ריסטרט חודשיים, ונבדוק עליו ביצועים.
חלונות זו מערכת ש"מתלכלכת" עם הזמן (מה לעשות, ככה הרג'יסטרי שלה בנוי), וצריכת הזכרון שלה בשמיים.
אפשר להגיד הרבה דברים על חלונות, יציבה היא לא, בוודאי לא בהשוואה לOS X, unix או לינוקס.
...
כדאי שתפתח את האוזניים, וגם את הנקבוביות בעור, ותקשיב טוב טוב

המחשב שעליו מותקן אצלי אובנטו, היה אצלי עד היום. אני עובד עליו במשך כשנתיים. מעולם, אבל מעולם, הוא לא נתקע לי בצורה כזו שחייבה הפעלה מחדש. ביצעתי לי הפעלה מחדש מדי פעם - כשחלונות דרשה את זה אחרי עדכון שלה. אלה המקרים היחידים שבהם הוא עבר איתחול מחדש. אותו מחשב, עם לינוקס - נתקע אחרי יומיים. מה אתה רוצה יותר מזה?

שום דבר לא יעזור, שום חווית משתמש שלי, או של מישהו אחר. אתה עובד את אלילי הלינוקס, ודבר לא ישנה את דעתך.
אתה נכשל להתייחס ענינית לכל התקלות שאני מדווח עליהם, ומשום מה כל הזמן שולח אותי להתקין סקייפ.
לא רוצה להתקין סקייפ

אני אתקין מה שמתחשק לי. אני לא מתקין תוכנות לפי אג'נדה. אני התקנתי דברים בתמימות, ואלוהי הלינוקס שלך קרס לו מדי פעם.

האגדות האלה על מכונות לינוקס שלא צריכות אתחול מחדש לעולם, ועל מחשבי חלונות שצריכים איתחול כל שעתיים, היו נכונות לפני 10 שנים. אתה חי בסרט ישן. צא מזה.

אגב, יש לי יותר מ 10 שרתים שמרצים WIN2008 כבר כמעט שנה, בלי שום אתחול, ואין שום בעיית ביצועים.
חחח

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

19 עמודים כבר :o ואין שום סימן של התקדמות.

ניר, אתה טוען ששד הוא "דתי" בעיניין. אני דווקא מסכים איתך אבל רק במובן זה שכנראה יש לו דחף פנימי חזק להסביר את טענתו והוא משקיע פה המון זמן בכך כולל הכנת סרטונים . אדם רגיל היה מתייאש מזמן.
מה שאתה לא שם לב זה שאתה בדיוק אותו דבר בלהט שלך להוכיח שהוא טועה ואתה משקיע זמן בהתקנת וניסוי מ"ה לצורך העיניין, כך שלהשתמש בזה כטענה נגדו מצדך זה ממש מגוחך.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moco כתב:19 עמודים כבר :o ואין שום סימן של התקדמות.

ניר, אתה טוען ששד הוא "דתי" בעיניין. אני דווקא מסכים איתך אבל רק במובן זה שכנראה יש לו דחף פנימי חזק להסביר את טענתו והוא משקיע פה המון זמן בכך כולל הכנת סרטונים . אדם רגיל היה מתייאש מזמן.
מה שאתה לא שם לב זה שאתה בדיוק אותו דבר בלהט שלך להוכיח שהוא טועה ואתה משקיע זמן בהתקנת וניסוי מ"ה לצורך העיניין, כך שלהשתמש בזה כטענה נגדו מצדך זה ממש מגוחך.
...
לא רק שהתקנתי מ"ה, גם חלקתי לה שבחים רבים, ומוצדקים, מה שממוטט את התאוריה המגוחכת והשטחית שלך.
זה ששד עובד אלילים, וזה שאני סותר אותו בצורה מוחלטת (על בסיס עובדות קשות בלבד, לכן ההתקנה...), לא הופך גם אותי לעובד אלילים.
אני לא טענתי מעולם שחלונות היא משהו מושלם. אם חלונות 7 הייתה קופאת אצלי במחשב אחרי פחות מיומיים - הייתי מאוד מוטרד.

שים לב ששד אמנם משקיע בסרטונים, אבל נכשל לומר אפילו מילה אחת(!) על הHANG שהיה לי בלינוקס, וגם על הכשל שהיה לי עם ה DISKONKEY (אגב, תוצרת סנדיסק, רץ על חלונות כבר שנה בלי שום בעיה) היה לו בעיקר שום דבר חכם לומר.
הוא מצלם לך את התקנת GE אצלו, אבל מבין הייטב שאצלי היא עבדה אחרת לגמרי - ולא בגלל שאניעשיתי משהו שונה בכוונה. זה כבר משהו בעייתי.
הוא לא מצליח לומר איך להתקין פלאש פלאגין שיעבוד בעברית, פשוט לא מצליח.
מאחרוי כל האימרות הפנאטיות עומדת לה מערכת הפעלה עם כמה בעיות די יסודיות, מהסוג שבמקצוע שלי קורים להן SHOW-STOPPERS.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

ניר,
אני בצד של shed בדיון, אבל לא בגלל שאני חושב שלינוקס עדיפה בכל על ווינדוז (גם הוא לא חושב ככה).
אתה שכחת על מה היה הויכוח בכלל, ומרוב זה שנכנסתם פה לפרטים הנושא נשכח.

הנושא היה מדוע לינוקס לא נפוץ. את הטענה שלך לא תוכל להוכיח על ידי קשיי ההתקנה והשימוש שלך.
הרי אנחנו גם בכלל לא משווים את הקשיים שיש בהתקנת ווינדוז ותאמין לי שיש לא מעט.

בכלל, נושא ההתקנה לא רלוונטי. כל העיניין הוא שאנשים קונים מחשבים עם ווינדוז מותקן מראש (זה חלק מאז'ורי מהעיניין השיווקי). הם בכלל לא נדרשים להתקין אותו בעצמם. אנחנו פה אוסף של גיקים שלא מייצגים את ציבור משתמשי המחשב הרחב.
זה נכון אגב לגבי התקנת תוכנות נוספות. זו גם פעילות שרוב האנשים לא עושים, חוץ מבתהליכים שיזומים על ידי אתרי אינטרנט (כמו הפלאגין של פלאש).
אני חושב שבזה שshed מגיב לך ישירות על כל הטענות הוא גם סטה לגמרי מהשאלה המקורית.
זה נהפך לויכוח של "אפשר/קל או אי אפשר/קשה בלינוקס" וזה, לדעתי, נושא פחות מעניין. הרי ברור שיש יתרונות וחסרונות לכל דבר. דברים עם חסרונות בלבד מתים מהר מאוד ושוכחים מהם.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:
nir11 כתב:
...
לעניין google earth - פתח את סינפטיק, לך ל-settings->repositories, תסמן את המאגרים של אובנטו, ואז עבור ללשונים 3rd party software. שם אמורה להיות שורה עם המאגר של medibuntu. סמן אותה (בכלל אתה יכול לסמן את כולם), לחץ update, ובצע חיפוש מחדש.
...
אין לי שורה עם medibuntu.
אי אפשר להוסיף כלום. תמשיך לחזור על זה שמתקינים GE מסינפטיק ולא מהתאר של גוגל, תמשיך לצרף סרטים על כמה זה פשוט.לא יודע מה זה apt, אבל זה בטח קשור.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moco כתב:ניר,
אני בצד של shed בדיון, אבל לא בגלל שאני חושב שלינוקס עדיפה בכל על ווינדוז (גם הוא לא חושב ככה).
אתה שכחת על מה היה הויכוח בכלל, ומרוב זה שנכנסתם פה לפרטים הנושא נשכח.

הנושא היה מדוע לינוקס לא נפוץ. את הטענה שלך לא תוכל להוכיח על ידי קשיי ההתקנה והשימוש שלך.
הרי אנחנו גם בכלל לא משווים את הקשיים שיש בהתקנת ווינדוז ותאמין לי שיש לא מעט.

בכלל, נושא ההתקנה לא רלוונטי. כל העיניין הוא שאנשים קונים מחשבים עם ווינדוז מותקן מראש (זה חלק מאז'ורי מהעיניין השיווקי). הם בכלל לא נדרשים להתקין אותו בעצמם. אנחנו פה אוסף של גיקים שלא מייצגים את ציבור משתמשי המחשב הרחב.
זה נכון אגב לגבי התקנת תוכנות נוספות. זו גם פעילות שרוב האנשים לא עושים, חוץ מבתהליכים שיזומים על ידי אתרי אינטרנט (כמו הפלאגין של פלאש).
אני חושב שבזה שshed מגיב לך ישירות על כל הטענות הוא גם סטה לגמרי מהשאלה המקורית.
זה נהפך לויכוח של "אפשר/קל או אי אפשר/קשה בלינוקס" וזה, לדעתי, נושא פחות מעניין. הרי ברור שיש יתרונות וחסרונות לכל דבר. דברים עם חסרונות בלבד מתים מהר מאוד ושוכחים מהם.
...
לא שכחתי כלום. שד ואתה טוענים שלינוקס נכשלת רק בגלל בעיות שיווק, ואני מגד מביא המון בעיות טכניות שקיימות בלינוקס, ומהוות לדעתי את המכשלה בפני הצלחה. אני חושף (עלאק חושף, אני לא מגלה שום דבר חדש), חסרונות בלינוקס כדי להראות שהבעיה כלל אינה שיווקית.

לגבי העניין שיש או אין לך בנושא, זה באמת לא עניין שלי.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

אני עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית לגבי שימוש בSHELL (יש פה 2 דעות ב2 הקצוות, אשמח לדיון בנושא).
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כל עוד הכל עובד פיקס, אתה לא תהיה זקוק לגישה לshell. ברגע שמשהו משתבש, או שאתה לא מוצא בסינפטיק את התוכנה שאתה מחפש (משהו שלפי שד לא יקרה לך לעולם), יש סיכוי רב שתזדקק לshell.
האמת היא שה shell לא כזה מסובך לשימוש, אבל לוקח זמן להכיר אותו עד משגיעים למצב שמשתמשים בו בלי חשש ובבטחון עצמי.
זו דעתי. כבר היה כאן מישהו שטען ש shed משתמש לעיתים קרובות ב shell, אפילו בלי להרגיש.

חזור אל “תוכנה - KODI”